Android,телефони,проблеми и подобни!
Модератор: Общи модератори
Re: Android,телефони,проблеми и подобни!
здравейте, колеги.
един доста странен въпрос ме мъчи. батерията ми държи малко повече, отколкото ми се иска. с постоянно включени 3g, wi-fi, блутуут, gps, яркост на екрана на мах и при положение, че слушам музика и гледам филми на него по 2-3 часа на ден, вечерта го докарвам до около 50% (батерия).
имам предвид, че би ми било най-удобно да я зареждам нощем, докато спя (зарежда се около 4 часа гада). кой е по-добрият вариант да съхраня живота на батерията по-дълго - да вкл да зарежда нощем или да изчаквам, докато се изтощи (което става след 36 часа, т.е. веднъж я зареждам нощем, след това през деня)? работата е там, че когато се наложи да изляза, телефонът ми трябва да е с мен. работата ми е такава. и го изключвам докъдето е стигнало зареждането.
дайте акълец дали е ок да си го включвам нощем, без да я прецакам (иначе съм много доволен, няма такава батерия
).
p.s. на икономичен режим пак не може да изкара до вечерта на втория ден.
един доста странен въпрос ме мъчи. батерията ми държи малко повече, отколкото ми се иска. с постоянно включени 3g, wi-fi, блутуут, gps, яркост на екрана на мах и при положение, че слушам музика и гледам филми на него по 2-3 часа на ден, вечерта го докарвам до около 50% (батерия).
имам предвид, че би ми било най-удобно да я зареждам нощем, докато спя (зарежда се около 4 часа гада). кой е по-добрият вариант да съхраня живота на батерията по-дълго - да вкл да зарежда нощем или да изчаквам, докато се изтощи (което става след 36 часа, т.е. веднъж я зареждам нощем, след това през деня)? работата е там, че когато се наложи да изляза, телефонът ми трябва да е с мен. работата ми е такава. и го изключвам докъдето е стигнало зареждането.
дайте акълец дали е ок да си го включвам нощем, без да я прецакам (иначе съм много доволен, няма такава батерия

p.s. на икономичен режим пак не може да изкара до вечерта на втория ден.
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Li-ion и Li-pol батериите нямат недостатъка на Ni-MH батериите, че "помнят" последния заряд и по този начин ако не правят пълен цикъл разряд-заряд им се намаля капацитета. Според мен можеш да си я зареждаш както и колкото ти падне без това да промени капацитета и в срока на експлоатация на устройството. Може би ако говорим за 10г напред ще има значение, но надали ще го ползваш толкова време тоя телефон. Аз лично така процедирам с всичките си устройства с литиеви батерии и нямам ядове.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Винаги съм бил така. Това е телефон все пак, не струва 50 000лв. За мен трябва да ти върши максимална работа и да не му трепериш има ли-няма ли батерия. Зареждай си го всяка вечер, пък като се прецака батерията... взимаш нова. Да не е 100лв тая батерия
Сега съм с айфон и редовно ми се случва вечерта да е на 70-80%. Така понякога го оставям да го зареждам сутринта, докато се къпя/пия кафе.

- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Литиево йонните и полимерни батерии трябва да се зареждат именно на около 50% заряд за да си запазят максимално дълго фабричния капацитет. Пълните цикли са вредни за тях.
Би ли споделил с какъв телефон си
LG G2 ?
Би ли споделил с какъв телефон си

http://www.gsmarena.com/lenovo_a850-5689.php
това е.
ТНТ, то самият телефон е малко над 100 лв
, скоро поръчахме за бащата на един приятел същия за $111, аз моя го взех декември за $144. много съм доволен, много добра машинка е
стигне ли се до смяна на батерията, направо вземам нов. тея луди китайци непрекъснато вадят нови и нови модели
5-6 приятели си взеха различни модели на тая марка и до сега не съм чул лоши отзиви.
това е.
ТНТ, то самият телефон е малко над 100 лв

стигне ли се до смяна на батерията, направо вземам нов. тея луди китайци непрекъснато вадят нови и нови модели

5-6 приятели си взеха различни модели на тая марка и до сега не съм чул лоши отзиви.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Еми какво ти пука тогава. Зареждай го както ти падне, важното е като нямаш достъп до зарядно да имаш батерия 

Така и така говорим за зареждане..
Единия ми телефон е HTC One X закупен чисто нов от Мтел, но точно този месец му изтича гаранцията тъй като го купих в момента на излизане. Преди около ~4 месеца започнах да забелязвам, че батерията отслабва или иначе казано - много бързо пада при една и съща употреба (2-3 часа на ден ФБ и по специално messanger-a, whatsapp и малко снимки - музика не слушам през телефона или поне не навънка, а в нас на wi-fi и на зарядно). Та след като го сложа да се зарежда забелязах също и че червената лампичка над екрана не свети за зареждане, а само зеления диод горе, което ме навежда на мисълта и че не се зарежда правилно батерията и заради това ми пада така бързо (макс ден ми изкарва
) Гаранцията му изтече естествено
и се чудя какво да правя. Пробвах с най-различни кабели, оригинални, но ефекта е нулев или поне само един път забелязах да ме изкара цял ден при пътуване с много чат, а друг път това е невъзможно.
Какво да предприема, че нещо много вяра за нова батерия с тея плъзнали навсякъде китайски стоки нямам макар и от Германос, Глобул и Мтел магазини да са? Гледам някакви кейсове, които се слагат и зареждат батерията (по около $80 са), но като цяло не ми се иска да ги давам, а се замислям дали направо да не сменя телефона с един 5S
Доволен съм от HTC-то, но батерията ме изкарва извън нерви и това е причината да гледам за нов..а и ще го взема на преференциални цени..

Единия ми телефон е HTC One X закупен чисто нов от Мтел, но точно този месец му изтича гаранцията тъй като го купих в момента на излизане. Преди около ~4 месеца започнах да забелязвам, че батерията отслабва или иначе казано - много бързо пада при една и съща употреба (2-3 часа на ден ФБ и по специално messanger-a, whatsapp и малко снимки - музика не слушам през телефона или поне не навънка, а в нас на wi-fi и на зарядно). Та след като го сложа да се зарежда забелязах също и че червената лампичка над екрана не свети за зареждане, а само зеления диод горе, което ме навежда на мисълта и че не се зарежда правилно батерията и заради това ми пада така бързо (макс ден ми изкарва

Какво да предприема, че нещо много вяра за нова батерия с тея плъзнали навсякъде китайски стоки нямам макар и от Германос, Глобул и Мтел магазини да са? Гледам някакви кейсове, които се слагат и зареждат батерията (по около $80 са), но като цяло не ми се иска да ги давам, а се замислям дали направо да не сменя телефона с един 5S

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Има програми, особено игри и браузери които трупат адски много данни. Има разни програмки за чистене на кеш и излишни данни, не знам колко са ефективни, но аз карам с около 300мб вътрешна памет
всичко останало е на сд-картата. Не позволявайте файърфокс да си трупа излишни мебагабйти, гугъл плюс също трупа много, разни програмки за четене на вестници като гугъл павилион - огромни са. Понякога дори да изчистиш кеша, пак остават разни неща. Аз ги деинсталирам и инсталирам отново. Руут е абсолютно задължителен ако се бориш за място + титаниум бекъп и лъки патчер 
За батерията - нулиране на телефона, ново инсталиране на всичко. Ако и това не помогне може да започнеш да мислиш за друга батерия. Макар, че съвременните батерии са доста издръжливи. Моя тел е сигурно на 3-4 години вече и батерията му изкарва точно колкото и в началото - на моето използване 2 дни максимум. Но ако изключа всичко може да изкара и 3-4 и повече. 3G e най-големия консуматор според мен, пускам го само при нужда. Освен това може да забраните данните на заден план на повечето програми - няма нужда да пращат щяло и нещяло през 3Г при положение, че програмата не е отворена. Това пести доста батерия. Скайп, вайбър и всякакви подобни също хабят страшно много ток

За батерията - нулиране на телефона, ново инсталиране на всичко. Ако и това не помогне може да започнеш да мислиш за друга батерия. Макар, че съвременните батерии са доста издръжливи. Моя тел е сигурно на 3-4 години вече и батерията му изкарва точно колкото и в началото - на моето използване 2 дни максимум. Но ако изключа всичко може да изкара и 3-4 и повече. 3G e най-големия консуматор според мен, пускам го само при нужда. Освен това може да забраните данните на заден план на повечето програми - няма нужда да пращат щяло и нещяло през 3Г при положение, че програмата не е отворена. Това пести доста батерия. Скайп, вайбър и всякакви подобни също хабят страшно много ток
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
doomy525 написа:Доволен съм от HTC-то, но батерията ме изкарва извън нерви и това е причината да гледам за нов..а и ще го взема на преференциални цени..![]()
С кой андроид е HTC-то ? Китката (4.4.2) има известен проблем с оставане включена на предната камера след ползване на скайп и други програми и това бързо източва батерията. Проблемът е на андроида, но гугъл препоръчаха деинсталация на скайп

С5-цата идва със същия киткат, засега апдейт няма.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
Android version - 4.2.2
При проверка за ъпдейт ми казва, че няма налични ъпдейти за моя телефон и е с последния. На нова година правих хард ресет точно поради тая причина, която казахте за приложения и т.н., но ефекта е същия. Напавих си и експеримент тая вечер - заредих го до 100% към 22:00h и му махнах зарядното тогава. Дванадесет часа по-късно (т.е. сега) е на 83%
Изключил съм 3G-то, vibera e спрян, whatsappa и той. Затворени са всички приложения от таск мениджъра. Скайп не ползвам на телефона. Не е нормално това да падне със 17% за една вечер при положение, че само е стоял.
При проверка за ъпдейт ми казва, че няма налични ъпдейти за моя телефон и е с последния. На нова година правих хард ресет точно поради тая причина, която казахте за приложения и т.н., но ефекта е същия. Напавих си и експеримент тая вечер - заредих го до 100% към 22:00h и му махнах зарядното тогава. Дванадесет часа по-късно (т.е. сега) е на 83%

enjoy life and drink cold beer

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
stocky написа:Li-ion и Li-pol батериите нямат недостатъка на Ni-MH батериите, че "помнят" последния заряд и по този начин ако не правят пълен цикъл разряд-заряд им се намаля капацитета. Според мен можеш да си я зареждаш както и колкото ти падне без това да промени капацитета и в срока на експлоатация на устройството. Може би ако говорим за 10г напред ще има значение, но надали ще го ползваш толкова време тоя телефон. Аз лично така процедирам с всичките си устройства с литиеви батерии и нямам ядове.

3г. Xperia-та ми е подложена на брутална употреба от често включване към компютър, уай-фай, 3джи, ровене в интернет, ползване на доста приложения и гледане на филми. Капацитетът на батерията понамаля, но като гледам първо ще се предаде дисплеят или антенният модул, а не батерията...
Never mistake motion for action...
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
kulov написа:http://www.gsmarena.com/lenovo_a850-5689.php
това е.
ТНТ, то самият телефон е малко над 100 лв, скоро поръчахме за бащата на един приятел същия за $111, аз моя го взех декември за $144. много съм доволен, много добра машинка е
![]()
стигне ли се до смяна на батерията, направо вземам нов. тея луди китайци непрекъснато вадят нови и нови модели![]()
И аз реших така проблема! По-добре всяка година да си вземам нов китаец за 300-400 кинта среден клас вместо да треперя на един боклук две-три години. Днес точно взех една реплика на S4, ми какво да кажа, Quad core na 1,5MHz, 4GB ROM, 1GB RAM за 300 ле'а толкова!

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
Ще ползвам темата, нищо че не става въпрос за смартфон.
Трябва ми телефон ( слушалка ) с 2 сим карти работещи.
Гледах на Нокия, разбрах че повечето им модели като говориш по едната, другата
не е активна, а това не ме устройва.
Дайте предложение за конкретен модел, с добра батерия .
Без смартфони !
Трябва ми телефон ( слушалка ) с 2 сим карти работещи.
Гледах на Нокия, разбрах че повечето им модели като говориш по едната, другата
не е активна, а това не ме устройва.
Дайте предложение за конкретен модел, с добра батерия .
Без смартфони !
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Имам алкател, най-базовия модел с QWERTY клавиатура, двете карти са активни, ползван 3 месеца и стои в кутия, може и да е в гаранция още. Струваше 60 лв., давам ти го за 30. Имам и един Самсунг D880, който ми е резервен телефон, но не съм го ползвал скоро и не знам как му е батерията. Пиши лс, ако имаш интерес, аз ще изтрия пазарлъка от темата по-късно.
Never mistake motion for action...
speeder88 написа:kulov написа:http://www.gsmarena.com/lenovo_a850-5689.php
това е.
ТНТ, то самият телефон е малко над 100 лв, скоро поръчахме за бащата на един приятел същия за $111, аз моя го взех декември за $144. много съм доволен, много добра машинка е
![]()
стигне ли се до смяна на батерията, направо вземам нов. тея луди китайци непрекъснато вадят нови и нови модели![]()
И аз реших така проблема! По-добре всяка година да си вземам нов китаец за 300-400 кинта среден клас вместо да треперя на един боклук две-три години. Днес точно взех една реплика на S4, ми какво да кажа, Quad core na 1,5MHz, 4GB ROM, 1GB RAM за 300 ле'а толкова!
най-големия проблем на китайските телефони е камерата или поне преди беше
Как се представят те сега?