Как е в големия сняг колеги???
Модератор: Общи модератори
68 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
Michelin Pilot
по горе прочетох че имиджа вдигал цената на гумите - според мен не е така. Винаги по скъпите и маркови гуми ще са по добри от евтините и 2ра употреба гуми.

It`s party time !
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Evelin Cotsev написа:Michelin Pilot![]()
по горе прочетох че имиджа вдигал цената на гумите - според мен не е така. Винаги по скъпите и маркови гуми ще са по добри от евтините и 2ра употреба гуми.
Сложи го тоя пилот на една Е30-ка и аз с мойте гадни гуми дето не са хич скъпи да излезнем и да покараме по заснежен път по витоша или в някой паркинг на неутъпкан сняг да видиш къде е разликата м/у зимна гума за сняг и зимна гума за шосе

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
Дилян Пенчев написа:Evelin Cotsev написа:Michelin Pilot![]()
Сложи го тоя пилот на една Е30-ка и аз с мойте гадни гуми дето не са хич скъпи да излезнем и да покараме по заснежен път по витоша или в някой паркинг на неутъпкан сняг да видиш къде е разликата м/у зимна гума за сняг и зимна гума за шосе
Колега нещо не мога да те разбера какво искаш да ми кажеш. Не съм видял някаде на гумите да пише зимна гума за сняг и зимна гума за шосе.
It`s party time !
Аз кво да кажа сас гумите от завода сам сичко ми е заводското гумите са си парвите като нови са и са сезонни колата си варви горе долу добре но все пка с задно то е яко но предпочитам да не карам сега карах 1 2 пати и си я оставих пред нас щото 2 ма 3 ма мой приятели си закараха колите до моргите 2 компакта за 1 вечер по добре на топло да сам си в нас за сега и да си пийвам ;]
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
Evelin Cotsev написа:Дилян Пенчев написа:Evelin Cotsev написа:Michelin Pilot![]()
Колега нещо не мога да те разбера какво искаш да ми кажеш. Не съм видял някаде на гумите да пише зимна гума за сняг и зимна гума за шосе.
и аз не го вденах, все са си M+S , ако се гледат широчините на каналите, то има някаква логика, но то тогава тези за сняг няма да стават за шосе, което е 90% от шофирането

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Да, ама на снега е 90% от кефа. 

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
go4et0o написа:Аз кво да кажа сас гумите от завода сам сичко ми е заводското гумите са си парвите като нови са и са сезонни колата си варви горе долу добре но все пка с задно то е яко но предпочитам да не карам сега карах 1 2 пати и си я оставих пред нас щото 2 ма 3 ма мой приятели си закараха колите до моргите 2 компакта за 1 вечер по добре на топло да сам си в нас за сега и да си пийвам ;]
изкаш да кажеш че от 94-2008=14години си с оригиналните гуми ли? и викаш нищо им няма а

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Офтопик:
Не си чел правилно.
И не заключаваш правилно. Не може да се каже, че по - скъпата маркова гума винаги ще е по - добра.
Написах че връзката на пазара всъщност не е между цена и качество(както вярват много хора),
а между имидж и качество.
Важи за всяка сфера на бизнеса. По - високата цена не говори за по - добро качество, а за реноме на фирмата, което кара хората да й вярват. Както правиш ти.
Една фирма с висок рейтинг в качеството може да произведе и по - калпав продукт, в случая гуми. Нещо за ширпотреба.
Имайки марката зад гърба си обаче според тебе каква цена ще сложат? Ниска или висока за сегмента?
Естествено че висока, въпреки че качеството е ниско и даже може да е по - ниско от на конкурентите.
И другия пример: имаш нова фирма на пазара, без имидж.
Тя произвежда гуми, абсолютен аналог по качество на най - хубавите гуми на най - големия играч. Не е толкова върхова технологията при гумите, може да се постигне.
На каква цена ще ги пусне тя?
Колкото на конкурента си или на по - висока, като нов модел?
Естествено, че на много по - ниска .Ако и качеството да е същото.
Ето ти две азбучни доказателства.
И ето ти още един пример. За една и съща цена имаш два автомобила на пазара.
Мерцедес А - класа и тойота Авенсис. Горе долу не е далеч от истината.
Кой от двата би си взел? Ако изходим от цената и качеството, ти си 100% на А - класата. По - малка, пък по - скъпа и реномирана... Значи трябва да е ужасно качествена...
А за сравняване на различни сегменти или даже на нови гуми с гуми втора употреба никой не е говорил
Evelin Cotsev написа:Michelin Pilot![]()
Не си чел правилно.
И не заключаваш правилно. Не може да се каже, че по - скъпата маркова гума винаги ще е по - добра.
Написах че връзката на пазара всъщност не е между цена и качество(както вярват много хора),
а между имидж и качество.
Важи за всяка сфера на бизнеса. По - високата цена не говори за по - добро качество, а за реноме на фирмата, което кара хората да й вярват. Както правиш ти.
Една фирма с висок рейтинг в качеството може да произведе и по - калпав продукт, в случая гуми. Нещо за ширпотреба.
Имайки марката зад гърба си обаче според тебе каква цена ще сложат? Ниска или висока за сегмента?
Естествено че висока, въпреки че качеството е ниско и даже може да е по - ниско от на конкурентите.
И другия пример: имаш нова фирма на пазара, без имидж.
Тя произвежда гуми, абсолютен аналог по качество на най - хубавите гуми на най - големия играч. Не е толкова върхова технологията при гумите, може да се постигне.
На каква цена ще ги пусне тя?
Колкото на конкурента си или на по - висока, като нов модел?
Естествено, че на много по - ниска .Ако и качеството да е същото.
Ето ти две азбучни доказателства.
И ето ти още един пример. За една и съща цена имаш два автомобила на пазара.
Мерцедес А - класа и тойота Авенсис. Горе долу не е далеч от истината.
Кой от двата би си взел? Ако изходим от цената и качеството, ти си 100% на А - класата. По - малка, пък по - скъпа и реномирана... Значи трябва да е ужасно качествена...
А за сравняване на различни сегменти или даже на нови гуми с гуми втора употреба никой не е говорил

68 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5