Дрехи - тема за облеклото

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Дрехи - тема за облеклото

Мнение от alekangg » 01 Май 2025, 7:59

b_u_b_o написа:
alekangg написа:Да ама не. Тая от 100лв може да струва 5, ама тая от 20лв струва 2 или 3лв и пак казвам това е за всичко.

Какво те кара да си мислиш, че тая от марката от 100 не е изтънила цената и тя до тия 2 или 3лв, ами е спряла до 5?

Това, че цял живот съм по заводите. Дори да са 2лв, другите, ще са 1,50, никога на едно, иначе това е загуба за тях като начало.
Това са основни цели на всички компании, да намалят разходите, как става, ами основно с материали, защото ток и др не върви надолу.
Всяка година не става да местят и завод в друга по-евтина страна.

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 01 Май 2025, 19:19

alekangg написа:
Това, че цял живот съм по заводите.

Това, е като този дето живял до летището и затова бил капацитет по самолетите :mhihi:

Материалите са доста малка част ценообразуването. Цената сваляш или с по-евтина работна ръка или с автоматизация и оптимизация на процесите.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 01 Май 2025, 21:23

Цената е висока за да отива при дизайнерите на дрехите и големите корпорации.. Иначе си е парцал с шев и не е някаква брутално нова или подобрена технология, нито пък е хай-тек. Ако ги сменяш по-често е още по-добре за тях...

Ама май всички заобиколихте серификатите и сертифицирането като тема. Не знам що. Даже и тия дет уж сте расли по заводи и летища... :dunno:
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 02 Май 2025, 0:27

Spunky написа:
Tsureto написа:тениска на CROPP за 20лв., трябва да е по некачествена от тази на BOSS или HUGO за 100лв, а реално аз разлика в материята не виждам и качеството.

Мен ми е интересно и съм питал бая народ един въпрос и отговора на хора от нашия регион и южна америка особено е неразбираем за мен, но е вързан с манталитета - ако знаеш, че два продукта са едни и същи, от същата фабрика, същите материали, същите работници, но единия е с маркова... марка, другия не, и разликата в цената е да кажем 20 срещу 100лв, кой ще изберете?

Имаше такъв виц - двама руски олигарси хапват хайвер и пият шампанско на яхтата, и случайно виждат, че носят еднакви вратовръзки...
-Дмитрий, много хубава вратовръзка имаш, от къде ти е?
-От Париж я взех миналата седмица като бях на почивка с любовницата, 800 евро.
-Ее, преебал си се, взех си същата от Милано за 1500 евро. :lol:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 02 Май 2025, 0:57

Преди много години консултирах нещо по инфраструктурата на Банана Репъблик- още помня, че като им гледах във системите ми направи впечатление, че себестойноста на един парцал беше буквално 1/100 от крайната цена- един вид ако нещо беше $250 крайна цена то беше примерно $2.5 в началото на веригата….

Ходил съм няколко пъти в Хуангжоу в Китай и съм виждал поточни линии които примерно правят 16 часа нещо и му слагат фирмени надписи и после правят 8 часа същото без нищо да се променя, но не го брандират.

Като написах двете неща по- горе- абсолютно вярвам, че може да имаш Версаче примерно за $500 нещо и същия парцал но без брандирането да го има за доста по- малко пари.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 02 Май 2025, 6:35

Като написах двете неща по- горе- абсолютно вярвам, че може да имаш Версаче примерно за $500 нещо и същия парцал но без брандирането да го има за доста по- малко пари.
Твърдиш че Версаче е мошеник който си слага името върху евтини парцали за доста по малко пари ...??!! :shock:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от smamf » 02 Май 2025, 9:40

За техника и поточната линия на китайците важи същото. Преди доста години си купих блутуут фитнес слушалки собствена марка, произведени от същия завод, който произвеждаше beats by Dre. Моделът беше абсолютно едно към едно, само сменено логото с някакво измислено otium beats. Цената беше 1/10 от тази на марковите.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 05 Май 2025, 13:10

Spunky написа:
alekangg написа:
Това, че цял живот съм по заводите.

Това, е като този дето живял до летището и затова бил капацитет по самолетите :mhihi:

Материалите са доста малка част ценообразуването. Цената сваляш или с по-евтина работна ръка или с автоматизация и оптимизация на процесите.
Да разбирам ли, че си навътре в нещата, нещо Opex, процесен инженер или ??
Или просто си пишеш?

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 06 Май 2025, 17:00

alekangg написа:[
Или просто си пишеш?

А пиша си, дано не толкова просто, но пък от много висок кон 8)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 08 Май 2025, 11:28

https://www.facebook.com/reel/689326446817255 всичко е маркетинг, и л@йна да пуснеш ако знаеш как да ги предложиш на това консуматорско общество пак ще има опашки

Предишна

Назад към Извън Темата