0.10% такса при теглене на каса в банка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: 0.10% такса при теглене на каса в банка

Мнение от alekangg » 22 Мар 2014, 17:20

acho.rs написа:
alekangg написа:И аз това казвам, едната е на Доган, другата на опонента му, третата на бившия му съдружник, каква е разликата на кой е, то случайни няма..Всички са от висшата класа

Иначе в темата за политика сте големи патриоти ... и типично за БГ - вижда някой пет стотинки отгоре и си дава парите на мутрагени да ги изпират ... айде жокер - има една малка чужда банка , която не е свързана с престъпни кръгове и дава също високи лихви ...
Бумбум - в момента който си сложих парите в буркан, вече губиш ;)

Аз и много от пищещите тук, не са разбирачи по темата с банките. Аз лично, бих предпочел такава банка, дори да не дава най-много. Остава да споменеш коя е тя? Ако искаш и на лс, ако е проблем с рекламата

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 22 Мар 2014, 18:04

acho.rs написа:
alekangg написа:И аз това казвам, едната е на Доган, другата на опонента му, третата на бившия му съдружник, каква е разликата на кой е, то случайни няма..Всички са от висшата класа

Иначе в темата за политика сте големи патриоти ... и типично за БГ - вижда някой пет стотинки отгоре и си дава парите на мутрагени да ги изпират ... айде жокер - има една малка чужда банка , която не е свързана с престъпни кръгове и дава също високи лихви ...

ПС: 5 пъти си едитвам поста ... спирам да пиша в тази тема - успех с банкирането

Абе Ачо, тая банка да не е твоя собственист, че модераторите да го сметнат за реклама?
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Мар 2014, 20:53

Няма реклама, това е достъпна информация стига някой да търси. А пък ако някой вече я има на готово и желае да я сподели какъв е проблема. Ачо, казвай малката банка с голямата лихва! :ranting: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 22 Мар 2014, 21:21

По описанието, което дава Ачо е възможно да е тази банка - http://www.tokudabank.bg/?lang=en&p=persons

acho.rs написа:естно казано не виждам смисъл - но да речем, че за някои банки фиксираната част от лихвата ти гарантира че до края ще бъдеш на най-тънките условия .
Лихви по депозити не ме интересуват, който е решил да печели от лихви се е наказал достатъчно

И мен не ме интересуват, но те са част от това, което определя печалбата на банката за това споменавам. Нали банката печели от (лихва по заеми - лихва по депозити) + айде такси от картови разплащания и лихви по кредитни карти и печалва от валутни курсове и таксички и т.н. ама това не е голямото перо. Фиксираната част хубаво, но плаващата кой ще ги спре да я увеличат? То от там тръгна целия разговор, че банките са в доста комфортно положение в момента и въпреки това имат абсурдни такси. Не че си търся банка или нещо такова. Реално ти ми казваш, че има начин да вземеш ипотечен кредит с фиксирана лихва за целия период в България, което е нещо ново за мен... ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 22 Мар 2014, 21:55

Doberman_vas написа:
acho.rs написа:

ПС: 5 пъти си едитвам поста ... спирам да пиша в тази тема - успех с банкирането

Абе Ачо, тая банка да не е твоя собственист, че модераторите да го сметнат за реклама?

Принципно работя в банка и не искам да си изглежда че си правя реклама :dunno:
alekangg написа:
acho.rs написа:

Аз и много от пищещите тук, не са разбирачи по темата с банките. Аз лично, бих предпочел такава банка, дори да не дава най-много. Остава да споменеш коя е тя? Ако искаш и на лс, ако е проблем с рекламата

Имаш лс :yes:

СТИИН - ако имаш сериозен интерес пиши ЛС, иначе трябва да ти разтегля цял ферман а само от спортна злоба , не ми се занимава :lol:
Ачо, казвай малката банка с голямата лихва! :ranting: :mhihi:

Имаш лс :mhihi: Проучи за АСЕТ - от около две години вървят доста добре . Миналата година доходността достигна от 15% за балансираните до 30-35% за фондовете в Акции .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 22 Мар 2014, 23:45

acho.rs написа:
Doberman_vas написа:
acho.rs написа:

Принципно работя в банка и не искам да си изглежда че си правя реклама :dunno:
alekangg написа:
acho.rs написа:

Имаш лс :yes:

СТИИН - ако имаш сериозен интерес пиши ЛС, иначе трябва да ти разтегля цял ферман а само от спортна злоба , не ми се занимава :lol:
Ачо, казвай малката банка с голямата лихва! :ranting: :mhihi:

Имаш лс :mhihi: Проучи за АСЕТ - от около две години вървят доста добре . Миналата година доходността достигна от 15% за балансираните до 30-35% за фондовете в Акции .

Ейй само Бум-бум намаза от яката лихва :)
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 23 Мар 2014, 0:12

АСЕТ и аз съм ги ползвал 2008-2010 и бяха с най-добрата лихва спрямо всички (по-спомени над 7-8% беше тогава). Сега гледам пак са добре, но вече нямам спестявания :mhihi:

Иначе предполагам не може на 100% да му се вярва, но съм мятал поглед и тук -> http://www.moitepari.bg/ за някакъв ориентир.
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 23 Мар 2014, 1:04

Rainbow написа:АСЕТ и аз съм ги ползвал 2008-2010 и бяха с най-добрата лихва спрямо всички (по-спомени над 7-8% беше тогава). Сега гледам пак са добре, но вече нямам спестявания :mhihi:

Иначе предполагам не може на 100% да му се вярва, но съм мятал поглед и тук -> http://www.moitepari.bg/ за някакъв ориентир.

АСЕТ мениджмънт като начин за инвестиране, не тъпата банка със същото име :mhihi:

- с две думи - не стаааа ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 23 Мар 2014, 1:13

acho.rs написа:Миналата година доходността достигна от 15% за балансираните до 30-35% за фондовете в Акции .

Рано ми е още за ипотечни заеми, просто искам да съм информиран, щом не ти се занимава... зарежи. Това имаш предвид някой друг да ти управлява парите срещу комисионна ли?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 23 Мар 2014, 1:49

steeN написа:
acho.rs написа:Миналата година доходността достигна от 15% за балансираните до 30-35% за фондовете в Акции .

Рано ми е още за ипотечни заеми, просто искам да съм информиран, щом не ти се занимава... зарежи. Това имаш предвид някой друг да ти управлява парите срещу комисионна ли?

Не баш :lol:
Взаимните фондове са инвестиционен инструмент, който събира средства от множество инвеститори с цел инвестирането в ценни книжа като акции, облигации, инструменти на паричния пазар и др. Взаимните фондове се управляват от портфолио мениджъри, които инвестират капитала на фонда с цел да бъдат постигнати капиталови печалби и текущ доход за инвеститорите във фонда.
Едно от основните предимства на взаимните фондове е, че те дават на дребните инвеститори достъп до професионално управлявани, диверсифицирани портфейли от акции, облигации и други финансови инструменти, което би било доста трудно (ако не и невъзможно) да се създаде с малък размер на капитала. Всеки от притежателите на фонда участва пропорционално в разпределянето на печалбата, в случай, че има такава. Притежателите на дялове печелят основно от разликата в покупната и продажната цена на дяловете на фонда, която се определя всеки работен ден.

комисиона е символичен , от сорта на 1% годишна такса , КФН контрол, на фонда има хиляда ограничения, едно от които е че няма право да се инвестира повече от 5% в една фирма - това се прави с цел намаляване на риска . Фонда се управлява от поделение на конкретната банка . Ест риск винаги има , но реално ти избираш кога да излезеш а дори да дойде криза , като преди години и цените да паднат, ако изчакаш и излезеш по-късно, пак ще си на печалба . Във времето (почти)всички фондове рано или късно излизат на печалба . . . Все пак в БГ с такива неща не се занимават хората - бута се на депозит с няколко процента лихва и правим 37 000 000 000 лв депозити на дребни физически лица :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 23 Мар 2014, 3:32

Ясно... щото asset management все пак си е доста широко понятие. Само бих казал, че в момента наистина не е подходящ момент да се държат парите на депозит заради рекордно ниските лихви на централните банки из света, което води до съотвените последствия (ако знаеш какво правиш естествено). Също тези проценти звучат добре, но е хубаво да се отнасят към някакъв бенчмарк индекс, например s&p 500 или dow jones. Както и да е... не знаех, че взаимните фондове набират популярност в България. Има ли някъде където има нещо като регистър с фокуса им, top holdings, кои са менджърите и т.н. да видим кво има на българския пазар?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 23 Мар 2014, 12:44

steeN написа:Ясно... щото asset management все пак си е доста широко понятие. Само бих казал, че в момента наистина не е подходящ момент да се държат парите на депозит заради рекордно ниските лихви на централните банки из света, което води до съотвените последствия (ако знаеш какво правиш естествено). Също тези проценти звучат добре, но е хубаво да се отнасят към някакъв бенчмарк индекс, например s&p 500 или dow jones. Както и да е... не знаех, че взаимните фондове набират популярност в България. Има ли някъде където има нещо като регистър с фокуса им, top holdings, кои са менджърите и т.н. да видим кво има на българския пазар?

Има пълна информация за портфолиото на дадения фонд, фирмите в които се инвестира , процента и тн - абсолютно цялата информация е публична . . . разбира се има определена част която се дава при консултация в клон :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 25 Мар 2014, 19:17

Казах си "довиждане днес с SG Express". Точн 20 мин след като наредих превода ми се обади "моят личен асистент" от банката да пита какво не съм доволен и защо си закривам сметките. :shock: Не намери отговор на въпроса защо не ми се обади, докато още бях клиент и лихвата беше смешна и прекратихме разговора бързо-бързо. :mhihi:
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 26 Мар 2014, 23:29

Днес от доста време насам ми се наложи да отида сутринта до ДСК за една бележка в работата. Значи добре, че съм свел до минимум ходенията ми до там. Един човек чакаше на гишето, никва работа не можаха да му свършат 20 минути - системата им не работила :D След това поне реши да си изтегли парите, дръпна едно купче с 50тачки и като му дадоха бележката и видя, че са му нахакали таксата от 0.10% без да му кажат преди това побесня. Почнаха едни разправии, касиерката седи и гледа тъпо, поиска да му сторнират тегленето, та анулираха, тегли едни майни на банката и си замина.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 26 Мар 2014, 23:36

Те и на мен не ми казаха, но прочетох бележката която бяха сложили на гишето и питах та така разбрах.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата