кога ще се научи българина на етика?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 10 Юни 2009, 23:55

Apassionata написа: всъщност цял живот се боря с нетърпеливостта си и това да не ме завладяватт изяждащи и унищожителни отрицателни емоции...Не знам доколко успявам, но поне се старая :confused: ;)

Харе рама, харе рама,
рама харе рама харе
рама рама рама рама
харе харе харе харе.
Вечер преди лягане и ще си наредиш чакрите...ох, с тия простотии ми промиха главата в университета преди няколко седмици...МО, а какво уча, а :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Сори за офтопика, ама то тая тема отиде за кофата. :mhihi: :mhihi:
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 11 Юни 2009, 0:12

:weed: Peace, brothers and sisters :weed:
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 11 Юни 2009, 1:45

Етиката ние си я създаваме. Ако всеки от нас се държи прилично по пътищата, ще видите как постепенно това ще стане принцип за всички.
Като отидем в чужбина, как така изведнъж всички ставаме шофьори за чудо и приказ, а още като стигнем на 20 км от границата и настава ужасът?

Повече уважение към околните е нужно, за едните две минути сами си правим кошмарни улиците.

И регистрацията няма никакво значение. Карам по един и същ начин. кореняк-софиянка съм, а съм била с врачанска регистрация година и половина, със СО съм в момента, просто защото все не намирам време да си прехвърля колата. Регистрацията не определя произхода. Това е същото като, някой да дойде от провинцията, смени си още първата седмица личната карта и веднага си прехвърли колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 11 Юни 2009, 10:33

ferdy написа:Етиката ние си я създаваме. Ако всеки от нас се държи прилично по пътищата, ще видите как постепенно това ще стане принцип за всички.
Като отидем в чужбина, как така изведнъж всички ставаме шофьори за чудо и приказ, а още като стигнем на 20 км от границата и настава ужасът?

Повече уважение към околните е нужно, за едните две минути сами си правим кошмарни улиците.

И регистрацията няма никакво значение. Карам по един и същ начин. кореняк-софиянка съм, а съм била с врачанска регистрация година и половина, със СО съм в момента, просто защото все не намирам време да си прехвърля колата. Регистрацията не определя произхода. Това е същото като, някой да дойде от провинцията, смени си още първата седмица личната карта и веднага си прехвърли колата.

еми да си внесем малко шофьори от чужбина, за 3-6 месеца пък да видиме :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 11 Юни 2009, 11:04

_65536_kb_sec_ написа:
ferdy написа:..................

еми да си внесем малко шофьори от чужбина, за 3-6 месеца пък да видиме :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Не е нужно, то в предаването на слави имаше коментар за точно това.
Когато Българина отиде в чижбина спазва всички правила кара нормално и не прави нарушения!!!
А когато англичанина дойде в България прави каквото си иска, защото никой не му праи нищо съществено :!: ;)
Защо не си позволява никой в Германия, Австрия и тн. да не говорим за Швейцария да мине на червено, да кара без колан или да прави забранено ипреварване :?:
Защото шанса да те хванат е 99%, а глобата е ДЕБЕЛА и трябва да я платиш, и рушвет НЯМА :!: ;)
А тука в момента в който чужденеца разбере, че всичко минава с няколко евро, все едно е пил кафе и всичко отива по дяволите, а на всичкото отгоре и 90% от случаите просто няма кой да те хване, че правиш магария :!:
Дисциплина се налага не само с правила и празни приказки, а и с контрол над правилата ;)
Тук глобите също не са никак малки за стандарта ни, само трябва да почнат за най малката издънка на пътен полицай да го гонят и на негово място да отива друг с конкурсен изпит, а не както сега с рушвет от 20 000лв.(поне така се говори за София).
Да им направят заплатите като на депутатите по 3000лв. за да не се изкушават да взимат рушвети и за една година, ще станеме по етични от най -етичните ;)
Не за друго, ми просто българина е стиснат и не обича да плаща, а когато те притиснат и ти вземат колата задето си карал със 150 на околовръстното, много ще се замислиш следващия път :!:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 11 Юни 2009, 11:21

vld написа:
_65536_kb_sec_ написа:
ferdy написа:..................

Не е нужно, то в предаването на слави имаше коментар за точно това.

Тоя па Слави кво коментира???, като той самия е в пъти по опасен шофьор от всички нас! ;)
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 11 Юни 2009, 11:33

vld написа:Да им направят заплатите като на депутатите по 3000лв. за да не се изкушават да взимат рушвети и за една година, ще станеме по етични от най -етичните ;)

С заплати няма да се оправи, поне аз така мисля. С едни големи глоби, като полицая да е с процент примерно превишена скорост с над 30км/ч, 3000 лв акт, за куката 300лв. Минаване на червено 1500лв, неправилно престрояване /изпреварване, бус линия 2000лв. Да видиш кво ше стане!!!
Ше караме кротко кат агънца!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 11 Юни 2009, 11:45

Сондьора написа:
vld написа:Да им направят заплатите като на депутатите по 3000лв. за да не се изкушават да взимат рушвети и за една година, ще станеме по етични от най -етичните ;)

С заплати няма да се оправи, поне аз така мисля. С едни големи глоби, като полицая да е с процент примерно превишена скорост с над 30км/ч, 3000 лв акт, за куката 300лв. Минаване на червено 1500лв, неправилно престрояване /изпреварване, бус линия 2000лв. Да видиш кво ше стане!!!

:mhihi: ти кат депутатите, то и затва толко работат законите :roll:
При това което предлагаш, знаеш ли какво ще стане? Куката няма да иска 20лв, а 500 и ти притиснат от акта за 2000 ще му ги дадеш, пак ще има курупция и пак ще се минава метър. Драконовите закони не важат за нас... А защо в Германия хората карат така, ами просто... защото там имат култура! Тук тя липсва.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 11 Юни 2009, 11:49

///peter написа:
Сондьора написа:

:mhihi: ти кат депутатите, то и затва толко работат законите :roll:
При това което предлагаш, знаеш ли какво ще стане? Куката няма да иска 20лв, а 500 и ти притиснат от акта за 2000 ще му ги дадеш, пак ще има курупция и пак ще се минава метър. Драконовите закони не важат за нас... А защо в Германия хората карат така, ами просто... защото там имат култура! Тук тя липсва.

Незнам, надали ще иска подкуп при положение, че на ден може да си изкарва напълно легално, без притеснение по 3000-4000 лева.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 11 Юни 2009, 11:55

Сондьора написа:

Бате ти май понятие си нямаш как се образуват данъците и глобите ;)
При ниска средна заплата на Българина няма как да се образуват такива глоби! Ако заплатите ни наподобяват тези от ЕС, тогава има база за увеличение на глобите, да не говорим че вдигането на глобите е мотив за увеличаване на корупцията!
Единствения начин да намалее корупцията е да се увеличат заплатите на полицаите, та да могат те самите да не искат да си рискуват работата, казвам намалее, защото корупцията никога няма да се изпари ;)
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 11 Юни 2009, 11:56

от който 1000 ще са данък и българския пазител на реда, ще си каже. Шшш, аз не мога ли да им взимам по 500 и да ги пускам ей така ;)
Изобщо идеите ти са хубави, ма на теория. Помисли останалите служители на реда как ще гледат на заплатата от 5000лв за катаджията и тази от 500 за обикновения. :roll:
Пак държа да подчертая липсата на култура, няма да се скрие и от 10 000лв за неправилно паркиране.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 11 Юни 2009, 12:29

Добре де , а защо всички се хващате глобата да е 2000,1500, 1000 и тн.
Това не е нужно.
Просто, ако заплатата му е 3000лв. на полицая, който работи на смени и половината месец му е свободен, че и повече.
Няма никога да вземе 20лв. рушвет и да си рискува работата.
Сега глобите са си достатъчно големи, да не би да е малко превишаване на скоростта с 40км/ч е 300лв. и 6 месеца без книжка.
Хич не е малко, на околовръстното се кара със 100-120 , а ограничението е 60!
Та според мен е напълно нормална да им дават висока заплата и при най малкото съмнение за корупция да ги уволняват ;)
А за да има читава полиция е хубаво да имат високи заплати като цяло, не само катаджиите! ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 11 Юни 2009, 12:35

hemicharger ,

В България е пример, че с увеличение на заплатите корупция, кражби / в предвид на работното място /и т.н. не намаляват. / При сегашното ни правителство с увеличението на заплатите им, спряха и да ходят на работа даже/
А и глобите в момента, не само за катаджиите са в пъти по малки от, колкото трябва да бъдат. Понеже в някой сфери е по добре да плащаш глоби, от колкото да спазваш закона /излиза по скъпо/.

Но пак се отплеснахме нещо от темата за етиката.

п.п Вчера на едно момиче са и свили голфа /струва 500лв/ :help:, няма каско.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 11 Юни 2009, 13:43

Леле к'ва салата стана тука :mhihi:
Започнах с въпрос,минахме през обиди и оправдания. Сега няк'ви мечти ,препоръки....... ако заплатата на куките стане по 3000лв и аз отивам да Ви дебна за нарушения ;)
Истината е в самите нас. Какво му трябва на българина,а?
Една здрава тояга и бой ,иначе няма оправия :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 11 Юни 2009, 14:04

Тц, не тояга, а личен пример му е майката. Какво говорите за българина, все едно всички ние сме марсианци?

Ето ви случки от днес: направих 40 км в София до обяд, държах се прилично на пътя, пуснах поне 10-15 коли пред мен, след няколко от тях на мен ми е наложи да се пристроявам, колегите от колите зад мен ме видяха, че съм добра и също ми направиха път. Просто личен пример е нужен, нищо друго. След някой жест едно присветване, аварийки, едно махване на ръка и готово. И ще си живеем в мир и любов и няма да слизаме да се бием по светофарите.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата