ЗА КАТИНАР - стана пълна тоалетна ! !! !!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 28 Апр 2008, 17:48

RSxRacer написа:
Stanchev написа:добре де, айде сега ще задам въпроса по друг начин:
ако не иска да я запази за 2 часа, защо не ми го каже предварително :" дойде ли някой ще я дам "
а ми казва добре, няма проблем? или като ще си действаме как си знаем, аз трябваше да продължа и да му начупя кокалите както бях набрал ли?

Бате затова съм съгласен,че не е така и не бива.Какво недоволстваш нема как това е живота :) Разбирам те за 2 часа на мен не ми е проблем да почакам ама си държа на името.Ако ми се обадеш в 12 ти казвам ако до 3 не си тук губиш.Ама поне ти се е обадил за да те предупреди,защото можеше и това да не направи

май ти не си ме разбрал ето 1вия ми отговор и като ти казвам,че не четеш внимателно май е така :)
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 28 Апр 2008, 18:01

аз като запазя кола в германия ме чакат три до пет дни...!! и никой не си помисля да я продаде на друг през тва време. нито сме се виждали,нито сме се чували преди това с тия хора...! тука явно е въпрос на часове...!интересна работа.....!наистина трябва да се замислите защо е така. има доста бизнеси ,в които честната дума е по-важна от написаното и подписаното...! да не кажа ,че в големите бизнеси почти винаги е така... някой изметне ли се от думата си -рано или късно ще отпадне.
колегата-търговец нека не се сърди,но тази некоректност наистина е фрапантна в тези среди на авто-търговците /не само за изчакване,но и за цени,състояние на колата и какво ли не../ има даже фолклор създаден в тая връзка и мисля,че обобщаването от страна на някои колеги е нормално в случая,щото те са видели или чули за стотици случаи на измама,а ти/ако си / си единствен или един от малкото ,дето не правят така...! и обвиненията са отправени към съсловието като цяло ,а не за теб конкретно...!

вълкодав
Аватар

Мнение от RSxRacer » 28 Апр 2008, 18:10

Аз не се засягам,но ме е яд че заради такива като тоя патим ние,а хората съответно вие си вадите заключения за нас като цяло.
Другото което е,че в Германия мн хора могат да си позволят лукс-а да те изчакат толкова време просто защото ако не продаде колата на теб и го метнеш за 5 дена,следващата седмица вече я е развързал 100%,а в Бг няма как да стане това поради разликите в стандарта.И на мен не ми е приятно,но за съжаление е така и патим всички
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 28 Апр 2008, 18:19

Аз пък друго не мога да разбера.
Че търговците рядко са читави и гледат да те качат на черешата, ясно. Всъщност те скоро ще бъдат повече от колите си.
Но от моят скромен опит и в най - луксозната автокъща продажба на кола НЯМА ДОКАТО НЯМА ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА + УГОВОРЕНО КАПАРО.
Няма. Всичко друго се брои "Човекът идва, хареса я".
Може даже колата ОЩЕ ДА Я НЯМА, но тея неща трябва да ги има за продажбата.
Та не мога да разбера какво пречи след като искате колата да оставите едно малко, даже символично да е капаро - там 50 лв. или 50 евро, ако нямате лева, да е сигурен търговецът че ще се върнете. Даже ебз да говорим за договор все още. Иначе няма как някой да ви знае намеренията.
Кофти спор се получава, защото в случая избива настрани, към съвсем други убеждения и предубеждения.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 28 Апр 2008, 18:23

да, но какво правим в случай че виждаме обявата в мобиле и не сме ходили до колата, ами направо се разбираме и тръгваме? то е ясно, че ако отида и харесам най-малкото ще я капарирам ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 28 Апр 2008, 18:33

Stanchev написа:да, но какво правим в случай че виждаме обявата в мобиле и не сме ходили до колата, ами направо се разбираме и тръгваме? то е ясно, че ако отида и харесам най-малкото ще я капарирам ;)

Нищо. Нищо не правиш. Вдигаш се и рискуваш.
Какво правим ако се вдигна по мобиле до Германия и колата не ми хареса, както се е случвало? Да искам командировъчни на продавача?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BlackAdder » 28 Апр 2008, 18:39

SKISA написа:аз като запазя кола в германия ме чакат три до пет дни...!! и никой не си помисля да я продаде на друг през тва време. нито сме се виждали,нито сме се чували преди това с тия хора...!

Няма какво да те учудва това. В закона им си е написано просто и ясно. При съгласие м/у двете страни върху предлаганата стока и цената сделката се счита за "идеална"(т.е. сключена). Остава само да платиш, за да има прехвърляне на собствеността. В случай,че имате уговорка, един мейл с който можеш да я докажеш, ако имаш желание можеш да съдиш продавача за неспазване на сделката, когато е продал колата. Ще мине време и някой ден и в Бг. ще стане така, дотогава все ще има псевдо търговци.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 28 Апр 2008, 18:51

BlackAdder написа:
SKISA написа:аз като запазя кола в германия ме чакат три до пет дни...!! и никой не си помисля да я продаде на друг през тва време. нито сме се виждали,нито сме се чували преди това с тия хора...!

Няма какво да те учудва това. В закона им си е написано просто и ясно. При съгласие м/у двете страни върху предлаганата стока и цената сделката се счита за "идеална"(т.е. сключена). Остава само да платиш, за да има прехвърляне на собствеността. В случай,че имате уговорка, един мейл с който можеш да я докажеш, ако имаш желание можеш да съдиш продавача за неспазване на сделката, когато е продал колата. Ще мине време и някой ден и в Бг. ще стане така, дотогава все ще има псевдо търговци.

Туй приятелю е случка от вътрефирмен живот на фирми с установени отношения.
Такива неща се случват ако да кажем работиш в Да-Да и изпратиш мейл на Глобул с поръчка.
Или ако работиш например в Мерцедес и изпратиш мейл на Вили Бетц за доставка.
Те иамт договори и срокове и мейлът действително е доказателство, даже ако е ЕДНОСТРАНЕН.

Ти да си чул обаче за търговец на дребно на коли на старо, който да е бил осъден от клиент частно лице, задето са се "уговорили"?
Няма го. Даже и в Германия го няма това чудо на природата.
Влез в мобиле.де, да видиш как в 90% от обявите пише: "не по мейл".
Отделно никпой търговец не е толкова тъп за някакъв случаен мейл от България да върне отговор "Ок, поръчката Ви е приета, край, таз кола вече е продадена на Вас!".
Ако го върне, трбва да го спази наистина. Не го ли върне обаче, другата страна не ти е дала съгласие!

Така че тоя филм е само в идеалите ни. В живота не се случва, или твърде рядко, пренебрежимо рядко.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BlackAdder » 28 Апр 2008, 19:52

D3BEP, не става въпрос за фирмени отношения. Те си имат договори, които си предвиждат различните казуси. Това, което се опитах да обясня е защо в Германия и не само там като се разбереш нещо с търговец си спазва думата. Или по-точно в случая на Skisa, като се е разбрал с продавача да му запази колата за 5 дена, в това време ако я продаде и на "Skisa" му се занимава може и да го съди. Достатъчно му е да има един мейл от търговеца, в който примерно пише " Ок в следващите 5 дена Ви чакам и колата е запазена за вас". След изтичането на този период никои не му пречи да си я продаде на когото иска, но в тези 5 дена може да я продаде само на "Skisa". Вярно е,че много малко са "шантавите", които ще тръгнат да те съдят за това, но в юриспрюденцията им има не един подобен случай.

вълкодав
Аватар

Мнение от RSxRacer » 28 Апр 2008, 19:56

Добре разбрахме накрая,че автотърговците в Бг са тъпаци и си гонят клиентите за да няма какво да ядат така ли?
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 28 Апр 2008, 20:03

RSxRacer написа:Добре разбрахме накрая,че автотърговците в Бг са тъпаци и си гонят клиентите за да няма какво да ядат така ли?

Аз бих го формулирал така: Повечето автотърговци са дребнави душици и гледат моментния келепир, за това си гонят клиентите и то несъзнателно...

Напълно осъзнавам, че има и свестни търговци де :)

вълкодав
Аватар

Мнение от RSxRacer » 28 Апр 2008, 20:06

ja написа:
RSxRacer написа:Добре разбрахме накрая,че автотърговците в Бг са тъпаци и си гонят клиентите за да няма какво да ядат така ли?

Аз бих го формулирал така: Повечето автотърговци са дребнави душици и гледат моментния келепир, за това Ви гонят клиентите и то несъзнателно...

позволих си да го редактирам малко.Наздраве аз се подкарвам пред сватбено :)
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 28 Апр 2008, 20:13

RSxRacer написа:
ja написа:

Аз бих го формулирал така: Повечето автотърговци са дребнави душици и гледат моментния келепир, за това Ви гонят клиентите и то несъзнателно...

Наздраве, братле, кво значи предсватбено, ти ли ше даваш фира?

вълкодав
Аватар

Мнение от RSxRacer » 28 Апр 2008, 20:15

ja написа:
RSxRacer написа:
ja написа:

Наздраве, братле, кво значи предсватбено, ти ли ше даваш фира?

стига ве бате ще ставам кръсник ама почвам от рано :)
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 28 Апр 2008, 20:17

Ами повечето автотърговци си гонят клиентите наистина несъзнателно, защото всеки си мисли, че може да прави бизнес. Това обаче е изкуство и се учи много време. Има си университети за тази работа, а после трябва и практика. Също така трябва да ти идва и отвътре. Време е българинът да разбере, че не от всеки става предприемач. Не случайно в големите държави 95% от населенитео са работници, а тук всички станаха предприемачи. То затова и се получават тези лайна. Колкото до оставянето на капаро... ами по закон капарото е забранено от около 2 години. Има други начини на гарантиране на сделката.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата