Как се справяте със спрелите пред входове/гаражи?
Модератор: Общи модератори
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Re: Как се справяте със спрелите пред входове/гаражи?
За тоя дето са му изгорили колите ... еми по-голяма простотия не бях виждал ... 3-4 коли служебни на паркинг на жилищен блок ... еми играч ... какво да рева за него. Като си наема офиси, складове и кво ли не да не би да не може и гараж да си вземе за колите или в базата дето работи да си ги спре. Аман от селски тарикати.
Тук в Пловдив положението е сходно. Всеки станал куриер/спедитор/доставчик и си праска и личната кола (която не кара да не се навътри) и служебната всяка вечер пред блока !? еми колко трябва да ти е акъла да не може да разбереш какъв проблем създава това заради тъпата тарикатщина. И бусове и баничарки ... всичко е пълно пред всеки блок в града.
Тук в Пловдив положението е сходно. Всеки станал куриер/спедитор/доставчик и си праска и личната кола (която не кара да не се навътри) и служебната всяка вечер пред блока !? еми колко трябва да ти е акъла да не може да разбереш какъв проблем създава това заради тъпата тарикатщина. И бусове и баничарки ... всичко е пълно пред всеки блок в града.
host написа:еми по-голяма простотия не бях виждал ... 3-4 коли служебни на паркинг на жилищен блок ...
Къде прочете, че не може да се паркират служебни коли пред жилищен блок ? И какво като са 3, 4 ... 10, 100 !
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Club BMW написа:host написа:еми по-голяма простотия не бях виждал ... 3-4 коли служебни на паркинг на жилищен блок ...
Къде прочете, че не може да се паркират служебни коли пред жилищен блок ? И какво като са 3, 4 ... 10, 100 !
Е така, защото тоя псевдомутраген дето държи кафене под наем пред нас е изсрал 3 буса, една баничарка и личен автомобил. Защо? "Защото като ги спра пред нас всички ми правят проблем" и ми нарежда със заповеднически тон аз къде да паркирам. Всъщност аз не се бия и карам с никой за паркомясто, а спирам където има свободно такова. Ако спра на улицата и запуша някой оставям телефон, понеже пред нас е метростанцията и всички от ранни зори един мотокар ги хвърля колите една върху друга пред блока, а паркинга на метрото стои празен до обяд, но това е друга тема за българщината. Всеки божи ден идват разни пришълци и сипят заплахи по хората живеещи там от години. Има дори такива, които от съседния блок(100 метра по-нагоре) палят колите, идват, паркират на 50 метра от метрото и ходят пеш.

ATR-42/72
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Club BMW написа:host написа:еми по-голяма простотия не бях виждал ... 3-4 коли служебни на паркинг на жилищен блок ...
Не е забранено колега ... но е близко до ума , че ако 5 човека от блок с 5 входа си спрат служебните коли които са по 5бр на 5те човека ... това са 25 автомобила

Успех ти пожелавам да спреш някъде с личния си автомобил с такава ситуация

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Аз проблема с паркирането го реших,като си купих гараж в подземен паркинг! Пред блока обаче положението е супер зле! Нашия вход е с 26 апартамента! От тях два имат по три коли,четири имат по две коли,другите имат по една и, да кажем,5-6 нямат! Местата са 10-12! Къде да се спре? Най-интересно и смешно ми е,как всеки,който дойде,първо кара пред блока,супер "докторски" и като види,че няма място,както е в 99,9% от случаите,леко-леко се изнася и търси място....някъде си! Блока е с три входа,както и съседните блокове! При тях ситуацията е подобна!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Комбина
- Потребител
-
- Кара: W164/453
kiko написа:и после за неопределен период от време единствената цел ще ми е да ти издебна твоята кола и да останеш без номер...пак един прЕател ми го каза
Ти най-вероятно ще разбереш, че ти няма предния номер чак като те отбие чичо полицай и те спре от движение

Да, мярката е крайна, НО има същества които не разбират от добра дума в продължение на месеци! Като ми се наложи да излезна в 12ч през ноща по спешност, а ти си спрял пред гаража ми за малко, какво правим?!
Аз как мога да не спирам дори за секунда пред гараж или изход, така и другите ще се превъзпитат, че не могат. Като купят 2-3 пъти нови гуми или сменят номерата в Кат ще се научат!
Колкото и да е куриозно, в София нямам проблем с паркирането, но сега по празниците като се прибрах по родния край - греда братче, след 18:00 няма спиране пред блока.
Поразпитах малко защо така се е влошило положението - едно семейство са 3ма човека с 4 коли, съседите с 2 коли и 1 бус, ама шофьора в семейството един, от долния етаж двама имат паркирана по една лична и една служебна кола, от съседния блок един върти нещо като автокъща и е с 3 коли, 2 от които паркира пред нашия блок и двама дядовци са с по 2 коли (нищо че и една не трябва да карат), като всеки има по една кола която не е в движение и е зарязана пред блока, да се използва като второ мазе. Нищо, че и двамата имат частни имоти извън града, ама защо там да си закарат кенефите, като тук може да пречат на всички.
Тъжното е, че реално само срещу дядовците мога да взема някакви мерки, даже съм подал и сигнал, защото колите им нямат гражданска от над година, а най-малко на тях исках да правя проблеми, но трябва да се вземат някакви мерки.
ПП: Като бях в щатите само веднъж ми се наложи да се прибера със служебния джип и той да нощува пред нас, хем места си има да се паркира. Там обаче си има един хубав закон, че commercial trucks или служебните коли, не могат да се паркират където ти падне и да нощуват там. Може да спреш, да си свършиш работата, но да си паркираш служебната кола пред вас е забранено. Сън не съм спал въпросната вечер, а тука всеки му е на к*ра. То затова и положението е такова във всеки един аспект.
Поразпитах малко защо така се е влошило положението - едно семейство са 3ма човека с 4 коли, съседите с 2 коли и 1 бус, ама шофьора в семейството един, от долния етаж двама имат паркирана по една лична и една служебна кола, от съседния блок един върти нещо като автокъща и е с 3 коли, 2 от които паркира пред нашия блок и двама дядовци са с по 2 коли (нищо че и една не трябва да карат), като всеки има по една кола която не е в движение и е зарязана пред блока, да се използва като второ мазе. Нищо, че и двамата имат частни имоти извън града, ама защо там да си закарат кенефите, като тук може да пречат на всички.
Тъжното е, че реално само срещу дядовците мога да взема някакви мерки, даже съм подал и сигнал, защото колите им нямат гражданска от над година, а най-малко на тях исках да правя проблеми, но трябва да се вземат някакви мерки.
ПП: Като бях в щатите само веднъж ми се наложи да се прибера със служебния джип и той да нощува пред нас, хем места си има да се паркира. Там обаче си има един хубав закон, че commercial trucks или служебните коли, не могат да се паркират където ти падне и да нощуват там. Може да спреш, да си свършиш работата, но да си паркираш служебната кола пред вас е забранено. Сън не съм спал въпросната вечер, а тука всеки му е на к*ра. То затова и положението е такова във всеки един аспект.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Мен тази тема ми е много обширна, та и няколко пъти съм писал за разни куриози. Като онзи с 4-те кенефа (3 Опела и един Голф 2), дето си ги реди по цел ден една до друга, па пуща две напред, две по-назад
Аз като ходя към приятелката ми и рядко има къде да спра, а тоя е нема такава наблюдателница. Както мина с колата и тоя застава на джама, та по някой път и дъщерята и тя и почват да ме гледат къде ще паркирам. Един ден пак се бяха събрали на джама, места няма, а аз трябваше да се кача за 5мин. до горе. Нарочно спрях пред тях, ония щеше да падне от джама. Вика, креска, аз се правя на ощипан и си влезнах във входа. След няма и 5мин. слизам и тоя седи до колата и я гледа. Викам кажи чиче - "Няма да ме запушваш", викам що, тия две ако съм ги запушил, другите две са ти свободни. Той гледа като теле. П.П. Сутринта и дъщеря му я гледам, слиза в главата като кошница, тамън станала от кревата, търчи да реди колите една до друга, че се освободило място
Най-главния проблем с паркирането е, че от новопостроените сгради изобщо не мислят за това. На 6-7 етажен блок с по 3 апартамента на етаж, има 10 паркоместа или 10 гаража. Еми к'вато и да е сметката, не става. И като изакат 4 такива кооперации една до друга и мазалото е готово

Най-главния проблем с паркирането е, че от новопостроените сгради изобщо не мислят за това. На 6-7 етажен блок с по 3 апартамента на етаж, има 10 паркоместа или 10 гаража. Еми к'вато и да е сметката, не става. И като изакат 4 такива кооперации една до друга и мазалото е готово

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
pinko_23 написа:
За гаража решението е следното, в общината се подава заявление, че гаража е твой и т.н. плаща се една такса и получаваш правото да си купиш знак забранено паркиране трябва да си го монтираш заедно с други оказателни табели, че ако ти спре някой пред гаража викаш паяка и му вдигат колата. И спокойно ако някой ти спре пред гаража си звъниш на 112 или телефона на паяка
И докато дойде паяка колата ще си е отпрашила в 99% от случаите. Хем ще му платиш на паяка за повикването, хем няма да има и за какво.
И аз му се чудя напоследък какъв начин ефикасен има за такова нещо.
Чупене на колата определено не е нещо, което одобрявам и намирам за редно. И какво ще постигна? Един да е натрошен - че те и нашите коли са на паркинга? С агресия пораждаш само агресия....това не е вариант за мен. И освен това какво правим с другите 50!? Всяка седмица има поне!!! по една кола, която е паркирала пред входа на паркинга. И да, някои не се усещат, ама повечето много добре знаят и не им дреме. Чудила съм се дали сигнали до КАТ ще свършат работа.
А като им спукате/спаднете гумите тия хора как да си тръгнат?! ....
Ето ви и един скорошен пример, с една "дама". Която спря на входа най-безцеремонно. И тъй като бях в колата, излязох да й кажа, че има паркинг и да премести колата. Отговорът "Аз съм ей там само за 2 минутки" и си тръгна.... След няколко минути се върна, каза ми, че от дума не разбирам, и била за малко и с такива хора не желае да говори. И не била пречела на никой, аз съм си била "висяла" в колата. Тръшна си вратата и си замина. Еми ....

Хора, няма 1 минута, няма 5 минути, няма "за малко". Въпросът е принципен. Не се спира на такива места и толкоз. Няма листче с номер, няма топла връзка, нищо няма - това често не работи и не е вариант да чакам някой 10 минути да си премести колата. Редовно ми спират някви родители с колите си пред входа на паркинга, дето идват до градинката с колата и децата. Трябва да ги издирвам чия е колата, че да ги чакам да се преместят и т.н. Поне са там, ама пак съм имала ужасно нагли хора. И като им направиш забележка ти се дървят - "тука съм!" и си отпрашва в градинката.
Дали ако бях мъж 120кг щяха да са такива отворковци всичките?!
mrlargo написа:..... Аз лично спирам пред чужд гараж само ако седя в колата и я местя на секундата, макар че това също е нарушение, защото по закон и престоя пред гараж е забранен.
Имаш право на престой, но не и да паркираш. В началото на темата даже е цитиран ЗДвП.
- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
Последния път като спряха пред гаража на приятел и той се чудеше как да си изкара колата, го затапих хубавеца с моята кола, и отидохме да си пиеме кафе, тва беше най-дългото кафе през живота ми два часа го гледахме хубавеца от терасата и псувахме заедно с него по тоя пед***с дето го е запушил, беше много очарован като си отключих колата и му обясних, че другия път вадя флекса и ще му направя колата на кибритени кутиики.
Изпратено от моят G3311 с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят G3311 с помощта на Tapatalk
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
На мен гаража ми е до паркинг на бар и миналата година един ми беше запушил половината вход към гаража, а пък аз отивах да сменявам масло, филтри и още нещо имаше, не помня точно. Паркирах си колата до колкото можах близо до гаража и на някакви сантиметри от неговата кола и почнах да си върша работата. Точно така се случи, че тоя дойде и искаше да излезе, но съответно нямаше как от мойта кола, аз му казах, че не мога да я мръдна щото точно източвах старото масло и съответно трябваше да ме изчака
След това си сложих лепенка на вратата да не паркират и нямаше проблеми, но при последната буря я е издухал вятъра и сега пак виждам коли да спират там от време на време.

След това си сложих лепенка на вратата да не паркират и нямаше проблеми, но при последната буря я е издухал вятъра и сега пак виждам коли да спират там от време на време.

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
вие сте големи балами...
защо не си запазвате места за паркиране с ТУБИ/КАСИ/ЩАЙГИ/КЛОНИ/КАМЪНИ и други материали, като нормалните хора

защо не си запазвате места за паркиране с ТУБИ/КАСИ/ЩАЙГИ/КЛОНИ/КАМЪНИ и други материали, като нормалните хора

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Пред гараж е ясно - ако си е оставил телефона му се обаждам и си я премества, рабираемо е, че понякога наистина няма къде да се спре, ако не си викам паяк по телефона и го махат.
Паркиране по градинки, тротоари и пред входове - ако е за пръв път, случайно и е само за 1 нощ, защото не е имало места за паркиране, не обръщаш внимание и проявяваш разбиране.
Ако се повтори - културна бележка на предното стъкло.
Ако продължи - некултурна бележка на чистачките.
Ако пак продължи - намира си вентилите оставени на чистачките - 1 час помпене на гуми и псувни действа доста отрезвяващо.
Видя ли туба/каса/конус и подобни - мястото им е в близката кофа за боклук
Паркиране по градинки, тротоари и пред входове - ако е за пръв път, случайно и е само за 1 нощ, защото не е имало места за паркиране, не обръщаш внимание и проявяваш разбиране.
Ако се повтори - културна бележка на предното стъкло.
Ако продължи - некултурна бележка на чистачките.
Ако пак продължи - намира си вентилите оставени на чистачките - 1 час помпене на гуми и псувни действа доста отрезвяващо.
Видя ли туба/каса/конус и подобни - мястото им е в близката кофа за боклук
Последна промяна Cyberloner на 13 Апр 2018, 12:14, променена общо 1 път
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Пробвай, обикновено ги местят. Сега ако е пред гараж ок, но така произволно да сложиш туба с вода и да седи с дни няма как да стане. Аз така съм махал щайги на един. Дойде да се обяснява докато паркирах и го питах дали си е платил абонамент в общината? Естествено отговора беше не. Казах му, че за 1 път да запазиш така място е ок, ако ще разтоварва нещо, но всеки ден, не ок и, ако иска има друг начин. Платното е на всички, а не негово. Мисля, че служебен абонамент в София беше 500лв за месеца.vicho написа:вие сте големи балами...
![]()
![]()
Всичко това с вежлив тон разбира се.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
С вежливия тон за тубите... И все едно. За да пазиш място с туба/столче/кашонче/тн значи си достатъчно нагъл. И аз го разбирам за един-два пъти, когато това място ТРЯБВА да е свободно, поради нещо важно, ама не и да си пазиш цял ден паркомясто. Както казахте - тия неща се плащат.
Даже да махнеш тубата или каквото, да може да се спира - който спре ще го отнесе. Без да знае, че някой си е заплюл мястото. Или ти ще си го отнесеш.
Имах случка на един обществен паркинг, макар и пред блок, където спирах години наред. Една вечер просто се шмугнах преди една друга кола и заех последното свободно място. Последваха разправии от кой блок съм, защо паркирам там и т.н. В крайна сметка си преместих колата и им освободих мястото. След ден-два си спрях пак там, свободни места имаше колкото искаш.
Сутринта как си намерих колата? С разбита дръжка, изчоплена и надрана боя, уплътненията раздрани където може по едната врата. Явно бях забравила багажника отворен и всичко беше изкарано навън и разхвърляно, крушките от багажника ми бяха свалени и метнати някъде вътре.
Сега, съвсем спокойно можеше да им направя колата на дроб и повече да не ме видят (на тия, които се караха с мен преди това за паркирането на паркинга - най-логично е те да са "отмъщавали" - "Аз нали предупредих!?")......
Та и тия с тубите така - виждаш ги кои са, говориш с тях, и после какво? Ама да си трошим колите ли е начинът?! ....
Кога ли .... ?! ....
Даже да махнеш тубата или каквото, да може да се спира - който спре ще го отнесе. Без да знае, че някой си е заплюл мястото. Или ти ще си го отнесеш.
Имах случка на един обществен паркинг, макар и пред блок, където спирах години наред. Една вечер просто се шмугнах преди една друга кола и заех последното свободно място. Последваха разправии от кой блок съм, защо паркирам там и т.н. В крайна сметка си преместих колата и им освободих мястото. След ден-два си спрях пак там, свободни места имаше колкото искаш.
Сутринта как си намерих колата? С разбита дръжка, изчоплена и надрана боя, уплътненията раздрани където може по едната врата. Явно бях забравила багажника отворен и всичко беше изкарано навън и разхвърляно, крушките от багажника ми бяха свалени и метнати някъде вътре.
Сега, съвсем спокойно можеше да им направя колата на дроб и повече да не ме видят (на тия, които се караха с мен преди това за паркирането на паркинга - най-логично е те да са "отмъщавали" - "Аз нали предупредих!?")......
Та и тия с тубите така - виждаш ги кои са, говориш с тях, и после какво? Ама да си трошим колите ли е начинът?! ....
Кога ли .... ?! ....