Бензин vs Газ или къде ми е сметката

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Re: Бензин vs Газ или къде ми е сметката

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 22 Май 2010, 16:18

mongodim написа:
saleen написа:Аз не бих му препоръчал на колегата да слага газ по няколко причини:
Първо-качеството на газта и факта, че няма как реално да видиш и измериш колко точно ти сипват, моето лично мнение е, че на много места ти сипват въздух, вместо газ (моята кола ми гореше 11/100 извънградско газ, дойде ми до гуша и махнах газовата, сега ми гори 6/100 бензин...)

.

Ас съм карал 2 и могада ти кажа че нагаз върви повече отколкото на бензин. Става въпрос за кадърно направени газови а не като твоита дето ти харчела 11 извън градско па на бензин 6 . Междодругото не разбрах на каква кола щото а бмв дето харчи 6 на сто извънградско не знам да има.

Уважаеми колега гЪзар Монгодим ,от казаното до тук виждам ,че не сте запознат добре с моделите и по конкретно бензиновите модели на БМВ .
Аз със своя скромен опит с тази марка леки автомобили смея да твърдя ,че знам много които горят 6 литра бензин - ама на 50км.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 22 Май 2010, 16:26

320ката гори 10-14 извън - вътре , инжекциона е 1000лева.

320Д не съм карал , ама 5-8 не мое да гори, поне няма как да го повярвам .

извън 6.5 7 при 140км иди дойди , ама тия 5 вече са нощни полюции.

А па като знам прехвалените дизели кви пари държат , а па как засмукват пеперуди , фърлят турбини и т.н... ай мерси , помпи дюзи , ...

една читава 320ка , 1000лева газчица и си перкаш ъе боли шнура.

Понеже , виждам , че си бесен газаджия , ще напиша поста , така , че да не се стига до километрични спамове...
Първо - 320ката е със 6 цилиндорв мотор и хубав инжекцион за 1000 лева НЯМА . на 4 цилиндъра може и за толкова да се намери , но забрави за 6 пещи и 1000 лева (за хубав говорим)
320Д МОЕ да гори 5 извън градско - аз не обичам дизела и не вярвах , но сме сме засичали с 2 човека , без климатрон и каране 100-120 , колата даде 4,7 , който ще да вярва , та 5 си е напълно възможен разход при 120 км/ч , както и 8 градско . Вярваш , не вярваш , истина е .
За амортизирани дизели , знаем каква е историята , но не е невъзможно да се намери читав мотор и като цяло , ако търсиш икономия от 2 литровия бензинов 6так , квото и да правиш , няма да я намериш .

ПС: остави го колегата многодим , като успее да напише едно изречение със смисъл и без 17 правописни грешки , може и да го разберем , какво иска да каже :mhihi:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 22 Май 2010, 16:31

Пичове, още малко така и тая тема ще захапе катинар :cop:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 22 Май 2010, 16:38

ako eдна кола харчи много най вероятно плаче за центровка или настройка, няма занчение дали се кара на газ или бензин. на тоя 6-ак спокойно може да се сложи обикновена газова при два пъти по малко пари и същия ефект.
от гледна точка на химията газта е в пъти по благородно и добро гориво. бензина има над 300 съставки, сума пълнители и стабилизатори и прочее клес и поради този факт газта НЕ скапва мотора- по скоро обратнато. абсолютна глупост е да си мислите че вкарват сгъстен в-х със газта.

на въпроса защо от завода не излизат с газови, аз отговарям с контра въпрос:
защо от завода не излизат с електрически, а с бензинов мотор?
и не ми обяснявайте "щот няма ел.станции" :mhihi: :mhihi: :mhihi:
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 22 Май 2010, 16:57

Доста криви сметки . Пропан-бутана НЕ Е МЕТАН и не е природен газ ! Свързан е със петрола и нефтените компании пак са на далавера от газта . Ако се положи малко труд от страна на автопроизводителите , може и на газ да си е добре , но за сега това правят малко компани и само на определни модели :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 22 Май 2010, 16:57

acho.rs написа:
.

Понеже , виждам , че си бесен газаджия , ще напиша поста , така , че да не се стига до километрични спамове...
Първо - 320ката е със 6 цилиндорв мотор и хубав инжекцион за 1000 лева НЯМА . на 4 цилиндъра може и за толкова да се намери , но забрави за 6 пещи и 1000 лева (за хубав говорим)

ПС: остави го колегата многодим , като успее да напише едно изречение със смисъл и без 17 правописни грешки , може и да го разберем , какво иска да каже :mhihi:

Ще заключа :
Виждам че си запознат с нафтата , ам с газта не си .Цените паднаха отдавна и ако се разтърсиши ослушаш ще разбереш че за 1000 лева се слага слънце инжекцион .
Имах и двете уредби на една кола , инжекциона дава по добър разход градско , извън има литър разлика .

Тя и мойта даде един път под 9 газ ,ама бях снощен беше ми лошо и карах със 100 110.

Всеки да си кара на квото иска, тва е ! АМа като някой каже не яж салам , щото не е хубаво е смешно! Карах на бензин е34 доста повече отколкоото много хоря мислят,ем извинявам се ама ми писна през ден да зареждам по 30 лв. С такси е по евтино.

ПС : КОлегата Многодим не може да го оставим , той ни оставя , ние него нЕ.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MICH__ » 22 Май 2010, 17:16

Слагай и не му мисли със сигурност ще си позволяваш да караш повече на газ :D И има и друг момент газовото не е нещо което след слагането е неразделно от колата. Махаш си го продаваш колата и си го слагаш на следващата или го продаваш то не се губи !
Ходих на събор отиване и връщане 600 километра =45 лв :shock: и вярвайте ми не ми беше по малко кеф от тея дето дадоха по 120++ лв

А тея работи с прецакването на мотора бомби момби (най-вече) ги казват хора дето са ги чули от дядо си и щот дядо им е казал така е така :mhihi:
Този преглед дето го споменавате за 50ти път е 15 лв за 1 година ?!? Тези 15 лв се избиват за 100 120 километра

Пък най-обичам зимата си дрифтя на гас :mhihi: 1 бутилка 40литра = 40лв = 200 километра настрани =20 на 100 гори тогава. Колата върви една идея по-добре на газ . 200 километра настрани са си бая каране а на бензин за тези 40 лв ще карам 100 километра при разход 16-17 :dunno: За мен това са грешни пари който могат да се дават за нещо по-смислено от това да се чувствам гъзар в очите на другите ,щот карам на бензин ...
[00:00:25] Boris Dimitrov каза: мое мнение е че голфа е много по бърза и мощна кола от бмв

http://i47.photobucket.com/albums/f169/ ... jtte3o.gif

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 М50Б25
Мечтае да кара: икономично

Мнение от Stiks » 22 Май 2010, 17:25

ето ви и моя отговор, нужен или не:
карам 520и (м20) на бензин е **/100 (ако някога карам ще кажа)
с 15 лева заредени на ОМВ в Габрово успях да се прибера до Раднево, като се има предвид минавам Шипка (120км-засичани не веднъж).
Цената тогава беше 1.06лв.
Да не говорим, че докато бензина е 2,20+ в стара загора на 2 бензиностанции (еко и омв - железник) газта беше с цена 0.84лв за литър. Вмомента е на 1,05лв на Еко - К. Ганчев.
С нормална газова съм и ако щете ме съдете - не я поддържам както хората(не виждам защо да си давам парите за колата, като има и др по добри неща, за които да ги дам).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 22 Май 2010, 19:07

Stiks написа:Да не говорим, че докато бензина е 2,20+ в стара загора на 2 бензиностанции (еко и омв - железник) газта беше с цена 0.84лв за литър. Вмомента е на 1,05лв на Еко - К. Ганчев.

При нас бензина е 2.18, а газта 1.10 :paranoid: Като усетят, че едно гориво се търси и го вдигат :ranting: Преди минавах на газ 80 км с 5 лева, ама вече не.
Последна промяна saleen на 22 Май 2010, 19:09, променена общо 1 път
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 22 Май 2010, 19:09

Ходих на събор отиване и връщане 600 километра =45 лв :shock: и вярвайте ми не ми беше по малко кеф от тея дето дадоха по 120++ лв

Ами вервай ми ако със същата кола , като твоята са изгорили 50 литра бензин , а ти 45 литра газ , значи със сигурност им е било по-кеф :driving: И моля ви се не започвайте - на газ бяга повече от колкото на бензин - кажете - колата ми е преебана и на бензин не ще да върви ...
Има и друг момент - БМВ преди ерата на комън-рейла , нямат хубави дизели и дилемата нафта с/у газ я няма , но след 2000та горе-долу хубавите тракалници обезсмислят газта ...
Нито газаджиите са мизерници , нито бензинджиите балъци , всеки според случая и колегата ни е казал неговия , ясно е че няма смисъл от газ при него и не знам , защо се продължава темата :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 22 Май 2010, 19:19

колега обиждаш ме :mhihi: аз съм си доволен от тдс-а за 20лв. Правя 2 курса Овча купел-Дружба(гара Искър) и още 2 курса Овча купел-центъра и в моя квартал си въртя. извън градско 140-160 с клима ми дава 7/100. Някой викат че 318тдс харчел 10 но не е така, със старото 318ти ми даваше 10-11 градско, а усещам страхотна разлика във джоба от двете коли. Особено за градско по светофарите, много по малко харчи.. Иначе всеки си знае :)
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 22 Май 2010, 20:06

JIKI_RACER написа:

А па като знам прехвалените дизели кви пари държат , а па как засмукват пеперуди , фърлят турбини и т.н... ай мерси , помпи дюзи , ...

Ами като не си карал, тогава по-добре не говори... тва е малко като "аз луканка не съм ял, ама един френд бил ял и каза, че била гадна..."

118d/120d-то харчи 5.5/100 от София до Бургас при 140км/ч на темпомат... ако щеш ми вярвай (не ти го пиша, че да те навивам...). 320d 150PS не е далеч от това показание, щото е по-пъргав на същите килограми... Ако ти харчи 6.5 при такъв пробег, значи нещо не е читава колата... ама кат гледам как народа си поддържа бензинките, не ми обяснявай за "прехвалените дизели".
Градско 118d/120d дават 8.5-9 през зимата и 7.5-8 през лятото... ако пък са почивни/празнични дни пада и под 7/100, и то в София.... пак ти казвам - не те навивам, ако щеш вярвай. Ама като говорите, говорете от собствен пример... а не "дрън...дрън... аз така мисля....".

Та... като пишете... поне проверявайте да не се излагате. А пък да говориш за помпа-дюза покрай BMW... :mhihi: :yes:

H2O
Аватар

Мнение от H2O » 22 Май 2010, 20:36

Здравейте колеги!Регнат съм отдавна,но не съм писал или повдигал тема до сега!До автора на темата,мога да го нарека:пълен дразнител!!!И сега ви чете и ви гледа сеира :D Не можеш да пуснеш такава тема,да имаш свидетелство за правоупраление и да не можеш да сметнеш 2+2 :wave: Няма да изпадам в подробности,но искам да кажа само,че съм имал от 8 коли само 2 на газ и келепир(избиване :mhihi: )не съм видял.Всички които карате на газ,наливате пари в подръжката на уредбата и викате:много съм доволен проблеми няма.Ако считате,че като смените някой друг газорапределителен клапан,бензинова помпа,бобина и куп още работи(кабели и свещи не ги броя)пак нямате проблеми,евалата ви давам.Няма безплатен обяд!!!Който иска да му евтино,му препоръчвам да си вземе дизел,или 1.2 бензин,но газ никога.Независимо колко годишна е колата.Те парите и цифрите не ги интересува на колко години ти е колата.Аномалията АГУ+BMW,въобще няма да я коментирам :wave:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 22 Май 2010, 21:12

Mollov написа:
JIKI_RACER написа:

Ами като не си карал, тогава по-добре не говори... тва е малко като "аз луканка не съм ял, ама един френд бил ял и каза, че била гадна..."

118d/120d-то харчи 5.5/100 от София до Бургас при 140км/ч на темпомат... ако щеш ми вярвай (не ти го пиша, че да те навивам...). 320d 150PS не е далеч от това показание, щото е по-пъргав на същите килограми... Ако ти харчи 6.5 при такъв пробег, значи нещо не е читава колата... ама кат гледам как народа си поддържа бензинките, не ми обяснявай за "прехвалените дизели".
Градско 118d/120d дават 8.5-9 през зимата и 7.5-8 през лятото... ако пък са почивни/празнични дни пада и под 7/100, и то в София.... пак ти казвам - не те навивам, ако щеш вярвай. Ама като говорите, говорете от собствен пример... а не "дрън...дрън... аз така мисля....".

Та... като пишете... поне проверявайте да не се излагате. А пък да говориш за помпа-дюза покрай BMW... :mhihi: :yes:

Тъй , тъй , само дето не говорим за коли на 3 години ми коли на 10-15 , тоз дет има пара за 120Д не кара е46 ;) .
ГОворя като цяло за новите дизелови коли , комън рейли ,помпи дюзи , 2 турбини и п 5 турбини ,а накрая ТДС , а не специално за бмв важно е шестака е 520 V безобразен.
Темата се извъртя в друга насока , ако имам пари за е60 530д няма да карам е34 на газ , дотогава газта ще е на й одброто гориво. Кола за 5 бона знаем кой как я подържа и ква е най важната изадача
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 22 Май 2010, 21:14

Mollov написа:
JIKI_RACER написа:

тук една 320 д и гледам постоянно :) 7-8 градско , 4-5 извън ......(320-ката май има малко по-добра аеродинамика от 1-чката ) и затова може и да харчи по-малко извънградско ;)
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата