Вече никога АБС
Модератор: Общи модератори
A_DUNCHEV написа:Space написа:Както вече някои колеги казаха, АБС-а не работи добре с лоши гуми и не е добра екстра за хлъзгава настилка ... Това е и моето мнение. Когато гумите не са добри и пътя е хлъзгав се удължава много спирачния път ..
Ами то като е хлъзгав пътя и гумите калпави и Господ няма да успее да ни спре навреме!
То тогава и със АБСДЕФ няма те спаси

- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Ето още една демонстрация за ABS , TC, ESP :
http://www.youtube.com/watch?v=1tSy5tHtT1g
Според мен е очевидно кое е полезно и кое не ...
http://www.youtube.com/watch?v=1tSy5tHtT1g
Според мен е очевидно кое е полезно и кое не ...
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: w
bobi_maxo написа:Добре де, а защо тоя Jaguar е с предно? Или на мен така ми се струва!
Не ти се струва - с предно е

Dimitroff написа:bobi_maxo написа:Добре де, а защо тоя Jaguar е с предно? Или на мен така ми се струва!
Не ти се струва - с предно е
Тия нещо май са се пообъркали от Jaguar!
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
bobi_maxo написа:Добре де, а защо тоя Jaguar е с предно? Или на мен така ми се струва!
Защото под ламарините е Форд... Мондео

ACCELERATOR написа:bobi_maxo написа:Добре де, а защо тоя Jaguar е с предно? Или на мен така ми се струва!
Защото под ламарините е Форд... Мондео
Ок, и така да е! Но все пак мисля че Ягуар си някаква марка, с някаква традиция!?
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
аз моя абс съм го махнал нацяло и сега съм повече доволен, колата спира по добре от преди, но трябва да се внимава и да се съобразява спрямо пътната настилка. По мокро или хлъзгаво няма да взема да карам със 150 например 

the project is ready....

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Tук ако Ати чете темата ще се изкефи напълно
Той е най-големия противник на ЕйБиЕс-а ...
Аз никога няма да подкарам автомобил без тази система,защото като се сетя как един зимен ден с лек скреж по платното щях по най-тъпия начин да се блъсна с Фокус-а ,който е 2003 година ,но няма антиблокираща система и колелата изсвистяха а спране нямаше никакво,нито пък най-лошото контрол да избегна единствената кола спряла в една лента на кръстовище с 4 ленти общо
Тогава не ми беше никак смешно 'щото бях като някаква маймуна на педалите и волана ,ма добре че късмет си имах ... Ама като съм свикнал с мойта кола ,която спира а ако не поне завива до последно та го заплюх тоя Форд,почти десет години по-нов
Колега, като се получи авария в нещо по автомобила се отремонтира или подменя с ново.Никога не съм чул някой да игнорира въпросната част,възел или система во веки
Георги Пенчев

Той е най-големия противник на ЕйБиЕс-а ...
Аз никога няма да подкарам автомобил без тази система,защото като се сетя как един зимен ден с лек скреж по платното щях по най-тъпия начин да се блъсна с Фокус-а ,който е 2003 година ,но няма антиблокираща система и колелата изсвистяха а спране нямаше никакво,нито пък най-лошото контрол да избегна единствената кола спряла в една лента на кръстовище с 4 ленти общо

Колега, като се получи авария в нещо по автомобила се отремонтира или подменя с ново.Никога не съм чул някой да игнорира въпросната част,възел или система во веки

Георги Пенчев
Аз продължавам да съм на мнение, че АБС не е ефективен при коли с по-големи от заводските гуми, но става въпрос за АБС след 92г. Качете се на едно е28 или едно е30, сравнявайте където и както искате с квито гуми искате, работи перфектно. Качете се на едно е32 или е34 ( при е36 още неам идея къ е) и глейте сейр.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
^ Защо така мислиш , обоснови се
Важното е гумите да са нови според мен.На Е30 ако сложиш дори нови 225-ци няма да спре така ,както ще спре с 205-ци ,бъди сигурен тествано е
Има значение масата на автомобила преди всичко,защото правопропорционално ако се качи една фиеста '88 на 225 гума ,абсолютно пък няма да спре ...
Познавам хора с 255 гуми на Е34 и никога не са се оплакали ...
Георги Пенчев

Важното е гумите да са нови според мен.На Е30 ако сложиш дори нови 225-ци няма да спре така ,както ще спре с 205-ци ,бъди сигурен тествано е

Познавам хора с 255 гуми на Е34 и никога не са се оплакали ...
Георги Пенчев
- Loewe
- младши ентусиаст
-
GVT написа: Пак ви казвам,педала не риташе а при натискането се чу силен удар от предно десно колело и стана твърд като кур,нема натискане
Май проблемът не ти е в АБС, а че нещо ти е се е прецакало в предно дясно колело

ПП. АБС, ЕСП и тн . помагат, но не могат да променят законите на физиката! Имайте го в предвид, особено сега зимата

“M” stands for Motorsport. And there’s no question that these cars have racing in their blood.