Старо vs Ново строителство
Модератор: Общи модератори
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
D3BEP написа:ПП. ЕПК не беха ли едропанелни кооперации, или едроплощен куфраж? Стоманобетон демек? Какви са тея тухли и хоросани? Туй ше да е някоя допълнително иззиждана стена от цигани - майстори...
Не го защитавам, но не ми стана ясно кво прави там такава стена...
Точно това е - дебел бетон навсякъде с изключение на фасадните и някои от преградните стени. Само дето съм чувал какво ли не тълкуване на тази абревиатура, като последно един строителен техник ми разясняваше, че било ЕдроПлощен Кофраж.
М/у другото, в Бургас малко след 89-та, срещу бившия магазин "Волга" построиха една сграда, на която дори и фасадните стени са и 40 см. стоманобетон. Това сигурно военните го водят на отчет за в случай на ядрена война да го ползват като щаб

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
evans написа:Според мен най-добре си е човек да си направи една къщичка,аз си подбирам майсторите,материалите и си я правя как аз си искам,нямам комшии отгоре и отдоло,и аз съм си чорбаджията
Сигурен съм, че повечето от нас мислят така. Но за съжаление нямаме парите. Аз примерно от преди няколко години съм си харесал Владая, ама...
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
SKISA написа:реклама на фирми ли ше правиме...!???! и понеже немам пари си купувам панелки ,ма даже и палатки,щото новото ми е кисело и високо...!!
давам ти пример -обори го ако можеш!ходя всеки ден на строежи и знам кво се прави и как се прави. технологията за полагане на мазилка и шпакловка е да се изчака да изсъхне бетона и плочите поне месец ,ма понеже народа напира на околовръстното и кинтите треа се земат се прави след 2дни. и познайте колко е здраво. ако ще мазилка на марс да бъркат си има технологично време да стане,което не се спазва...

I'm slowly drifting

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
ITK написа:..
Блока с/у кабинета ми като го строиха изливаха бетон при -5/-10 градуса,
Викаш тея добавки на бетона се слагат просто ей така

I'm slowly drifting

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
D3BEP написа:Панелката е отделен вид, Петьо, дадена е така в анкетата.
Панелката е по принцип евтиното, нискокачествено строителство.
А както казах в горния пост: и в новото има панелки.
Само че само в новото има сграда от плочи и колони със стени от гипсокартон...
Колона от гипсокартон

I'm slowly drifting

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
а бе говорим фигуративно!! не съм казал 2 дни и 13 минути...!! става въпрос ,че се прави за ден до пладне!!! а че има читави фирми и те продават е ясно!!!но те не са много!!! знаят г исам охора с контакти и най-вече с възможности ,за да си позволят скъпото ,което всъщност и нормалното строителство и да си го купят...
ще го разкажа малко разяснено с връзка с форума,в който сме....:
едно бмв струва много повече от едно пежо-същият клас!!!защо!?!? ми със сигурност не е ,щото кака ти германка ,дето е с най-многото акции в бмв се е събудила една сутрин и е решила-неска ше продаваме тройките-базовите по 30к евра!!!! просто не е станало така!! седнали са едни счетки,сметнали са вложените качествени материали,сметнали са високите вложени технологии и ноу-хау,което на български значи "знам-как" и са изчислили ,че тая кола бмв-3ка с печалбата ,заради името ше струва на пазара 30к евра!!пойнт!!! същото е и с жилищата ,ма малко изкривено ,заради българската реалност.....
ще го разкажа малко разяснено с връзка с форума,в който сме....:
едно бмв струва много повече от едно пежо-същият клас!!!защо!?!? ми със сигурност не е ,щото кака ти германка ,дето е с най-многото акции в бмв се е събудила една сутрин и е решила-неска ше продаваме тройките-базовите по 30к евра!!!! просто не е станало така!! седнали са едни счетки,сметнали са вложените качествени материали,сметнали са високите вложени технологии и ноу-хау,което на български значи "знам-как" и са изчислили ,че тая кола бмв-3ка с печалбата ,заради името ше струва на пазара 30к евра!!пойнт!!! същото е и с жилищата ,ма малко изкривено ,заради българската реалност.....
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Мишел написа:Apassionata написа:МИШЕЛ Темата е СТАРО срещу НОВО Строителство. Със всички ЗА и ПРОТИВ около това! Никъде не видях да пише - качеството на бетона, тухлите, мазилката и прочие...
И кои сте тия ВАС, чрез които продаваме "боклуците" да ме светнеш самоВ строителна фирма ли работиш, що ли?
А новия ми Апартамент, строен през последните 4 години, знаеш ли колко ме интересува дали ще издържи 20 години. След толкова / ако съм жива/ най-вероятно ще живея в къща с двор 5 декара... и две липи отпред, хахха Или някъде в топла страна / че мразя зимата/ в някъв боклук![]()
Да сте живи и здрави и вие, които живеете в Кра/сиви Панелки в престижни райони!
И аз няма да пиша повече по темата, че само ИЗВЪН НЕЯ отлитам, ей ма не ме обича таз Мишел и тва си е![]()
![]()
![]()
Момчета....събуждайте се....имаме новина!!!!
Момичето вече се е ориентирало, иска къща![]()
Не се бутайте, ще изслушаме всички предложения![]()
![]()
![]()
Хахахаха, не се сдържах просто!
Apassionata мишел е прав ! и двете стройтелства имат предимства и недостатъци ! Ама извинявай това да нямаш едно парно си е гоялма мъкаааааааа , а за инсталацията не говори защото моето апартаментче има по-добра инсталация от твоето ,а дори незнам кога е строено само противопожарната инструкция е от 67ма .... А иначе знаеш ли защо чуваш съседите ? Защото на бай Ставри го е домързяло в края на работния ден да запълни дупките итонг понеже трябва да се реже с трион и е решил весника от обяда му с наденица и лютеница така и така трябва да фърли буркана и весника някъде къде ? Оп в дупка замаже малко с вар ,а ако някой фаянсаджия му е уставил малко теракол още по добре и оп готово надницата подсигурена работата свършена чиста работа ! И ако за тебе е лукс асансьор за какво си говориме ....
I'm slowly drifting

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
acer написа:Съгласен съм, че голям % от новите сгради са шит, но има фирми и фирми, ще ги хваля като заслужават!!! Много добре знам как е построен апартамента ни, с баща ми го избирахме, бивш строителен техник е. Нищо не пестят, как за почти 4г вече една цепнитина не видях, един избледнял цвят, един дефект?! Бе, щом самата фирма се е наместила там, смятай.Ние го взехме в миналото на нормална цена. Преди няколко дена ходих исках да видя какво предлагат и на какви цени.... еммм 65кв.м ... 90к еуро .... приятно ми влезна, няма ти казвам как се живее с родители... Та, както винаги всичко опира до кеша, има 70кв ново строителство за по 40к, ама що ли е толкова????
Колеги нека посрещнем човека живеещ на луната без гравитация

I'm slowly drifting

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
someone написа:Много ми се иска някой от хората, които безрезервно възхваляват старото строителство да беше в къщи преди няколко години като сменях дограмата, за да види от какво са направени фасадните стени.
Като изкъртиха старата дограма и падна цялата стена под нея. Дълга е около 3.50 метра. Познайте колко тухли извадиха от там - точно три и половина. Всичко останало беше варо-циментова замазка или "хоросан" дето му викат. Става въпрос за ЕПК, строено през 1979 год.
Трябваше да пробия една дупка в стената между двете стаи, близо до пода, да си посна едно LAN кабелче и единственото, което ми беше нужно беше ударна бормашина Спарки от лбителските и най-дългото свредло за бетон, което намерих в Бриколаж - никакъв проблем - мина си като през масло. А уж е не знам си какъв бетон...
За функционалност на разпределението пък въобще не може да се говори...
Така че ако някой го влече подобно строителство, да заповяда след няколко месеца да ми стане наемателАз лично мисля да ходя да живея на новичко в апартамент, съседен на апартамента, където ще живее със семейството си шефът на фирмата, която строи сградата. Щом той се е навил да се метне там, предполагам, че знае как е строено.
Винаги е имало качествено и некачествено строителство и винаги ще има. От такава гледна точка правилния въпрос в тази тема е "Качествено или некачествено строителство предпочитате" само дето тогава всичко ще е ясно и няма да има интрига, а и съответно и
толкова дълга тема и различни мнения.
Аре на бас на по едно БМВ че дори не знае от къде му минават кабелите по апартамента ,а иначе бате мога да ти кажа че винаги предприемача си уставя апартамент или офис в зградата нормално е и аз бих го направил ,а иначе те техническите незнаят какво се случва по етажите ,а камоли предприемача

I'm slowly drifting

- SKISA
-
-
явно имаме различни разбирания за старо...! извинявам се! за мене старо не е 79та ! еврейските са строени преди последната световна. 79та също има читави . на наще апартамента е строен 81ва и е парвен като за тех си.майка ми е проектант и си ги проектираха три болка като за тех си ,щото знаеха ,че ше живеят в тех и съм видел от копка ,основи до таван как става и е наистина читав блок-пълзящ кофраж. новото строителство след 89та е в повечето случаи смях ама в много от повечето. което става ,то не излиза на пазара и не стига до масовият потребител...а и да стигне е толкова скъпо ,спрямо останалите цени ,че ше го земе само знаещ...
Последна промяна SKISA на 19 Ное 2008, 23:16, променена общо 1 път
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
rever написа:Ново! Не знам някой каква фобия ги е подгонила от мазилките и т.н., нов блок паднал има ли ? А я някой да каже колко жилища има срутени преди 50 години от бомбардировките ??? Цифрата е голяма! Останали 5 сгради(примерно) от 50 и много здраво... виетнамеца де си е бъркал докато го прави един господ знае! После като идва комунизма масовото строителство, докато се изпикаете и 1 етаж са вдигнали.![]()
![]()
Пък тези панелки и прочие(старото), колко шпаковки са видяли, нямаме толкова косми на главата! Аиде да не започвам с не малкото инциденти и смъртни случай от супер здравото, неразрушимо старо строителство!
За новото какво да кажа... има си проектант, като се върже плочата или шайбите, бетон не се лее докато приемчика не каже, ДА.
Приемчика не приема, дори ако липсват монтажи, да не говорим за усилители и т.н. Пък да не казвам какви келеши има, гледат и мерят с рулетка сантиметрите!22-ка усилители за няква киорава кооперация, щяла да падне... ще падне ама трябва яко бомбардировка.
Даже викаш като изпусне някъде куфража или има дупки нищо че е вибриран бетон после се бута и се прави на ново нали

I'm slowly drifting

Официално от сега, никога повече няма да споря тука, само ще се смея на някои индивиди.
Нищо лично към никой, работя с хора, а не с дъвки примерно и мога да кажа със сигурност, че голям % от хората, които не могат да си позволят дадено нещо, вадят историята за киселото грозде. И аз не мога да си позволя апартамент ново стройтелство, но това си е мой проблем и не обвинявам строителството, хората около мен и т.н Ако мислете, че в Америка, не изплащат жилищни кредити бягайте натам. 

- SKISA
-
-
щом нема да спориш начи ние мое си пишеме ко си искаме....!!
като тъпаци,които имаме представители с къщи ,апартаменти от преди края на соца и апратаменти ново строителство мое да кажем: гроздето е кисело!и сладкото грозде е кисело!! и в сравнение с новото грозде -старото е по-убаво .....като виното! новото е за преправяне ,старото е здраво....!! и като даваш квалификации кой къв и колко му е кисело гроздето,като си оставиш играчките в детският кът -се огледай -ората мое и да не са толко прости....!!
като тъпаци,които имаме представители с къщи ,апартаменти от преди края на соца и апратаменти ново строителство мое да кажем: гроздето е кисело!и сладкото грозде е кисело!! и в сравнение с новото грозде -старото е по-убаво .....като виното! новото е за преправяне ,старото е здраво....!! и като даваш квалификации кой къв и колко му е кисело гроздето,като си оставиш играчките в детският кът -се огледай -ората мое и да не са толко прости....!!

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Бате дадох за пример само че работиш друго и говориш хуморески от 1001 нощ ! Иначе кво като работиш с хора това кво общо има със строителството ? Освен че стрителите също са хора ? Друго май няма ..... Или викаш то и Директора на зоогическата градина и директора на WorldBank са си все директори
Само дето единия върти милярди за секунди ,а другия по цел ден пуши бяло виктори ....

I'm slowly drifting