Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Политическа.

Мнение от steeN » 22 Сеп 2015, 19:56

Да и аз съм на това мнение още от темата за шистовия петрол, който първо не съществуваше, после не беше рентабилен, след тва замърсяваше... накрая търсене нямало... :)

Интересна теория за руснаците и Сирия. Дай повече инфо ако имаш.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Re: Политическа.

Мнение от acer » 22 Сеп 2015, 20:18

Инфо не, просто лични размишления ;) на всяко действие си има противодействие, Русия в момента си плаща за Украйна и то много солено, един път че всички санкции които не ги засягаха всъщност ги засегнаха много сериозно и икономиката им се катурна надолу.. второ че трябва да се занимават и с Украйна, издържат Крим, а в момента още 2 области искат да се отделят и да се присъединят към Русия та още тях да издържат.

Русия не е Монако, в Кремъл няма само да гледат, трябва да направят нещо за да паднат санкциите и да върнат старата цена на петрола, без да използват ядрени оръжия :lol: трябва по някакъв начин да отслабят сащ/ес и понеже сащ не могат, някак си "случайно" към ЕС се насочиха цунамита от орди точно в момента в който руската икономика навлезе в нова фаза на кризата си и се вижда че скоро няма да се оправи. Просто ако не направят нещо за да махнат санкциите и се вдигне цената на петрола ще си имат собствен Майдан. Може да играят сценарий "създаване на проблем-решаване на проблем" нали пратихме си армията, решихме проблема на ЕС и европа ще трябва да махне санкциите. Бежанците уцелват най-слабото място на ЕС - границите и липсата на единна външна политика, как беше, разделяй и владей ;) ма може и да си въобразявам от книгите за рим, сигурно са културни хората около Путин, олигарси и императори, едва ли ще имат нещо против да губят власт и пари :lol:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 22 Сеп 2015, 20:48

Е благодарни сме им за лайв теста на ефективността на Шенген.
В крайна сметка дори и богатото ти на въображение предположение за божия ....аа пардон руска ръка в миграцията на 6 милиона !!!! бягащи от военни действия само около Сирия да е вярно....не по-малко мръснишко е свалянето на пътнически самолет над конфликтна зона с цел да натопиш трета страна.
А за потока пришълци ако има ''виновни'' то това е Турция,където като в тапа на оживен магистрален път се събраха 2 000 000 бежанци.Е колко време според вас можеше да издържи това напрежение?????Сега просто бента се скъса и мръсната вода тръгна по естествения си наклон към Европа.Единствените страни които дават визи на бежанците са Афганистан,Иран и Ливан мисля-е къв да го диря там при условие че едната им е смъртен враг?
Или Путин е формирал ''Безвъзмезден Фонд за подпомагане пътните разходи на сирийски бежанци''???
Купувайте къщи в селата.Като дойдат няколко десетки хиляди семейства в България цените на подобни имоти ще скочат. :winky:

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 22 Сеп 2015, 21:05

Така е имам богато въображение :mhihi:

Но пък момента в който Русия пречи на САЩ да се намеси в Сирия не е част от него ;)
Все едно ИДИЛ превъзмогва руската, американската, германската, британската и другите армии.. ако сухопътните войски на сащ влезнат в Сирия как ще реагира Русия? https://www.youtube.com/watch?v=akEobyCsktY
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorsenbmw » 22 Сеп 2015, 21:22

Две години кой им пречи на ФАЩ да се намесят в Сирия?
Кой прави перфектни ейч ди клипове на ИДИЛ?
Изгарянето жив на йорданския пилот беше една отвратителна гавра с човешко същество режисирана по перфектен начин.По гнусно нещо не съм гледал.Сигурно джагалите си купиха от американския пи-екс камера на парамаунт на промоция?
Изведнъж сега всички се разбързаха да водят войни с ИДИЛ. :mhihi: :mhihi:
Пийс маафакър, жо суи шарли и ''нека сме толерантни''.
едит: на ютюб не вярвам.ако искаш малко що годе нецензурирано инфо по разни теми посети сайта беърнейкидислам дот ком.

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 22 Сеп 2015, 22:24

Анджък де, янките искат на ужким :mhihi:
Тия мислюта ако искаха, щяха да ги приключат със съвместна операция за 1 седмица, просто някои нямат интерес тази война да приключи, кой знае колко оръжие се продава ;)
А геополитически.. сценариите са прекалено много, истината няма как да я знаем, но дори САЩ не биха били ентусиазирани от обединен и силен ЕС, Русия пък предпочита Европа преди ЕС.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorsenbmw » 22 Сеп 2015, 22:29

А,ето това мнение е много близко до това което и аз мисля.
Погледни и новопоявилата се тема за огромната глоба ,която янки дудъл искат да треснат на Фолксваген.Акциите падат,брокери кършат ръчички,трусове в управлението на ВАГ......
Поредния пирон в ковчега на германската икономика....
както се казва-нищо лично но в глобален мащаб.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 22 Сеп 2015, 22:54

steeN написа:Да и аз съм на това мнение още от темата за шистовия петрол, който първо не съществуваше, после не беше рентабилен, след тва замърсяваше... накрая търсене нямало... :)

Само не ми казвай, че не е балон т'ва, щото тотално се излагаш :mhihi:
Иран щял да наводни пазара, за т'ва ония си пускат северен поток 2, не знам само на кой на схемите пречеше Иран та му наредиха ембарго :mrgreen:
Чакайте да видим сирийските тръби от'де ще минат и кой ще ги прай, пък после си спрегайте тук прогнозите :mrgreen:

п.п. Бийтълс, тая тъпотия за федерализацията що я изтри ? :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 23 Сеп 2015, 0:01

Не го написах ясно, ходи пиши на 2 реда че сега сме в семи-федерален модел ;) който му се чете
http://www.thenewfederalist.eu/is-a-fed ... e-possible
http://www.europeanfoundation.org/marga ... al-europe/

Що да не мислиш че ако сме федерален съюз в пълният смисъл на федералното управление тип Вашингтон, това ще се хареса на Москва и Белият дом?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hell's angel » 23 Сеп 2015, 0:13

То и сега не им харесва, някъде назад бях писал, че ми се струва, че играят партия с/у Европа :mhihi: ама не срещанах съмишленици :mrgreen: Двуполюсният модел екстра им пасва на щенията.
:OT: Не знам за к'во се занимаваш да перефразираш, праскай линковете и тва е .
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 23 Сеп 2015, 0:53

Ем значи съм ти пропуснал поста :yes: Наскоро почнах да мисля същото, след вълната от скакалци, щото преди ес-сащ TPP, партньори етц, бизнес. Ако се окаже истина - долни измекяри :lol:

Иначе федерализма едва ли някой ще му се чете, дълго е и за тва, просто от любопитство съм чел. Всъщност ако хората се запознаят добре, мисля че биха били позитивно настроени, щото дава повече власт на гражданите и местните, НЕ премахва местният парламент, но му отнема правото да гласува критично важните решения като бюджет, външна позиция, дава една армия, еднаква финансова политика, минимално заплащане и т.н. ЕС в тоя си вид при 1-та криза поддаде, бежанците си направиха маратон през границите му. Ама пък е и прекалено утопично, освен ако не стане няква масовка вътре :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Сеп 2015, 7:46

Федералния модел не е приложим за Европа .Проблемите се коренят във това че се копират административните ,етнически , расови ,икономически и каквито щете разделения на 28 държави .Този модел в Европа е обречен - национализма ще вземе връх при първата по сериозна криза .Дефакто 28 държави но лишени от ползите на една неприкосновена държавна граница но само 5-6 ползващи облагите на свободното движение на пазара на труда и вътрешния стокообмен .Единствената полза е за големите икономики силно ориентирани към експорт като Германия Англия Франция които дефакто налагат пълен диктат в своя полза , върху останалите членки на съюза въпреки че на хартия не трябва да е така .Останалите обират само негативите от цялата тая федерализация.
Видяхме какво се случи със СССР и бившите републики , федерализацията беше на същия етнически и национален принцип .Стотици години войни етническа и расова омраза и разделение не могат да бъдат заличени с 2 листа хартия и одата на любовта декламирана от шепа утописти в европарламента .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Сеп 2015, 8:10

Абе каква федерализация, нали комунизма си отиде. То ебаси разликата, тъкмо излязохме от СИВ и сега в ЕС и за чии ни е, като отново има голям брат, който да определя какво и как да се случват нещата.
Ето сега, пак ни сложиха незабавно да приемем на първо четене 800 така наречени бежанци, после ще видим колко още можем да поемем.
И нашите само козируват и са съгласни със всичко.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Сеп 2015, 12:33

hell's angel написа:...

Балон, балон... колко да е балон? ;) Колко години вече дъвчим? Зависи от гледната точка. За някой от участниците може да не е много добре, но за потребителите е супер. $60-70 като цена е достатъчно да ги стабилизира.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hell's angel » 23 Сеп 2015, 12:46

Чакам в Европа да се развие, та да сринем пазара тотално и да ударим руснаците и сауди в земята :mrgreen: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата