Откаде имат пари за тия Джипове незнам
Модератор: Общи модератори
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Re: а
Apassionata написа:Значи да те светна, тия двама-трима "тарикати", които визираш карат по-скъпи коли и най-вероятно не са си ги купили с кражби и злоупотреби, нито пък мама и татко са им ги подарили; и не са на 18, а пък на 18 може да не са и имали кола, камо ли BMW... И хич недей да разправяш на колко куршума живот са, че точно тези може и да спят спокойно
А пък на мене ми писна от кисели недоволни от живота, завиждащи и злобеещи 19 годишни пишлемета, дет не са се качили на джип, ама сигурно тайно си мечтаят и по стечение на обстоятелствата нямат бащи владики...
А за синчетата в лъскавите коли, шанс! Няма как да караш евтина стара бричка, ако Мама и Тате имат предостатъчно... За тях това е нормално, стандарт, начин на живот... Пък за краденето в големи размери, то за това се иска много, много акъл и смелост ... да си сложиш главата в торбатаИ да го направиш така, че да не те олепат. Тези хора не са за завиждане, но мисля, че заслужават и някаква доза уважение
![]()

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Разсъждавате точно по-български(повечето) мутри,крадци и т.н.....Пълни глупости са това!!!Както някои по-нагоре каза "не гледаите в паничката на другите"
Аз мога да ви дам поне 50 примера за хора от Мало Бучино,Лозен,Герман,Волуяк,Нови Искър и още които карат скъпи джипове и коли от това че са си продали имотите
Дори повечето от тях къщите не си оправиха да имат къде да живеят добре,а си накупиха луксозни коли
Само завистлив и безсилен човек си казва като ги види "е'го крадец,измамник,колко ли с*ирки е направила"и т.н.
Тези с имотите са сигурно 30-40%,хората с бизнес са още 30-40%,като сложиме децата и жените на тези хора и остават 20-тина% които са крадци и темподобни.
П.С. По-безмислена тема не съм виждал досега!

Само завистлив и безсилен човек си казва като ги види "е'го крадец,измамник,колко ли с*ирки е направила"и т.н.
Тези с имотите са сигурно 30-40%,хората с бизнес са още 30-40%,като сложиме децата и жените на тези хора и остават 20-тина% които са крадци и темподобни.
П.С. По-безмислена тема не съм виждал досега!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Според мен не трябва много акъл за да източиш фонд или да откраднеш, няма нещо което може да се скрие, особено по такива проекти и фондове. Просто имат познати, които ги пазят, е изгарят като бушон за пред народа, но общо взето се шуми 2-3 дена. Давам за пример Мургина. Подобно източване не става без знанието на министъра на финансите. 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Е.Димитров написа:Моя сентенция:
"Най-лесно се изкарва милион...по-трудно се оказва да "изкараш некой лев"
Сетих се обаче за българските "бизнесмени", те следват "Най-трудно се изкарва първият милион", но леко перифразирано "Най-трудно се легализира първият милион"

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Сондьора написа:Apassionata написа:Пък за краденето в големи размери......... заслужават и някаква доза уважение![]()
![]()
, Я Уе Уе, да не сърбаш от некоя пъничка а ?
А късмет де

Не, но познавам някои такива хора и имам някаква идея "колко струва всичко"... в смисъл, донякъде даже се възхищавам на някои качества на такива хора

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Чада мои ,има едно филмче ,Духът на времето .. изтеглете си го и който не го е гледал задължително да го гледа .. ще ви светне всичко свързано с пари как се движат те , в кого и т.н. В общи линии с мънкане по форумите не става работата .
- borislav.georgiev.1990
- кандидат ентусиаст
-
абе ти нормален ли си ? ти дане не си от тия гангстерите с газовите пистолети?Apassionata написа:Сондьора написа:Apassionata написа:Пък за краденето в големи размери......... заслужават и някаква доза уважение![]()
![]()
, Я Уе Уе, да не сърбаш от некоя пъничка а ?
А късмет де![]()
![]()
![]()
Не, но познавам някои такива хора и имам някаква идея "колко струва всичко"... в смисъл, донякъде даже се възхищавам на някои качества на такива хоразащото ги нямам... или не искам да ги продобивам

- AlibiTu
- ентусиаст
-
- Кара: BMW M6 Cabrio V10 manual
- Детайли за колата: Единственото в Европа M6 Cabrio V10 с ръчни скорости
bum_bum написа:AcOrP написа:...и не са придобити по престъпен начин..
“зад всяко голямо богатство се крие престъпление”... Гьоте мисля, че беше![]()
В държава, която те души всячески няма как да понапълниш хралупката без да престъпиш закона.
Гьоте не е писал такива работи

... точно с този цитат започва книгата на Марио Пузо : Кръстникът.
Е30 325 > Е30 318ис (М50Б25) > Е36 316 > Е38 728 > F32 435i > E64 M6 V10
Не мисля, че всичко опира до завист. Да, тя също е фактор, но кой не иска да кара Ferrari например?
Както виждам от темата, повечето хора се дразнят от това, че тези лъскави возила, които на глава от населението са много повече от където и да било другаде, най-вероятно не са купени с "чисти" пари. Убеден съм, че има и "легални" такива, по-горе примерът с продадените имоти беше много добър.
Това, за което и мен ме е яд е, че дори и очевАдно престъпните елементи парадират с подобни автомобили и никой не ги закача.
Във Финландия например, ако си купиш Bentley или нещо такова, буквално на следващият ден данъчните са ти на вратата и питат откъде са парите за тази кола - ако не можеш да докажеш, колата се конфискува, а теб те съдят за укриване на доходи.
Иначе аз се радвам, като видя някакъв екзотичен автомобил - преди 2-3 седмици "се гоних" с едно Gallardo Spyder по Цариградско, само за да мога по-дълго време да слушам звука му. Добре, че имаше трафик, та успявах да го следвам.
Както виждам от темата, повечето хора се дразнят от това, че тези лъскави возила, които на глава от населението са много повече от където и да било другаде, най-вероятно не са купени с "чисти" пари. Убеден съм, че има и "легални" такива, по-горе примерът с продадените имоти беше много добър.
Това, за което и мен ме е яд е, че дори и очевАдно престъпните елементи парадират с подобни автомобили и никой не ги закача.
Във Финландия например, ако си купиш Bentley или нещо такова, буквално на следващият ден данъчните са ти на вратата и питат откъде са парите за тази кола - ако не можеш да докажеш, колата се конфискува, а теб те съдят за укриване на доходи.
Иначе аз се радвам, като видя някакъв екзотичен автомобил - преди 2-3 седмици "се гоних" с едно Gallardo Spyder по Цариградско, само за да мога по-дълго време да слушам звука му. Добре, че имаше трафик, та успявах да го следвам.

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: Откаде имат пари за тия Джипове незнам
borislav.georgiev.1990 написа:Не сте ли се запитвали откаде имат тия пари за тия джипове? (Х3,Х5,Х6,МЛ,и т.н.т.) разбирам че някои са работили с години но има момчета на по 18-20 години които карат такива возила и незнам откаде са намерили тия пари за тия джипове,аз на ден виждам поне по 200-250!
Момчетата и момичетата на по 18-20 години са били отличници в училище, как няма да карат джипове.