Месечен доход
Модератор: Общи модератори
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Re: Месечен доход
айде и аз да се обадя.....!
имаме две бази в провинцията и в двете има работа за среднокволифициран и ниско квалифициран персонал....! повечето е работа за шофьори на камиони. в едната база взимаха до миналата година по 2000лв като всяка вечер са си в къщи -кара се само в страната .сега взимат по 1300 -1400лв ,две съботи и всички недели почиват. в другата база са по-ниски заплатите ,но изобщо не са по 500-600лв . и кво се оказва ,че взимаме хора и след месец си заминават по една или друга причина ,а в хасково пък едва събрахме хора да работят....! а било безработица. е ми сори ,ма нема кой да даде 2000лв за седене в кафене....! така че монетата има винаги две страни.
а иначе инвестиции се правят и извън софия ,но просто или са некомпетентни да работят и се налага да идват пришълци или пък съвсем не искат да работят....!
та реването за заплати е малко .....нали!
и никъде не дават ,дето казва колегата-требва да се изкарат.
а относно осигуряването -всеки го прави на минимално,защото ако си платиш данъците и осигуровките просто някой горе ще ги открадне -та е по-добре да си останат в работника или работодателя-все повече работа ще свършат.
имаме две бази в провинцията и в двете има работа за среднокволифициран и ниско квалифициран персонал....! повечето е работа за шофьори на камиони. в едната база взимаха до миналата година по 2000лв като всяка вечер са си в къщи -кара се само в страната .сега взимат по 1300 -1400лв ,две съботи и всички недели почиват. в другата база са по-ниски заплатите ,но изобщо не са по 500-600лв . и кво се оказва ,че взимаме хора и след месец си заминават по една или друга причина ,а в хасково пък едва събрахме хора да работят....! а било безработица. е ми сори ,ма нема кой да даде 2000лв за седене в кафене....! така че монетата има винаги две страни.
а иначе инвестиции се правят и извън софия ,но просто или са некомпетентни да работят и се налага да идват пришълци или пък съвсем не искат да работят....!
та реването за заплати е малко .....нали!
и никъде не дават ,дето казва колегата-требва да се изкарат.
а относно осигуряването -всеки го прави на минимално,защото ако си платиш данъците и осигуровките просто някой горе ще ги открадне -та е по-добре да си останат в работника или работодателя-все повече работа ще свършат.
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Аз па знам, че повечето в лъскавите коли живеят на кредит.
Комшията със строителна фирма, неможе да си преброи колите, то s-класи, Х6 кво ли още не. В същото време работниците му не са взимали заплати от няколко месеца, бизнеса му не върви, но неговия начин на живот не се променя...лукс, лукс и пак лукс. Викам му "как така бе, нали не върви", той казва "кво ми пука, всичко е на кредит и коли и жилища, на мое име нямам нищо. Утре като нямам пари да плащам на банката ще ми вземат всичко. Докато мога ще карам така" та и те така. Голям процент от лукса в Бг е на кредит
Та както казва SKISA, в провинцията няма инвестиция по простата причина, че няма качествена работна ръка. Всеко гледа как да краде и по цял ден да си чеше врата пък и накрая на месеца някой да му брои маса пари.
Комшията със строителна фирма, неможе да си преброи колите, то s-класи, Х6 кво ли още не. В същото време работниците му не са взимали заплати от няколко месеца, бизнеса му не върви, но неговия начин на живот не се променя...лукс, лукс и пак лукс. Викам му "как така бе, нали не върви", той казва "кво ми пука, всичко е на кредит и коли и жилища, на мое име нямам нищо. Утре като нямам пари да плащам на банката ще ми вземат всичко. Докато мога ще карам така" та и те така. Голям процент от лукса в Бг е на кредит

Та както казва SKISA, в провинцията няма инвестиция по простата причина, че няма качествена работна ръка. Всеко гледа как да краде и по цял ден да си чеше врата пък и накрая на месеца някой да му брои маса пари.
Последна промяна sobiss на 09 Сеп 2010, 21:29, променена общо 1 път
sobiss написа:Аз па знам, че повечето у лъскавите коли живеят на кредит.
Хаха много ми напомня това за моя бивш шеф

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Тия по-кафетата и заведенията са едни и същи.Или ученици или паралий дет не им се налага да работят!В тия паралий са и ласкавите и нечовешки скъпите коли в София,който се срещат по-улиците непрекъснато.Аз като гледам тези,който сме писали по-темата,повечето караме коли на по 7-8-10години.За един европеец това никак не е хубава кола.
Скъпите коли са повечето на лизинг.
Давам пример:
Имам няколко познати с имоти в София на атрактивни места..Единя пич продаде една "нивичка" на околовръсното на Драгалевци,пипна милион евра и ги прибра в банката.Смуче си лихва по 15-20 000хилки на месец кара си най-новия Х5,са поне поостаря малко на 1,5г. стана..
ще го сменя с новата 7ца.,че му се карало нещо по-голямо.Като го питаш за работа,реагира така все едно искаш да легнеш с жена му..
Ей такива хора аз лично познавам няколко..
В София има доста хора,който имат атрактивни имоти за много пари,ей от там идват и пълните лъскави заведения и колите уникати паркирани пред тях,както и разбирасе от хората,който имат успешен бизнес.
Скъпите коли са повечето на лизинг.
Давам пример:
Имам няколко познати с имоти в София на атрактивни места..Единя пич продаде една "нивичка" на околовръсното на Драгалевци,пипна милион евра и ги прибра в банката.Смуче си лихва по 15-20 000хилки на месец кара си най-новия Х5,са поне поостаря малко на 1,5г. стана..

В София има доста хора,който имат атрактивни имоти за много пари,ей от там идват и пълните лъскави заведения и колите уникати паркирани пред тях,както и разбирасе от хората,който имат успешен бизнес.

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Nikolay86 написа:Имам няколко познати с имоти в София на атрактивни места..Единя пич продаде една "нивичка" на околовръсното на Драгалевци,пипна милион евра и ги прибра в банката.Смуче си лихва по 15-20 000хилки на месец кара си най-новия Х5,са поне поостаря малко на 1,5г. стана..ще го сменя с новата 7ца.,че му се карало нещо по-голямо.Като го питаш за работа,реагира така все едно искаш да легнеш с жена му..
В София има доста хора,който имат атрактивни имоти за много пари,ей от там идват и палните лъскави заведения и колите уникати паркирани пред тях,както и разбирасе от хората,който имат успешен бизнес.
Кажи я тая банка дето за мильон евро дава лихва по 20к на месец

When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
BMW_RIDER написа:Nikolay86 написа:Имам няколко познати с имоти в София на атрактивни места..Единя пич продаде една "нивичка" на околовръсното на Драгалевци,пипна милион евра и ги прибра в банката.Смуче си лихва по 15-20 000хилки на месец кара си най-новия Х5,са поне поостаря малко на 1,5г. стана..ще го сменя с новата 7ца.,че му се карало нещо по-голямо.Като го питаш за работа,реагира така все едно искаш да легнеш с жена му..
В София има доста хора,който имат атрактивни имоти за много пари,ей от там идват и палните лъскави заведения и колите уникати паркирани пред тях,както и разбирасе от хората,който имат успешен бизнес.
Кажи я тая банка дето за мильон евро дава лихва по 20к на месец![]()
да хода да разкарам някой имот.
Всяка една ще ти даде доста добра лихва, ако си склонен да им го дадеш тоя милион дългосрочно. При 6% годишна лихва са ти 5к евра на месец или 10к лева, ма тая лихва е стандартна, за големи суми като милион спокойно може да нарасне лихвата и до 12%

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
N.Mihaylovski написа:Да и мен ме усигоряват на 400 лева,но не взимам толкова![]()
Улиците са пълни с хора пълно с коли,кафетата пълни,ми некак си с 500 лева това неможе да се случи,убедил съм се,че всеки искарва,получава от някъде още за да има за пиене цигарки и да си вози гъза сам в колата
Да оставим София за малко.
Понеже има наблюдение за Монтана, там 80% са безработни, средна заплата е 250лв. Кафетата са пълни, ся верно цените са други, но все пак.
Но доста българи работят /или са работили/ навън, пращат или имат некой скатан лев и те така.
И аз лично, турбо много се дразня като примерно търсим заварчик, и се хващат за 400лв. Хората са /сме/ си виновни...
Както в Германия ги е страх от нас, така и в София примерно ни е страх от провинцията...просто хората тряя да искат тва което заслужават, не да са рая.....ма нали е демокрация, ако искаш.
п.п. Ми Скиса ка да нее, като курс от Полша до БГ е 4000лв /3дни/, за БГ да снабдяваш Кауфланд пак е 2000лв, гяволи сте /сме/

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
dimithur написа:BMW_RIDER написа:Nikolay86 написа:Имам няколко познати с имоти в София на атрактивни места..Единя пич продаде една "нивичка" на околовръсното на Драгалевци,пипна милион евра и ги прибра в банката.Смуче си лихва по 15-20 000хилки на месец кара си най-новия Х5,са поне поостаря малко на 1,5г. стана..ще го сменя с новата 7ца.,че му се карало нещо по-голямо.Като го питаш за работа,реагира така все едно искаш да легнеш с жена му..
Кажи я тая банка дето за мильон евро дава лихва по 20к на месец![]()
да хода да разкарам някой имот.
Всяка една ще ти даде доста добра лихва, ако си склонен да им го дадеш тоя милион дългосрочно. При 6% годишна лихва са ти 5к евра на месец или 10к лева, ма тая лихва е стандартна, за големи суми като милион спокойно може да нарасне лихвата и до 12%Ма ще те прекарат по некоя индивидуална оферта, където парите не са гарантирани от държавата
Колега за милион евра,лихвата няма да ти е 6-7%,гарнцията...За толкова големи суми лихвите се договарят индивидуално,сам знаеш.Незнам,колко му дават на моя познат,но по-стандрта му на живот,личи,че са много..Мисълта ми беше,че доста хоро в Бг живеят от подобни сделки с наследствени имоти

dimithur написа:
Всяка една ще ти даде доста добра лихва, ако си склонен да им го дадеш тоя милион дългосрочно. При 6% годишна лихва са ти 5к евра на месец или 10к лева, ма тая лихва е стандартна, за големи суми като милион спокойно може да нарасне лихвата и до 12%Ма ще те прекарат по некоя индивидуална оферта, където парите не са гарантирани от държавата
Колега за милион евра,лихвата няма да ти е 6-7%,гарнцията...За толкова големи суми лихвите се договарят индивидуално,сам знаеш.Незнам,колко му дават на моя познат,но по-стандрта му на живот,личи,че са много..Мисълта ми беше,че доста хоро в Бг живеят от подобни сделки с наследствени имоти
Че аз какво казах

Та да обобщим до тук казаното

1. Една част се изхранват с наследствени имоти
2. Друга част се изхранват с парички пратени от чужбина от мама, тати, вуйна, лелинчо

3. Хора които разчитат на собствените си две ръце и се стремят по някакъв начин, честен или нечестен, да вземат парите на горните 2 групи

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Мисълта ми беше,че доста хоро в Бг живеят от подобни сделки с наследствени имоти
Да, няма да ти казвам колко от тия по драгалевци така си продадоха имотите началото на 90те и сега са се пропили и пасът козите.
Последна промяна BMW_RIDER на 09 Сеп 2010, 22:12, променена общо 1 път
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- SKISA
-
-
голем си обобщител, бе мой......!
сички сме тъпи и искаме или от мама ,или ни е паднало от небето или гледаме да гепиме.....! що не си говориш за себе си.....
сички сме тъпи и искаме или от мама ,или ни е паднало от небето или гледаме да гепиме.....! що не си говориш за себе си.....
SKISA написа:голем си обобщител, бе мой......!
E ти пък защо ми приемаш думите толкова буквално

- SKISA
-
-
аз не вдявам защо винаги като се зачекне тая тема с доходите и винаги изкарвате ,че некой ако има -начи или е крадец, или е реститут ,или и двете....!!
що не приемете ,че има и такива хора ,които по една особено голяма случайност са по-умни от вас и от нас и просто имат акъла да си изкарат парите!?!?!? е тва не ми е ясно!
бил гейтс бил подставен с пари отзад,па стив джобс бил от кгб, па който има Х6 е крадец, па ако некой има 7ца е реститут.-...... бе приемете ,че на света има и хора ,които с уменията си и познанията си просто струват определени пари ,превръщат акъла си в пари ,продават труда си за много пари и просто имат много......! елементарно е.....
що не приемете ,че има и такива хора ,които по една особено голяма случайност са по-умни от вас и от нас и просто имат акъла да си изкарат парите!?!?!? е тва не ми е ясно!
бил гейтс бил подставен с пари отзад,па стив джобс бил от кгб, па който има Х6 е крадец, па ако некой има 7ца е реститут.-...... бе приемете ,че на света има и хора ,които с уменията си и познанията си просто струват определени пари ,превръщат акъла си в пари ,продават труда си за много пари и просто имат много......! елементарно е.....
SKISA написа:аз не вдявам защо винаги като се зачекне тая тема с доходите и винаги изкарвате ,че некой ако има -начи или е крадец, или е реститут ,или и двете....!!
Ми щото тея хора напускат пределите на родината ни на 18 и се връщат тука само ако са решили да дойдат на почивка, ама и това е малко вероятно

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
SKISA написа:аз не вдявам защо винаги като се зачекне тая тема с доходите и винаги изкарвате ,че некой ако има -начи или е крадец, или е реститут ,или и двете....!!
Ааа, ако става дума дума за света,там пари с акъл и труд се изкават-факт.Но в Бг тия супер коли,който гледаме по-улиците 80% са купени или с реституция или с кражба..А естествено и тук има кадърни и образовани хора,който с знанията могат да си позволят луксозен начин на живот,но са твъреде малко!!!