Косово е Сърбия!
Модератор: Общи модератори
голеги сърбите са ни ебавали и сега ни ебават,НО са православни християни и трябваше да ги подкрепим те са много по близки до нас отколкото тая гмеч шипътрска.а това дали ще има проблеми в сърбия,то е ясно че ще има но да не забравяме че там не пътуваме без пари и следователно ще останат без тия пари който събират от такси а те въобще не са малко.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Не мисля, че сме нямали друг избор. Румъния какво? Да не би да не е в НАТО, да не би да не е в ЕС? Защо те можаха да изразят собственото си мнение, а ние - не?
САЩ използват Косово за своите си политически игрички.
1. Създават проблеми на Русия: след като Косово стана независимо, 1-2 от кавказките руски републики веднага нададоха вой, че и те искат независимост.
2. Разделяй и владей - поддържайки страх на балканите, и явявайки се като големите батковци, които защитават слабите балкански страни - едните от сърбите, другите - от резняците
3. Чрез влиянието си над Балканите, САЩ имат влияние и над ЕС
Мисля, че признаването на Косово ще навлече повече неприятности на България, отколкото ползи. Спокойно можехме да не признаем тази измислена държава, без това да има някакви последствия, както го направиха Румъния и Гърция, а и много други страни от ЕС.
САЩ използват Косово за своите си политически игрички.
1. Създават проблеми на Русия: след като Косово стана независимо, 1-2 от кавказките руски републики веднага нададоха вой, че и те искат независимост.
2. Разделяй и владей - поддържайки страх на балканите, и явявайки се като големите батковци, които защитават слабите балкански страни - едните от сърбите, другите - от резняците
3. Чрез влиянието си над Балканите, САЩ имат влияние и над ЕС
Мисля, че признаването на Косово ще навлече повече неприятности на България, отколкото ползи. Спокойно можехме да не признаем тази измислена държава, без това да има някакви последствия, както го направиха Румъния и Гърция, а и много други страни от ЕС.
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Нещо се объркахме тука, ама аз или някои други.
Аз... дали не говорех за руснаците?
Кои руснаци са ви национализирали на вас земите. Или той комплекса е всеобщ.
И къв келепир точно виждате от "приватизациите", освен ако не участвате в тях наедро.
Няма спор че 1980 е по зле от 2010, а 1940 може и да е била още по - зле. Само че не виждам някой да отчита тоя факт.
2advanced, скъпи братко.
Изкарай документи, да видим, че си на нивото. Изкарай ги не аз, простия да ги видя, а всички останали и тогава ще говорим.
Чудно, то кви ли документи ще изкараш, освен обичайните ти празни приказки по всяка популистка тема.
Сигурно ще изкараш документи против износа на кари, де да те знам.
Гении.
Що се отнася до Румъния колеги:
Там пак има комплекс.
Ние считаме румънците за мамалигари и т.н. и че са по - зле от нас.
За съжаление не е така и ние не сме Румъния.
1. Румъния е в пъти по - голяма от нас
2. Румъния е по - развита държава
3. Румъния винаги е била буфер за Европа пред руския политически интерес
4. Румъния във всички страни е била основен и единствен алтернативен източник на Европа за горива, когато не е можело да се чака нито на Русия, нито на Изтока.
Хубаво е да направим тази разлика. Румъния има много здрав гръб в Европа. Ние не.
Освен това Румъния няма преки интреси в конфликта, та да се отдаде чак такова значение на решението й.
В случая мнението на Румъния идва наравно с мнението на Кипър например. Или на Бахрейн.
Ние граничим със Сърбия, имаме интереси в Македония и сме заявили позиция ЗА определена политика към малцинствата(нашите) в Косово и Сърбия. Нашето решение има пряко значение.
Не сме на едно дередже с Румъния, че да се сравняваме. Със същия успех можем да кажем "как Русия скачат срещу Косово, а ние не".
Аз... дали не говорех за руснаците?
Кои руснаци са ви национализирали на вас земите. Или той комплекса е всеобщ.
И къв келепир точно виждате от "приватизациите", освен ако не участвате в тях наедро.
Няма спор че 1980 е по зле от 2010, а 1940 може и да е била още по - зле. Само че не виждам някой да отчита тоя факт.
2advanced, скъпи братко.
Изкарай документи, да видим, че си на нивото. Изкарай ги не аз, простия да ги видя, а всички останали и тогава ще говорим.
Чудно, то кви ли документи ще изкараш, освен обичайните ти празни приказки по всяка популистка тема.
Сигурно ще изкараш документи против износа на кари, де да те знам.
Гении.
Що се отнася до Румъния колеги:
Там пак има комплекс.
Ние считаме румънците за мамалигари и т.н. и че са по - зле от нас.
За съжаление не е така и ние не сме Румъния.
1. Румъния е в пъти по - голяма от нас
2. Румъния е по - развита държава
3. Румъния винаги е била буфер за Европа пред руския политически интерес
4. Румъния във всички страни е била основен и единствен алтернативен източник на Европа за горива, когато не е можело да се чака нито на Русия, нито на Изтока.
Хубаво е да направим тази разлика. Румъния има много здрав гръб в Европа. Ние не.
Освен това Румъния няма преки интреси в конфликта, та да се отдаде чак такова значение на решението й.
В случая мнението на Румъния идва наравно с мнението на Кипър например. Или на Бахрейн.
Ние граничим със Сърбия, имаме интереси в Македония и сме заявили позиция ЗА определена политика към малцинствата(нашите) в Косово и Сърбия. Нашето решение има пряко значение.
Не сме на едно дередже с Румъния, че да се сравняваме. Със същия успех можем да кажем "как Русия скачат срещу Косово, а ние не".
Пак буквално си изтълкувал моя пост...
Както и да е - мисълта ми беше следната - няколко, човека които са живели по това време ти казват едно, но ти държиш, че си прав. Това е което ме дразни от повечето от постовете ти..компетентен във всички области с твоите на места псевдо теории за нещата след като 10 човека са ти казали, че не е така ти държиш на това, че си прав - ама не си.
Нищо лично пич, на някой места наистина имаш доста добри и правилни възгледи, но на някои си просто трагичен в опита си да изкажеш някакво компетентно мнение по дадения въпрос..
Поздрави.
Както и да е - мисълта ми беше следната - няколко, човека които са живели по това време ти казват едно, но ти държиш, че си прав. Това е което ме дразни от повечето от постовете ти..компетентен във всички области с твоите на места псевдо теории за нещата след като 10 човека са ти казали, че не е така ти държиш на това, че си прав - ама не си.
Нищо лично пич, на някой места наистина имаш доста добри и правилни възгледи, но на някои си просто трагичен в опита си да изкажеш някакво компетентно мнение по дадения въпрос..

Поздрави.

Проблемът на жените с паркирането идва от това, че непрекъснато ги лъжат колко точно са 20см
YNWA
Planet Club Addict
Jeremy Clarkson for BMW M3: ABSOLUTE MASTERPIECE 24/12/2007

YNWA
Planet Club Addict
Мишу написа:...ма на бела капа се отчитам

Чакаме отговора на ДЗВЕР-а. Он е компетентен по всички въпроси - от земетресенията и дисекцията на млечната жлеза, до НПК и тям подобни юридически въпроси
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
това че няколко човека твърдят едно и също, не значи непременно, че е истина
Дзвер, можем да поспорим 1940 е по-добре от 1980

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
2advanced написа:Пак буквално си изтълкувал моя пост...
Нищо лично пич, на някой места наистина имаш доста добри и правилни възгледи, но на някои си просто трагичен в опита си да изкажеш някакво компетентно мнение по дадения въпрос..![]()
Поздрави.
А как да го изтълкувам приятелю?
1. Ти си изсипал един як пост, в който не си дал никакво мнение по темата, изказванията, позициите, а си наредил само единствено и лично мен. Я си го прочети и после пак приказвай.
2.Много ми е чудна тая теза. Чувах я от някакъв ШВЕД. Чувах я и от тебе. Компетенетен съм бил по всички теми.
Ами много ли е ненормално, че се изказвам по теми по които се считам за компетентен? Я провери пак, аз по всички теми и във всички раздели ли се изказвам?
По скоро са смешни тея, които смятат, че е правилно човек да се изказва и некомпетентен. Като теб и някои други?
3. Че държа на думите си държа. Но отстъпвам пред по - силните доводи или пред възможни алтернативи, когато са добре подкрепени. Случва се. За да не отстъпя, вероятно или не съм видял достатъчно компетентен опонент, или пък - както е понякога с чисто политическите теми -считам темата за вредна, опасна пропаганда.
4. По последния ти абзац.
Ти друже, правиш ли разлика между изказване на лично мнение и правене на обосновка?
Струва ми се, че не.
Значи, когато аз напиша в една тема, че ауди е грозна кола, това естествено е лично мнение.
Когато обаче ти напиша един ферман с исторически факти, това вече е обосновка.
Опитай се да различаваш двата случая. Всъщност, не е трудно.
Естствено, че те няма да са с еднаква научна стойност.
И естествено, че всичките ми постове нямат еднаква стойност.
Проблемът е май, че ти, озъбен от това че не си бил "победил" в някоя тема по която съм по - добре подготвен, пречупваш и другата тема през призмата "А, той и тука ДЗВЕРА пак много знае". Тъй си мисля аз.
А иначе требва да има 100 места във форума, в които например съм писал, че не съм компетентен по техническата част на автомобила, например?
Ае стига, темата не е за ДЗВЕР а за Косово.
То по тез критерии, Петьо, най зле е 2010 г. Чужди военни бази и 1980 нямахме....
Няма кво да спорим, аз те знам какво ще кажеш и е вярно, ама дечурлигата дали го знаят? Те знаят да мразят "фашизЪма", щото е лош. После ги научиха да мразят комунизЪма, щото им пречи. А кой строй е демократичен и справедлив? Ей го, Твърдеразвития(2advanced), той ми вика "комунист". А какво знае за коунизма, не е ясно. Ако му отворя една тема и ясно му покажа, че не е чел нито Маркс, нито Енгелс, а само тъпите вестници, които аз спрях да купувам, защото установих, че тоалетната хартия по - малко ми дразни хемороидите, ше каже "дървен философ".
Чудя се понякога как главите на толкоз млади хора са пълни с толкоз литри пропаганда...
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
То по тез критерии, Петьо, най зле е 2010 г. Чужди военни бази и 1980 нямахме....
Няма кво да спорим, аз те знам какво ще кажеш и е вярно, ама дечурлигата дали го знаят? Те знаят да мразят "фашизЪма", щото е лош. После ги научиха да мразят комунизЪма, щото им пречи. А кой строй е демократичен и справедлив? Ей го, Твърдеразвития(2advanced), той ми вика "комунист". А какво знае за коунизма, не е ясно. Ако му отворя една тема и ясно му покажа, че не е чел нито Маркс, нито Енгелс, а само тъпите вестници, които аз спрях да купувам, защото установих, че тоалетната хартия по - малко ми дразни хемороидите, ше каже "дървен философ".
Чудя се понякога как главите на толкоз млади хора са пълни с толкоз литри пропаганда...
ДЗВЕР, за това съм и съвсем съгласен с теб, да Фашизма 1900-1940 - ЛОШ (нищо, че пазарната иконмомика е била една от най-високите в историята на България, и средна класа е съществувала и сме били сила на Балканите и не само, както сме го доказвали).
Комунизма - ЛОШ (нищо ще всеки си е позволявал да има нещата на пазара, макар и много малко неща, всеки е ходил на почивка, живота е бил спокоен)
Как няма да са лоши, във всички телевизии дават филми със зли нацисти/комунисти
Във всяка игра стреляш по зли нацисти/комунисти
Навсякъде се говори за оръжия за масово унищожение

А федералния резерв отпуска ли отпуска заеми, ох подяволите защо не съм внук на JP Morgan или Рокфелер

Както и да е, идеята ми беше, огледай се в младото поколение Стефо, трева, алкохол, WOW никакъв интерес към нищо различно от ПАРИ

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
Е добре кажи каква е пропагандата ? Мен немогат да ме убедят едни вестници, че е било много зле едно време, а факти

Хах като се абстрахирам от мнението на Петър за това, че пуша трева, друсам се и играя УОУ ще дам некомпетентното си мнение по въпроса относно Косово.
След като чух толкова много изговорени и написани неща относно този проблем смятам, че най-адекватната или поне по-безопасната позиция би била неутралната. Въпросът ми е - защо трябва да защитаваме нечии интереси било то на Сърбия/Евро съюза/САЩ? Естествено, като страна в региона и изобщо като страна на геополитическата карта ние трябва да имаме някаква презумпция, някаква позиция, но с цената на създаването на друг по-голям проблем ли? Защото поправете ме ако греша, всяка една грешна стъпка(разбирайте грешно решение)крие в себе си големи рискове. Въпреки това по-обоснована позиция би била да не признаем Косово, тъй като с този акт ние възприемаме една западна позиция, а не регионална такава.
Въпреки това обаче, станалото станало, каквото и да си говорим решенията не ги взимаме ние, а тези от горе
Малко го съкратих, защото трябва да излизам, но общо взето това е
П.С. ДЗВЕР това за комунягата беше шега
След като чух толкова много изговорени и написани неща относно този проблем смятам, че най-адекватната или поне по-безопасната позиция би била неутралната. Въпросът ми е - защо трябва да защитаваме нечии интереси било то на Сърбия/Евро съюза/САЩ? Естествено, като страна в региона и изобщо като страна на геополитическата карта ние трябва да имаме някаква презумпция, някаква позиция, но с цената на създаването на друг по-голям проблем ли? Защото поправете ме ако греша, всяка една грешна стъпка(разбирайте грешно решение)крие в себе си големи рискове. Въпреки това по-обоснована позиция би била да не признаем Косово, тъй като с този акт ние възприемаме една западна позиция, а не регионална такава.
Въпреки това обаче, станалото станало, каквото и да си говорим решенията не ги взимаме ние, а тези от горе

Малко го съкратих, защото трябва да излизам, но общо взето това е

П.С. ДЗВЕР това за комунягата беше шега

Проблемът на жените с паркирането идва от това, че непрекъснато ги лъжат колко точно са 20см
YNWA
Planet Club Addict

YNWA
Planet Club Addict
Мишу написа:...ма на бела капа се отчитам

Чакаме отговора на ДЗВЕР-а. Он е компетентен по всички въпроси - от земетресенията и дисекцията на млечната жлеза, до НПК и тям подобни юридически въпроси
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Многоразвит,
Аз пак ше ти задам простия въпрос. Повтарям го, но пък съм свикнал да ми се налага.
Кой мислиш иска да да признае Косово и да играе директно СРЕЩУ интересите на Русия?
А) Премиерът СЕРГЕЙ Станишев - руски евреин
Б) Президентът Георги Първанов - руски възпитаник?
Кажи, че аз не се сещам. Иска ми се да разбера как тъй гадните комунисти от правителството мразят Русия и Сърбия, ама все не мога да се сетя.
Що се отнася до неутралната позиция - и аз съм привърженик. И какво?
Според тебе международната политика е следното нещо:
- двама от двата края на света се колят на воля
- останалите вдигат свободно жалони. Аз съм за! Аз съм против! Хора, спрете! Я се наспете!
Да ама не.
В моите очи по - силният е готов да употреби силата си за да принуди и други да подкрепят решението му. Специално САЩ са доказали милиони пъти, че съотношението война към пропагандна война им е 1/10 в полза на пропагандата. За пропаганда и "подкрепа" те харчат повече, отколкото за реални бойни действия. Вий да чухте нещо от Саддам по ББС, СНН и други "международни" програми? Е, ама хамериканците не слязаха от ефир. И понеже една от гледаните телевизи - Ал Джазира - излъчи мнението му, веднага я почнахме под лупа и я обявихме за терористическа.
Мислиш ли, че е било трудно да ни изтискат едно такова решение, дни преди срещата на върха в НАТО? От тая среща между другото и зависи дали Макетата ще ги вземем в НАТО. А от това може и да зависи тая държава дали ще я има.
Жалко, че не можем тебе да те сложим за два дена премиер. Да видим ти какво би направил. България е невъзможно да има по - проруско управление от това в момента.
Аз пак ше ти задам простия въпрос. Повтарям го, но пък съм свикнал да ми се налага.
Кой мислиш иска да да признае Косово и да играе директно СРЕЩУ интересите на Русия?
А) Премиерът СЕРГЕЙ Станишев - руски евреин
Б) Президентът Георги Първанов - руски възпитаник?
Кажи, че аз не се сещам. Иска ми се да разбера как тъй гадните комунисти от правителството мразят Русия и Сърбия, ама все не мога да се сетя.
Що се отнася до неутралната позиция - и аз съм привърженик. И какво?
Според тебе международната политика е следното нещо:
- двама от двата края на света се колят на воля
- останалите вдигат свободно жалони. Аз съм за! Аз съм против! Хора, спрете! Я се наспете!
Да ама не.
В моите очи по - силният е готов да употреби силата си за да принуди и други да подкрепят решението му. Специално САЩ са доказали милиони пъти, че съотношението война към пропагандна война им е 1/10 в полза на пропагандата. За пропаганда и "подкрепа" те харчат повече, отколкото за реални бойни действия. Вий да чухте нещо от Саддам по ББС, СНН и други "международни" програми? Е, ама хамериканците не слязаха от ефир. И понеже една от гледаните телевизи - Ал Джазира - излъчи мнението му, веднага я почнахме под лупа и я обявихме за терористическа.
Мислиш ли, че е било трудно да ни изтискат едно такова решение, дни преди срещата на върха в НАТО? От тая среща между другото и зависи дали Макетата ще ги вземем в НАТО. А от това може и да зависи тая държава дали ще я има.
Жалко, че не можем тебе да те сложим за два дена премиер. Да видим ти какво би направил. България е невъзможно да има по - проруско управление от това в момента.
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Говорите глупости, мангали и не знам си какво, първо Косово преди в Югославия/Сърбия е било Българско и Албанско много по-дълго време, така че не знам кво защитавате тея традиционни наши противници сърбите