Електрически дву- и триколесни

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Re: Електрически дву- и триколесни

Мнение от DoesNot » 05 Сеп 2019, 18:10

bum_bum написа:Някой има ли идея от къде да взема зарядно за ксиаоми или както там се казва електрическата тротинетка?

https://plesio.bg/aksesoari-za-skuteri- ... 35746.html
Или ако не ти е спешно от китайците по-евтино.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Сеп 2019, 22:38

Вече има и смъртен случай с тия чекийници. Миналият ден карам до един познат, който буквало си лети по главна улица и през прозореца му викам, че го засичак с 40 и той ми каза, чевдига 60, а това изглежда като обикновена тротинетка, детска при това. Започват да летят все повече и определено са по-незабележими и от колоездачите защото половината от последните поне имат дрехи в ярки цветове или жилетки. От тия калъфи един не съм видял да се заблеязва като добре облечен колоездач.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Сеп 2019, 23:18

DoesNot написа:
bum_bum написа:Някой има ли идея от къде да взема зарядно за ксиаоми или както там се казва електрическата тротинетка?

https://plesio.bg/aksesoari-za-skuteri- ... 35746.html
Или ако не ти е спешно от китайците по-евтино.

Мерси. Аз все някакви за по 100лв намирах.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 06 Сеп 2019, 11:34

bum_bum написа:Абе тук колоездачите ги гонят да ги мачкат, щото на маунтин байка мястото било в планината, а не на пътя, а вие тротинетки по улицата се гласите да карате :mhihi:
То не случайно е маутин байк... не стриит байк

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 06 Сеп 2019, 17:54

Top Gun Maverick написа:Вече има и смъртен случай с тия чекийници. Миналият ден карам до един познат, който буквало си лети по главна улица и през прозореца му викам, че го засичак с 40 и той ми каза, чевдига 60, а това изглежда като обикновена тротинетка, детска при това. Започват да летят все повече и определено са по-незабележими и от колоездачите защото половината от последните поне имат дрехи в ярки цветове или жилетки. От тия калъфи един не съм видял да се заблеязва като добре облечен колоездач.

Изображение

Ей тази "детска" "чекиджийница" вдига без да се замисли 65км/ч с пробег около 100км с един заряд и тежи скромните 34кг и честно да ти кажа от никъде не изглежда детска, че дори е доста едра сравнена с размерите на статистическо дете. Интересно е как определяш каращите тротинетки калъфи, аз не се оприличавам на такъв. Този нов вид превоз има много положителни страни, които много хора им е трудно да ги проумеят или просто не искат да приемат, че освен дъртата кола има и друг метод на придвижване. Згориград-Мездра са 22км и се прибрах с тротинетката за 34мин. като прибирането ми струваше 4ст. ,а не 4лв както е с колата. Фън си беше и мен ме кефи да си я карам и да си и въртя 400+км месечно. Лесно се паркира, можеш да си я вземеш навсякъде, бързо преминаваш разстояния в града по-възможно най-икономичния начин. За съм да има регулации, но смъртни случаи има и с коли, мотори, делтапланери, самолети, велосипеди, ходене дори пеша. Хайде нека сме толерантни към избора на всеки, а не само да тачим това, което само ние си харесваме.
Изображение

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 06 Сеп 2019, 18:02

Що ве, хората ги кефи да дишат газовете на Евро 1/2/3 и да се разболяват, да стоят в задръстване и т.н.
Ма това е щото сме българи... Аи да не казвам оня лаф, който всички го знаем :)

Изпратено от моят HMA-L29 с помощта на Tapatalk
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 06 Сеп 2019, 18:03

Това си е електрически скутер а не тротинетка , тротинетка е такова едно дето децата го бутат с крак . За мен лично това нещо си е опасно , по опасно дори от мотоциклет защото нито има светлини мигачи адекватни спирачки и изобщо някакви системи за да се движи наравно с колите по пътното платно . Ако ги задължат да се движат по велоалеите пък става съвсем пълна пародия щото това не е велосипед , по тротоарите пак не става ...:dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 06 Сеп 2019, 18:08

Jordana написа:Това си е електрически скутер а не тротинетка , тротинетка е такова едно дето децата го бутат с крак . За мен лично това нещо си е опасно , по опасно дори от мотоциклет защото нито има светлини мигачи адекватни спирачки и изобщо някакви системи за да се движи наравно с колите по пътното платно . Ако ги задължат да се движат по велоалеите пък става съвсем пълна пародия щото това не е велосипед , по тротоарите пак не става ...:dunno:

Гледай сега относно фарове мигачи и прочие може да поспорим. Моето колело има два фара, които сравнявайки ги с масовите автомобили светят повече от техните фарове. Мигачи си има даже и в по новите версии има заводски монтирани мигачи. Относно спирачките си малко заблуден, въпросната играчка от снимката разполага с хидравлични спирачки, които спират брутално + моторна спирачка от задния мотор, която пък е и с електронен АБС. Едно превозно средство е опасно толкова колкото е опасен неговият водач. Дори една малолитражка може да помете 20човека на спирка ако водача и е неграмотен и не може да кара нали :). Дори моето шаоми м365 въпреки механичната си дискова спирачка отзад спира изключително добре. Има си монтиран фар и стоп с функция да мига, когато е натисната спирачката.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 06 Сеп 2019, 18:11

https://www.youtube.com/watch?v=Bx5EdCNHZCI&t=131s

Защо тук един шофьор не наби клаксон, а всички задружно си карат? Обаче една съществена разлика, хората в града карат между 30 и 50км/ч не като тук в града ако караш с под 80 си пу*ка.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 06 Сеп 2019, 18:18

Ами не знам ....аз не съм против тия моторчета , нека да си карат но в реалния живот нещата ще ескалират поради много причини . Ситуацията е малко като да поканиш веган на вечеря и той да ти дигне луд скандал защо си направил кюфтета за себе си а той рупа зеле :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Сеп 2019, 22:47

Ами ти четеш каквото ти е угодно явно и си го нагласяш по свой си начин. Твоята явно е някаква турбо-модерна и се отличаваш от всички останали, които няма как да наричам по друг начин след като се вдижат все едно ще излизат за някъде с тия лагерници, а нито си слагат отличителни белези, нито се движат със скоростта на нормално колело. :banghead: Тоест са опасни, понеже като го изпердашиш, познай кой ще е виновен? Разбира се, че движещия се с двутонния танк, който е смазал беззащитния карач на това нещо, което в каква категория влиза изобщо? Движи се с 65, не вид е никакво(тоест не се вижда)и все едно виждаш просто пешеходец, който лети без да спазва някакви норми на придвижване, по пешеходните си лети, по кръговите ти взема предимството защото е решил, че просто може да се мушне от вътрешната страна. Само почакай да станат още по-масови и ще видиш за какво ти говоря.И е редвно да разберете, че асфалта е направен за коли на първо място или по-точно за големи МПС-та и след това за всякакви колела и тротинетки с моторчета, скутери или оная мода с колело на което е монтиран бензинов двигател с обем 10 кубика да речем. От последните има бая ентусиасти и те летящи без никакви светлини и жилетки.
Твоят явно наистина ще е турбо скутер, понеже аз досега не съм виждал никакви с мигачи, фарове и разни такива. Дори от ония мигащите лампички тип боклучета да слагат пак ще е нещо. Ако имат мигачи, то аз не съм видял нито един досега да го пуска по никакъв повод.
Мястото на тия е по вело-алеите или да се пригодят за пътя. Тая от клипа и тя като я гледам е пълна с мигачи, чак като коледна елха е и освен да показва, че амотисьорчето действа, друго съществено не разбрах за 20-те секунди гледане. А да, че и тя лети и то с черни дрехи, но иначе си е сложила каска та да си опази главата като я съборят вместо да мисли за това как да бъде по-забележима. Ако не е и руса тотално никой няма да я вижда.
Карайте си каквкто си решите, ама малко от малко да е пригодено за пътя и да се забелязва. Малко ми изглеждат като пистовите мотори без фарове и спойлери отпред, които са просто едно черно петънце докато не дойдат до теб, но иначе ги отпушвали, че да ги чували хората по пътя като идват. Точно го чуваш вече когато е зад теб и ауспусите му са срещу теб или половин секунда преди това.
Вчера застигам един колоездач, който си кара в дясно и тъкмо ще го минавам, но тоя реши, че ще се престроява и айде към мен, че и към близкото кръстовище да ми сече пътя без да вдигне ръка или нещо такова. Добре, че ги знам колко им липсва инстинкт за самосъхранение на повечето и очаквам всякакви простотии като тая да спреш да слезе клиент и тъпия бушмен да тръгне отдаясно да те изпреварва като има две педи място и вратата се отваря. Вчера чак клиента вътре в колата му се развика на тоя колоездач, а оня вдига ръце и му се ежи вече все едно защо така безпричинно и щял да си кара където си иска. Като ги тупнат обачетакива голям рев пада. Както и да го гледам са като муха в стъкло при какъвто и да е сблъсък. С един такъв слабоумник бях спорил като реши да изпреварва колата отдясно при две педи място, клиента отвори вратата и тоя се бухна в нея и падна. Аз съм тренирал колоездене като келеш, ама никога не сме били като стадо скакалци не знаещи къде се намират на пътя.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Електрически дву- и триколесни

Мнение от Venelin1111 » 06 Сеп 2019, 23:16

Вчера в петък е съставен и първият акт по ЗДП за водач на ел. измишльотина

Sent from my iPhone X using Tapatalk
Няма вече BMW

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 07 Сеп 2019, 0:33

В Италия и по специално 30км около Рим във всички посоки ( поне върху толкова имам наблюдения) масово ама наистина масово се практикува велосипедизъм. Говоря за групи от по 30-40 велосипеда на пътя и няма никакви инциденти. Щи обясня защо. Там се кара с нормална скорост, хората имат толерантност към абсолютно всеки вид мпс и не искат всеки момент да те размажат нарочно щото караш нещо различно. Аз като шофьор и на мпс минаващ по 8к километра месечно на колко други водачи и техните малоумия съм се нагледал. По вашата логика и колело да не се кара щото било измишльотина, скейтове да не се карат. Абе ако може с колите и в общината да влизаме. Ми в провинцията кат си нямаме велоалей? Къде с малкия да караме велосипеди? Идеята на клипа е да се види как е възможно да има толерантност, а не господство на големите мпс-та.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 07 Сеп 2019, 0:48

Мен не ме дразнят, не съм си и купил. По-ме кефят електрическите скейт бордове. Както и да е. Чакам с любопитство първата тема във форума със съдържание от сорта:

"Колеги, снощи ме удари един ... с електрически скутер. Стана, обърна се и си замина. Пораженията по колата са ..... Какво да правя?"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Сеп 2019, 8:38

DaGa написа:
bum_bum написа:Абе тук колоездачите ги гонят да ги мачкат, щото на маунтин байка мястото било в планината, а не на пътя, а вие тротинетки по улицата се гласите да карате :mhihi:
То не случайно е маутин байк... не стриит байк

А тогава на шосейното къде му е мястото?
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата