Дронове и други летящи и пълзящи гадини...
Модератор: Общи модератори
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Re: Дронове и други летящи и пълзящи гадини...
Е то така отивам на Phantom 4, от там на Pro версията и до дронове за по 30к. Идеята ми беше какъв kit ще ми е най-полезен, защото за момента дрона за мен е само един дрон, на който му е необходимо дистанционно. Нямам представа другите всички неща какво полезно действие имат и какво ми носят.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- BobiMinev
- Потребител
-
- Кара: e30 320i 89`; е36 316i 95`
- Мечтае да кара: e30 cabrio v10
Аз днес си взех един кашон от тези, много съм доволен. Качеството е 4к даже към 3д отива, видеото обаче нещо не ми дава да го кача у фейсбукито.. много добре работят и анти-снайпер уиджета и лицевото разпознаване дори да си сменил прическата, тъкмо кат айфоня.
Голям минус е че не се вмествам с него на пазара за втора употреба
, бе здраве да е , имал - дал. 
Голям минус е че не се вмествам с него на пазара за втора употреба

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Малко да вдигна темата,
Трябва в някакъв момент да се сдобия с Дрон, но хич не ги разбирам, но знам за какво ми трябва
А именно да облита, ниви и градини с цел да добива информация, за кълняемост и болести, не е необходимо да е турбо ХД, не съм склонен да дам много пари, защото 1-во ми е първия. 2-ро дават фира ако попадне на някой порив, за пари не съм мислил много, повече от 1000 няма да дам.
Споделете какви екстри трябва да има за да ми улесни животеца.
Трябва в някакъв момент да се сдобия с Дрон, но хич не ги разбирам, но знам за какво ми трябва

А именно да облита, ниви и градини с цел да добива информация, за кълняемост и болести, не е необходимо да е турбо ХД, не съм склонен да дам много пари, защото 1-во ми е първия. 2-ро дават фира ако попадне на някой порив, за пари не съм мислил много, повече от 1000 няма да дам.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
100о не знам дали ще ти стигнат особено ако се купува наготово. Почваш от това
1. Колко време искам да лети.
2. Колко от високо ще снима
3. Колко качествено искам да снима
4. Трябва ли да има някаква автономност или ще подтичвам след него с дистанционното.
Това са по-важните въпроси.
Имай предвид, че има райони където е забранено да лети дрон. Тука не знам дали някой ще направи проблем, ама при южните съседи можеш да влезеш в затвор за такава работа.
4. Трябва ли да има някаква автономност или ще подтичвам след него с дистанционното.
Имай предвид, че има райони където е забранено да лети дрон. Тука не знам дали някой ще направи проблем, ама при южните съседи можеш да влезеш в затвор за такава работа.
Хм,хм...
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Застрахователите знам, че "облитат" нивите с насаждения с доста серизони дронове, та не съм много сигурен че ще можеш да минеш "тънко" за съжаление 

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
Ще снима що годе по от високо за да забележа къде има проблем, тогава се насочва на там и слиза на няколко метра за да добия груба представа какъв е проблема, искам да може сам да се върне, да има ГПС, не ми се тича

Моджо написа:100о не знам дали ще ти стигнат особено ако се купува наготово. Почваш от това
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Отдавна не съм се интересувал , но подобни дронове вървяха 2 500 и нагоре.
Не казвам, че не може и за 1000, но тогава сам трябва да си поръчваш части от Али-то и да си ги наглабяш. Има един форум, ще питам кой беше, къде са полудели по самолетчета, дронове и подобни. Колегата си направи вече 3-4 самолета и знам, че ако сам си правиш нещата не е скъпо.
ПП Май този беше
https://rcmania.bg/index.php?forums/
Питай, може пък някой да се навие да ти направи един.
Не казвам, че не може и за 1000, но тогава сам трябва да си поръчваш части от Али-то и да си ги наглабяш. Има един форум, ще питам кой беше, къде са полудели по самолетчета, дронове и подобни. Колегата си направи вече 3-4 самолета и знам, че ако сам си правиш нещата не е скъпо.
ПП Май този беше
https://rcmania.bg/index.php?forums/
Питай, може пък някой да се навие да ти направи един.
Хм,хм...
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
Don_Diego написа:Застрахователите знам, че "облитат" нивите с насаждения с доста серизони дронове, та не съм много сигурен че ще можеш да минеш "тънко" за съжаление
Застрахователите го правят за да вземат решение дали ще ти дадът някакви пари ли не, обикновено не дават, това се прави като вече, посевите са унищожени и няма да съберем нищо, но както казах застрахователите 99% не дават нищо.
А на мен ми трябва с цел превенция, да ги хванем в ранен стадии, ако имат недостиг на тор, или са заболели, иначе трябва да обикаляш нивите като луд.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Е какво значение има кой за какво го прави..дрона е един и същ.
Хм,хм...
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
Моджо написа:Е какво значение има кой за какво го прави..дрона е един и същ.
като мине градушка, и дрон за 200 лева върши същата, кто такъв за 5000 лв, но като всичко си е ОК.
Ще обясня по подробно, аз знам, че даден блок царевица има някакъв проблем, по цвета на листата, и като има блок 100 декара, и има проблем в центъра няма как да влезна, общо взето дрона трябва само да локализира проблема, после ходим взимаме проби и разбираме какъв е проблема.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Ми може си метнал маскировъчна мрежа отгоре, може си зел класове от унищжена нива и да си настлал отгоре здрава такава..ти не ги мисли толко будали. Не че им знам дроновете но няма да са такива от 200 лв.
Питай в рц маниата...за малки площи ще ти свърщи работа и по евтин. Па ще си накупиш батерии да му ги сменяш в движение.
Питай в рц маниата...за малки площи ще ти свърщи работа и по евтин. Па ще си накупиш батерии да му ги сменяш в движение.
Хм,хм...
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Едно Xiaomi Fimi X8 трябва да ти свърши работа а и се вписва в бюджета.
https://www.youtube.com/watch?v=Sydp65RpKEM
https://www.youtube.com/watch?v=Sydp65RpKEM
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
N.Mihaylovski написа:Малко да вдигна темата,
Трябва в някакъв момент да се сдобия с Дрон, но хич не ги разбирам, но знам за какво ми трябва![]()
С 1000лв. трудничко. Само хубавото радио(дистанционното) ти е 450-500лв. После имаш рамка - 50-100лв. минимум, полетен контролер 50-100лв., мотори 4 парчета и по един CW и CCW за резерва, по 40-50лв. хубавите, спийд контролери - по 1 за всеки мотор по 20-30лв. парчето, OSD 30-40лв., телеметрия 50-100лв., полетна камера+антени+предавател+приемник+мониторче - над 200лв., нормална цветна камера Full HD, 2K, 4K - започват от 200лв., стабилизация триосна за камерата - 200-300лв., батерии + хубаво зарядно - 150-200лв., перки, кабели, винтчета, гайки, велкро - още едно 100-на лв. Тва са цени на нови компоненти. С употребявани по-евтино.
Най-бързия и лесен вариант ти е да видиш някой Phantom 3-ка на старо. Както казаха в rcmania форума или http://modelistika.com/forumdisplay.php?f=31 От olx не съветвам да гледаш. Продават удряни/паднали, с прееб@на електроника и т.н. От посочените 2 форума и определени хора имаш много по-голям шанс да си вземеш нещо сносно. Другия вариант е да гледаш за DIY коптер, пак в същите 2 форума. Изпадат от време на време добри оферти. Трети вариант е да видиш пак от форумите някой да ти сглоби нещо. Бързо ще се ориентираш кой може да свърши работа, но като ориентир Rust - Тодор Витанов https://ledge-team.com/, Arxangel - Никола Коевски, https://www.arxangelrc.com/. И двамата имат и продават всички необходими части, като могат и да ти сглобят къстъм RTF коптер. Реално можеш и да си купиш всичко и сам да си сглобиш всичко. Не е сложно, но си е играчка, особено с GPS-и, сонди и т.н. и калибрирането им, но ако имаш време и ти се занимава поразгледай двата форума, ще се ориентираш бързо.
Тези малките пръчки Mavic и подобните не те съветвам да си взимаш. Стават, ама само, ако няма вятър. Доста са лекички и при силен вятър или crosswind може и да не можеш да го удържиш. Фантома тежи над кило, DIY коптерите за снимане в повечето случаи също.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Дронове и други летящи и пълзящи гадини...
Аз Мавика съм го пускал директно срещу бриза, никакви проблеми, с вятър съм му правил и топ спийд 97км/ч, да не казвам, че и към 2км нагоре се е качвал, пак без проблем, така че въобще не го подценявай. И Фантом 3-ка имах, трябва ти куфар да го носиш, доста неудобен идва...
Препоръчвам ти да отовориш малко кесията и да вземеш и едни DJI Goggles, че лятото на слънце нищо не можеш да видиш на дисплея на телефона, еле пък на полето.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Препоръчвам ти да отовориш малко кесията и да вземеш и едни DJI Goggles, че лятото на слънце нищо не можеш да видиш на дисплея на телефона, еле пък на полето.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Аз преди 2 години взех DJI Mаvic Air (fly more combo) горе долу за същата цел, само дето аз снимах фотоволтаични централи и други такива централи
Спокойно се вдига на около 7-800м височина, друг е въпроса какво ще видиш на снимката от там. Иначе е супер откъм функционалност - в една чантичка дето се носи на рамо побираш дрона, 3 батерии, дистанционно и зарядното, дрона е адски компактен а предлага много опции. Има опция да свалиш маршрута по който е летял, което за мен беше много важно, има си отделно сензори против сблъсък и т.н. , батерията кара спокойно около 22-32 минути като щракаш основно снимки. Цената по спомен беше около 1600лв, сега сигурно са поевтиняли, допълнителните батерии са по около 90-100лв.

Спокойно се вдига на около 7-800м височина, друг е въпроса какво ще видиш на снимката от там. Иначе е супер откъм функционалност - в една чантичка дето се носи на рамо побираш дрона, 3 батерии, дистанционно и зарядното, дрона е адски компактен а предлага много опции. Има опция да свалиш маршрута по който е летял, което за мен беше много важно, има си отделно сензори против сблъсък и т.н. , батерията кара спокойно около 22-32 минути като щракаш основно снимки. Цената по спомен беше около 1600лв, сега сигурно са поевтиняли, допълнителните батерии са по около 90-100лв.