оптически измами...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 28 Юни 2009, 13:38

Е не колега ти ме УБИ хахахахаха съсипах се да се хиля :)))) аз редовно пътувам 1000км (12-13 часа) според зависи но досега Камион не ми се е превиждал хахахах паднах от смях честно :))))

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 28 Юни 2009, 15:38

Колеги, може и някои от вас да са ги виждали тия снимки, но аз бях силно впечатлен затова ви ги пускам. :D :D

Изображение

А ето как изглежда това погледнато от грешната страна:

Изображение

:D :D :D

Ето тук има още впечатляващи рисунки от същия художник:

http://users.skynet.be/J.Beever/pave.htm

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 28 Юни 2009, 15:49

krystal написа:
Сондьора написа:
Не изчезват, само точката дет се врътка става зелена

Загледай се без да мигаш, повечко време...на мен ми изчезват и остава само зелената точка. ;)

чудесно, получи се, само зелената точка се върти , мигваш и пак се появяват :)
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mnh » 28 Юни 2009, 16:36

P1tbuL написа:
kiro_320 написа:Абе не знам перспектива ли е, фокус ли е.. какво е, ама доста често ми се случва като стана и изляза с колата и както си чакам на някой светофар и ако погледна в страни леко имам чувството че колата се движи - назад. :shock: :shock: Сигурно 2-3 пъти ми се взема акъла рано сутрин... а съм сигурен, че не е мръднала 1 см.
Откачам нещо.. :)

тва е остатъчен ефект от движението преди спирането ;) на мен ми се случва най-често след дълъг път... или пък друго .. има случай в който с гаджето пътувахме 9 часа и направихме само 2 почивки за по 10 минути и по едно време както си карам по магистралата виждам камион пред мен и си чуквам левия мигач изпреварвам си го нали и гаджето ми вика .. абе кво прайш викам ми какво изпреварвам камиона а тя '' абе ти си луд какъв камион бе'' :mhihi: ако има шофьори на тирове тука 100% им се е случвало
Колега да не би да си се лекувал с билки от райската градина непосредствено преди пътуването How high
ако някой е гледал филма ХАРОЛД И КУМАР:БЯГСТВО ОТ ГУАНТАНАМО БЕЙ - да се сети сцената с онзи известния актьор и еднорога How high

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 28 Юни 2009, 17:09

Apassionata написа:Преди време бях доста впечатлена от едни картини... имаше няколко в една болница...не знам как да ги нарека, може би триизмерни... Погледнати по различен начин... може би във фокусирането на погледа е разковничето, се вижда какво всъщност има на нея... Не всеки може да "види" , хехеххе Иначе всички са направени от едни и същи повтарящи се малки елементи.
Ето една, която намерих в Нета... Хайде зяпайте, да видим какво виждате :mhihi:

Изображение

П.С. Хехехе, тази картина еее :shock: :shock: :shock: Сега открих нещо ново.. За тези, които вече са видели... Един елемент на преден фон и отзад гладко... погледната по друг начин, се виждат два такива елемента, един зад друг, предния е по-малък... Но това е доста по-трудно :confued: :roll: :mhihi:

Аз само една спирала видях за половин час, друго нищо, но продължавам. Ама ако получа раздвоение на личността и започна да водя двойствен живот ти си виновна.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 28 Юни 2009, 17:21

mnh написа:
P1tbuL написа:
kiro_320 написа:Абе не знам перспектива ли е, фокус ли е.. какво е, ама доста често ми се случва като стана и изляза с колата и както си чакам на някой светофар и ако погледна в страни леко имам чувството че колата се движи - назад. :shock: :shock: Сигурно 2-3 пъти ми се взема акъла рано сутрин... а съм сигурен, че не е мръднала 1 см.
Откачам нещо.. :)

тва е остатъчен ефект от движението преди спирането ;) на мен ми се случва най-често след дълъг път... или пък друго .. има случай в който с гаджето пътувахме 9 часа и направихме само 2 почивки за по 10 минути и по едно време както си карам по магистралата виждам камион пред мен и си чуквам левия мигач изпреварвам си го нали и гаджето ми вика .. абе кво прайш викам ми какво изпреварвам камиона а тя '' абе ти си луд какъв камион бе'' :mhihi: ако има шофьори на тирове тука 100% им се е случвало
Колега да не би да си се лекувал с билки от райската градина непосредствено преди пътуването How high
ако някой е гледал филма ХАРОЛД И КУМАР:БЯГСТВО ОТ ГУАНТАНАМО БЕЙ - да се сети сцената с онзи известния актьор и еднорога How high

абе смешно ви е и на теб и на онзи отгоре обаче а дано никога не ви се случва! и ако си мислите че е невъзможно грешите тва си е съвсем обикновена излюзия ама какво да обяснявам....като не ми вярвате питайте някой тираджия .. който и да е ... много гадно сте се научили нещо като ви звучи странно и не ви се е случвало да отричате веднага ама не сте прави в тоя случай ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 28 Юни 2009, 17:31

Колега не съм искал да те засегна... с грешно впечатление си останал и не казвам,че е невъзможно или нещо от сорта просто прозвуча много смешно :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 28 Юни 2009, 17:58

sean-john написа:Колега не съм искал да те засегна... с грешно впечатление си останал и не казвам,че е невъзможно или нещо от сорта просто прозвуча много смешно :)

извинявам се аз :) не съм те разбрал... и да верно е смешно като се сетя и аз се смея като идиот :mhihi: обаче за жалост е факт

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 28 Юни 2009, 20:45

Да, на мен ми се е случвало същото като на P1tbuL, като съчетаеш преумората с еднообразието, че и малко вестибуларен апарат като се вкара в уравнението и илюзията е възможна.

И аз веднъж се опитах да заобиколя една дупка, дето я нямаше, но бях карала безкрайно много часове без почивка.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 28 Юни 2009, 22:26

Темата е страхотна...........
карал съм съм продължително време......20 часа с малки почивки! След това в тъмните часове по осветените уличи почнах да заобикалям дупки и кучета :shock: ....... спътника до мен отпочинал постоянно ме питаше "кво правиш, що така рязко маневрираш :shock: " :weed:

Отиваме към тоталшаден :confused:
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus IS200

Мнение от Mind_Control » 29 Юни 2009, 0:09

Apassionata написа:Преди време бях доста впечатлена от едни картини... имаше няколко в една болница...не знам как да ги нарека, може би триизмерни... Погледнати по различен начин... може би във фокусирането на погледа е разковничето, се вижда какво всъщност има на нея... Не всеки може да "види" , хехеххе Иначе всички са направени от едни и същи повтарящи се малки елементи.

Изображение

П.С. Хехехе, тази картина еее :shock: :shock: :shock: Сега открих нещо ново.. За тези, които вече са видели... Един елемент на преден фон и отзад гладко... погледната по друг начин, се виждат два такива елемента, един зад друг, предния е по-малък... Но това е доста по-трудно :confued: :roll: :mhihi:

Какво трябва да видиме на тази картинка?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от likesake » 29 Юни 2009, 0:53

Mind_Control написа:

Изображение

Какво трябва да видиме на тази картинка?

и аз това се питам - може би под някакъв ъгъл трябва?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k_remi » 29 Юни 2009, 1:31

и аз от доста време се чудя какво трябва да се види :roll:
Може би целта е просто да се пулим в монитора, само дето тука не излиза надпис ''К`во ме зяпаш бе" :mhihi:

Предишна

Назад към Извън Темата