.. и понеже се оплаквате ама все залитате натам...
Модератор: Общи модератори
- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
Re: .. и понеже се оплаквате ама все залитате натам...
Май не е много по темата ама как най-лесно преодолявате бившите си половинки след като се разделите?
Имам предвид след дълга връзка- примерно 3 години...

Имам предвид след дълга връзка- примерно 3 години...

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
С годините идва опита и възгледите се променят.
Имаше един лаф - За да е харесвана една жена поведението и трябва да е поне малко к**ва. Или научно казана готова за оплождане.
Т.е. жените спират да се лигавят пред мъжете си след второто дете а някои и след първото, и мъжете хойкат при други.
Това обаче не означава , че жените си траят пред други мъже, както наивно и страшно много ни се иска.
Все пак всеки има нужда от хубава храна и хубав секс.
Имаше един лаф - За да е харесвана една жена поведението и трябва да е поне малко к**ва. Или научно казана готова за оплождане.
Т.е. жените спират да се лигавят пред мъжете си след второто дете а някои и след първото, и мъжете хойкат при други.
Това обаче не означава , че жените си траят пред други мъже, както наивно и страшно много ни се иска.
Все пак всеки има нужда от хубава храна и хубав секс.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
И това е СТРОГО субективно колега, разберете, че да сложиш 3 милиарда или колкото са там жени по света под общ знаменател за каквото и да е било, просто е невъзможно нито математически, нито научно, нито практически.
А и има жени, които си се лигавят с мъжете, просто не чак толкова. Но както и да е. Зарязваме тази тема.
Относно колегата, зависи колега най-вече какъв си ти(тоест психически и емоционално като цяло)каква е жената като цяло и дали изцяло си приключил. Имам предвид, че ти може и да не я виждаш и да си приключил според теб, но вътрешно да не може да го направиш все още и толкова. Ако питаш мен, клин клин не избива ако става дума за истинска жена, а не за някоя от всички. Даже ти го донабива защото само ще ги сравняваш как тя е била еди каква си, а сегашните съвсем нямат тези предимства. Това, че може да срещнеш пък жени, които могат всичко в леглото както казва колегата, съвсем няма да оправи нещата. Но мисля, че питаш тъкмо за такава жена защото някоя като всички изобщо не си струва коментара. АКо е такава, то съветите на колегата ще са идеални, но не мисля, че случая е такъв, така те усещам поне.
Дай си време, не искай нищо да забравяш, а просто живей. Спомени и случки цял живот ще имаш ако си я обичал. Просто приеми, че така е по-добре за двамата и се радвай на някакви хубави неща, които и се случват. Всичко останало е просто да се направиш, че си го преодолял. Ще я виждаш даже докато чукаш някоя си там, а това не е честно дори да е миндил новата.
А и има жени, които си се лигавят с мъжете, просто не чак толкова. Но както и да е. Зарязваме тази тема.

Относно колегата, зависи колега най-вече какъв си ти(тоест психически и емоционално като цяло)каква е жената като цяло и дали изцяло си приключил. Имам предвид, че ти може и да не я виждаш и да си приключил според теб, но вътрешно да не може да го направиш все още и толкова. Ако питаш мен, клин клин не избива ако става дума за истинска жена, а не за някоя от всички. Даже ти го донабива защото само ще ги сравняваш как тя е била еди каква си, а сегашните съвсем нямат тези предимства. Това, че може да срещнеш пък жени, които могат всичко в леглото както казва колегата, съвсем няма да оправи нещата. Но мисля, че питаш тъкмо за такава жена защото някоя като всички изобщо не си струва коментара. АКо е такава, то съветите на колегата ще са идеални, но не мисля, че случая е такъв, така те усещам поне.
Дай си време, не искай нищо да забравяш, а просто живей. Спомени и случки цял живот ще имаш ако си я обичал. Просто приеми, че така е по-добре за двамата и се радвай на някакви хубави неща, които и се случват. Всичко останало е просто да се направиш, че си го преодолял. Ще я виждаш даже докато чукаш някоя си там, а това не е честно дори да е миндил новата.
- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
Много ви благодаря колеги!
Май ще трябва клин-клин+ много време, понеже се разделихме защото тя "не е готова за сериозна връзка"
И това го казва след почти 3 години заедно..
Дано поне ми е била вярна както твърди.
Както и да е продължаваме напред...
Май ще трябва клин-клин+ много време, понеже се разделихме защото тя "не е готова за сериозна връзка"

И това го казва след почти 3 години заедно..

- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
Top Gun Maverick написа:Клинтатн, ако стане, то горе-долу отиват в кюпа. Искам да кажа, че не е е оправдана фразата "щом Пенчо е такъв, почвам и аз". Себеуважаваща се жена няма да и пука това точно в тази посока и тя мисли "ако го направя аз е защото искам, а не защото мъжете като цяло са прасета". Всичко друго са оправдания и само оправдания. Ако се стигне до такова нещо, то за жената вече нещата са се променили прекалено много. Докато за мъжа знаем какво му трябва по принцип.
Тоест на мъжете тва им е в природата и е ок, на жените им се случва, когато им е писнало, и не е ок? Или аз нещо не разбирам?

Иначе генерализации аз не мога да правя - хора бол, всякакви, и качествени и некачествени. Ако попадате винаги на боклуци, то според мен има нещо сбъркано у вас.... Аз предимно срещам свестни мъже и не мога да започна да ги плюя какви са прасета и нищожества. Не, че не съм попадала. И с жените също - познавам много свестни жени, които не мога да нарека меркантилни парцали.....
r19 написа:Много ви благодаря колеги!
Май ще трябва клин-клин+ много време, понеже се разделихме защото тя "не е готова за сериозна връзка"![]()
И това го казва след почти 3 години заедно..Дано поне ми е била вярна както твърди.
Не знам доколко съвет от жена е подходящ, ама ... Миналото си го помни с добро. Извади си поуките и бъди по-добър за себе си в бъдеще. И продължаваш напред

Клин-клин не го намирам за особено работеща стратегия... Но поне за разсейване би вършило работа. Ама някак и другия човек да е наясно какъв ти е периода и какви намерения имаш.... Но за да срещнеш някой, с когото искаш да имаш сериозни отношения, според мен трябва да си преодолял наистина предишната си връзка. Иначе някак не виждам как ще се получи, докато мислите ти са още заети със стария човек. А това си иска време и всеки се справя по различен начин - не мисля, че има някаква рецепта за справяне.
А дали ти е била вярна или не - това според мен няма никакво значение. Избрала е да е с теб през всичкото това време

Радвай се на свободата си, прави нови неща или тези, за които не си имал достатъчно време, срещай се с (нови) хора, поживей си и лека по лека нещата ще се наредят

r19 написа:Много ви благодаря колеги!
Май ще трябва клин-клин+ много време, понеже се разделихме защото тя "не е готова за сериозна връзка"![]()
И това го казва след почти 3 години заедно..Дано поне ми е била вярна както твърди.
Без да се обиждаш, ама "не съм готова за сериозна връзка" = "не си представям цял живот само с твоя.. приятел"

Аз съм оптимистичен песимист, мисля естественият ход на всички връзки е разпад

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
acer написа:Аз съм оптимистичен песимист, мисля естественият ход на всички връзки е разпадза това и се опитвам да не са стягам много много.. днеска теб са те зарязали, утре на теб ти е омръзнала някоя.. и така.
Е, реално погледнато хората винаги се разделят рано или късно, по един или друг начин. Дали ще поемат по различни пътища, или единият ще умре (което пак може да е "различни пътища") - в крайна сметка резултатът е един - раздяла...

За тва не виждам смисъл човек да се жени
ако единственият начин да се разделиш с жена си само чрез смърт- мъка, мъка 
Иначе тва обяснява мн драми
https://en.wikipedia.org/wiki/Coolidge_effect

Иначе тва обяснява мн драми

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- dreadx
- младши ентусиаст
-
ахахаа - интересно ми е другата жена тук как ще коментира постъпката й - какво означава, че тя "не е готова за сериозна връзка".
mode:ерген - и ще видиш колко много жени има готини.
- сега те е яд, че си си представял по друг начин нещата и изневиделица са ти скроили номер. Това не значи, че е номер, може да е по-добре за теб, защото ще си намериш друго гадже и няма да е комплексарка. Няма за какво да се ядосваш, че те е зарязала и да го изживяваш. Въпреки, че такива неща се изживяват трудно - човек се чувства прецакан най-вече от това, че е дошло ей-така от нищото. А може и това да не е краят - онази след месец да се притръшка по теб, и да ви е писано още време заедно с комплексарката.
(извинявам се, че така я наричам, ама какъв точно се води човек, който използва основание: че "не е готов за сериозна връзка"?)
Това да не се е случило тези дни? - мен два-три пъти ме зарязваше едно гадже, все около Нова година - явно хората ги прихваща нещо по това време.
(- аз пък се пусках на промоция - за всички на които покрай връзката си не съм имал възможност да обърна внимание. Само на нея естествено й казвах, че съм си седял вкъщи и съм страдал по нея.. Една Нова година, втора Нова година - не помня трета имаше ли..;)
Но нали няма как да стане, както си ги мисли тъпачката-комплексарка - ясно ми е, че тя във въпросните моменти така ги вижда нещата. Но ще сме заедно, докато дойде времето да се разделим -- а не е дошло още.
Факт, че после пак се събирахме и така до следващия път.
Докато си намерих по-готино гадже и един ден след като й се издразних на поредната тъпотия и викам: аре, край - това беше, няма да се видим повече. Качих се в колата и след 100 метра ми звъни:" - Ама как така, трябва да поговорим.." Аз: - Няма за какво да говорим.. ;)
И наистина не се видяхме повече, ама грам не ми е липсвала. После се наебала с този-онзи за утешение. (- напр. с един пияница нейн съсед, дето щеше да умре от мъка по нея -- пък жена му на съседа през това време беше на работа в Италия да изкара някой лев за семейството. - Бяха й първи приятели и двамата.. ;)
После ми се обади след 3 месеца да опипа почвата (- как вървят нещата с новото ми гадже - такива работи..) От агенти разбрах, че след това обаждане е успяла да забърше нещо по-сериозно. Значи е било взето такова решение да си намери някой. Може би в момента на обаждането обектът даже е бил набелязан - звъняла е да провери за последно при мен как са нещата и дали случайно не съм свободен. Естествено се държах мило и учтиво, дори целта ми беше да се почувства като човек, когото все още обичам - само и само да остане някак удовлетворена и да си хваща житейския път нататък.
Никога, откакто си тръгнах не ми е липсвала - или да съм имал желание да се видим.
Та накратко: Ако имаш желание и ако чувстваш че всичко още не е приключило, може да й създадеш впечатлението, че много държиш на нея и т.н.
Но това: "разделяме се, защото не съм готова за сериозна връзка" е един добър картбланш да се обадиш на някое старо гадже, или да излезеш с колежка, която ти се точи от доста време.
Няма да седиш вкъщи и да се тръшкаш по нея, нали? -- защото няма да й уври тиквата по-бързо.
Може след месец да размисли и да ти се обади. (- естествено ще й кажеш, че само за нея си мислиш, не си могъл да погледнеш друга жена.) Обаче пък ако от агенти научиш, че през това време тя безуспешно е опитала някаква краткотрайна връзка, може да е по-изгодно да твърдиш и обратното: - Ще кажеш, че си си бил намерил някакво гадже, ама не са се получили нещата и освен това не си спрял да мислиш за нея.. ;)
-- това само ако ти е забавно да се пробваш като сценарист на турски сериали.
И изобщо не си мисли за нещо по-сериозно с нея - би ли се оженил за жена, която НЕ е готова за сериозни неща? Рано или късно пак ще се разделите, просто в момента може и още да не ви се е случило всичко, което има да ви се случва. И не мога да те посъветвам дали да я отписваш още сега, защото все още не знаем какво ще се случи, нито защо се случва точно по този начин - та току-виж вземе, че се върне.
Ако междувременно изскочи нещо друго и по-добро - твърдо да.
Но може да се случи така, че с нова връзка да не ти провърви и по ирония на съдбата след някое време отново да сте заедно (*това ще е единствено по причина, за да имаш възможност да стигнеш -сам- до извода, че комплексарки не ти трябват - от което разбира се ще има полза за теб и не го отхвърлям като вариант.) Ето в този случай обаче бъди готов да си намериш читаво гадже и ако изскочи такова, да я зарежеш дори по средата на момента, в който връзката ви върви "най-добре"..;)
mode:ерген - и ще видиш колко много жени има готини.
- сега те е яд, че си си представял по друг начин нещата и изневиделица са ти скроили номер. Това не значи, че е номер, може да е по-добре за теб, защото ще си намериш друго гадже и няма да е комплексарка. Няма за какво да се ядосваш, че те е зарязала и да го изживяваш. Въпреки, че такива неща се изживяват трудно - човек се чувства прецакан най-вече от това, че е дошло ей-така от нищото. А може и това да не е краят - онази след месец да се притръшка по теб, и да ви е писано още време заедно с комплексарката.
(извинявам се, че така я наричам, ама какъв точно се води човек, който използва основание: че "не е готов за сериозна връзка"?)
Това да не се е случило тези дни? - мен два-три пъти ме зарязваше едно гадже, все около Нова година - явно хората ги прихваща нещо по това време.
(- аз пък се пусках на промоция - за всички на които покрай връзката си не съм имал възможност да обърна внимание. Само на нея естествено й казвах, че съм си седял вкъщи и съм страдал по нея.. Една Нова година, втора Нова година - не помня трета имаше ли..;)
Но нали няма как да стане, както си ги мисли тъпачката-комплексарка - ясно ми е, че тя във въпросните моменти така ги вижда нещата. Но ще сме заедно, докато дойде времето да се разделим -- а не е дошло още.
Факт, че после пак се събирахме и така до следващия път.
Докато си намерих по-готино гадже и един ден след като й се издразних на поредната тъпотия и викам: аре, край - това беше, няма да се видим повече. Качих се в колата и след 100 метра ми звъни:" - Ама как така, трябва да поговорим.." Аз: - Няма за какво да говорим.. ;)
И наистина не се видяхме повече, ама грам не ми е липсвала. После се наебала с този-онзи за утешение. (- напр. с един пияница нейн съсед, дето щеше да умре от мъка по нея -- пък жена му на съседа през това време беше на работа в Италия да изкара някой лев за семейството. - Бяха й първи приятели и двамата.. ;)
После ми се обади след 3 месеца да опипа почвата (- как вървят нещата с новото ми гадже - такива работи..) От агенти разбрах, че след това обаждане е успяла да забърше нещо по-сериозно. Значи е било взето такова решение да си намери някой. Може би в момента на обаждането обектът даже е бил набелязан - звъняла е да провери за последно при мен как са нещата и дали случайно не съм свободен. Естествено се държах мило и учтиво, дори целта ми беше да се почувства като човек, когото все още обичам - само и само да остане някак удовлетворена и да си хваща житейския път нататък.
Никога, откакто си тръгнах не ми е липсвала - или да съм имал желание да се видим.
Та накратко: Ако имаш желание и ако чувстваш че всичко още не е приключило, може да й създадеш впечатлението, че много държиш на нея и т.н.
Но това: "разделяме се, защото не съм готова за сериозна връзка" е един добър картбланш да се обадиш на някое старо гадже, или да излезеш с колежка, която ти се точи от доста време.
Няма да седиш вкъщи и да се тръшкаш по нея, нали? -- защото няма да й уври тиквата по-бързо.
Може след месец да размисли и да ти се обади. (- естествено ще й кажеш, че само за нея си мислиш, не си могъл да погледнеш друга жена.) Обаче пък ако от агенти научиш, че през това време тя безуспешно е опитала някаква краткотрайна връзка, може да е по-изгодно да твърдиш и обратното: - Ще кажеш, че си си бил намерил някакво гадже, ама не са се получили нещата и освен това не си спрял да мислиш за нея.. ;)
-- това само ако ти е забавно да се пробваш като сценарист на турски сериали.
И изобщо не си мисли за нещо по-сериозно с нея - би ли се оженил за жена, която НЕ е готова за сериозни неща? Рано или късно пак ще се разделите, просто в момента може и още да не ви се е случило всичко, което има да ви се случва. И не мога да те посъветвам дали да я отписваш още сега, защото все още не знаем какво ще се случи, нито защо се случва точно по този начин - та току-виж вземе, че се върне.
Ако междувременно изскочи нещо друго и по-добро - твърдо да.
Но може да се случи така, че с нова връзка да не ти провърви и по ирония на съдбата след някое време отново да сте заедно (*това ще е единствено по причина, за да имаш възможност да стигнеш -сам- до извода, че комплексарки не ти трябват - от което разбира се ще има полза за теб и не го отхвърлям като вариант.) Ето в този случай обаче бъди готов да си намериш читаво гадже и ако изскочи такова, да я зарежеш дори по средата на момента, в който връзката ви върви "най-добре"..;)
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Искам да уточня, че защитавам правото на жените да се забавляват с телата си а не твърдя , че жените или мъжете са боклуци. Казвам само , че сексуалния нагон / с който се оправдаваме / го имат И ЖЕНИТЕ ,не само мъжете.
Проблема е ,че съвременния мъж не може да преглътне именно това.
Клише е мисленето ,че когато една хубава жена набройка 5-10-20... и се спре на баровец е к**ва а обратното прави мъжа мъжкар.
Другото клише е илюзията ,че когато мъжа легне с една жена той я счита завинаги своя.
А дали е стойностен , човек критериите ми са - образование, възпитание, хигиена , поведение, възгледи, общуване, интереси и др.
Проблема е ,че съвременния мъж не може да преглътне именно това.
Клише е мисленето ,че когато една хубава жена набройка 5-10-20... и се спре на баровец е к**ва а обратното прави мъжа мъжкар.
Другото клише е илюзията ,че когато мъжа легне с една жена той я счита завинаги своя.
А дали е стойностен , човек критериите ми са - образование, възпитание, хигиена , поведение, възгледи, общуване, интереси и др.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
А най-хубавото нещо на света е да си свободен и да можеш да избираш. Да имаш приятели/приятелки със сродни интереси, да си прекарваш приятни мигове с тях и да знаеш, че си свободен и можеш да се прибереш вкъщи или да отидеш някъде където ти е кеф или да направиш това, което искаш без да се чувстваш зле, защото жена ти ти държи сметка с кого си и къде си или иска да се занимаваш с нейни неща/глупости. Па ако е някоя като мойта, дето всичко ѝ е криво и чашата за нея е винаги наполовина празна, просто нямате идея...
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
dreadx написа:все около Нова година - явно хората ги прихваща нещо по това време.
Ако трябва да съм честен всяка година след средата на декември месец лично мен ме наляга едно състояние на дълбоки размисли и здрасти за нещата от живота и живота от нещата...
Та за себе си установих, че имам нещо като предпразнична умора (не бих го нарекъл депресия, защото истинксата депресия е едно много тежко и лошо състояние). Та може би това е приложимо и за други хора.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
r19 написа:Май ще трябва клин-клин+ много време, понеже се разделихме защото тя "не е готова за сериозна връзка"![]()
Само внимавай с тая стратегия "клин клин избива", че много хора скачат в дълбокото, точно веднага след раздяла от продължителна връзка.
А колкото до сериозната връзка - няма значение дали са 3 или 30 години... Ако единия си мисли за деца и чай с канела пред камината, а другия за дискотеки и пиене до припадък, то няма значение от колко време сте заедно.
Това дали ти е била вярна или не - все тая, връщане назад няма.
dreadx написа: комплексарката.
Защо трябва да е комплексар човек, който просто не споделя вижданията на другия за близкото бъдеще? Може пък да имат генерални разминавания и нещо в него да не и харесва и да е решила да му го спести. По-добре ли е да го зареже с куп обвинения и упреци...
Комплексарско е да изкараш някой по-черен от дявола след като те е зарязал, при положение, че си живял с него няколко години...
Пускай я да си живее живота, не е първата, няма да е и последната. След няколко месеца нещата ще изглеждат по съвсем различен начин

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
Аз друго да питам.. пречи ли ви когато имате някои коренни различия?
Примерно тя е 100% вярващата, а вие сте 100% не-вярващи
Или от време на време да се кефи на Лили Иванова... скелета ми ще излезе от гроба и ще бяга на спринтове и присмъртно ако чуе Лилито
Примерно тя е 100% вярващата, а вие сте 100% не-вярващи

Или от време на време да се кефи на Лили Иванова... скелета ми ще излезе от гроба и ще бяга на спринтове и присмъртно ако чуе Лилито

- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Леле по този въпрос фермани могат да се изпишат 
Аз мисля, че няма как да намериш човек, с който да нямаш разлики. Също ако има такъв той няма да ти е много интересен, защото няма да има за какво да се карате (а караниците, които не водят до бой и сълзи са много стойностни за една връзка - нали в спора се ражда истината)
Вкусове към музика, филми, храна... ами всеки има различни и не трябва това да е определящо за връзката.
НО също така мисля, че има някои разлики, които са фундаментални и пречат. Такива например са - възгледите и мирогледа относно семейството (дали искате деца, дали искате сериозна връзка, дали искате брак) тук няма място за различия.
Има и неща, които са so-so (може да са проблем и да пречат, но може и да се преодолеят) Такова е религията - често е пречка за вярващите, обикновено 100% вярващите са леко фанатични и много трудно възприемат възгледите на не-вярващите (както и техните шеги и теми, за които говорят). Но от друга страна ако човек е широко скроен и приеме, че вярата е личен избор - както веганството или месоядството, не би трябвало да има драми.

Аз мисля, че няма как да намериш човек, с който да нямаш разлики. Също ако има такъв той няма да ти е много интересен, защото няма да има за какво да се карате (а караниците, които не водят до бой и сълзи са много стойностни за една връзка - нали в спора се ражда истината)
Вкусове към музика, филми, храна... ами всеки има различни и не трябва това да е определящо за връзката.
НО също така мисля, че има някои разлики, които са фундаментални и пречат. Такива например са - възгледите и мирогледа относно семейството (дали искате деца, дали искате сериозна връзка, дали искате брак) тук няма място за различия.
Има и неща, които са so-so (може да са проблем и да пречат, но може и да се преодолеят) Такова е религията - често е пречка за вярващите, обикновено 100% вярващите са леко фанатични и много трудно възприемат възгледите на не-вярващите (както и техните шеги и теми, за които говорят). Но от друга страна ако човек е широко скроен и приеме, че вярата е личен избор - както веганството или месоядството, не би трябвало да има драми.