Обичате ли да си миете колата ?
Модератор: Общи модератори
71 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI, Е60
- Мечтае да кара: BmW F06 M
Мия си я сам, когато не съм уморен и имам време. Иначе трудно се намират места, където да ти мият колата, все едно е тяхната. А и аз съм си адски взискателен, на колко мивки съм се карал с персонала, и във Варна и в Добрич. Мият, мацат, а страничните огледала и предната броня си стоят с насекомите, задната броня с пръските от гумите, нямам думи.
А знам и за места, където с парцала, с който трият стелките и джантите чистят и таблото
От 4-5 месеца намерих автомивка, от чийто персонал съм много доволен. Миенето се осъществява винаги само от едно и също момиче 

Последна промяна Enslaving_Lecher на 09 Ное 2007, 1:54, променена общо 2 пъти
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
През 10-тиня дни макс две седмици ,това като е сухо,ако вали като стане мръсна.
Имам един въпрос,понеже на едната ми кола досега няколко пъти съм питал за безконтактно и все ми отказват.Не искат да я мият зщото боята не била металик и щяла да се повреди.Понеже не ми е ясно ги оставям да я мият както искат,но ми е интересно какъв е този препарат че да е толкова силен и да уврежда боята?
Имам един въпрос,понеже на едната ми кола досега няколко пъти съм питал за безконтактно и все ми отказват.Не искат да я мият зщото боята не била металик и щяла да се повреди.Понеже не ми е ясно ги оставям да я мият както искат,но ми е интересно какъв е този препарат че да е толкова силен и да уврежда боята?

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
vld написа:Имам един въпрос,понеже на едната ми кола досега няколко пъти съм питал за безконтактно и все ми отказват.Не искат да я мият зщото боята не била металик и щяла да се повреди.Понеже не ми е ясно ги оставям да я мият както искат,но ми е интересно какъв е този препарат че да е толкова силен и да уврежда боята?
Ае много е според зависи, ама има нещо такова... и на мен са ми казвали, че примерно препарата на OMV е силен и неметалик колите ги "яде".... металик-а му копае в лак-а, ма пък неметалик-а ако ти пръснат само лак накрая пак може да я пази...

Ма и повреждане е трудно да се каже, т'ва става доста бавно и трудно.... но примерно за година-две при редовно миене

аз си я мия в гаража по следния начин:
1) миене отвън два пъти...мия я един път и още един с нова вода и препарат
2)минавам с кожата цялата кола докато изсъхне
3)минавам с препарат за стъкла и бърша с кухненска хартия че гидорията оставя петънца...
интериор:
1)прахосмукачка
2)с гъба за миене на чинии и Палмолив за чинии (ония който пази ръцете на домакинята) правя една кофа вода и минавам таблото без много да оставя пяна..след това минавам с мокър парцал два пъти и откриваш че пластмасата е много по светла откакто беше
3)пепелника за пушачите се мие със стара четка за зъби с препарат че после вони да си ебе майката
4) стъклата се мият първо с препарат за стъкла и след това с една течност която купих от практикер и е против замъгляването на стъклата..найстина действа
5) няма 5 колата е готова след един час и тридесет или четиридесет минути...
за настоятелните мръсотии като например мухи на бронята и т.н. даже и за катран (когато минаваш от нов горещ асфалт колата става на гъз) вътре в препарата се слага половин мезура персил голд ...това е прах за пране или всеки друг препарат о т.нар. с "активни кислородни молекули" за цветно пране...и много вода след това
1) миене отвън два пъти...мия я един път и още един с нова вода и препарат
2)минавам с кожата цялата кола докато изсъхне
3)минавам с препарат за стъкла и бърша с кухненска хартия че гидорията оставя петънца...
интериор:
1)прахосмукачка
2)с гъба за миене на чинии и Палмолив за чинии (ония който пази ръцете на домакинята) правя една кофа вода и минавам таблото без много да оставя пяна..след това минавам с мокър парцал два пъти и откриваш че пластмасата е много по светла откакто беше
3)пепелника за пушачите се мие със стара четка за зъби с препарат че после вони да си ебе майката
4) стъклата се мият първо с препарат за стъкла и след това с една течност която купих от практикер и е против замъгляването на стъклата..найстина действа
5) няма 5 колата е готова след един час и тридесет или четиридесет минути...
за настоятелните мръсотии като например мухи на бронята и т.н. даже и за катран (когато минаваш от нов горещ асфалт колата става на гъз) вътре в препарата се слага половин мезура персил голд ...това е прах за пране или всеки друг препарат о т.нар. с "активни кислородни молекули" за цветно пране...и много вода след това
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
grnka ..............
ЕЕЕ колега няма такъв филм !

Това са 2 часа почти както го смяташ за това време могат да се изкарат кинти за автомивка ,кафе и и други шукарийки и като се замислиш верният отговор се крие в качествената и бърза мивка

- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I
D3BEP написа:
За другото:
В багажника имам:
1. Препарат
2. Няколко шишета с вода, пръскалце
3. Гидерия
4. Гъба
5. Кърпи с различен род и вид
7. Онея стирки... как се викаха. С дръжка и гума за бърсане.
Не си я мия сам не щото не мога или ще го направя по - хубаво... Абсурд е да го направите по - хубаво от свястна автомивка.
Не ми се губи време, труд и нерви за това.
И не знам как е по Софето,
. ..нещо да ми кажеш ли искаш или съобщението ти по случайност прилича на моето?
имам и кофа от 10 литра в багажника , и найлони и тиксо и свински опашки ...
и като някой мангал не ми измие колата добре го нарязвам на парчета и го пакитирам и го превозвам в багажника с препаратите...
не знам...иначе аз като влизам в банята да се къпам и да се бръсна ми отиват 12 минути и само една самобръсначка,сапун и шампоан ми трябват макар че последното не е задължително..мил съм главата с чист сапун ама после пърхот да си ебе майката
в петък накарах тъща ми да докара влекача да го измия едно хубаво че уж мит но мръсотията си стоеше пак и човека щеше да пътува до Англия и обратно и му го мих за 3 часа....
един път се наложи да закарам един мой преподавател от университета и колата беше мръсна,сажди от цигари навсякъде и вонеше да си ебе майката и станах за резил

в петък накарах тъща ми да докара влекача да го измия едно хубаво че уж мит но мръсотията си стоеше пак и човека щеше да пътува до Англия и обратно и му го мих за 3 часа....
един път се наложи да закарам един мой преподавател от университета и колата беше мръсна,сажди от цигари навсякъде и вонеше да си ебе майката и станах за резил
71 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5