Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

...

Пуша и съм ПРОТИВ ЗАБРАНАТА
111
23%
Пуша и съм ЗА ЗАБРАНАТА
50
10%
Не пуша и съм ПРОТИВ ЗАБРАНАТА
30
6%
Не пуша и съм ЗА ЗАБРАНАТА
265
55%
Не ме интересува
26
5%

Общо гласове : 482

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Re: Депутатите одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни

Мнение от jordanpar » 12 Апр 2012, 17:44

В България имало 3 000 000 пушачи.Аз ги смятам по една кутия на ден на човек.3 милиона кутии по 4 лева да ги сложим са 12 мил. лева само на ден оборот от цигари.12 милиона по 365 дена са .....аа не ми се смята.И сега нали знаете че вече над 50 процента от цената по бандерол е акциз за държавата.Освен това в БГ имало 32 000 тютюнопроизводители.На тях им дават едни 143 милиона годишно незнам как им се вика-дотации ли,доплащания ли,както и да е.Всички знаем че последните години страната ни кара на данъци,акцизи и глоби.И как държавата ще си резне сама дебелия клон на който си стои???????Здравната система също има файда от тютюнопушенето--оххх,какви източвания са от здравната каса по пътеки за онкологични заболявания,ама какво крадене е и там.........С пушенето пък върви и алкохола--то не може да запаля една цигара и да си отворя една бозичка или айрянче,нали?
И защо въобще се налага една мярка,която всички знаем ще е само за парлама?Тва държавата е като фурнаджийска лопата,политическото лицемерие край няма.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NStorm » 12 Апр 2012, 18:23

Един закон, който поне малко да ни доближи до развитите нации и всички ревнаха щото им се разваля личния кеф... :dunno:
21/02/08...speechless

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 12 Апр 2012, 18:34

Значи по-скоро всички желаем да се доближим първо до развитите бели страни по доходи и оценен труд.После всеки сам да си избере дали и какви пороци да има.Всичко останало е демагогия.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 12 Апр 2012, 18:44

То съм сигурен, че всички желаем да си гледаме кефа по цял ден и да вземаме по амнайсе иляди ойро заплата ама няма, нещата стават по трудния начин.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 12 Апр 2012, 19:25

подкрепям мерките :yes:

обаче като си помисля май до онзи ден трябваше да са изрязали всички висящи кабели на кабелните оператори, пък до момента... :mrgreen:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 12 Апр 2012, 20:12

NStorm написа:Един закон, който поне малко да ни доближи до развитите нации и всички ревнаха щото им се разваля личния кеф... :dunno:

:yes:
при все ,че пуша..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар

Мнение от rindi » 12 Апр 2012, 20:13

По повод умирисването на дрехите по тази логика трябва да затворят и кръчмите, щото като изляза от там (не че съм се разходил) и мириша на 5 вида манджи! :mhihi:

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 12 Апр 2012, 20:58

Jordana написа:Не измествайте темата защото въпроса е принципен .Не става въпрос за това дали са вредни цигарите или не ....а за това че брюкселския бюрократ налага всяка дивотия която сметне че е полезна за овчето стадо. По тезата за вредно или не трябва да спрат автомобилите алкохола захарта мазните храни и един куп вредни неща но не ги спират.Когато едно такова решение касае голяма част от обществото редно е да се съобразиш с общественото мнение.Точно по такъв начин преди няколко години брюкселския бюрократ се опита да ограничи скороста по аутобаните в Германия .Щото видиш ли само те останали без ограничение всички други спазват правилата а швабата неще.И познай какво им отговориха ...да си гледат работата .Просто хората се съобразиха с общественото мнение че не трябва да се ограничава скороста и дадоха отпор на институцията която ни превръща бавно и сигурно в щастливи зомбита.
На непушачите да им е честит новия закон . Мога да им пожелая само вдигане на акциза и същата забрана но за алкохола ..нещо което от години се практикува в скандинавските страни.

:yes: +1
И аз за това говоря , ама те НЕ - омирисвали им се дрехите и косите на цигари :mhihi: :mhihi: Ами къпете се бе хора :mhihi: или по добре да се чешете :mhihi: И на мен ми мирише като карам зад някой умрел TDS , ама си трая . :mhihi:
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 12 Апр 2012, 21:04

Придържайте се към темата, без лични нападки.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 12 Апр 2012, 21:24

Пушачите трябва да се радват за отсрочката, която получиха. Отдавна трябваше да се приеме, но ви пуснаха аванта и не виждам смисъл да недоволствате. Просто свиквайте :yes:

Хората мислят за здравето ви вместо вас :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 12 Апр 2012, 21:40

Club BMW написа:...

Хората мислят за здравето ви вместо вас :lol:

ааааа,е са ми просветна що цената на горивата е толко висока:
идеята е- скъпо гориво-> по-малко караме-> по-малко вредни емисии-> по-чиста околна среда-> по-здрава нация...
евала колега, че ми отвори очите :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 12 Апр 2012, 21:44

Какво въобще сравнявате колите с цигарите - никой не си е вкарал колата в затворено помещение да трови хората... :confused:
Най-накрая нещо хубаво да се случи - на който му се пуши, излиза навън и си пуши...с колите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 12 Апр 2012, 21:47

бивш пушач подкрепям решението :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 12 Апр 2012, 21:48

малко ти убягва факта, че никой не е затворил насила хората в "отровната" среда, т.е. като не им изнася да им мирише косата да не ходят в задимени заведения
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се

Мнение от Radinka » 12 Апр 2012, 22:01

zazomazo написа:малко ти убягва факта, че никой не е затворил насила хората в "отровната" среда, т.е. като не им изнася да им мирише косата да не ходят в задимени заведения

а на вас хич не ви убягва факта, че в почти всички "заведения за непушачи", когато им поискаш пепелник ти дават, просто защото иначе ще си изгубят клиентелата, ама се правите на луди. за 19 години цигара не съм пипвала и ми е АДСКИ ГНУСНО И ОТВРАТИТЕЛНО, като се прибера вкъщи, където също никой не пуши, да смърдя на цигански катун, защото винаги в заведение за непушачи или съответно в обособените зали за такива някоя сервирачка решава, че заради кирливите 5лв сметка на някой, ще му даде пепелник да ни кади и нас останалите. от юни ще си пушите вкъщи! с удоволствие ще звъня на посочените телефони, когато видя някой да ми дими в кафето и ще се наслаждавам на уволнените тъпи сервитьорки :lalala:
never drive faster, than your guardian angel can !

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата