Android,телефони,проблеми и подобни!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Android,телефони,проблеми и подобни!

Мнение от kulov » 14 Апр 2014, 10:58

здравейте, колеги.
един доста странен въпрос ме мъчи. батерията ми държи малко повече, отколкото ми се иска. с постоянно включени 3g, wi-fi, блутуут, gps, яркост на екрана на мах и при положение, че слушам музика и гледам филми на него по 2-3 часа на ден, вечерта го докарвам до около 50% (батерия).
имам предвид, че би ми било най-удобно да я зареждам нощем, докато спя (зарежда се около 4 часа гада). кой е по-добрият вариант да съхраня живота на батерията по-дълго - да вкл да зарежда нощем или да изчаквам, докато се изтощи (което става след 36 часа, т.е. веднъж я зареждам нощем, след това през деня)? работата е там, че когато се наложи да изляза, телефонът ми трябва да е с мен. работата ми е такава. и го изключвам докъдето е стигнало зареждането.
дайте акълец дали е ок да си го включвам нощем, без да я прецакам (иначе съм много доволен, няма такава батерия :yes: ).
p.s. на икономичен режим пак не може да изкара до вечерта на втория ден.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 14 Апр 2014, 13:49

Li-ion и Li-pol батериите нямат недостатъка на Ni-MH батериите, че "помнят" последния заряд и по този начин ако не правят пълен цикъл разряд-заряд им се намаля капацитета. Според мен можеш да си я зареждаш както и колкото ти падне без това да промени капацитета и в срока на експлоатация на устройството. Може би ако говорим за 10г напред ще има значение, но надали ще го ползваш толкова време тоя телефон. Аз лично така процедирам с всичките си устройства с литиеви батерии и нямам ядове.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 14 Апр 2014, 13:52

Винаги съм бил така. Това е телефон все пак, не струва 50 000лв. За мен трябва да ти върши максимална работа и да не му трепериш има ли-няма ли батерия. Зареждай си го всяка вечер, пък като се прецака батерията... взимаш нова. Да не е 100лв тая батерия :dunno: Сега съм с айфон и редовно ми се случва вечерта да е на 70-80%. Така понякога го оставям да го зареждам сутринта, докато се къпя/пия кафе.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 14 Апр 2014, 13:59

Литиево йонните и полимерни батерии трябва да се зареждат именно на около 50% заряд за да си запазят максимално дълго фабричния капацитет. Пълните цикли са вредни за тях.
Би ли споделил с какъв телефон си :) LG G2 ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 14 Апр 2014, 14:29

http://www.gsmarena.com/lenovo_a850-5689.php
това е.

ТНТ, то самият телефон е малко над 100 лв :mhihi: , скоро поръчахме за бащата на един приятел същия за $111, аз моя го взех декември за $144. много съм доволен, много добра машинка е :yes:

стигне ли се до смяна на батерията, направо вземам нов. тея луди китайци непрекъснато вадят нови и нови модели :mhihi:

5-6 приятели си взеха различни модели на тая марка и до сега не съм чул лоши отзиви.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 14 Апр 2014, 16:50

Еми какво ти пука тогава. Зареждай го както ти падне, важното е като нямаш достъп до зарядно да имаш батерия :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 14 Апр 2014, 17:57

Така и така говорим за зареждане.. :lol:
Единия ми телефон е HTC One X закупен чисто нов от Мтел, но точно този месец му изтича гаранцията тъй като го купих в момента на излизане. Преди около ~4 месеца започнах да забелязвам, че батерията отслабва или иначе казано - много бързо пада при една и съща употреба (2-3 часа на ден ФБ и по специално messanger-a, whatsapp и малко снимки - музика не слушам през телефона или поне не навънка, а в нас на wi-fi и на зарядно). Та след като го сложа да се зарежда забелязах също и че червената лампичка над екрана не свети за зареждане, а само зеления диод горе, което ме навежда на мисълта и че не се зарежда правилно батерията и заради това ми пада така бързо (макс ден ми изкарва :dunno: ) Гаранцията му изтече естествено :lol: и се чудя какво да правя. Пробвах с най-различни кабели, оригинални, но ефекта е нулев или поне само един път забелязах да ме изкара цял ден при пътуване с много чат, а друг път това е невъзможно.

Какво да предприема, че нещо много вяра за нова батерия с тея плъзнали навсякъде китайски стоки нямам макар и от Германос, Глобул и Мтел магазини да са? Гледам някакви кейсове, които се слагат и зареждат батерията (по около $80 са), но като цяло не ми се иска да ги давам, а се замислям дали направо да не сменя телефона с един 5S :roll: Доволен съм от HTC-то, но батерията ме изкарва извън нерви и това е причината да гледам за нов..а и ще го взема на преференциални цени.. :roll: :)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 14 Апр 2014, 21:26

Има програми, особено игри и браузери които трупат адски много данни. Има разни програмки за чистене на кеш и излишни данни, не знам колко са ефективни, но аз карам с около 300мб вътрешна памет :mhihi: всичко останало е на сд-картата. Не позволявайте файърфокс да си трупа излишни мебагабйти, гугъл плюс също трупа много, разни програмки за четене на вестници като гугъл павилион - огромни са. Понякога дори да изчистиш кеша, пак остават разни неща. Аз ги деинсталирам и инсталирам отново. Руут е абсолютно задължителен ако се бориш за място + титаниум бекъп и лъки патчер :mhihi:

За батерията - нулиране на телефона, ново инсталиране на всичко. Ако и това не помогне може да започнеш да мислиш за друга батерия. Макар, че съвременните батерии са доста издръжливи. Моя тел е сигурно на 3-4 години вече и батерията му изкарва точно колкото и в началото - на моето използване 2 дни максимум. Но ако изключа всичко може да изкара и 3-4 и повече. 3G e най-големия консуматор според мен, пускам го само при нужда. Освен това може да забраните данните на заден план на повечето програми - няма нужда да пращат щяло и нещяло през 3Г при положение, че програмата не е отворена. Това пести доста батерия. Скайп, вайбър и всякакви подобни също хабят страшно много ток

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 14 Апр 2014, 23:56

doomy525 написа:Доволен съм от HTC-то, но батерията ме изкарва извън нерви и това е причината да гледам за нов..а и ще го взема на преференциални цени.. :roll: :)

С кой андроид е HTC-то ? Китката (4.4.2) има известен проблем с оставане включена на предната камера след ползване на скайп и други програми и това бързо източва батерията. Проблемът е на андроида, но гугъл препоръчаха деинсталация на скайп :mhihi:
С5-цата идва със същия киткат, засега апдейт няма.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 15 Апр 2014, 10:02

Android version - 4.2.2

При проверка за ъпдейт ми казва, че няма налични ъпдейти за моя телефон и е с последния. На нова година правих хард ресет точно поради тая причина, която казахте за приложения и т.н., но ефекта е същия. Напавих си и експеримент тая вечер - заредих го до 100% към 22:00h и му махнах зарядното тогава. Дванадесет часа по-късно (т.е. сега) е на 83% :dunno: Изключил съм 3G-то, vibera e спрян, whatsappa и той. Затворени са всички приложения от таск мениджъра. Скайп не ползвам на телефона. Не е нормално това да падне със 17% за една вечер при положение, че само е стоял.
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 15 Апр 2014, 10:17

stocky написа:Li-ion и Li-pol батериите нямат недостатъка на Ni-MH батериите, че "помнят" последния заряд и по този начин ако не правят пълен цикъл разряд-заряд им се намаля капацитета. Според мен можеш да си я зареждаш както и колкото ти падне без това да промени капацитета и в срока на експлоатация на устройството. Може би ако говорим за 10г напред ще има значение, но надали ще го ползваш толкова време тоя телефон. Аз лично така процедирам с всичките си устройства с литиеви батерии и нямам ядове.

:yes:
3г. Xperia-та ми е подложена на брутална употреба от често включване към компютър, уай-фай, 3джи, ровене в интернет, ползване на доста приложения и гледане на филми. Капацитетът на батерията понамаля, но като гледам първо ще се предаде дисплеят или антенният модул, а не батерията...
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 15 Апр 2014, 16:00

kulov написа:http://www.gsmarena.com/lenovo_a850-5689.php
това е.

ТНТ, то самият телефон е малко над 100 лв :mhihi: , скоро поръчахме за бащата на един приятел същия за $111, аз моя го взех декември за $144. много съм доволен, много добра машинка е :yes:

стигне ли се до смяна на батерията, направо вземам нов. тея луди китайци непрекъснато вадят нови и нови модели :mhihi:

5-6 приятели си взеха различни модели на тая марка и до сега не съм чул лоши отзиви.

И аз реших така проблема! По-добре всяка година да си вземам нов китаец за 300-400 кинта среден клас вместо да треперя на един боклук две-три години. Днес точно взех една реплика на S4, ми какво да кажа, Quad core na 1,5MHz, 4GB ROM, 1GB RAM за 300 ле'а толкова!
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 15 Апр 2014, 16:54

Ще ползвам темата, нищо че не става въпрос за смартфон.
Трябва ми телефон ( слушалка ) с 2 сим карти работещи.
Гледах на Нокия, разбрах че повечето им модели като говориш по едната, другата
не е активна, а това не ме устройва.
Дайте предложение за конкретен модел, с добра батерия .
Без смартфони !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 15 Апр 2014, 16:58

Имам алкател, най-базовия модел с QWERTY клавиатура, двете карти са активни, ползван 3 месеца и стои в кутия, може и да е в гаранция още. Струваше 60 лв., давам ти го за 30. Имам и един Самсунг D880, който ми е резервен телефон, но не съм го ползвал скоро и не знам как му е батерията. Пиши лс, ако имаш интерес, аз ще изтрия пазарлъка от темата по-късно.
Never mistake motion for action...

Слави
Аватар

Мнение от © » 15 Апр 2014, 17:00

speeder88 написа:
kulov написа:http://www.gsmarena.com/lenovo_a850-5689.php
това е.

И аз реших така проблема! По-добре всяка година да си вземам нов китаец за 300-400 кинта среден клас вместо да треперя на един боклук две-три години. Днес точно взех една реплика на S4, ми какво да кажа, Quad core na 1,5MHz, 4GB ROM, 1GB RAM за 300 ле'а толкова!

най-големия проблем на китайските телефони е камерата или поне преди беше
Как се представят те сега?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата