Комерсиализира ли се прекалено форумът?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Комерсиализира ли се прекалено форумът?

Мнение от alx » 28 Юни 2017, 16:05

Borymeckata написа:
c04 написа:Не е само форума, навсякъде е така. Много от хората станаха дребни душици, гледащи от къде да вземат някой лев.

Това е... И точно това ме шашка най-силно в ежедневието - стремежът на някой хора да пипнат ония 5 лева и майната им на морал, достойнсто, възпитание и всичко останало. Сблъсквам се понякога с такива, дори и във Форума. Няма какво да се направи, явно ще трябва да свикваме...

аз като видя такова поведение и ми става и на мене (????) обидно заради човека дето го демонстрира... подобно на като видя в някой филм как геройте се целуват нежно и почвам да се разсейвам да не гледам и ме досрамява... некво такова ми е и като видя ганьовщината в действие... не знам как да го обясня.

явно за много хора респекта към самия себе си и себеуважението просто не съществуват или са в някаква много странна форма която аз не разбирам....

и не, не е въпрос до имане или нямане във финансовия смисъл- а е въпрос на да си го имаш или да го нямаш и мисля, че трудно се развива ако го нямаш...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 28 Юни 2017, 16:11

Добре де колеги, като има всичко за е36 и аз питах за шибидаха... Само постове с телефони и оферти за "нов" 2ра ръка... Стига с тоя смях.

Имало... друг път има, всеки се прави на ударен.

Ама аз нали съм балък, пуснах снимки, писах какво и как. Ако някой му се занимава да чете и да си прави. Който не иска, да не прави.

Аз не съм си оставил колата в сервиз за ел стъкла, защото още преди да са видяли колата ми обявиха цена 200 лв... без да ми кажат и всичко ли се сменя, какво въобще ще правят? Мен това поведение ме кара да се занимавам сам.

Та не всичко има, но като го няма рядко някой иска да каже нещо смислено.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Последна промяна host на 28 Юни 2017, 16:36, променена общо 1 път

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 28 Юни 2017, 16:18

efren написа:
Да не ми се разсърдиш пак, но правилата важат избирателно и не за всички, проверили сме го и го знаеш. В това отношение fb е по добре защото всички са равни и няма правила, но това важи за всички.

Това е толкова относително, че дори не ми се коментира...

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 28 Юни 2017, 16:19

host написа:Добре де колеги, като има всичко за е36 и аз питах за шибидаха... Само ликове с телефони и оферти за "нов" 2ра ръка... Стига с тоя смях.

Имало... друг път има, всеки се прави на ударен.

Ама аз нали съм балък, пуснах снимки, писах какво и как. Ако някой му се занимава да чете и да си прави. Който не иска, да не прави.

Аз не съм си оставил колата в сервиз за ел стъкла, защото още преди да са видяли колата ми обявиха цена 200 лв... без да ми кажат и всичко ли се сменя, какво въобще ще правят? Мен това поведение ме кара да се занимавам сам.

Та не всичко има, но като го няма рядко някой иска да каже нещо смислено.

Дай линк да видя какво си питал и не си го намерил?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от host » 28 Юни 2017, 16:39

viewtopic.php?t=418915

Ето го линка. Ако е проблем, че съм поствал, ще си изтрия постовете няма проблем.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 28 Юни 2017, 16:45

И какво сега излиза ? Ако не си оправяш колата сам и не си сменяш сам гумите - не си фен :mhihi: То затова толкова кенефи се движат по улиците, щото всички са майстори и от всичко разбират. Ааа да, и всичко вече е написано :mhihi: Наистина е пълно с много стари теми. А и го има момента, че преди 7 години да кажем... колко са били Е46, Е60 и Е90 във форума ? А колко са сега ? Съответно и с годинките излизат повече проблеми, както и нови решения.

А за форумните прехвалени майстори - на баща ми 39-ката е поддържана откакто е регистрирана в България от 3 форумни майстори... 2 пловдивски, 1 софийски... всеки си е оставил ръцете. Кой с нещо дребно, кой с нещо не чак толкова. Ама преди време ми изтриха мненията за единия.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от host » 28 Юни 2017, 16:46

Я кажи за кой на ЛС?

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 28 Юни 2017, 16:46

Ма форумните майстори на ЛС ли го зарибяваха баща ти? И казваха ли, тва съм го правил, ела да ти го направя за $

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 28 Юни 2017, 16:50

За съжаление не само форумът се комерсиализира. Имам чувството, че вече никой не помага безкористно и част от хората вече не смеят и да поискат помощ. Преди доста време се прибирах по Тракия към София и на последното нагорнище преди града гледам някакво момче бута една Астра. Навън беше сигурно -5 градуса. Спирам аз пред него, слизам и провеждаме следният диалог:

- Да те дръпна до Петрола на Черна котка?

- Ами не, мерси.

- Как не бе, има поне 5км до София :shock:

- Ами аз нямам никакви пари...

- Че кой ти иска пари...

Аз останах втрещен...На тоя студ пича мислеше да бута 5км...Сега като се замисля, като нищо някой е спирал преди мен и му е искал пари, за да го дръпне...

Май последните задружни хора, които си помагат "безплатно" останаха мотористите...Но навярно и там има такива индиви, каквито се обсъждат тук...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Юни 2017, 16:53

host написа:http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=418915

Ето го линка. Ако е проблем, че съм поствал, ще си изтрия постовете няма проблем.

Не е проблем естествено. За мен лично не е и проблем също ако някой пусне решение на определен технически проблем за който вече е писано. Така намирането става по-лесно в крайна сметка. Пък и в новата тема авторът може да е обяснил по-подробно, по-лесно, с по-добри снимки и т.н.

Иначе мисля, че има репение по това за което си писал. Проблемът е в правописа до голяма степен- шибедах, шибендах, шибидах, люк и т.н. :mhihi:

viewtopic.php?f=8&t=256532&p=2823899&hilit=реглаж+люк#p2823899

viewtopic.php?f=8&t=217125
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 28 Юни 2017, 16:53

Мен ми е смешно, че на тези зарибяващите от форума може да им отвориш профилите и да видиш как самите те са питали и са им отговаряли, когато те са били нови собственици, а сега за аналогични въпроси отговарят само срещу заплащане :kuku: Отделно ценоразписа го четат от тавана...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Юни 2017, 17:03

Препращайте подобни ЛС-та на хората в червено. Подобно нещо не е позволено и ще бъдат санкционирани. :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 28 Юни 2017, 17:07

Е мен вече не ме зарибяват, по-скоро и такива мнения трябва да бъдат трити и потребителят да бъде временно отстранен. Все едно ти питаш нещо, аз ти отговарям - "да това е възможно да се направи, правил съм го много пъти", но не ти давам инфо как. Според мен такова мнение е единствено с цел реклама. Отделно ми цъкаш профила и вътре пише примерно "Занимавам се с ретрофити, кодиране на БМВ и т.н", а реклама в платения раздел ЙОК. Така "жертвата" сама търси "услугата". На ЛС съм ти изпратил конкретен пример да не съм голословен.

Искам отново да натъртя на това.

dextuar написа:Пичове, проблема не е само дали някой чете или не чете. Когато аз взех 90-ка началото на 2015-та, подфорум Е90 имаше доволно теми, ползвах търсачката и се оправих що-годе, но не и без помощта на много колеги, които АЗ занимавах на ЛС. Идеята ми беше съвсем друга. Има колеги, прочели да кажем как се прави ъпдейт на ЦЦЦ-то от някой чужд форум. Тук обсъждаме нещо подобно, но вместо да сподели как се прави (правилната последователност), той пиша в темата, за да се рекламира индиректно и си кътка инфото за него и те приканва да ти свърши работа срещу заплащане, вместо да сподели, че първо се ъпдейтва 63->62->А0 например. Информация, която той е получил НАГОТОВО и БЕЗПЛАТНО. Разбира се, има хора, на които не им се занимава и не разбират, но този тип хора не пишат и по такива теми, а и по форуми като цяло. Абе с 2 думи - крие се занаят и се изкарват пари на гърба на незнанието на човека. Има една известна във ФБ група за кодиране на БМВ-та - как може да искаш 50 кинта за цъкане на 3 бутона и то с кабел за 30 (тридесет) лева?!? Помня как ми изтриха мнението, когато им написах как да фикснат нещо, което не се прави с НЦС дъмми, ама и те толкова си могат без него. Или пък колега пак от тоя форум, който продава свален и записан от ФОРУМА двд диск за ЦЦЦ нави за 80лв, труд на съвсем друг потребител? Това нормално ли е?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RageBg » 28 Юни 2017, 18:30

Phil написа:За съжаление не само форумът се комерсиализира. Имам чувството, че вече никой не помага безкористно и част от хората вече не смеят и да поискат помощ. Преди доста време се прибирах по Тракия към София и на последното нагорнище преди града гледам някакво момче бута една Астра. Навън беше сигурно -5 градуса. Спирам аз пред него, слизам и провеждаме следният диалог:

- Да те дръпна до Петрола на Черна котка?

- Ами не, мерси.

- Как не бе, има поне 5км до София :shock:

- Ами аз нямам никакви пари...

- Че кой ти иска пари...

Аз останах втрещен...На тоя студ пича мислеше да бута 5км...Сега като се замисля, като нищо някой е спирал преди мен и му е искал пари, за да го дръпне...

Май последните задружни хора, които си помагат "безплатно" останаха мотористите...Но навярно и там има такива индиви, каквито се обсъждат тук...

И аз така прибиращ се за КН с форда :ok: закъсвайки с водната помпа (имаше и други закъсвания нали си е форд :ok: ) един човечец ме дръпна 1-2 км , та като спряхме му благодарих от сърце и да ти кажа хич не съм се и замислял да му давам пари. :mrgreen:
А може и да искаше, но поне не ми каза. Просто не ми побира акъла да искаш пари от закъсал човек по тоя начин.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 28 Юни 2017, 20:10

Много важен момент в ентусиазма е човек да реши как да си упражнява хобито. Преди мнооого години реших, че пари с автомобили няма да изкарвам (не слагам частите които понякога ми остават и са купувани на двойни цени). Карам БМВ 10-на години преди форума, имах някаква ранна регистрация, която ползвах за четене, но затрих. Когато 2008 започнах да пиша и чета по-често, доста хора от "старите" бяха отворили сервизи или предлагаха такива услуги. Повечето от тях бяха започнали с глупави въпроси в "е21" и "е28" подфорумите, смял съм се от сърце и съм водил доста спорове, някой неща така и не бяха решили за всичките години.
Темата е абсолютно на място, често получавам ЛС, когато търся някаква част от хора с 10-на мнения, дебнещи за търговийка, нищо общо нямат хората с пуснати и платени по правилата теми. Има и такива с БАН-ове, регистрирани за Н-ти път.
Получавам и странни ЛС-и, в които хора питат за сериозни проблеми, явно притеснени да пускат тема.
На малко хора вече им се пише, някой явно вече по цял ден гледат счупени БМВ-та и не им се пише, други по цял ден гледаме идиоти и вечер ни се пише.
Факт, е че лека полека всички пишещи се събраха в "извън темата" и творим л@йна.
Все още се намират хора с автомобилен бизнес, които пишат в техническите подфоруми, сещам се за boris, като естествено има и други :bowdown:
Управата на форума знае за многократните регистрации на някой хора и дразгите, които предизвикват.
Да, има изписано всичко в "е36", но повечето стари теми са вече без снимките, като по този начин се обезсмислят.
И може би това, че сме българчета, най-пречи.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата