На българия, без любов
Модератор: Общи модератори
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: На българия, без любов
Ами айде да правим нещо тогава, а не само да плюем
Ето моя пример за сблъсък с 1-во РПУ:
1. Извикаха ме без да ми обясняват за какво във връзка с кола отговаряща на описание на притежавана от мен
2. Оказа се че разледват нещо, което е станало с 3 месеца разлика от датата на придобиване на колата от мен
3. Въпросната кола не е била в БГ изобщо по времето на това, което разследват
4. 1 час след като си написах обясненията в районното пак ми се обадиха да отида да дам показания - пратих ги на майната си
И понеже вече практически бях убеден, че родната полиця ни "пази" се ядосах ...
и взех, че написах един мейл една педя на СДВР ...
Няколко дена по-късно ми се обади шефа на 1-во, да ме пита кога мога да отида ....
За кво викам, ами има сигнал и трябва да го приключа
Почти съжалих, че съм се занимал с въпроса, но ще отида и ще му ги наговоря такива дето не му се вярват ...
Ясно е, че ще му кривна фурашката ... ама докато си траем нищо няма да се промени ...
Верно пак ще трябва да ходя до районното, но ако не им се създава стрес като правят глупости никога няма да се оправим ...
Просто трябва да си търсим правата ...
Това, което ти се е случило е голяма простотия няма спор ...
Но тоя коментар какво точно,целиш с него?
Ние не ги виждаме тия неща ли кво ли ....
Ти нещо направил ли си да са иначе нещата ?
От вън е лесно да се критикува, ела тука да се усмихваш ...
В тая държава има и други хора освен киселяците по МОЛ-овете и тия с Кайените …
Само лоши работи ли видя докато си беше тук?

Ето моя пример за сблъсък с 1-во РПУ:
1. Извикаха ме без да ми обясняват за какво във връзка с кола отговаряща на описание на притежавана от мен
2. Оказа се че разледват нещо, което е станало с 3 месеца разлика от датата на придобиване на колата от мен
3. Въпросната кола не е била в БГ изобщо по времето на това, което разследват
4. 1 час след като си написах обясненията в районното пак ми се обадиха да отида да дам показания - пратих ги на майната си
И понеже вече практически бях убеден, че родната полиця ни "пази" се ядосах ...
и взех, че написах един мейл една педя на СДВР ...
Няколко дена по-късно ми се обади шефа на 1-во, да ме пита кога мога да отида ....
За кво викам, ами има сигнал и трябва да го приключа

Почти съжалих, че съм се занимал с въпроса, но ще отида и ще му ги наговоря такива дето не му се вярват ...
Ясно е, че ще му кривна фурашката ... ама докато си траем нищо няма да се промени ...
Верно пак ще трябва да ходя до районното, но ако не им се създава стрес като правят глупости никога няма да се оправим ...
Просто трябва да си търсим правата ...
BMW_POWER написа: Седим в МОЛ-а на Цариградското. Кафета, ресторантчета .... цял етаж. Казах му - погледни лицата на хората, няма нито една усмивка. Не видях усмихнат човек никъде в София. Събрани вежди и намръщени чела. За живеещите в бг може да е нормално и да не му обръщате внимание, но мен ме впечалява. Впечатлява ме така, както ме впечатли сервитьорката в бг-еър, която ми говореше на ти, каруцарският език на персонала на летище София ... Съжалявам колеги, но Порше Кайен, паркиращо всяка вечер в детска площадка в Дружба, не е нещо нормално за мен. Има още много неща, но не ми се пишат. Направих снимки, нормални за вас, но прекалено екзотични за много хора навън. Обиколил съм почти цял Свят, изключая Австралия и крайбрежието на Тихия океан. Само в София има излегнали се кучета по средата на тротоара в центъра на града и всички да ги заобикалят.
Това, което ти се е случило е голяма простотия няма спор ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Интересна тема, с още по-интересни мнения... Та да взема и аз да се изкажа
Четейки дългите постове, много се чудех аз какво да напиша. Мога да напиша няколко страници и в двете посоки - и в патритотичната и в черногледата.
Но вместо това ще драсна една случка от преди 5-6 години. Действието се развива отвъд океана на летище ДжейЕфКей:
Чекиране, проверки, багажи, всичко ок. Седим и чакаме в залата пред ръкава. Отварят вратите, тръгва народа, всичко ок. През няколко души пред мен в ръкава върви някакъв много черен, висок, слаб, някъде от средна Африка ще да е. По средата на ръкава на едно мини бюро седи някакъв "агент" и гледа лошо. Та си избра тоя високия, черния за допълнителна проверка - ръчен багаж, сако (човека беше с костюм), риза, колан, обувки (даже му вдига стелките). Човека остана само по панталон - без обувки, без колан, ризата разпасана и разкопчана, вратовръзката развързана, само дето не го остави по бельо... Аз такова унижение не бях виждал до тогава... И това при положение, че вече си минал всички проверки, скенери, събличане-обличане...
Та подобни случки са случват навсякъде... А като разправям за преживяванията ми в Русия, половината слушатели дори не ми вярват - последните няколко години откакто съм модерен документирам с телефона

Четейки дългите постове, много се чудех аз какво да напиша. Мога да напиша няколко страници и в двете посоки - и в патритотичната и в черногледата.
Но вместо това ще драсна една случка от преди 5-6 години. Действието се развива отвъд океана на летище ДжейЕфКей:
Чекиране, проверки, багажи, всичко ок. Седим и чакаме в залата пред ръкава. Отварят вратите, тръгва народа, всичко ок. През няколко души пред мен в ръкава върви някакъв много черен, висок, слаб, някъде от средна Африка ще да е. По средата на ръкава на едно мини бюро седи някакъв "агент" и гледа лошо. Та си избра тоя високия, черния за допълнителна проверка - ръчен багаж, сако (човека беше с костюм), риза, колан, обувки (даже му вдига стелките). Човека остана само по панталон - без обувки, без колан, ризата разпасана и разкопчана, вратовръзката развързана, само дето не го остави по бельо... Аз такова унижение не бях виждал до тогава... И това при положение, че вече си минал всички проверки, скенери, събличане-обличане...
Та подобни случки са случват навсякъде... А като разправям за преживяванията ми в Русия, половината слушатели дори не ми вярват - последните няколко години откакто съм модерен документирам с телефона

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
drago_pavlov написа:Аз такова унижение не бях виждал до тогава...
Може и още.
http://www.youtube.com/watch?v=anD7KYQMT4U
Boy on trip to Disneyland given full body search by TSA agents
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1376937/Six-year-old-frisked-airport-trip-Disneyland-given-TSA-body-search.html
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- Wolf4
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325i
- Мечтае да кара: M-ка, кво друго?
_galio_ написа:...
Има три типа хора - такива, дето слагат масата, такива дето се хранят на нея, и такива дето я вдигат после...
Това са безмислици.
В Западна Европа никой не ме посрещна с "Добре дошъл", напротив.
Да се устроя тук беше дълъг и мъчителен процес. Когато най-после се нанесох в собствен дом и нощните смени в огромните складове и хладилните камери се превърнаха в кошмарни спомени, ми трябваше един немалък къс от време, за да свикна със сигурността. Предполагам, че хората, които са го преживели знаят за какво говоря.
Да се говори, че съм българите емигрантите са седнали на чужда маса е откровена лъжа. Бих я нарекал непредизвикан цинизъм.
Are you M enough...?!
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Wolf4 написа:_galio_ написа:...
Има три типа хора - такива, дето слагат масата, такива дето се хранят на нея, и такива дето я вдигат после...
Това са безмислици.
Да се устроя тук беше дълъг и мъчителен процес. Когато най-после се нанесох в собствен дом и нощните смени в огромните складове и хладилните камери се превърнаха в кошмарни спомени, ми трябваше един немалък къс от време, за да свикна със сигурността. Предполагам, че хората, които са го преживели знаят за какво говоря.
Да се говори, че съм българите емигрантите са седнали на чужда маса е откровена лъжа. Бих я нарекал непредизвикан цинизъм.
Хахаха
Ти какво очакваше? Да те посрещнат с хляб и сол?
Съставяш сложни изречения и се правиш на много остроумен (в каквото обвиняваш другите), а дори не можа да проумееш както ти казва човека

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
K_Ilkov написа:Това, което ти се е случило е голяма простотия няма спор ...
Знаеш ли Колега, говорих със срашно много хора. Нито един не каза една хубава дума. Всички се оплакват от нещо. Един шофьор на такси беше много лаконичен. "Хората се овълчихме и озлобихме. За един лев могат да минат през теб, без да им направи впечатление". Питаш ме, какво съм направил? Ми аз като сегашните студенти окупирах Университета и блокирах кръстовища. Преди 20 години.... Бачках като хахав на 2-3 работи едновремено и участвах в експеримент тип СЪРВАЙВЪР. Оцелях напук на режими на ток, вода, липса на бензин, празни магазини, хиперинфлация и т.н. На 40г. си дадох сментка, че няма смисъл да се боря с вятърни мелници. Сега има други млади, правят същото като мен. Те имат време и животът е пред тях. Аз гоня 50-така и имам 10-15 години да помисля за себе си. 160лв. пенсия на 67г възраст не ми е мечтата в живота

Хубави неща, хм, покажи ми ги, може да съм пропуснал нещо. Имах все пак само четири дни.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
BMW_POWER написа:Хубави неща, хм, покажи ми ги ...
Няма как ...
Щом не си видял, или наистина за теб няма нищо хубаво тук ...
или не искаш да видиш тъй като вече си избрал ... и имаш нужда да затвърдиш избора си
Съжалявам! Виждам, че си разочарован, но ...
България не се изчерпва с проблемите и драмите макар да са повече от хубавите неща!

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
Wolf4 написа:Това са безмислици.
Да се устроя тук беше дълъг и мъчителен процес.
Това е дзен. Идва след конспирациите. Някой ден може и да разбереш.
Извинявай, че не са те посрещнали с "Добре дошъл". Те западно-европейците са хладни хора, некомуникативни и затова. Дано им простиш.
Имаш свободата да наричаш което искаш, както искаш. Ти си европеец и ако смяташ, че ти нарушавам правата на словоблудство, можеш да сезираш Брюксел. Или папата. Или кралицата. Някоя от всичките.
А че навън сте отишли във вече уредени държави, където някой вече е свършил това, което трябва да се свърши тук е неоспорим ФАКТ.
ФАКТ, който явно не ви харесва да признавате, но това не го прави по-малко верен.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
BMW_POWER написа:Никъде по Света не съм видял групи от по 2-6-10 човека да вървят по улиците и всеки с по едно пластмасово шише от литър с бира в ръката
Странно, аз пък винаги като съм пребивавал в чужбина уикендите ги виждам същите групички да вървят с 1 стъклено шише от литър водка/уиски. Разликата е че те го правят само в интервала петък 17:00 до неделя сутрин, а нашите пият бира всяка вечер. Явно не си ги видял щото не ходиш там където ходят младите. Сам каза че си почти на 50...едва ли висиш по кампусите и клубовете
Иначе за много неща си прав и за много не си. Сигурен съм обаче че с канадската пенсия след години ще си купиш имот тук и ще пребиваваш от време на време, обикаляйки забележителностите на родината.
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
По-добре повече български гастарбайтери в чужбина,които пращат ежегодно милиарди евро в спестявания или за близки и роднини в България,отколкото крадливи продажници които изнасят от Родината в офшорни сметки и след два-три мандата бягат към екзотични дестинации-справка поредния случай от политическата сцена.
Вадите нож на умряло куче-няма нужда.Насочете отрицателната енергия към правилния виновник за лошия бит на българина.
Вадите нож на умряло куче-няма нужда.Насочете отрицателната енергия към правилния виновник за лошия бит на българина.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
rosendaal написа:По-добре повече български гастарбайтери в чужбина,които пращат ежегодно милиарди евро в спестявания или за близки и роднини в България,отколкото крадливи продажници които изнасят от Родината в офшорни сметки и след два-три мандата бягат към екзотични дестинации-справка поредния случай от политическата сцена.

Абсолютно вярно!
'Що се джафкаме не мога да разбера

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Аз не виждам, някой на някой да е вадил нож ...
Тъпото, и това, което мен лично много ме дразни
са опитите от време на време хората живеещи извън България
да ни открехват какви проблеми има тук ...
Ми тука има и хора дето са наясно с проблемите ... сещали ли сте се?
Тъпото, и това, което мен лично много ме дразни
са опитите от време на време хората живеещи извън България
да ни открехват какви проблеми има тук ...
Ми тука има и хора дето са наясно с проблемите ... сещали ли сте се?

...
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
Разбира се че никой не се и опитва да открие топлата вода.
Нали тези които са духнали през терминали 1 и 2 или по суша и вода са минали първи през тези проблеми,видяли са омагьосания кръг на държавния апарат и виждайки че са с по-различно мислене и са в несъстояние да принудят масата мнозинство да проумеят по-правилния път просто са отишли ''наготово,послано и на топло'' из широкия свят както някои се изразиха.
Моля само да се отбележи,че извън пределите на България първо си принуден да преодолееш езиковата бариера и то до степен да не си смешен в очите на местните когато си купуваш хляб,търсиш работа или просто питаш за помощ,второ е трудно като в УНСС,Незнам-си-кой свободен университет а от скоро и навсякъде другаде да си купиш дипломата,трето,като пришълец ги няма удобствата на шуробаджанашките методи за започване на работа или изкачване по йерархичната стълбица които повсеместно се ползват в БГ,и ще се повторя,но го няма прасето от село и мама и тати не са на една ръка разстояние да помагат като се разхленчи положението.
Всеки гледа от неговата си камбанария,но да си гурбетчия не е точно да си се опънал на плажа на Баваро или Кабеса де Торо държейки кокосов орех с коктейл а от палмата отгоре да валят евро или долари.
Нали тези които са духнали през терминали 1 и 2 или по суша и вода са минали първи през тези проблеми,видяли са омагьосания кръг на държавния апарат и виждайки че са с по-различно мислене и са в несъстояние да принудят масата мнозинство да проумеят по-правилния път просто са отишли ''наготово,послано и на топло'' из широкия свят както някои се изразиха.
Моля само да се отбележи,че извън пределите на България първо си принуден да преодолееш езиковата бариера и то до степен да не си смешен в очите на местните когато си купуваш хляб,търсиш работа или просто питаш за помощ,второ е трудно като в УНСС,Незнам-си-кой свободен университет а от скоро и навсякъде другаде да си купиш дипломата,трето,като пришълец ги няма удобствата на шуробаджанашките методи за започване на работа или изкачване по йерархичната стълбица които повсеместно се ползват в БГ,и ще се повторя,но го няма прасето от село и мама и тати не са на една ръка разстояние да помагат като се разхленчи положението.
Всеки гледа от неговата си камбанария,но да си гурбетчия не е точно да си се опънал на плажа на Баваро или Кабеса де Торо държейки кокосов орех с коктейл а от палмата отгоре да валят евро или долари.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Човек като живее в проблемите някак привиква с тях... А като ги погледнеш отстрани, сякаш се виждат по-ясно. Не случайно на запад е модерно да се ходи по всякакви терапевти и житейски инструктори - просто могат да ти погледнат живота и проблемите безпристрастно. Емигрантите също са живели в България и на повечето им е писнало да гледат един и същи филм отново и отново. Тези, дето още копаем тук пък се надяваме на следващата прожекция филмът да е различен. Няма вярна или грешна позиция, всеки прави избор и си носи последиците.
Never mistake motion for action...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Абе тъпо си е тука с тея институции и прочие неуредици,всеки може да напише един куп проблеми с които се е сблъсквал в държавата ни,очевидно манталитета ни е такъв,малко (или много) сме прости хора,влияем се много от чужди мнения и медиите ни насочват към ненормални изводи,последният е че примерно група идиоти боядисали една безсмислена композиция пред политическа централа и съответно,в реда на нещата са арестувани за вандалска проява,медиите се опитват да изкарат тези млади хора някакви герои,пък те не са герои с тази си постъпка и те така,естествено ще бъдат пуснати...Да,но ако такова нещо се случи да кажем в щатите,нали се сещате че там няма да са точно такива нещата,ще има огромни глоби и всичко каквото е записано под точката "вандализъм" и други подобни,преди около месец,някаква жена в щатите с колата си,бутна няколко колчета до белия дом и тръгна да бяга,естествено я настигнаха,тя катастрофира в някакъв стълб или нещо подобно,ама това не спря хората дето я гонеха,а именно полицаите да я застрелят пред както се оказа по-късно,пред малкото и дете на задната седалка,оказа се че жената имала някакви житейски проблеми...
Представете си че тука някой се бухне в народното събрание и бива застрелян...а?
Направо няма как да стане тук,но в развитите държави се случва,както и даваха по новините че някакъв лежал 35 години в пандиза,ама се оказал в последствие невинен
http://dnes.dir.bg/news.php?id=5573023
Има толкова много случай по света с подобни казуси че ми се струва че автора на темата преекспонира нещата,защото просто е ...разглезен и то точно от българските закони,убеден съм че ако му се доходи до тоалетна нейде там в канада в някоя градинка,може да се озове в пандиза за повече от 5 часа и със солидна глоба...убеден съм че там много стриктно спазва законите,докато тук не е така стриктен...
А това че държавата като управление и манталитет е тъпа-е неоспорим факт,но пък чак да се отказва от държавата като територия,красота,климат и дори манталитет в хубавият му облик си е прекалено и според мен взето неправилно решение в процес на афект от случая...
Представете си че тука някой се бухне в народното събрание и бива застрелян...а?
Направо няма как да стане тук,но в развитите държави се случва,както и даваха по новините че някакъв лежал 35 години в пандиза,ама се оказал в последствие невинен
http://dnes.dir.bg/news.php?id=5573023
Има толкова много случай по света с подобни казуси че ми се струва че автора на темата преекспонира нещата,защото просто е ...разглезен и то точно от българските закони,убеден съм че ако му се доходи до тоалетна нейде там в канада в някоя градинка,може да се озове в пандиза за повече от 5 часа и със солидна глоба...убеден съм че там много стриктно спазва законите,докато тук не е така стриктен...
А това че държавата като управление и манталитет е тъпа-е неоспорим факт,но пък чак да се отказва от държавата като територия,красота,климат и дори манталитет в хубавият му облик си е прекалено и според мен взето неправилно решение в процес на афект от случая...