Нерегулирани фарове - до 150лв и спиране от движение !
Модератор: Общи модератори
- remaka
- пияния майстор
-
- Кара: на мастика с айрян
- Мечтае да кара: е30 М3
Re: Нерегулирани фарове - до 150лв и спиране от движение !
bum_bum написа:Гуми вече само оригинални- с каквито е излязла колата
то нема вече такъв мишелин бре

А по темата тва е пълна простотия с реглажа на фаровете,а ако някой го е шубе в м комплект 33 в Дружба беше 5лв на фар ся заради проверките може и да са станали комерс и да са вдигнали цената...
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
Което не става с акъл,става с мощност

Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи

Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
http://www.btv.bg/news/bulgaria/story/1634073992-KAT_startira_aktsiya_Svetlina.html
Хаха на 2:51 оня със 124ката как излезе от завоя

Хаха на 2:51 оня със 124ката как излезе от завоя

8.32
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
ms написа:///peter написа:Бате, ти си голем спец - с какво ти пречи на теб липсата на пръскалки, че не се сещам
на мен мръсен фар с ксенон и лупа ми пречи много малко- знаеш к'ва е идеята на тея пръскалки... предполагам де... жокер- не са за гъзария сложени...
но ксенон на мръсен нормален фар е далеч по-гадно- сети се сам колко тъпаци има с ксенон на стандартен фар, и колко са с лупа... тея с лупите са минимален брой...
А и щом от завода ксенон върви ЗАДЪЛЖИТЕЛНО със система за миене сигурно има причина... Ама пръскалките мога да ги преживея, не са болка за умиране все пак..
А сега ти като много образован по въпроса ми обясни има ли нужда ксенона от автоматично регулиране или не
що говориш все едно няма коли с фабричен ксенон на рефлекторни фарове без лупа?
примерно Nissan Navara/Pathfinder, Mitsubishi Outlander, Lexus IS300 и т.н.?
PIONEER написа:http://www.btv.bg/news/bulgaria/story/1634073992-KAT_startira_aktsiya_Svetlina.html
Хаха на 2:51 оня със 124ката как излезе от завоя![]()
![]()
упражнява слаб контрол над автомобила

No bling at the Ring
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
BadAngel написа:PIONEER написа:http://www.btv.bg/news/bulgaria/story/1634073992-KAT_startira_aktsiya_Svetlina.html
![]()
имам ти го

You said: "Time will change!" What if it changes you?
vicho написа:BadAngel написа:PIONEER написа:http://www.btv.bg/news/bulgaria/story/1634073992-KAT_startira_aktsiya_Svetlina.html
![]()
имам ти го
кво ми имаЩ

No bling at the Ring
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
BadAngel написа:vicho написа:BadAngel написа:PIONEER написа:http://www.btv.bg/news/bulgaria/story/1634073992-KAT_startira_aktsiya_Svetlina.html
![]()
имам ти го
кво ми имаЩ
бял лист с неграмотен почерк - "слаб контрол над автомобила"

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: му се E39
- Мечтае да кара: Е39
Така аз примерно това голфче дето го карам в момента когато е празно и фаровете си светят така че да не заслепяват никого. Обаче много често се случва това голфче да е пълно с доста багаж и хора при което задницата увисва. Така и се получава едно гадно дигане на предницата и фаровете започват да светят малко по нагоре което вече е достатъчно да заслепява насрещно движещите се. Според вас неправилно ли са ми регулирани фаровете? Сега по-новите коли имат ел.настройка на фаровете, да ама аз нямам и трябва да слизам и да си наместя с отвертката фаровете които са 4 отделни. А ако не го направя този уред ще каже, че не ми светят където трябва
Сега това трябва да означава че съм виновен за това че колата е стара и няма ел. регулировка на фаровете или пък ми се е наложило да го натоваря с тежки неща в багажника.
А според мен един правилно настроен фар колкото и да е силен няма да заслепява. Така, че евентуално трябва да се следи за това дали са правилно настроени фаровете а не какви са крушките и какъв цвят са и колко силно светят.
Сега това трябва да означава че съм виновен за това че колата е стара и няма ел. регулировка на фаровете или пък ми се е наложило да го натоваря с тежки неща в багажника.
А според мен един правилно настроен фар колкото и да е силен няма да заслепява. Така, че евентуално трябва да се следи за това дали са правилно настроени фаровете а не какви са крушките и какъв цвят са и колко силно светят.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
еми колега тогава ще го настроиш фара така, че да не заслепява когато имаш багаж и няма да го пипаш. по приоритет трябва да не заслепяваш другите, а не да имаш бонус светлина напред за сметка на всички други в движението. хората не са виновни, че нямаш ел. регулиране на голфа.
аз съм си нагласил фаровете така, че да имам максимална видимост в града като карам на празна кола. обаче извънградско тръгна ли свалям с едно ниво от врътката щото веднага ми мигат като имам багаж отзад. ако нямах такова регулиране просто щях да я настроя колата така както е с багаж.
аз съм си нагласил фаровете така, че да имам максимална видимост в града като карам на празна кола. обаче извънградско тръгна ли свалям с едно ниво от врътката щото веднага ми мигат като имам багаж отзад. ако нямах такова регулиране просто щях да я настроя колата така както е с багаж.
- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: му се E39
- Мечтае да кара: Е39
И аз съм на това мнение, че трябва да се нагласят да не заслепяват когато е натоварена ама то така се получава, че когато се кара празна фаровете много на близко почват да светят. Малко парадокс се получава ама а де. Пусти стари бараки дето нямат екстри, ми то голф какво да очакваш друго. Много гадно се получава някой като вземе да наказва за това че му светя високо и като ми светне дълги малко преди да се разминем, разбирам че е неприятно да ти свети някои високо ама пък не е това начина, после 2-3 секунди след като се разминем и дори веднага да включа дълги пак ми е едно тъмно пред очите.
Затова не случайно ел. настройката на фаровете е вкарана като базова екстра. И пак ще се повторя, че е хубаво да има контрол по това дали са ти настроени фаровете, но не и колко силно светят. А като се замислиш колко силни могат да са едни къси светлини. Най-много за къси светлини съм виждал за 70W ксенон. Което се вижда на това видео в началото как свети. Е вярно после се включват малко по-мощни крушчици което са с обща мощност 700W и то ксенон ама това са подробности.

Затова не случайно ел. настройката на фаровете е вкарана като базова екстра. И пак ще се повторя, че е хубаво да има контрол по това дали са ти настроени фаровете, но не и колко силно светят. А като се замислиш колко силни могат да са едни къси светлини. Най-много за къси светлини съм виждал за 70W ксенон. Което се вижда на това видео в началото как свети. Е вярно после се включват малко по-мощни крушчици което са с обща мощност 700W и то ксенон ама това са подробности.

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Абе ,тия от КАТ ,кво шмъркат ?!
От това ,което видях в репортажите,излиза ,че някъв си с гащеризон и говорен дефект ,лангърка по тротоара някакъв "стенд" ,който се води уж прецизна измервателна техника ,не представя никакви документи удостоверяващи годността на въпросния уред и аз на честна дума ,щото около него има неколко жилетки ,приемам компетентното му мнение дали фаровете са ми ок или не ?!
Ако аз натоваря един стенд в багажника и по него излезе ,че фаровете са ми наред,а според тоя на ушевите не са,чии стенд ще има по-голяма тежест пред закона ?! Изобщо що за простотия е това ...
И сега се замислям ,дали изобщо някога съм виждал на каналите в КАТ при регистрация или пререгистрация на автомобил да проверяват правилното регулиране на фаровете.Ми май не съм виждал ,обаче колите излезнали от там се сдобиват със стикер за преминал преглед .
Поредната пунта и хранилка е това за мене и човек колкото и да се опитва да бъде примерен на пътя и да се съобразява със всичко ,за което могат да го ИЗНУДВАТ жилетките ,тия стават все по-гъвкави с инструментите за пътен рекет. От догодина няма да се очудя ако изкарат на пътя и газ-анализатори ,за мерене на вредните емисии ,валци за измерване на спирачното усилие и стендове за реглаж на преден и заден мост ,+ провеждане на психотест на шофьорите на място за удостоверяване на присическата им годност да правоуправляват МПС
... Аааа и очен лекар в патрулката ,задължително

И сега се замислям ,дали изобщо някога съм виждал на каналите в КАТ при регистрация или пререгистрация на автомобил да проверяват правилното регулиране на фаровете.Ми май не съм виждал ,обаче колите излезнали от там се сдобиват със стикер за преминал преглед .
Поредната пунта и хранилка е това за мене и човек колкото и да се опитва да бъде примерен на пътя и да се съобразява със всичко ,за което могат да го ИЗНУДВАТ жилетките ,тия стават все по-гъвкави с инструментите за пътен рекет. От догодина няма да се очудя ако изкарат на пътя и газ-анализатори ,за мерене на вредните емисии ,валци за измерване на спирачното усилие и стендове за реглаж на преден и заден мост ,+ провеждане на психотест на шофьорите на място за удостоверяване на присическата им годност да правоуправляват МПС

... Аааа и очен лекар в патрулката ,задължително

Последна промяна plradev на 02 Ное 2011, 9:24, променена общо 1 път

plradev написа:Абе ,тия от КАТ ,кво шмъркат ?!От това ,което видях в репортажите,излиза ,че някъв си с гащеризон и говорен дефект ....
Тоя бъбрек се опита да ме върне няколко пъти на каналите ама не му се получи

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
///vlado написа:plradev написа:Абе ,тия от КАТ ,кво шмъркат ?!От това ,което видях в репортажите,излиза ,че някъв си с гащеризон и говорен дефект ....
Тоя бъбрек се опита да ме върне няколко пъти на каналите ама не му се получи
Предполагам не за разногледи фарове ...

а между другото вчера точно щях да си слагам ксенон на джипчето ама ми се отвори друга работа .. прибирам се и гледам по телевизията репортаж за тия глупости .. та сега се замислих ... да не почнат верно да се ебават шапкарите...?!
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Абе как аз като съм си сложил ксИнон 5000к никой не ми е пресветнал, нито ми е намалявал като карам зад него да го изпреварвам.
Дали такъв ксенон е по-лош от някой джигит с рефлекторни фарове, дето левия ми бие точно в предния прозорец, пък било то и халогенни? Такива по време на последното пътуване нощем от Благоевград до Плевен доста видях.