BMW F30 - едно от най-красивите BMW ever..
Модератор: Общи модератори
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Re: BMW F30 - едно от най-красивите BMW ever..
Аз пък първо ще започна с това ,че Е92 без ///М3 е адски нескопосан автомобил в моите очи и възприятия ! Задницата в профила на тези автомобили и задницата на Е60 седан ми е меко казана отвратителна - някаква масивна много голяма колона , която някак не ми се вписва в останалата част на автомобила.После факта че всички джанти до 18 цола на тези автомобили ми изглеждат като максимум 15-ки и вкарани навътре
на врабче ... Предницата на Е92 - недовършена за мен.даже грешно започната с тези коси черти от двете страни на бъбреците + формата на фаровете.Интериора като линии и дизайн също не ми допада , както тотално не ми допада в Е60 (извинете ,че излизам от темата за 3-ките).Вероятно седана като фейслифт е горе-долу приличен ,но толкова !
Е46 ми е тотално безличен автомобил и външно и вътрешно , без ///М3 и особенно във версия кабриолет , което пък за мен е най-красивата тройка от тази генерация. ан
Е36 за мен визуално е изключително добре издържан автомобил.Купето е красиво и без спортен аеродинамичн пакет.Седана също ми харесва а за мен оборудвани със спортния аеродинамичен пакет всички версии са изключително скопосани и радващи.За седана ///М3 Е36 и за кабриото в тази мощна версия бих казал ,че надхвърлят всички модификации произвеждани след Е36.Няма да забравя на Нюрбургринг как едно такова пауър седанче с един чичка на волана - същински терминатор на пистата минаваше къде по-мощни автомобили , та в цвят Льо ман синьо направо ме разплака от красота и от гледката която се случваше
За Е30 умирам като двоен стоп с хромираните брони , както и ///М3 в двете версии на каросериите - невероятна класика и красота са и усещам че ги харесвам също толкова много като Е36-ците ,но от друг ъгъл.Това е изключителен автомобилен дизайн за мен лично.
Е21 на мен не ми харесва особенно много а най-новата F30 ми харесва в известен смисъл ,но и на мен ми изглежда в значителна степен японска ... След Е36 с една дума през годините като общо това е 3-ката , която външно е що-годе добре изглеждаща.
Много труден ще ми е избора на БМВ автомобил след няколко години ,когато вана може да сменя за стандартна каросерия автомобил (децата ми живот и здраве са пораснали).Нищо не ми харесва достатъчно след Е36 , след Е34 и след Е38 така до днешните F10,F30,F01 които прекъсват тази черна за мен серия.Ужас
Георги Пенчев

Е46 ми е тотално безличен автомобил и външно и вътрешно , без ///М3 и особенно във версия кабриолет , което пък за мен е най-красивата тройка от тази генерация. ан
Е36 за мен визуално е изключително добре издържан автомобил.Купето е красиво и без спортен аеродинамичн пакет.Седана също ми харесва а за мен оборудвани със спортния аеродинамичен пакет всички версии са изключително скопосани и радващи.За седана ///М3 Е36 и за кабриото в тази мощна версия бих казал ,че надхвърлят всички модификации произвеждани след Е36.Няма да забравя на Нюрбургринг как едно такова пауър седанче с един чичка на волана - същински терминатор на пистата минаваше къде по-мощни автомобили , та в цвят Льо ман синьо направо ме разплака от красота и от гледката която се случваше

За Е30 умирам като двоен стоп с хромираните брони , както и ///М3 в двете версии на каросериите - невероятна класика и красота са и усещам че ги харесвам също толкова много като Е36-ците ,но от друг ъгъл.Това е изключителен автомобилен дизайн за мен лично.
Е21 на мен не ми харесва особенно много а най-новата F30 ми харесва в известен смисъл ,но и на мен ми изглежда в значителна степен японска ... След Е36 с една дума през годините като общо това е 3-ката , която външно е що-годе добре изглеждаща.
Много труден ще ми е избора на БМВ автомобил след няколко години ,когато вана може да сменя за стандартна каросерия автомобил (децата ми живот и здраве са пораснали).Нищо не ми харесва достатъчно след Е36 , след Е34 и след Е38 така до днешните F10,F30,F01 които прекъсват тази черна за мен серия.Ужас

Георги Пенчев
- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
- Кара: Z4M Roadster
TouringInternational написа:Колега не че нещо, но винаги най-първите бройки от даден модел като се пусне нов имат проблемчета, на всяка марка е така, ако имаш повече търпение чакаш фейслифта. Тъкмо като я продаваш/разменяш за следващата няма да е загубила толкова стойност, колкото тази купена от най-първите
И според теб е нормално да се пуска нов модел пълен с бъгове, вместо да се задържи година-две още стария и като излезе новия да е безупречен?
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Penchev написа:Аз пък първо ще започна с това ,че Е92 без ///М3 е адски нескопосан автомобил в моите очи и възприятия ! Задницата в профила на тези автомобили и задницата на Е60 седан ми е меко казана отвратителна - някаква масивна много голяма колона , която някак не ми се вписва в останалата част на автомобила.После факта че всички джанти до 18 цола на тези автомобили ми изглеждат като максимум 15-ки и вкарани навътрена врабче ... Предницата на Е92 - недовършена за мен.даже грешно започната с тези коси черти от двете страни на бъбреците + формата на фаровете.Интериора като линии и дизайн също не ми допада , както тотално не ми допада в Е60 (извинете ,че излизам от темата за 3-ките).Вероятно седана като фейслифт е горе-долу приличен ,но толкова !
Е36 за мен визуално е изключително добре издържан автомобил.Купето е красиво и без спортен аеродинамичн пакет.Седана също ми харесва а за мен оборудвани със спортния аеродинамичен пакет всички версии са изключително скопосани и радващи.За седана ///М3 Е36 и за кабриото в тази мощна версия бих казал ,че надхвърлят всички модификации произвеждани след Е36.Няма да забравя на Нюрбургринг как едно такова пауър седанче с един чичка на волана - същински терминатор на пистата минаваше къде по-мощни автомобили , та в цвят Льо ман синьо направо ме разплака от красота и от гледката която се случваше![]()
Много труден ще ми е избора на БМВ автомобил след няколко години ,когато вана може да сменя за стандартна каросерия автомобил (децата ми живот и здраве са пораснали).Нищо не ми харесва достатъчно след Е36 , след Е34 и след Е38 така до днешните F10,F30,F01 които прекъсват тази черна за мен серия.Ужас :help:
Георги Пенчев
Ами ще ти помогнем - няма нужда да говориш глупости за всички БМВта , вместо това ги покарай повече и се опитай да вникнеш в дизйана им , не просто така да ги отричаш защото са различни от Е30 .
Е30 пък за мен и 99% от хората (не фенове на БМВ) като визия е една малка , тясна , несразмерна и грозна кола . Не случайно след нея тотално сменят посоката .
А да кажеш, че тази кола е безлична :

-съжалявам , но мисля че не си обективен .
С Е65,Е60 и Е90 БМВ се опитват да спечелят много нови клиенти , но след противоречивите отзиви , се сещат че трябва да съчетаят авангардното със агресивност и традиция . Изобщо адски дълга тема , но пак казвам няма нужда да оплюваш всичко що е излязло последните 15 години .
acho.rs написа:Ами ще ти помогнем - няма нужда да говориш глупости за всички БМВта , вместо това ги покарай повече и се опитай да вникнеш в дизйана им , не просто така да ги отричаш защото са различни от Е30 .
Е30 пък за мен и 99% от хората (не фенове на БМВ) като визия е една малка , тясна , несразмерна и грозна кола . Не случайно след нея тотално сменят посоката .
Колега защо му скачаш така на човека?

Нека да правят нови БМВнца за масовия потребител, нека след време да има хубави матори за дъртите кокали

I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Витанов написа:acho.rs написа:Ами ще ти помогнем - няма нужда да говориш глупости за всички БМВта , вместо това ги покарай повече и се опитай да вникнеш в дизйана им , не просто така да ги отричаш защото са различни от Е30 .
Колега защо му скачаш така на човека?мисля, че бръмчи от доста годинки с БМВ и то не с такова от йефтеното производство и рециклираната пластмаса
за какви линий ми говориш?
класическия и красив баварец е с 4ка фарове, а не два цели
недей така с лошата, на някой може да не им харесват новите рециклета
Ф30 не е лош автомобил и според мен и е 100 пъти по красив от е46 и е90...
Нека да правят нови БМВнца за масовия потребител, нека след време да има хубави матори за дъртите кокали
Не му скачам . Познавам го лично и знам че голям пич и истински фен . Просто прави някои крайни изказвания , които си мисля че са малко пресилени .
- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
Penchev написа:Георги Пенчев
Абсолютно съм съгласен с мнението ти

Penchev написа:Нищо не ми харесва достатъчно след Е36 , след Е34 и след Е38 така до днешните F10,F30,F01 които прекъсват тази черна за мен серия.Ужас
Само тук накрая измежду изброените модели бих добавил и Е60.

- TouringInternational
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M44 на газ
- Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
- Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition
TsvetanVR написа:TouringInternational написа:Колега не че нещо, но винаги най-първите бройки от даден модел като се пусне нов имат проблемчета, на всяка марка е така, ако имаш повече търпение чакаш фейслифта. Тъкмо като я продаваш/разменяш за следващата няма да е загубила толкова стойност, колкото тази купена от най-първите
И според теб е нормално да се пуска нов модел пълен с бъгове, вместо да се задържи година-две още стария и като излезе новия да е безупречен?
Изобщо не казвам, че е нормално, даже обратното, но според мен това се случва в действителност.
Не е нормално и 320д Ф30 натоварено с известно количество екстри да струва 104 хил. лв

(говоря за едно във Виа Интеркар)
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Вчера пак разцъквах листата с опции на F30 и ми направи впечатление, че серийно всяка F30 е с електронен блокаж на диференциала. Някой може ли да разясни точно какво значи това? Дали не е оная игра със спирачките която се получава с DSC off при по-старите модели?
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Точно така,това е така наречения "e-diff",който поема контрола при изключено ДСЦ.Използване управлението на спирачките на въртящите се колела.Симулация на LSD.
ПС И в насока критика новите модели интересно ми е как ще овладяват пътното поведение на 1 серия седан,която се очаква да има М версия с 310 к.с. и само предно предаване.Но поне неофициалното изображение ми харесва:

ПС И в насока критика новите модели интересно ми е как ще овладяват пътното поведение на 1 серия седан,която се очаква да има М версия с 310 к.с. и само предно предаване.Но поне неофициалното изображение ми харесва:

- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
Не знам, аз кола с предно не бих си купил никога. Или задно, или 4х4 - т'ва е. Предното е няк'ва чекиджийска история...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
До колкото знам от колите с предно, единствено във Фокус РС има някаква сложна система която спомага за нормално пътно поведение . А и аз не вярвам, че в средата на живота на 1ва серия ще минат на платформа със предно , а пък точно за М перформанс
То нали сега М135и си е на задно ... с отворен диф .

- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
Кай чес'но, че е с отворен диф!

1M е с шпер уе...к'во е т'ва М135

1M е с шпер уе...к'во е т'ва М135
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Ама Е30 е отживелица бе колеги, жива е само в сърцата на феновете.Света се движи напред и трябва да се пригодим към промяната... Ф30 е резултат на десетки години еволюция, и който каже че не става, просто не използва мозъка си по предназначение. Единствения проблем който ми хрумва веднага е че е ужасно много пари - почва от 55 бона за най - слабата версия
.

- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
M135i е с "отворен диф" + електрическа рейка. Нали М-performance линията трябва да се отличава по нещо от М-колите. То и без това специално това M135i е толкова опасно близо, само това оставаше - да му сложат и шпер.

- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
MonsteR написа:Ама Е30 е отживелица бе колеги, жива е само в сърцата на феновете.Света се движи напред и трябва да се пригодим към промяната... Ф30 е резултат на десетки години еволюция, и който каже че не става, просто не използва мозъка си по предназначение. Единствения проблем който ми хрумва веднага е че е ужасно много пари - почва от 55 бона за най - слабата версия.
Ами не е ужасно много пари. Цените на Е90 бяха същите. А ти като караш по няколко месеца всеки един модел, тогава давай мнения кой как си използва мозъка, 'щото ми е писнало от "разбирачи", дето са виждали даден/и продукт/и само на картинка или най-много в някой шоурум и са се снимали с него.