Автоборсите...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.White » 13 Яну 2009, 13:05

Баси как го нападнахте човека,не е въпроса дали колата си струва парите,дали е пребоядисвана и тн.,според мен не може да налетиш да биеш клиент или да го гониш, защото направил някакъв коментар(било то и тъп).Преди години така с едни на горубляне едва не се овъргаляхме щото му поисках на един VIN(не знам беше ли чувал кво е тва) и все пак твърдеше, че аз нямало как да разбера тая кола коя година била щото той можел да смени еди къв си бъбрек.Голяма част от авто джамбазите нямат и хабер от коли марки и тн,ама кажеш ли им нещо и почват да те гледат остро, е не може всички да им харесваме стоката.
За радост има и вече сериозни вносители на коли,там за мен вероятноста да вземеш читава кола е доста по-голяма , не казвам че е 100% гаранция но аз примерно от автоджамбазин тип горублянски тумбак кола не бих купил

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 13 Яну 2009, 13:41

JANI написа: ........ трябва да търсиш идеалния маняк дет си купува 4асти само от дару , и тн което пак нема да стане ........

Защо да не стане , Колега , продавам две такива BMW-та /в подписа ми/ подържани с оригинални части и както трябва , ама трябва да се появи и човек , който наистина е готов да купи такава кола , а не такива , които искат да е такава , ама ако може да е наполовин цена. Според мен просто няма такъв , който да си обяви качествено подържаната кола , в напълно перфектно състояние за продаване и то на ниска цена , и купувачте трябва да са наясно с това , защото съм почти сигурен , че и те ако са на отсрещното място и те биха постъпили по същия начин. За автокъщите , не искам да коментирам много , но да не забравяме , че тези коли са докарани с цел печалба и като са на такива ниски цени може да си представите за колко е купена , и имайки в предвид горното изречение , може да си представите , и защо е продадена евтино , защото и чужденците знаят коя кола е качествено и коя не и каква цена може да и се иска.

За колите от Италия , четох една тема в един друг форум , която според мен ще е интересна на доста от Вас.
Ето сдин линк към нея:

Линк

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 13 Яну 2009, 14:31

БАЦЕ тоя линк го заеби! ТИ ПРОЧЕТЕ ЛИ внимателно тва от линка купил колата от Карнобат от гаражче :mhihi: :mhihi: :mhihi: Ми много ясно че ще го наиграят такива :mhihi: :mhihi: :mhihi: Ще отидеш ти да дадеш 20 000лв в некво гаражче в Карнобат е ТОЯ ЛУД ли е къф е. Не не е луд знам къв е гледал е да е евтинко!

А питай ме сега защо ние с колегата Nasti за 2007 и 2008 общо имаме продадени НАД 500 автомобила внос от ИТАЛИЯ повтарям за неразбралите ИТАЛИЯ и нямаме нито един такъв случай???? ;)
Признавам случва се да ударим греда с техническото състояние...но това си е нормално за тази бройка
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 13 Яну 2009, 14:49

madpetio написа: .......Не не е луд знам къв е гледал е да е евтинко!
.......

Аз точно и това имам в предвид с линка , Колега.
Също така , и че с това става с коли , внос от Италия.
Това , че ти или колегата @Nasti не сте имал такъв случай , не означава , че при други е нямало.
Все пак се вижда ясно , че под заглавието пише:

..... 755 издирвани от Интерпол коли регистрирани в КАТ .....

С това става ясно , че това не е единствения такъв случай.
Доколкото разбирам от поста ти се занимаваш с внос на коли. Все пак може ли да ни посъветваш мен поне има ли някакъв начин , с който може да се предпазиме от такива коли , защото за сега поне , според мен единствения начин е да не си купуваме кола внесена от там.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 13 Яну 2009, 15:07

madpetio написа:А питай ме сега защо ние с колегата Nasti за 2007 и 2008 общо имаме продадени НАД 500 автомобила внос от ИТАЛИЯ повтарям за неразбралите ИТАЛИЯ и нямаме нито един такъв случай???? ;)
Признавам случва се да ударим греда с техническото състояние...но това си е нормално за тази бройка

2007-ма беше силна за всички вас, вносителите на автомобили, просто защото паднаха митата след влизането ни в ЕС. Почти съм сигурен обаче, че през 2008-ма сте продали по-малко от 2007-ма. Такава е тенденцията. И сега отново съм почти сигурен, че в началото на Януари сте продали по-малко коли, от колкото в началото на Януари 2007-ма. Нормално е... :idea:

Факт е обаче, че изреваха доста хора купили си коли от Италия. Горят по една и съща схема. Същото е и с авточастите. Как изведнъж се появяват чисто нови коли за части. Изчезва колата късно вечерта (съвсем случайно), вкарват я в моргата в Италия, разколачват я и на сутринта е натоварена на ТИР-а за БГ. След това се подава жалба, че е открадната, шасито е унищожено и... имаме чисто ново Ауди на части. Един път лапат от застраховка, втори път от продажбата на колата за части. Просто италианците си бръмчат на каско и това е.

То не, че тук е много по-различно, но... :mhihi:

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 13 Яну 2009, 18:01

Значи схемите за кражба не сме ги измислили ние българите.
И схемите на всякаде са еднакви ,не си мислете че ние откриваме топлата вода.

СЪВЕТА МИ Е купувайте си коли от проверени автотърговци тук или в Италия.
Неказвам,че това е единствения случай! Знам за доста случай не за всичките 700-800.
Както и съвета винаги ми е бил същия - да се купува от проверени търговци. Обаче клиента в българия винаги го печелиш с цена! Са тия шлагери ми е писнало да ги слушам ,че ще платите колко трябва за читава кола - НЯМА ДА ГО НАПРАВИТЕ!!! ;)

Това да се изкажеш да не се купува кола от Италия звучи като да кажеш да не си купуват хляб хората :mhihi: :mhihi: :mhihi:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 13 Яну 2009, 18:06

WilliamsF1Team написа:
madpetio написа:А питай ме сега защо ние с колегата Nasti за 2007 и 2008 общо имаме продадени НАД 500 автомобила внос от ИТАЛИЯ повтарям за неразбралите ИТАЛИЯ и нямаме нито един такъв случай???? ;)

2007-ма беше силна за всички вас, вносителите на автомобили, просто защото паднаха митата след влизането ни в ЕС. Почти съм сигурен обаче, че през 2008-ма сте продали по-малко от 2007-ма. Такава е тенденцията. И сега отново съм почти сигурен, че в началото на Януари сте продали по-малко коли, от колкото в началото на Януари 2007-ма. Нормално е... :idea:

Факт е обаче, че изреваха доста хора купили си коли от Италия. Горят по една и съща схема. Същото е и с авточастите. Как изведнъж се появяват чисто нови коли за части. Изчезва колата късно вечерта (съвсем случайно), вкарват я в моргата в Италия, разколачват я и на сутринта е натоварена на ТИР-а за БГ. След това се подава жалба, че е открадната, шасито е унищожено и... имаме чисто ново Ауди на части. Един път лапат от застраховка, втори път от продажбата на колата за части. Просто италианците си бръмчат на каско и това е.

То не, че тук е много по-различно, но... :mhihi:

То според мен за да се открие колата трябва да тръгнат от частите...демег всяка част от разглобена кола си има освен каталожен и сериен номер...при която се монтира на дадено шаси...но това би трябвало да седи в производитела(за да разбереш дадена част дали е от това шаси)...но едва ли всеки има право да търси инфо там...а като са много авточасти как да стане това освен прокуор да издаде заповед за обиск на всички морги...?!
Това е то далаверата...италиянците дружат с джамбазите...продават колата на джамбаз,а джамбаз я продава и съобщава на италиянеца че е продадена и по-късно пускат че колата е открадната...извод купувача гори...примерно ако е купил за 5 бона то съответно отиват за автоджамбаза...а тези пари които автоджамбаза е купил от италиянеца пр. 500 евра то италиянеца си ги взима като я обяви за крадена и хоп на ти застраховка от примерно 5 бона и ето ти 5 бона + 500 евра за италиянеца...е то мафията е навсякъде...ако я конфиксуват тая кола то тя се връща пак в италия хоп я разглобяват на части и ето ти пр. още 5 бона на части и проблемът приключва...какво става джамбаза 5 бона печалба,италиянеца 10 бона + 500 евра дето я продал на жамбаза,а купувача гори с 5 бона.... :mhihi:

Това което го изписах не е реално но просто ми е такова разсъждението...за да приключи всичко трябва да стане точно така..хем печалба и хем прикриват уликите...

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 13 Яну 2009, 19:40

Бахти, целио форум, търгаши станахме, една убава кола нямаме, всичко е кенеф. Ми да, От Италия идват с надрани детайли, ама от Адвстрия и Германия, идват със синдрома на Опел, демек, липсват детайли :mhihi: А това, че в Италия не ги пазели, ми и в Германия има мародери и в Италия има хора дето си пазят колите, зависи от цената, ама нема кой да даде по 8000лв за хубава е36ца седанче М43, тогава ще е арна, или е39ка 97ма за 12000лв, тогава ше ас реални цените и състоянието, сега се внася това което ще се продаде, а не това което е хубаво :idea:

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 13 Яну 2009, 21:23

madpetio написа:БАЦЕ тоя линк го заеби! ТИ ПРОЧЕТЕ ЛИ внимателно тва от линка купил колата от Карнобат от гаражче :mhihi: :mhihi: :mhihi: Ми много ясно че ще го наиграят такива :mhihi: :mhihi: :mhihi: Ще отидеш ти да дадеш 20 000лв в некво гаражче в Карнобат е ТОЯ ЛУД ли е къф е. Не не е луд знам къв е гледал е да е евтинко!

А питай ме сега защо ние с колегата Nasti за 2007 и 2008 общо имаме продадени НАД 500 автомобила внос от ИТАЛИЯ повтарям за неразбралите ИТАЛИЯ и нямаме нито един такъв случай???? ;)

Ти ако се ориентираш по номера на фактурите, много бъркаш, доста над 700 са колите маме :mhihi: :mhihi:

Относно крадените коли, грешката си е в търговеца, че не си е проверил от къде купува а се литка само по цената, същия е и проблема на клиента, аз плащам по 40 еуро на всеки един автомобил за да мине през нотариус сделката, ако е от частно лице, после плащам и данъците на италианската автокъща но колата идва при мен с фактура...
Относно колите от Италия, ВСИЧКИ КАПАЦИТЕТИ - ЕЛАТЕ И ВИЖТЕ МОЕТО БМВ И ГО СРАВНЕТЕ С НЕМСКИТЕ РЪЖДИЛНИЦИ, НА КОИТО С ИДЕНТИЧНИ ЕКСТРИ ТАМ ИМ ИСКАТ ТОЧНО КОЛКОТО АЗ ЗА МОЕТО В БГ С ПЛАТЕН АКЦИЗ!!!!
Под 100 000км., сервизни документи - кожата на шофьорската седалка 1:1 с другите, температура -15, не е палена седмица, палиш и не се чува че работи 6 цилиндровия мотор, а в 'талия не сменяли маслата а? :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: пък аз винаги питам, а ти в коя част на Италия си ходил и отговора е, "...ееее ама аз ама не, абе така казват, ама един познат беше и каза... ама... аааа..."
Аре чиба в немачко купувайте от арабите и турците ръждилниците на цената на златото продавайте ги после в БГ на цените на които аз продавам новия модел И НЕ ИСКАМ НА НИКОГО ДА КАЗВАТЕ КОЛКО КОЛИ С ИТАЛИАНСКИ ПАПИРИ СТЕ ВИДЕЛИ В НЕМСКО!!! :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: На криво
Мечтае да кара: Още по-на криво

...

Мнение от Изрода » 13 Яну 2009, 21:41

Nasti написа:Относно колите от Италия, ВСИЧКИ КАПАЦИТЕТИ - ЕЛАТЕ И ВИЖТЕ МОЕТО БМВ И ГО СРАВНЕТЕ С НЕМСКИТЕ РЪЖДИЛНИЦИ, НА КОИТО С ИДЕНТИЧНИ ЕКСТРИ ТАМ ИМ ИСКАТ ТОЧНО КОЛКОТО АЗ ЗА МОЕТО В БГ С ПЛАТЕН АКЦИЗ!!!!
Под 100 000км., сервизни документи - кожата на шофьорската седалка 1:1 с другите, температура -15, не е палена седмица, палиш и не се чува че работи 6 цилиндровия мотор, а в 'талия не сменяли маслата а? :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: пък аз винаги питам, а ти в коя част на Италия си ходил и отговора е, "...ееее ама аз ама не, абе така казват, ама един познат беше и каза... ама... аааа..."
Аре чиба в немачко купувайте от арабите и турците ръждилниците на цената на златото продавайте ги после в БГ на цените на които аз продавам новия модел И НЕ ИСКАМ НА НИКОГО ДА КАЗВАТЕ КОЛКО КОЛИ С ИТАЛИАНСКИ ПАПИРИ СТЕ ВИДЕЛИ В НЕМСКО!!! :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

:yes:
Затова аз търсих кола специално от Италия,щото съм на мнение че за мотор хвърляш 1000 -1500 лева и е НОВ,а ръждата тръгне ли колата е обречена-гърнета,ходова част,тампони и напоследно място ламарини.Трябват ти хиляди пари и нокога не може да стане каквато е била.

Ходил съм по Германия и Австрия,дори и във Скандинавско и да ви кажа по аутобана ме изпреварваха само БМВ та(много рядко други марки) и не видях никои да ги жали,плюс това кола от каране не се плаши,а се троши от некадърие и елементарна техническа безхаберност,така че приказки от 1001 нощ съм ги слушал много от КВАРТАЛНИ РАЗБИРАЧИ.Ама аз съм чул,ма един приятел,ма на маикати .....

ПС.Както и тука има хубави коли-които естествено струват доста,така има и кошници с фабрична газ :mhihi: за по 3-4 хил. и нали се сещате търговеца кое ще купи,и съответно кое ще се продаде първо-ПАЗАРНА ИКОНОМИКА.Същото е и по света
Изображение Изображение Изображение

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 13 Яну 2009, 22:20

sonny написа:Бахти, целио форум, търгаши станахме, една убава кола нямаме, всичко е кенеф. Ми да, От Италия идват с надрани детайли, ама от Адвстрия и Германия, идват със синдрома на Опел, демек, липсват детайли :mhihi: А това, че в Италия не ги пазели, ми и в Германия има мародери и в Италия има хора дето си пазят колите, зависи от цената, ама нема кой да даде по 8000лв за хубава е36ца седанче М43, тогава ще е арна, или е39ка 97ма за 12000лв, тогава ше ас реални цените и състоянието, сега се внася това което ще се продаде, а не това което е хубаво :idea:

Е кажи ми после как да им обясня на клиентите,че няма никво значение дали една кола е от Италия или от Германия?Идва и това било онова ама от Италия кенеф нз кво ще си я купел от Германия.Ми иди и си я купи ама колко от колите внос от Германия идват директно с италянските талони а?Малоумници!Българина е такъв,че като е тънка лайсна е боклук 100% ама па ако е мн скъпо и поддържано обръща веднага и почва да се пазари как щял от Дупница,Горубляне и т.н да я земе с по 1500 надолу.Тъпа нация сме ей :)

п.п Към колегите-Момчета дано тая година да е по доходоностна от 2007 и 2008 макар,че като гледам как се стягат нещата не е на добре.Успех
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Яну 2009, 22:34

аз пък знам че няма значение от коя държава е купена колата. навсякъде по света има трошки и запазени коли.

единственото което има значение е как е подържана и как е карана. а това са неща които могат да се видят точно за 5 минути от човек които разбира.

разбира се един основен преглед е най-добрата оферта, но това често е невъзможно... затова (аз лично) гледам следното:

1. да няма ръжда (елементарно)
2. да не е пребоядисвана (елементарно - а ако нямаш око за това- винаги има дълбокомери за боята които са общо взето точни)
3. съединителя (ако има) да отлепя хубаво
4. отвивам свещ и гледам.
5. паля на студено и слушам
6. гледам картера (или пластмасите отдолу) за удари
7. гледам соплото на гърнето/тата - да няма масло
8. щракам всички копчета да видя дали работят
9. ако до тука ми е харесала сядам да карам 1-2 км и минавам през всички предавки и слушам окачването, главното предаване...

и .. това е.. другото и да не е наред се прави ...

кола се купува импулсивно във повечето случай. ако ти харесва как върви и те кефи- ще направиш компромиси със качеството й. факт
алекс
трабант 601с
разни други возила

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 13 Яну 2009, 22:49

Има обаче една пречка - ние купуваме коли за износ спряни от движение там. Не се дава да се карат. Да се отвиват свещи и т.н.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SvetlyoSvetlyo » 13 Яну 2009, 23:56

От мене тръгна цялата тема... :) мойто мнение е че всичко си е до кола и до човека който я е поддържал или съответно не я е нема значение дали е италянец или немец, ако се е грижил добре за нея то тя ще си държи цената ако ли пък не няма :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 14 Яну 2009, 1:00

alx написа: .....
2. да не е пребоядисвана (елементарно - а ако нямаш око за това- винаги има дълбокомери за боята които са общо взето точни)
.......

Това според мен не е от значение. Например точно преди 1 месец е боядисвана предната броня на Е39-ката ми в "Дару Кар" , защото имаше от едната страна точки от камъчета и ще ми кажеш , че като не трябва да я взима никой , защото е боядисвана и то качествено боядисана. Е , да ама аз в обявата твърда , че колата е напълно перфектна и като твърда така наистина трябва да е такава , а ако е с точици от камъчета по бронята автоматически това се отразява като забележка по-колата и автоматически думата перфектна трябва да отпадне. Все пак като се използва за една кола тази дума , трябва и автомобила да отговаря на тази дума. За да е напълно перфектна , това означава , че не трябва да има и драскотини , нито точици. За да няма драскотини или точки от камъчета една кола втора употреба в повечето случаи трябва да е бодисвана. В такъв случай ако не искаш да е боядисвана ти значи или не търсиш напълно перфектна кола , или търсиш някаква , която много трудно ще намериш , защото напълно перфектна кола втора употреба , която не е боядисвана с цел отстраняване на такива леки забележки , много трудно ще намериш или поне в България.

Та по темата , за колите от Италия. Истината е , че както има и по качествени коли и некачествени коли , които се продават в Германия така има и в Италия така има и навсякъде включително и в България макар и малко. Естествено и нормално е добрите екземпляри да са на по висока цена както и тук така и в чужбина. Въпроса е , колко от купувачите купуват качествени коли и са готови да платят по висока цена за такава кола? Еми да не се заблуждаваме , ама поне в България мисля , че са много малко тези хора. Масово гледат да е възможно наполовина цената , а пък после разчитат на късмета си да са уцелили добър екземпляр откъм качество. Затова и автотърговците докарват масово по-некачествени коли просто , защото това се купува заради цената му , а ако докарат нещо напълно перфектно на по висока цена , много по-трудно ще го продадът и много повече време ще им отнеме тази продажба , а накрая печалбата сигурно ще е една и съща. Като неискате да се продават боклуци , ами не ги купувайте. Спрете ли да ги купувате , просто няма да ги докарват. Според мен нетрябва да се гледа винаги цената да е ниска , все пак това е кола и то вслучая говориме за кола втора употреба , преди всичко трябва да се обърне внимание и на състоянието , в което се намира.

Колега @madpetio всъщност аз просто попитах , ако може да ни посъветваш по какъв друг начин освен да не купуваме коли от Италия можем да се предпазим от такива коли , като тази , която се споменава в линка , защото аз друг начин за момента не виждам. Питам като заставам от страната на хората , които например нямат познати автотърговци или поне такива , на които може да се доверът.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата