Трафика в София
Модератор: Общи модератори
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
AGD написа:Всички сте забелязали, че от около две седмици стана пак лудница в София, но само един колега е обърнал внимание на цената на горивата. Ясно е, че инфраструктурата не може да поеме трафика, но причината за пиковете/спадовете, не е че софиянци си отиват по родните места или че "провинциалистите" идваме да видим що е то град. Просто за много хора цената на горивото е определяща за това дали ще отидат на работа с колата или автобуса.
Да бе да... и на 2 + лв за литър си беше същото

- Красимир!
- младши ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3 CSL
Всички са в еуфория покрай празниците и за т'ва е такава лудница по пътя.. Всеки търчи наляво, надясно..
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
AGD написа:Всички сте забелязали, че от около две седмици стана пак лудница в София
Мне... не съм забелязвал лудницата да е преставала от както почна новата учебна година. Лятото беше доста по-спокойно, даже съм стигал в "пиков" час от 7-ми километър на Цариградско до басейна Спартак за ~15 минути. Сега бих бил доволен на час и толкова.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
Нормално е да е така, не виждам какъв толкова е проблема....цяла година си висим в задръстването, сега какво?
Нормално е всички да се движат и пътуват който където си поиска, особено по празниците, нормално е ако искам да отида до Варна, днес цял ден да се разхождам там и вечерта да се прибера....по целия свят е така. Никъде хората не се делят толкова глупаво на софиянци и провинциалисти като нас...
После що лятото ни се радват на морето катаджиите като видят СА.....ми ще се радват, не може цяла година всички с различен номер от СА-то да се гледат на кръв в столицата, после защо всички мразят софиянци....
София е столицата на България, град достъпен за всички българи, а не бащинията на няколко хиляди души.....
Нормално е всички да се движат и пътуват който където си поиска, особено по празниците, нормално е ако искам да отида до Варна, днес цял ден да се разхождам там и вечерта да се прибера....по целия свят е така. Никъде хората не се делят толкова глупаво на софиянци и провинциалисти като нас...
После що лятото ни се радват на морето катаджиите като видят СА.....ми ще се радват, не може цяла година всички с различен номер от СА-то да се гледат на кръв в столицата, после защо всички мразят софиянци....
София е столицата на България, град достъпен за всички българи, а не бащинията на няколко хиляди души.....

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Penchev написа:Току-що минаха тракторите по бул."Владимир Вазов"![]()
Аз на прозореца на офиса гледах ей така![]()
![]()
![]()
Просто незнаете какво вече става в София![]()
Георги Пенчев
Това всъщност не е никакъв протест на селскостопанските производители, а са ударната бригада на мафията на провинциалистите и идват да реализират последния етап на борбата на селяните да превземат София, а като междинна цел им е поставена задачата да парализират трафика и комуникациите в столицата. Тракторите им всъщност са добре маскирани танкове и БТР-и.
Действията им са подготвени от тайни провинциални агенти - диверсанти, осъществили безброй операции по молове и други търговски обекти, с основната цел да попречат на спокойното предколедно пазаруване на враждуващата с провинциалистите аристократична прослойка от обществото, наричаща себе си "софиянци". Целта на всичко това е, при окончателната реализация на плана, в представителите на "софиянци"-те, да има повечко пари кеш, които да бъдат нагло присвоени от изпратените рейнджъри.
Другата ударна група е тази на мафията на студентите-провинциалисти, които са по-леко оборудвани от трактористите и имат подпомагаща функция по преследване в градски условия на родени в София и анихилирането им.
Призовават се всички, на гърба на чиято лична карта пише СОФИЯ, да изключат тока, водата и парното в домовете си, да вземат с тях, личните си документи, да се наметнат с бял чаршаф и да се отправят към сборните пунктове за отвеждане, които ще им бъдат съобщени от водачите на тракторите!
Настъпи часът на деветнайсетодекемврийската революция!
Казвал съм Ви, че в селските ни тикви се мъдри пъклен план...ето ви го сега в действие!
Едно време и в щатите биеха негрите, ама сега вижте какво стана - взеха да им викат афро-американци и един от техните стана президент...е, още не са го докарали като евреите - един от техните да стане Господ, ама и това не е малко...

Happy New Year!
Последна промяна someone на 19 Дек 2008, 13:01, променена общо 4 пъти
- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил
Мдааааа, как пропуснах да го спомена ?!
- голям процент от "новодошлите" са крайно нагли и безочливи ла*на, които си мислят, че тук всичко се случва както си решат, за да се чувстват досущ като в малкото градче/село от което с последни мъки са успяли да се измъкнат
ма нали това е голям град всичко ни е позволено, щооо да не си показваме магариите !?
Ако по някакъв начин си ме предизвикал, бъди сигурен, че няма да седя безучастно и да гледам като полезно изкопаемо
Ако ли не - безпричинно никога няма да те "засека". Впорчем ти това ли правиш - да засичаш хората, щото пък те като бързат и това не те удовлетворява (очевдино) си много велик, а? 
Това ти последното изказване в цитата просто доказва за манталитета на "великия гражданин"... пред другите може да се правиме на 2 и половина, ма май тия с с/г/цл всяват някакви други чувства у твоята личност
И като последно само искам да питам за каква злоба у хората говориш!? Ти няма ли да преливаш от любов, топли чувства, колегиалност и толерантност, когато града в който си отраснал и познаваш по 1 начин, се заселят сума ти най-различни хора (м-у които тук-таме се срещат и нормални), които не се ориентират адекватно нито в движението, нито в заобикалящата ги средата; отделно от километричните колони които образуват сутрин и вечер, запушват и изходите на града по всички възможни празници и уикенди и т.н. и т.н.; и като цяло града заприлича повече на 1 голяяяяяяяяяма кочина !? Въпроса е реторичен, не се мъчи да отговаряш
От друга гледна точка - Ок, нека има, нека идват, но пак опираме до въпроса - само ако капацитета го позволяваше. Но, при положението което е сега, е повече от абсурдно всичко което се случва тук
Това кой какво твърди не ме засяга. Аз не съм казала, че по Коледа идват повече - напротив, твърдя обратното - всеки си отива там от където е.
Ако пък приемем твърдението, че идват по Коледа - еми не е баш на Коледа, а преди това - идават "на центъра, да купуват подаръци"
иии така...
А за гурбетчиите - написах, че ще се връщат от другите държави след Нова година
А ти ако не си на всяка манджа не знам кой
Особено пък на тея манджи с основни състваки софия + други градове... не знам.. засегнат ли се чувстваш какво ли 

b2 написа:Мноо си превъзбудена бе колежке
И в кво се изразява твойта НЕ-толерантност искам да разбера - някой път като ме засечеш по улиците (има ми я колата в галерията) със провинциялистки номер съм моля те демонстрирай
По спокойно с нервите пиите валериянчета, пушете - кой-квото го успокоява ма стига с тая злоба
...
Лошото е, че срещу S/G/CL класите не ми се рискува тая тактика...
Тва е положението тука и май вече през 2 седмици има такава тема..
Ако по някакъв начин си ме предизвикал, бъди сигурен, че няма да седя безучастно и да гледам като полезно изкопаемо

Това ти последното изказване в цитата просто доказва за манталитета на "великия гражданин"... пред другите може да се правиме на 2 и половина, ма май тия с с/г/цл всяват някакви други чувства у твоята личност

И като последно само искам да питам за каква злоба у хората говориш!? Ти няма ли да преливаш от любов, топли чувства, колегиалност и толерантност, когато града в който си отраснал и познаваш по 1 начин, се заселят сума ти най-различни хора (м-у които тук-таме се срещат и нормални), които не се ориентират адекватно нито в движението, нито в заобикалящата ги средата; отделно от километричните колони които образуват сутрин и вечер, запушват и изходите на града по всички възможни празници и уикенди и т.н. и т.н.; и като цяло града заприлича повече на 1 голяяяяяяяяяма кочина !? Въпроса е реторичен, не се мъчи да отговаряш

От друга гледна точка - Ок, нека има, нека идват, но пак опираме до въпроса - само ако капацитета го позволяваше. Но, при положението което е сега, е повече от абсурдно всичко което се случва тук

D3BEP написа:Нали твърдите, че провинциалистите са се домъкнали за Коледа в София? Виж се кво пишеш. Провинциалистите дошли за Коледа да видат София, гурбетчиите се върнали, алабала....
Това кой какво твърди не ме засяга. Аз не съм казала, че по Коледа идват повече - напротив, твърдя обратното - всеки си отива там от където е.
Ако пък приемем твърдението, че идват по Коледа - еми не е баш на Коледа, а преди това - идават "на центъра, да купуват подаръци"

А за гурбетчиите - написах, че ще се връщат от другите държави след Нова година

vicho написа:Предлагам ти, да се хванем и всички, които са провинциалисти да им бием шамари по кръстовищата. Аааамаха. Ще ни идват в хубавата столица. Много мразя провинциални регистрации
А ти ако не си на всяка манджа не знам кой

АПНИ, БАБА, 'АПНИ
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Scott написа:Трафика може да се пооправи акто пуснат метрото,като спрем да караме в бус лентите и повече хора се возат на градски транспорт
Аз лично бих се возил в градския,но не и сега претъпкани автобуси,смърди,седиш 2 часа в трафика прав смазан на Цариградско,е нестава
Не си много далеч от истината. Ключът не е нито инфраструктурата, нито цената на горивото..
Ключът е в качеството на обществения транспорт. Метрото само по себе си няма да реши проблемите на трафика, тъй като мрежата не е достатъчно добра ..
- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
horhef написа:И тая тема отиде на София Срещу останалия свят
Ми то един софийски патриот стига...
А те са много...
someone написа:----------!
Ти ся недей говори глупости и недей издава революцията, ми кажи аз кво да кажа на ордите брадясали и въшкясали провинциални бандити, дето не можаха да се доберат до София.
Колко пари можем да вземем на пленена софиянка? По колко вървът тея? Колко ше ни дадат най - много на парче?
Ключът е в качеството на обществения транспорт.
Според мен и там не е ключа.
Ето го най - простото решение.
Мести се столицата в някой голям град, дето е по - добре планиран, разположен и може да се развие инфраструктурно. Пловдив да кажем, на ключово място е.
За мен няма по -зле измислена столица на България от София. Даже Велико Търново да беха оставили, пак е по - добре.
И ше се свърши.
С трафика.
С проблемите.
С провинциалистите.
С повервалите си софиянци...
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
....подкрепям идеята с две ръце столицата да се премести някъде другаде! аз обаче имам по-добра идея- да я преместим тая наша столица да речем в Берлин....
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
Аз съм почти убеден че дори и лондонско метро да имахме пак всички щяха да се юркат с трошките си по улиците, щот как така до днес си карал баварец и сега в един момент да се качиш на метро или трамвай, сакън, кво ше си помислят после другите за мен, ами пичките от студ. град с кви очи ше ги гледам после

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
D3BEP написа:Ти ся недей говори глупости и недей издава революцията, ми кажи аз кво да кажа на ордите брадясали и въшкясали провинциални бандити, дето не можаха да се доберат до София.
Да седят в готовност. Ще ги повикаме!
D3BEP написа:Колко пари можем да вземем на пленена софиянка? По колко вървът тея? Колко ше ни дадат най - много на парче?
Не знам...по колко вървят софиянките* на "Париж"-а? Викам да им направим едно дъмпинг-че...пък и докато ги докараме до морето, ще са вече леко попреминали

D3BEP написа:Мести се столицата в някой голям град, дето е по - добре планиран...И ше се свърши.
С трафика.
С проблемите.
С провинциалистите.
С повервалите си софиянци...
Мдаммм...я да ходят да питат, на тия от Бон**, как им е

-------------------
* софиянка - закуска, която бургазлии, папат на закуска. Да се прави прави разлика със странджанката. Докато странджанката е добре препечена и вкусно изглеждаща филийка с кайма, софиянката е мазна и безформена тестена закуска
** Бон - град в Германия. Бивша столица на Западна Германия.

Последна промяна someone на 19 Дек 2008, 13:16, променена общо 2 пъти
- vesko06
- старши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
D3BEP, ела да видиш трафка в Пловдив какъв е..! На абсолютното диридже както и в София..! Имало е случай дет съм чакал по 40-50 минути на сфетофар...
По центъра изобщо не можеш да паркираш, дори няма място да се направят паркинги, та камо ли дет ги има на запад тея сгради, дет са целите паркинги...! Е например във Виена на центъра, има сигурно около 4164167 паркинга, дет са на 5-6 нива...! Цели сгради..! Айди няма да сменяме темата сега...
Та с тази връзка- Виена, мисля че е колкото София, но като бях там как едно задръстване не видях..! Как не видях един, който да минава ан червено..! Всеки си изчакваше реда, всеки даваше път..! Абе друг свят по отношение на трафика, и на всичко останало...!

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Веско,
Пловдив беше просто пример. Но просто да се измисли град, който е транспортен възел, а не заврен на псевдомагистралата Видин - Благоевград и всички магистрали по задължение да сочат натам...
И (се търси град) който може да се планира и разшири.
Щото София не може. Освен да се качи по планините.
Мда, Бон е хубав пример с малки разлики...
1. Бон се намира в Германия а ние се намираме в България и тука всички градове са зле, от поне 20 години няма никакво планиране, само разграбване.
2. Бон на практика остана бундесщат... Половината държавна администрация пак си е там , макар и да не е официална столица.
Пловдив беше просто пример. Но просто да се измисли град, който е транспортен възел, а не заврен на псевдомагистралата Видин - Благоевград и всички магистрали по задължение да сочат натам...
И (се търси град) който може да се планира и разшири.
Щото София не може. Освен да се качи по планините.
Мдаммм...я да ходят да питат, на тия от Бон*, как им е
Мда, Бон е хубав пример с малки разлики...
1. Бон се намира в Германия а ние се намираме в България и тука всички градове са зле, от поне 20 години няма никакво планиране, само разграбване.
2. Бон на практика остана бундесщат... Половината държавна администрация пак си е там , макар и да не е официална столица.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Силни думи бих казалM2PR написа:Мдааааа, как пропуснах да го спомена ?!- голям процент от "новодошлите" са крайно нагли и безочливи ла*на,

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"