Тежка катастрофа на Цариградско
Модератор: Общи модератори
65 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Абе пешеходци, шофьори...все тая....дали ще закъснееш с 5 мин. е все едно, но по-добре да си жив.
Просто никой не се съобразява с другия. Точно по тоя случай вчера с една приятелка си говорихме по повод пешеходните пътеки и как напират да минават...и викам, че вместо всички да са отворковци...изчакай все някой ще ти спре, па ще минеш....няма да изпуснеш последния хляб от хлебарницата;)
Днеска един по магистралата за Калотина с неква барака от преди аз да се родя...решава да се шари насред платното...все едно няма др. коли
Така че вместо да сме отворковци, по-добре по-спокойно и живи.
Просто никой не се съобразява с другия. Точно по тоя случай вчера с една приятелка си говорихме по повод пешеходните пътеки и как напират да минават...и викам, че вместо всички да са отворковци...изчакай все някой ще ти спре, па ще минеш....няма да изпуснеш последния хляб от хлебарницата;)
Днеска един по магистралата за Калотина с неква барака от преди аз да се родя...решава да се шари насред платното...все едно няма др. коли

Така че вместо да сме отворковци, по-добре по-спокойно и живи.

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
err0r написа:Ама не бе, на пешеходците всичко им е изрядно и имат право да се изсерат (без извинение) на средата на Петте кьошета в 8:30 сутринта!
Знаете ли какво се случи на тоя, дето има избирателна пропускливост по пешеходните пътеки днес? Сега ще ви разкажа.
Първа кола на светофара на бул. Стамболииски и бул. Константин Величков. До мен в лявата лента се нарежда маршрутка. Минават колите на зелено по Величков, светва им червено и след 4-5 секунти светва зелено за мен и тези, по Стамболийски. Маршрутката тръгва рязко, аз тръгвам по-бавно. На средата на кръстовището маршрутката убива набраната скорост и минава бавно (точно където са релсите). Реших, че забавя за да не се разглоби на средата на кръстовището, но пича по едно време спря съвсем. Помислих, че вече се е скапало бусчето и не може да върви повече и устремен напред гледам пред маршрутката да пресича жена на видима възраст 50 +- години, която минавайки БАВНО пред моята кола (аз вече спрял на ЗЕЛЕНО и чакайки я нея да мине на ЧЕРВЕНО), видях в огледалото е
Е тая слизамдин Опел Фронтера как упорито не може да спре и гумите му просто скърцат. В този момент ИЗРЯДНАТА ПЕШЕХОДКА погледна мен, погледна какво се случва зад мен, ПРЕКРЪСТИ СЕ и продължи да се тътрузи до тротоара....
Манете ги тия прости шофьори, псувайте ги, те са виновни винаги. Вие, пешеходците, сте с предимство навсякъде... дори на Луната...![]()
![]()
Е тая слизам и й набивам шамарите, пък нека се жалва после... заради такива, после са хиляди разправии.
- Akyosev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 535D, E39 M5 99,E36 328is '97
- Мечтае да кара: E46 M3 Csl
- Детайли за колата: IS с присадено сърце, конита-монита и т.н. :)
Днес горе-долу на същото място е станало нещо подобно - на уличката, която минава до стадион "Академик". Там има факултети на Софийския. Някаква патка блъска момиче и подминава. По-късно се връща приятелката на тая, която е карала и вместо да пита "как си, що си" и обяснява да не се занимава с полиция, защото бащата на шофьорката е УШАТ
Момичето е било цялото в кръв
Не знам повече подробности.
Там просто на тая уличка няма как да е пресичала грешно, а и ако беше така оная нямаше така да си бие камшиците. Овца проста !

Момичето е било цялото в кръв

Не знам повече подробности.
Там просто на тая уличка няма как да е пресичала грешно, а и ако беше така оная нямаше така да си бие камшиците. Овца проста !

- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
err0r написа:Не, тия очи затова са й дадени, не само да зяпа съседите и да ги обсъжда после, или да гледа безкрайните сериали по Диема.
Какво става ако по пътя пътува рейс, возещ пътници и спирачките му са отказали? Що пък да не мине тя, като е на пешеходна пътека. Това изобщо не я оправдава.
На пешеходна пътека, както и навсякъде по платното, пропускам САМО пешеходци, които знаят с каква цел са слезли от тротоара. Виждам човек, който ме гледа право в очите, разбирам сигнала му "ще пресека бързо" и му подавам сигнал "ще те изчакам, действай". На баби, дядовци, некоординирани лелки, които буквало се размотват по платното предимство НЕ давам!
Error, ако обичаш, прочети ЗДП пак. Когато си на пешеходна пътека, де юре ти си на тротоар. Верно, на нивото на улицата, но на ТРОТОАР. "Какво става ако по пътя пътува рейс, возещ пътници и спирачките му са отказали?" Би трябвало човека разрешил тоз рейс да пътува, да си полежи 2-3 години на топло. ама за съжаление сме в страната на абсурда.

А на бабите, размотаването им е нормалната скорост. Не може да очакваш от 70-80 годишен човек да действа като 20 годишен. Затова има ограничение, за това пешеходната пътека в закона е описана като продължение на тротоара.
И по темата - трябва да има яки глоби за неправилно пресичащи пешеходци. Но и не трябва да има кръстовища без обозначени пешеходни пътеки.
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Да, съгласен съм, но не само бабите пресичат флегматично. Както вече дискутирахме, жената, блъсната на Цариградско е на 31. С какъв акъл тръгва да пресича точно там? И да, и за пешеходците трябват глоби!

65 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5