Айде да ни е честит новия данък :(

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Re: Айде да ни е честит новия данък :(

Мнение от Демирев » 22 Мар 2010, 0:19

Сайтовете ги заеби, новината за данък лукс беше съобщена и в 20ч. по Канал 1, както и БиТиВи 19ч. - Молов!

Доста депутати този път от всички партии са одобрили данък лукс.
За разлика от данъка върху пенсиите, който го одобриха само ГЕРБ, сега данък лукс ще бъде приет.
Със сигурност ще има доста кройки по него!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 22 Мар 2010, 0:36

Mollov написа:Ако ограничението изисква колата освен 150 коня да е И над 3000сс.... така по-бива... разните йемки ще влезнат в графата, ама те винаги са влизали... според мен трябва да въведат и цената на колата (ако ще и по шваке) - не може една Е34 525i например за 2000лв да искат и някъв зверски данък...

Просто е наложително е преди гласуване в парламента първо да се осведомят че колите 3000сс преди над 16-17 години бяха едва 150 коня!
Също и няма нищо луксозно в 320 Бензин Комби 2002 год. 170 коня за 5500 евро!!! Такъв кара всеки втори словак, чех, словенец!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 22 Мар 2010, 0:41

Проблемът не е в данъка, а в начина по който ще се смята... Не върви да е в/у мощност и обем на мотора просто... Най-лесно е над някаква застрахователна стойност- ако е над 100к лв. застр. оценка плащаш, като остарее колата и цената и падне не плащаш... Така е правилното смятане- върху цена на колата, не върху обем и мощност...

Не ме притеснява друго, а къде ще отидат и тея пари... Ориентирал съм се към нещо с голЕм мАтор и 8 бутала- отнесъх данък "Лукс" веднага... Добре, така да е... А какво ще получа срещу тея пари в повече които ще ми вземат- май и от 3-те най-дългото няма да хвана, че него ще го вземе някоя кака с Кайен :mhihi: Не че се оплаквам де- да го взима :lol:
Изображение
Изображение

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 22 Мар 2010, 0:53

въх сега го прочетох .........
на 100% съм съгласен със Скиса ...
ааа Честито на всички печеливши !
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 22 Мар 2010, 0:57

ms написа:Проблемът не е в данъка, а в начина по който ще се смята... Не върви да е в/у мощност и обем на мотора просто...

Именно! Там откъдето им е дошла идея за данък лукс се начислява върху продажната сума.
Айде да не е 30 000 евро, като в Гърция, а лукс автомобил да е всеки над 30 000 лева и с мотор над 3000cc!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 22 Мар 2010, 2:14

Bella написа:
Sharo написа: Ама то полицай, военни и секви такива да ги накараш да плащат как ... те знаят само да взимат ... деа и мърльовците

Ако не им даваш няма да вземат 8) Ма нали искате хем тва в онова хем душата в рая .Е нема как да стане душко .Кат си тарикат не даваш ,понасяш си наказанието и не мрънкаш ,че са ти взели .Елементарна логика . И да да си плащат ,ако освен задълженията и правата им се изравнят с тези на служителите по всякакви фирми .

Що па реши, че аз им давам доброволно ... Да не би да им давам доброволно пари за да имат осигуровки ... нее плащам ги като някъв данък ....

Ако някой ме пита дали ще си платя данъка, че да може инспектор бай Иван да има осигуровка, а като го викна да огледа кражба той ми каже "Я елате вие с опис, че сега е много жега да излизам".... Е вярвай няма си платя ни един данък ако някой ме попита
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 22 Мар 2010, 2:16

Демирев написа:
ms написа:Проблемът не е в данъка, а в начина по който ще се смята... Не върви да е в/у мощност и обем на мотора просто...

Именно! Там откъдето им е дошла идея за данък лукс се начислява върху продажната сума.
Айде да не е 30 000 евро, като в Гърция, а лукс автомобил да е всеки над 30 000 лева и с мотор над 3000cc!

Е ако си купя кола 2.0 литра за 200 000 не е ли пак луксозна ли кво ?
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 22 Мар 2010, 2:17

познайте къде платих данъка - в магазина за авточасти за ново окачване.
В данъчното ще им предоставя фактурата пък да си търсят парите от магазина...
Всеки ден си задавам два основни въпроса:
- какво ми е дала държавата на мен до тук?
- какво прави държавата за да остана тук?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 22 Мар 2010, 2:30

Sharo написа:
Демирев написа:

Е ако си купя кола 2.0 литра за 200 000 не е ли пак луксозна ли кво ?

Няма такава!

За сметка на това има луксозни:

Октавия 2.0 Ком.Рейл 170к.с.
Гоуф 2.0 Ком.Рейл 170 к.с.
Астра - Инсигния
Мондео 2.2 Д - Ситроен С5 2.2 Д

Все луксозни коли :shock: :shock: :shock: :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 22 Мар 2010, 2:33

познайте къде платих данъка - в магазина за авточасти за ново окачване.
В данъчното ще им предоставя фактурата пък да си търсят парите от магазина...
Всеки ден си задавам два основни въпроса:
- какво ми е дала държавата на мен до тук?
- какво прави държавата за да остана тук?

Като ти чета поста се сещам за един лаф на Кенеди,:) сещате се нали, иначе кризата навън ше свърши по-рано отколко в Бг/ако тук въобще свърши/ и си мисля че все ще имат нужда от млади надъхани за работа хора! Аз като строителен инженер съм съгласен ако ме вземат в някоя проектантска организация я Англия , да проектирам, чертая на AutoCad, да им правя 3D-та на 3Ds Max, да мия колите и да правя коафе и боклука да хвърлям да дават по 1000евро на месец и може и за вкъщи работа да си взимам!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 22 Мар 2010, 2:37

я па няма ...
http://www.bmw.bg/bg/bg/newvehicles/5se ... ngine.html

базовата цена там към 90хил и като я нафрашкаш с всички екстри ще литне до към 200 000

320ка
http://www.bmw.bg/bg/bg/newvehicles/3se ... celist.pdf

базова цена 90хил.
е кво стаа като я вземем със всички екстри хехе

ей са се сещам, че е30ката ми е луксозна кола хехеххе

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 22 Мар 2010, 4:16

Я па тия, пак сакат ми праят сечено :mhihi: :bang: Ке ги клецааааааааааааам :duel: Ма всеки говори за пари и за коли... Ма колко квадрата са ви къщите на село, че взех да се замислям нещо :mhihi: :kuku: :kuku: :kuku: Я па тия, нЕмат ли нЕкой здравомислещ у тоя усойник там, че да си оправят простотиите... Данък върху цената на хафтомобила моЕ (над еди ква си стойност - 50, 60 бона...) , ма тва със 150 магарета и 3000 мравки... Ибаси... Дъртите мерцедеси с 3000 мравки и 70 магарета са и*ати лукса, шЕ знайш :mhihi: Цялата държава стана един ВИЦ, си му е*ало меча... :paranoid: :weed: :bgflag:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 22 Мар 2010, 8:05

аз неам против кат съм изкарал да си платя данъка! иам против кат го платя те да го откраднат! данъка е вид такса и срещу него искам да се извършат определен вид дейности! те са:
сигурност-демек читава полиция!
справедливост-кат ме обере некой или ме измами да влезе в затвора и да ми върнат откраднатото
инфраструктура-демек не лунен пейзаж
здравеопазване.
тва е!
ше платя и 42% ,както е в германия ,но искам техните пътища,тяхната полиция и техните болници и прокуратура и съд!
ако ли -не плащам бе! просто е! елементарно! тва е сделка межзду мене и фирмата "държава" . тя вдига цената на услугата си-аз ,обаче не съм съгласен нито с новата цена ,нито с качеството на услугата! ерго-не плащам!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 22 Мар 2010, 8:14

karnak написа:То се очакваше след свалянето на акциза даже пак са на кяр от 163 кс свалиха на 150кс
ИЗРУДИ

Вие сте си виновни, що ги хвалите тия двайски, че са толкоз бързи :mhihi:
Никой не мое ма връне на селу!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 330 xd , 2003
Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Мнение от Bella » 22 Мар 2010, 9:21

SKISA написа:аз неам против кат съм изкарал да си платя данъка! иам против кат го платя те да го откраднат! данъка е вид такса и срещу него искам да се извършат определен вид дейности! те са:
сигурност-демек читава полиция!
справедливост-кат ме обере некой или ме измами да влезе в затвора и да ми върнат откраднатото
инфраструктура-демек не лунен пейзаж
здравеопазване.
тва е!
ше платя и 42% ,както е в германия ,но искам техните пътища,тяхната полиция и техните болници и прокуратура и съд!
ако ли -не плащам бе! просто е! елементарно! тва е сделка межзду мене и фирмата "държава" . тя вдига цената на услугата си-аз ,обаче не съм съгласен нито с новата цена ,нито с качеството на услугата! ерго-не плащам!!

:yes: За пореден път сме на едно мнение с теб .За съжеление няма как да съдим държавата за неустойка по договора :confused:
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата