Ти какво би направил

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

T.N.T. for the brain
Аватар
Кара: Слънцето да се мръщи!!!

Мнение от PeBuLs » 20 Юни 2007, 8:27

Терзийски написа:
Е да ама ако си прочел темата до тук 98% е коли, ядене, пиене и ........ нали :mhihi:

човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му..... ;)
Изображение

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 20 Юни 2007, 11:14

WilliamsF1Team написа:Аз пък ако не се лъжа миналото лято в новопостроени хотели на Сл. бряг цената на кв.м. беше около 680-700Е. Та едно мини-апартаментче е около 17-18кв.м. Като ги сметна са 11560Е*1.95 са 22к. лв. С малко надвишаване мисля, че това е една добра инвестиция. Лошото е, че прихода е малко сезонен, но пък стойността никога не може да падне.
Нека горе долу да сметна приходите за едно лято:
Юли месец: 20 дни заетост по 50лв. на ден = 1000лв.
Август: 30 дни заетост по 80лв. на ден = 2400лв.
Юни и Септември заетост 20 дни по 50лв. на ден = 1000лв.
Нека извадим и 20% разходи = 3520лв. на лято.

Цените, които са поставени са просто безумно ниски, но говорим за минимални цени и минимални приходи в самото начало. За мен това е добра инвестиция с добра възвращаемост, друг е въпроса кой ще те пусне да купиш там каквото и да е и дали ще си остане твое...

Нямам думи!
Знаеш ли колко са 17-18 квадратни метра?
Знаеш ли, че тази цена е без каквото и да е обзавеждане?
Знаеш ли, че за да обзаведеш нещо, колкото и малко да е, ще ти трябва сериозна сума, при положение, че искаш да му вземаш по 80 лева наем на вечер?
Само да нахвърлям:
баня - мин. 3к
клима - 1к
паркет, бои, обзавеждане - мин. 3к
Общо излизат 7, ама да ги намалим на 5... от едно няма нищо...
И аз примерно няма да дам 80 лева за стая на вечер, при положение, че миналата година на Златните 90 лева беше нощувката в 4 звезден хотел с минибара, закуската, рум-сървиса и т.н. Като пишете, поне се замисляйте малко.. И през август има квартири по 20 лева, а тогава са най-скъпи и предлагат всичко, което трябва - баня, тоалетна, телевизор, клима, хладилник и т.н. Ти викаш 80 лева минимум... айде стига...
Идеята не е лоша по принцип, просто е трудно осъществима, а с тази сума е абсурд.
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 20 Юни 2007, 11:30

Andronoff написа:....

Забележи сега кой с кого се заяжда... Май си ме дебнеш, но както и да е... :mhihi:

Аз ти гарантирам това което говоря и ще видиш, че е така. За обзавеждане няма спор прав си, но за цена не спори. Наш семеен приятел се беше засилил да купува, но почина. За цената съм абсолютно сигурен, не мога да кажа точно как се казваше хотелчето, но сигурно ако се разстърся ще намеря и това.

Започна да говориш за Златни пясъци и пр. Мисля, че ти е ясно, че в момента Сл.бряг и Влас няма какво да ги помръдне и там отива всичката снобарщина. Има хора, които ще дадът и над 80лв. за нощувка, а това че ти МОЖЕ БИ не си от тях не е техен проблем. Те предлагат на теб ако ти изнася приемаш, ако не-отиваш на Кранево или на Обзор и си капитан Петко Войвода с 220лв за 44 дни. Повечето хора включително и аз като реша да си почивам не мисля колко пари ще дам за да преспя, за мен е важно да ми харесва и да ми предлага това, което искам пък дали 80 или 180лв ще дам е все тая. Като нямам си седя в София и се потя в задръстванията.

За цифрата си прав, че ще я надвиша, но ако трябва ще изтелгя и малко кредит, но пак ще го направя, защото това има стойност, айде отречи го.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 20 Юни 2007, 11:41

80 лв. на вечер е абсурдно :) за 17 кв. м. особено в Слънчев Бряг където цените са сринати от огромната конкуренция 17 кв. метра е 1 стая с тоалетна :shock:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 20 Юни 2007, 11:44

[steeN] написа:80 лв. на вечер е абсурдно :) за 17 кв. м. особено в Слънчев Бряг където цените са сринати от огромната конкуренция 17 кв. метра е 1 стая с тоалетна :mhihi:

В момента да... Август месец може и да се стигне дотам... А иначе си прав... :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 20 Юни 2007, 11:49

мда, август избухват ;) но аз почвам да се чудя как смятат да ги пълнят тези хотели... и продължават да строят. въобще не прилича на курорт вече :shock:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 20 Юни 2007, 11:56

[steeN] написа:мда, август избухват ;) но аз почвам да се чудя как смятат да ги пълнят тези хотели... и продължават да строят. въобще не прилича на курорт вече :shock:

Важно е да се изпират някъде парите пък другото каквото стане... :idea: То това тяхното вече е свинщина, ма да не става мн ОФФ.... :idea:

Потребител
Аватар

Мнение от ChampioN » 20 Юни 2007, 21:01

Уилямс, в Испания бе6е съЩото положение както сега е тука, но zнаеШ ли какво после се слу4и и какво е в момента ? Никой не ти дава голем zаек, да zнаеШ :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eddiebg » 20 Юни 2007, 21:24

WilliamsF1Team написа:Аз пък ако не се лъжа миналото лято в новопостроени хотели на Сл. бряг цената на кв.м. беше около 680-700Е. Та едно мини-апартаментче е около 17-18кв.м. Като ги сметна са 11560Е*1.95 са 22к. лв. С малко надвишаване мисля, че това е една добра инвестиция. Лошото е, че прихода е малко сезонен, но пък стойността никога не може да падне.
Нека горе долу да сметна приходите за едно лято:
Юли месец: 20 дни заетост по 50лв. на ден = 1000лв.
Август: 30 дни заетост по 80лв. на ден = 2400лв.
Юни и Септември заетост 20 дни по 50лв. на ден = 1000лв.
Нека извадим и 20% разходи = 3520лв. на лято.

Цените, които са поставени са просто безумно ниски, но говорим за минимални цени и минимални приходи в самото начало. За мен това е добра инвестиция с добра възвращаемост, друг е въпроса кой ще те пусне да купиш там каквото и да е и дали ще си остане твое...

Малко уточнение ако позволиш.

Най-малките "апартаменти" (слагам ги в кавички, защото това е стая + баня/тоалетна) са около 30-ина квадрата, така че тия 20,000лв доникъде. По нашия край им викат "студия". Презастрояването и предлагането е голямо, а измежду големите акули има и по-малки рибки, дето имат да връщат заеми, така че за по 650-700 евро се намират, въпреки че средната цена варира около 800 евро. Тая заетост, дето си я писал, просто я забрави... юни и септември - 20 дена х 50лв/ден за стая + баня - трудно, много трудно, кажи-речи невъзможно...

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 20 Юни 2007, 21:44

WilliamsF1Team написа:
Andronoff написа:....

Забележи сега кой с кого се заяжда... Май си ме дебнеш, но както и да е... :mhihi:

Аз ти гарантирам това което говоря и ще видиш, че е така. За обзавеждане няма спор прав си, но за цена не спори. Наш семеен приятел се беше засилил да купува, но почина. За цената съм абсолютно сигурен, не мога да кажа точно как се казваше хотелчето, но сигурно ако се разстърся ще намеря и това.

Започна да говориш за Златни пясъци и пр. Мисля, че ти е ясно, че в момента Сл.бряг и Влас няма какво да ги помръдне и там отива всичката снобарщина. Има хора, които ще дадът и над 80лв. за нощувка, а това че ти МОЖЕ БИ не си от тях не е техен проблем. Те предлагат на теб ако ти изнася приемаш, ако не-отиваш на Кранево или на Обзор и си капитан Петко Войвода с 220лв за 44 дни. Повечето хора включително и аз като реша да си почивам не мисля колко пари ще дам за да преспя, за мен е важно да ми харесва и да ми предлага това, което искам пък дали 80 или 180лв ще дам е все тая. Като нямам си седя в София и се потя в задръстванията.

За цифрата си прав, че ще я надвиша, но ако трябва ще изтелгя и малко кредит, но пак ще го направя, защото това има стойност, айде отречи го.

Не дебна, просто се случи да се изкажеш неподготвен..
В интерес на истината, който и друг да беше написал това, пак така щях да реагирам.

Така.. сега да кажа, че в Слънчев Бряг отива снобарщината, но не разбирам защо.. На всичкото това строителство, движение, навалица и т.н. Нека ходят, да дават луди пари за стаи и т.н., все пак за всеки влак си има пътници. Свети Влас обаче е друго нещо - там хотелите са по-малко от къщите, което значи, че има "простосмъртни", понеже има евтини квартири (20 лв на вечер през август) И тука недей да спориш с мен, преди да прочетеш какво пише в полето ми "местожителство"
Сега малко за Кранево и Обзор - в Обзор не съм ходил от години, само по пътя съм спирал там, както и да е, нямам кой знае какви впечатления. Но за Кранево има какво да кажа - ходя там 2 години подред, най-вече защото е по-спокойно, искам да си почина малко от адския трафик на хора и автомобили в Свети Влас. Мога да кажа също, че в Кранево отсядаме в един хотел на плажа, който е на приятели, условията не са кой знае какви, но цената въпреки това е 60 лева на нощ. Затова не говори, че с 200 лева си цар там, понеже не е така.

И накрая - грешиш за това, че повечето хора не мислят колко пари ще дадат за нощувка, дали 80, дали 180. Все пак живеем в България, стандарта ни не е толкова висок, че да казваш "повечето хора", особено при положение, че минималната работна заплата е под 200 лева мисля...

Не съм казал, че това няма стойност, има, но така както ти го сложи... С тая сума там нищо неможеш да направиш... А и погледни реално - сезона там е 3 месеца, тая година малко повече заради хубавото време, но по принцип 3 месеца. При положение, че налееш 40 бона (щото поне толкоз трябват) според теб кога ще ги избиеш при цена от 30-40 лв на вечер, която е по-нормална от тази, която ти каза?
:winky:

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 20 Юни 2007, 23:11

Предлагат ми в Царево за 500 евро на кв.м. само леглата и килима и се нанасяш.... ама не мисля, че това е оферта .. като се вземе в предвид, че едно нещо не го ли следиш на къде отива.... загубена работа.... след края на сезона си взел 3000 или 4000лв. ама имаш да правиш ремонти за 2000лв. защото някой келеш се е ... а да не казвам къде на стената .... и т.н и т.н.

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 20 Юни 2007, 23:43

и това е вярно, да, не се сетих изобщо...
общо взето това са малко пари според мен за бизнес начинание
е, има хора, които сигурно не мислят така, има хора с усет, за които това би била добра сума за начало на нещо, но са рядко срещани...
а и живеем в свят, заситен с всичко, което прави всяко начало трудно ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е 30

Мнение от t_andonov » 21 Юни 2007, 0:00

аз бих инвестирал в красиви спомени нали се сещате :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 21 Юни 2007, 5:40

Andronoff написа:общо взето това са малко пари според мен за бизнес начинание...

Не са малко. Порови малко в една друга тема, в която съм писал и ще видиш, че с 12 000лв +/- 1000лв. ще имаш отново доходоносен бизнес в областта на транспорта... ;)

Вече кара БМВ
Вече кара БМВ
Аватар
Кара: Миксер. BMW i4 M50

Мнение от Един » 21 Юни 2007, 8:56

Nucl3arDru1D написа:4. акции :idea:

:yes:

Особено сега, на българската борса, при разумно инвестиране може спокойно да очакваш 15-20% годишно. А при по-голям риск може и над 50%
Проблема е, че при акциите е малко трудно с ликвидността.
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата