Работа от вкъщи (work from home) тенденции

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

?

невъзможно заради вида работа
21
34%
възможно, но непозоволено от работодател
4
6%
да, 0 дни в офиса
17
27%
да + 1 ден на седмица в офиса
4
6%
да + 2 дни в офиса
5
8%
да + >2 дни в офиса
11
18%

Общо гласове : 62
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Re: Работа от вкъщи (work from home) тенденции

Мнение от dhtj » 14 Юни 2024, 11:20

Евал съм ти "ситуациите" . :lol:
За извънредни ситуации си има съответните професии - бърза помощ, пожарна и прочее, които си бачкат със съответните смени - дневни/нощни или 24/72.

Като съм нормален бачкатор с делничен график от 8 до 17ч, шефа може да ме хване за дедовия в събота или вечер в 23ч. Да дойде да ме намери в кръчмата ако му трябвам, поне да плати сметката. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 14 Юни 2024, 11:34

dhtj написа:Евал съм ти "ситуациите" . :lol:
За извънредни ситуации си има съответните професии - бърза помощ, пожарна и прочее, които си бачкат със съответните смени - дневни/нощни или 24/72.

Като съм нормален бачкатор с делничен график от 8 до 17ч, шефа може да ме хване за дедовия в събота или вечер в 23ч. Да дойде да ме намери в кръчмата ако му трябвам, поне да плати сметката. :mhihi:

Не всички са така :yes: Което не знам дали е добро или лошо в глобален аспект. :dunno:

При мен обаче го наблюдавам същото - тъй като всички сме дистанционно, дори и в петък вечер, ако стане нещо се събират 5-6 човека да помагат и обикновенно спирачката я слага някой по веригата, който е в офис от 9 до 5.
На отговорните хора обикновенно им пука, че ще загубят клиент за милиони долари, че производствената линия е спряла и бизнеса на клиента отива в кофата, че някой краде данните на клиента и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 14 Юни 2024, 11:37

dhtj написа:Евал съм ти "ситуациите" . :lol:

Баш! :yes:

Преди 2 години бях почти one-man-show по един проект. Та да - случвало се е нещо генерално да се счупи и да не работи (в сравнително критичен момент), и то изцяло аз съм бил "виновен", 'щото беше "наследена Мара" (основно код писан с краката от някое 3rd party), и нещо съм бил недомислил (по-скоро непредсказал някакви криви corner cases от кривата "архитектура" на неможачите).

Та да - някой път съм прекарвал по час извън работно време и/или уикенд за по час да го фиксна проблема. Но това цялото беше изцяло на добра воля, просто 'щото не искам да го мисля "до понеделник", а израелците да се чудят какво да правят в неделя, ако е имало "петъчен" проблем :dunno:

Ако не работех от вкъщи, е абсурд да им седя след работа и/или да отида през уикенда до офиса да им оправям бакиите :kuku: А подобни заявки е имало в началото на кариерата ми - и да, изпълнявал съм ги. И аз не знам 'що, като се замисля :dunno:

Има си клаузи за подобен on-call support. Ама аз такива клаузи нямам. Даже не съм и на "ненормиран работен ден". Та в 18:00 хлопвам капака на лаптопа, и който иска, да звъни, да пищи, да чати - не ми дреме :dunno: В 9:00 на другия ден може да ме потърси и да обсъдим.

Хубавото е, че след тоя проект насам, вече не съм one-man-show, и к'вото правя/съм направил, аз съм си го проектирал, работи "на куче" - безотказно, и изобщо никой не се и сеща/не смее да ме занимава да "оправям Света" :mhihi: Блага работа си е така :D

ПС: Подобни проблеми, да седи цял тийм(/ове) да "дебъгва/т", стават като обикновено "архитекта/идеолога/организатора" на "системата" е претупал работата. Ама яко я е претупал :roll: И е редно неговия г*з да е на първа линия и да е в огъня. Ама често не е :mhihi: Таа... не се "преработвайте" много, колеги :bchug:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 14 Юни 2024, 12:29

"Екстра усилие" май е забранено в съзнанието на масовия служител :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 14 Юни 2024, 12:35

Don_Diego написа:"Екстра усилие" май е забранено в съзнанието на масовия служител :mhihi:

Нали знаеш вица, където шефа казал на служителя:
"Иване, харесва ли ти новото ми ламбо? Ако се стараеш, бачкаш усилено, идваш рано сутрин, стоиш до късно вечер и дадеш всичко от себе си, догодина ще си купя още едно" :mhihi:

Eкстра усилие само ако бачкам за себе си или ако имам дял от печалбата/фирмата. Във всички други случаи - бачкаш толкова, за колкото са ти платили. :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 14 Юни 2024, 13:41

dhtj написа: бачкаш толкова, за колкото са ти платили. :lol:

Аз съм на принципа "бачкам колкото да не ме уволнят" :lol:
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Юни 2024, 17:55

dhtj написа:Eкстра усилие само ако бачкам за себе си или ако имам дял от печалбата/фирмата. Във всички други случаи - бачкаш толкова, за колкото са ти платили. :lol:

което ме навежда на мисълта, че работиш грешната работа.

аз цял живот не съм работил един ден. буквално.

... но цял живот съм се занимавал със хобитата си.

тука във форума има няколко човека които са се устроили така... останалите... мислите както ти мислиш. което е пагубно и сигурен индикатор, че сте сбъркали попрището
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 14 Юни 2024, 19:07

Е не може всички да са вождове все пак.

Забрави да кажеш, че не чакаш и да ти платят.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Юни 2024, 19:21

alekangg написа:Е не може всички да са вождове все пак.

Забрави да кажеш, че не чакаш и да ти платят.

това което написах няма нищо общо със вождовете.. всъщност има - щото като си "работиш" хобито няма схема да не си добър - и ставаш вожд ако ти идва отвътре ... ако не - оставаш си един (добре платен) специалист.

за плащането винаги съм казвал следното- ако знаеш на коя дата ти влиза заплатата - не си играеш картите добре.

и като цяло ако чакаш на заплата да си добре - няма да стане. ама друга тема.

някой си уорън бъфет е казал преди много време - "ако не намериш начин да изкарваш пари докато спиш- ще работиш докато умреш"

и така.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 14 Юни 2024, 20:56

Добре, че ме подсети, трябва да видя дали са ми индексирали заплатата последните години, с тая инфлация... че отдавна не съм се интересувал :lol:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 14 Юни 2024, 21:24

alx написа:и като цяло ако чакаш на заплата да си добре - няма да стане.

ше обидиш една камара народ... свободата е на върха на копието, ама не на всеки му е ценна...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 14 Юни 2024, 22:54

Еййй толкова богати и успешни хора на едно място, направо не знам какво правя тук :roll: :roll: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Работа от вкъщи (work from home) тенденции

Мнение от steeN » 14 Юни 2024, 23:12

Класически "selection bias". Все пак това е БМВ форум, не Дачия форум. В Ролс Ройс форума не ми се мисли как е :mhihi:

grkv написа:
alx написа:и като цяло ако чакаш на заплата да си добре - няма да стане.

ше обидиш една камара народ... свободата е на върха на копието, ама не на всеки му е ценна...

Има предвид, че трябва и пасивен доход просто, а не че всеки трябва да е предприемач. Без пасивен доход и в двата случая си обречен да работиш до живот.

Актуална новина

https://www.segabg.com/hot/category-bul ... ite-nomadi

Кафенета в Европа вече пъдят дигиталните номади

Собственици на заведения спират интернет и въвеждат забранени часови поясни за "кибиците" с лаптопи
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 15 Юни 2024, 15:18

Аз съм One man show, работя сам и държах офис дълги години.
В един момент осъзнах че този офис никой не го посещава :dunno: За 12г само два пъти съм имал среща в офиса.
Преместих се home office и съм така от 5г но ако трябва да бъда искрен ми липсва офис с колеги.
Когато вкъщи сме всички обаче става невъзможно да се работи :mhihi:

Една къща с отделен офис би било чудесно но при тези цени :mhihi:
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 15 Юни 2024, 16:33

alx написа:
dhtj написа:Eкстра усилие само ако бачкам за себе си или ако имам дял от печалбата/фирмата. Във всички други случаи - бачкаш толкова, за колкото са ти платили. :lol:

което ме навежда на мисълта, че работиш грешната работа.

аз цял живот не съм работил един ден. буквално.

... но цял живот съм се занимавал със хобитата си.

тука във форума има няколко човека които са се устроили така... останалите... мислите както ти мислиш. което е пагубно и сигурен индикатор, че сте сбъркали попрището
Да , това е другия случай на хоум офис когато човек спи във офиса или фабриката , и се прибира в къщи при жената само да топне чушлето и пак се връща в у дома във хоум офиса ... :ok:
https://www.youtube.com/watch?v=WOT6kYqinC0
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата