Голяма дилема ...избор на нова кола

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 14 Апр 2008, 9:46

bundev написа:имах една шкода октавия - 1.9 ТДИ 110к.с.
за близо 160 000 км съм сменял само консумативи
харчеше 7-8 градско а извънградско падаше под 6л.
а е голяма кола
ако искаш им разгледай офертите, но мисля че ще се вместиш в лимита
фабиите може и да са по-ефтини обаче отдавна не съм гледал цени ..

Мойта Октавия е 2005г. и е на около 70к....... съединителя отиде на 60, колата се разхлопа като за световно! Да не говорим че над 150 - все едно двигателя е до теб! Иначе е стабилна колата (старата октавия комби 2.0 бензин)
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

ентусиаст
Аватар

Мнение от zvezdo88 » 15 Апр 2008, 2:33

Колеги сега разгледах сайта на Мазда и се вписвам с моя бюджет за Мазда 3 Седан 1,6 д 110 к.с ? Някакви мнения за тази кола, защото на външен вид не е лоша , но нямам идея за друго, защото никога не съм имал общо с тази марка..
Изображение

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 20 Апр 2008, 11:48

Каквато и да е японска все ще добре, нещо много ги мислиш
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 20 Апр 2008, 13:46

а колко време ще я караш колата
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 20 Апр 2008, 13:49

всичко е до кола и как си я карал...като знам служебните как се карат...чисто нова да ви я дадат 10 човека се качват нагоре и айде "1 литър горяла на 2000 км" имате си адвокат здрав който мисля че не му е проблем да пусне една официална жалба до завода производител и да вземе отношение по този въпрос нали? какво да говорим за фабиите които са таксита и на метан и ги хвърлят на по 400-500.000 км...когато чувам такива крайности не знам получавам уртикария дееба :confused:

за новата 147 която още първия месец почна да скърца не мога да ти кажа...знам много познати с този модел и нямат никакъв абсолютно никакъв проблем...пък за новото браво да не говорим е там се вижда че не си карал пък повтаряш наизуст...еми аз съм се наточил следващата година да купувам един такъв или 147 пък нека ми е зле...не съм достатъчно богат за да си позволя БМВ от магазина ни толкова съм богат да взема някакъв втора употреба който не си знае километрите и да рева постоянно по форумите...

трябва да признаете че световната автомобилна индустрия я е хванала глобализацията още от 90те години насам...виждате сами че новите бмвта нямат този ресурс на километри както старите но златните им събратя...преди време един колега от тук беше пуснал една интересна статия от списание че Е34 била в пъти по-надеждна от Е39...сега Е39 от Е60? няма да забравя поста на СКИСА който на 60.000 км сменял лагер с главина е да му еба майката на тоя лагер както си спомням на Е34 за половин милион километра ни лагери съм сменял едни амортисьори сменях и тия се оказаха оригиналните още...фиатчето пък когато му сменях предницата преди година и половина няма да ви казвам че 99 процента от окачването напред и назад е било немско като започнем от лагери СКФ и приключим на Лемфордер носачи...ламда бош и т.н...пък дали скърца?еми скърца я! как го мислите това нещо в тези пътища като че ли вашите коли няма да скърцат и да тропат...най-блажени за собственици на Х5 и т.н...те едва ли ще имат проблем но ямата си е яма и не дай си боже приятелю да минеш на някоя такава че после не знам..аз лично ще взема амортисьора на Хикса и ще дебна пред общината :mhihi:

мой личен съвет към автора на темата е каквото бих направил аз на неговото място...
аз бих си купил една Е34 възможно най-много екстри запазена и без удари...двигателя не ме интересува...бих отишъл до камор да поръчвам един готов двигател,комплект хубаво окачване и щях да си имам НАЙ НАЙ НАЙ автомобил за следващите 10-15 години...едва ли ще ми излезе повече от 25.000 лв целия проект...за 25 какво можеш да си купиш? без майтап аз самият ще го направя и вярно ще остане во веки веков моя но не ми пука....така или иначе като дадеш 30.000 лв за една кола веднага като я запалиш губи 10 процента от стойността й...след това овехтяване 2-3-4 години по шваке и накрая вземеш да я продадеш за 10.000 лв...демек за 5 години си загубил 20.000 лв...после губиш още 20.000 за да купиш следващия модел и накрая какво?40.000 лв си назад ей така...влагаш 20.000 на Е36цата и си бог...майстори за истински качествен основен ремонт си има там в софия и тук в пловдив...

"да ама колата си остава вечно моя"
еми да...и за какво да сменяш едно надеждно возило за да вземеш едно друго само и само защото е нов модел??тези останали 20.000 скатавай ги някъде за друга покупка...

ПП. вземете пример от бат' Пенчев с комбито...питайте го колко му е излязъл досега тази кола и какви пари влага в нея...не мисля че му е проблем да запали ей сега колата и да ходи за едно кафе до португалия и да се върне
Последна промяна grnka на 20 Апр 2008, 13:58, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 20 Апр 2008, 13:50

Киите да ти кажа също не са зле. Горе - долу хюндай качество, много екстри, малък харч, вървят и гигантска гаранция.
Само не са престижни. Но са добри според мен ако ю джетът те притиска. Много над Шафролетите са и честно казано аз по - ги харесвам от мицубиши или хонда... Сравнимите модели.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 20 Апр 2008, 16:29

Anthony_J написа:Сони, предполагам за Лексус се шегуваш, нали? За 16 000 евро може да си купи Лексус, ама на 7-10 години. :)
Аз бих ти препоръчал да видиш майката на Лексус - Тойота. Здрави коли са и за тези пари можеш да вземеш някоя мъничка и икономична.

Да много са здрави 2003та взехме авенсис и зимата му блокира двигателя е продаодхме го за 10 бона де но за 5 години повече такава кола НЕ
I'm slowly drifting
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от zvezdo88 » 25 Апр 2008, 20:11

Колеги ето че дойде момента който чаках .... да се върна в България и да поговоря с родителите ми.... Беше труден разговор, но най- накрая се стигна до следното - нова кола се купува на майка ми , е36-цата ми влиза в бокса за пълна промяна (кожен салон, джанти, М-брони, ксенон, волан, музика и т.н) + смяна на всички консумативи... приготвена и годна за Холандия :) Благодаря ви на всички в помощта да избера кола за майка ми а аз да си пътувам по Европейските пътища с любимата бима ... Няма по щастлив от мен колеги... Просто някакси гледах сайтове по 1000 пъти и само за Е36-цата си мислех и мечтата се сбъдна :) Мисля 1 година Е36- догодина Е46 :) Пак благодаря за помощта и съветите на всички ... :)
Изображение

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 25 Апр 2008, 20:22

Аз бих препоръчал Пежо 308. Какво мислите за нея?
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от павката » 25 Апр 2008, 20:49

много шум за нищо

ентусиаст
Аватар

Мнение от zvezdo88 » 26 Апр 2008, 4:00

pavlin_e30 написа:много шум за нищо

Незнам защо трябва винаги да се заяждате по темите... Имах нужда от съвет за нова кола и мисля ,че тук е точното място където мога да получа нужната информация ... Изкривих нещата пред родителите ми, че по добре мама да се вози в нова кола , а на мен ми стига и Е36 за да съм доволен и постигнах желания успех... Отностно съветите на всички новата кола която предстои да се купи е Toyota Yaris 1.4 D Оборудване клас : Luna.

Отново благодаря на всички дали съвет и мнения по темата...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от павката » 26 Апр 2008, 8:27

не се заяждам,ама как така мама унд тате,ще ми кажат,че трябва да се кача на нова кола,без право на мнение :roll:
доста хора те посъветваха,да им кажеш,че не си струва и може нещо по-рентабилно,ама ти го приемаше,ненасериозно!
това право за какво го учиш,да си малчиш и траеш,защото по-силния винаги има право(в случая родителя)?
не ви знам взаимотношенията,ама ми звучи лигаво това,да ти натрисат своето мнение,макар и грешно и да го приемаш..
не се заяждам,грешно си разбрал

ентусиаст
Аватар

Мнение от zvezdo88 » 26 Апр 2008, 12:25

Еми брато наще дават парите ... докато това е така те имат думата какво се купува и какво карам аз ... Като почна да си изкарвам парите ще си купя кавото искам ... тва е положението за сега ...

Можете да заключвате ...
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата