Нов трус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 16 Ное 2008, 17:22

Стига сте се побърквали, бееее!!! Било 10 сек., сега ще измрем...айде стига глупости! Това си напълно в реда на нещата! Земетресения от този сорт има и трябва да има на определен период! Има ли затишие, сеизмолозите почват да бягат в мазето :mhihi: Тогава нещата не изглеждат добре. Трябва да се разтоварва тая енергия, иначе се натрупва и после става Истамбул ;) Мен още ме държи уискито от снощи и чекам следващия трус...пускам Индира Радич, качвам се на масата и чекам да ме праи да метам кючеци :mhihi: :mhihi: :mhihi:
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 16 Ное 2008, 17:26

kiko написа:чух някъв коментар на бат Боико че трусовете били вследствие от взривовете в Челопечене :mhihi:

Тройната коалиция е виновна, гаранция :mhihi: :mhihi:
F**k them all!

Шами
Аватар
Кара: с 240 бавно из града
Мечтае да кара: Е36 с V10....
Детайли за колата: Много бързо V10

Мнение от _BmW_™ » 16 Ное 2008, 17:49

И този съм го пропуснал !!! :confused: :roll:
///M
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 16 Ное 2008, 18:44

Pitbull_Germany написа: Трябва да се разтоварва тая енергия, иначе се натрупва и после става Истамбул ;) :

Туй изказване въобще както и онова с вертикалните и хоризонталните трусове за мен ясно показаха, че ако съм Софиянец, е крайно време да бягам към Мадагаскар...
Нищо лично за тебе, Питбул, тея изказвания не са твои, те са на "сеизмолозите".
Като кавичките са точно на място. Смятайте на какви хора са поверили сигурността на София и следят и предвиждат.
Геология чета от преди да тръгна на училище. Но днес софийските геолози дадоха нови измерения на знанието.

Земетресение означава на елементарен език:
Големи скални маси под земята под въздействието на гравитацията променят мястото си. Срутват се. Създават се празнини, в които може да има нови срутвания.
Оттам сте чули и "взрива" - било е плитко.
Имате 4 труса всеки с различен епицентър. Няколко труса на различни дълбочини означават частично преместване в множество точки... Значат голямо преместване и много празнини. Може и да се е закрепило, ама идеята за "постепенно освобождаване на енегията" е безумна. По - скоро става дума за постепенно голямо преместване. Дано да е приключило, но в никакъв случай няма гаранции, да не казвам по - голяма дума, даже сигурно близо до старите са се отворили нови разломи.

Вертикално и хоризонтално...
При удара се създава "ударна вълна", която поражда еластична сила в скали и материали.
Тя се разпространява концентрично, като кълбо - във всички посоки.
Хипоцентър е мястто на удара.
Епицентър е мястото на проекцията му на земната кора.
За епицентъра вълните идват перпендикулярно, право отдолу.
Там еластичността ще е надолу - нагоре. Смешката "вертикален трус". Това ще е няколкокилометрова зона(зависи от дълбочината и от скалите). Вертикален е бил труса на най - близките до труса!
За тия по - встрани вълната ще идва под ъгъл, странично. Съответно те ще се друсат "хоризонтално".

Не знам, искрено се смях лично аз като четох "сеизмологичните прогнози", че земетресението нямало да се повтори, щото било вертикално, а само хоризонталните се повтаряли...
Ма... не е смешно.
Дано аз съм в тотална грешка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 16 Ное 2008, 19:17

Dzver като учен :mhihi: какво ти е мнението за това:
http://www.vbox7.com/play:0edbbbb3
http://www.vbox7.com/play:d8a4e0d4
http://www.vbox7.com/play:c70309ab

ще се мре ли ?
Последна промяна ditko1 на 16 Ное 2008, 19:22, променена общо 1 път
Изображение

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 16 Ное 2008, 19:21

D3BEP написа:....

Аз съм много извън тая материя, но ми се струва че и ти не си много в час и за доста неща ни пусна по пързалката :roll:

Щото по твойта теория ще си падат падат надолу камъните и по някое време ще се стигне до горе и някой ще слезне надолу :mhihi: И това най-често е около епицентъра ;) Е да ама ми се струва че не е баш така работата :roll:
И ако е така да му мислят тея горе на бул.българия дето ще живеят в новото строителство което сега е почнало там :mhihi: щото епицентъра на първото е там горе над тодор каблешков от източната страна на българия по поляните дето сега се строи :mhihi:

А второто си е баш на ботевградско шосе!

А и мисля че всички говорят за разместване на пластовете в хоризонтална посока и когато потенциалната енергия стане по-голяма се преодолява силата на триене м/у някви си там пластове и тогава се преместват. Колкото по-голяма е силата на триенето толкова по-голяма ще е земетресението :mhihi:

Както се знае африка се мести към европа и постепенно средиземно море намалява за сметка на атлантическия океан :mhihi:

Именно от тези местения стават разни катастрофи долу, дето ние тука горе ги усещаме и не сме много доволни :mhihi:

Но ноже и аз да греша :roll: Да си има под земята водопад от скали :mhihi: ама явно не е един щото имаме две земетресения с различни епицентри :roll:
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 16 Ное 2008, 19:23

ditko1 написа:Dzver като учен какво ти е мнението за това:
http://www.vbox7.com/play:0edbbbb3
http://www.vbox7.com/play:d8a4e0d4
http://www.vbox7.com/play:c70309ab

ще се мре ли ?

Немам идея :) Не съм го правил аз.
Що, замръзва ли ти усмивката, като го гледаш?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пешо » 16 Ное 2008, 19:31

нещо се напува да пробие кората

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 16 Ное 2008, 19:31

Дилян Пенчев написа:
D3BEP написа:....

А второто си е баш на ботевградско шосе!

е аз тогава що 2-то не го усетих :roll:
къде точно там е ударило :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 16 Ное 2008, 19:32

Дилян Пенчев написа:-

:mhihi:
Това, дето се опита да го обясниш, Дилянски, се нарича "тектоника на плочите".
Да, това е основното движение на континентите и не е само на Африка и Америка, а на всички.
И, по принцип действително процесите на промени на земната кора са по - скоро нагъване и нахлузване, не срутване. Срутването и надробяването е по - скоро частен случай.
Това обаче не е континентално яление снощи, а си е местно, лек озасега :) Дай боже да не ви удари континенталното, което намесваш.
Както казах, срутването е елементарно обяснение, но общо взето е точно за конкретния случаи с "взрива".

И, за съжаление теорията ти е вярна. Тия отгоре в крайна сметка или потъват, или се изкачват. Не е казано, че непременно стават дупки, много буквално го приемаш за човек на ти с материята. Казват се "релефообразуващи процеси".
А разместванията...
Те са
1. Разсед
2. Отсед
3. Възсед
Щом държиш на точността...
Погледни ги и после спори.

Общо взето, съжалявам че ви писах.
Единия ми прави намеци. Еми пък не съм длъжен да пиша само необосновани и кратки постове по темите, които са ми интересни, за да се харесам и на неграмотните и полуграмотни посетители.
Другият пък се заяжда...
Ок.

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 16 Ное 2008, 19:38

D3BEP написа:...

Аре стига ве, ти сега да не се разсърдиш!
Просто в спора се ражда истината, няма ли коментар по едно мнение значи не са го видяли хората :mhihi:

Аз изобщо не разбирам нищо от тая материя! Просто докато бях малък и не бях започнал да се занимавам с коли прочитах всички енциклопедий който излизаха на пазара :mhihi: Всичко е от обща култура :roll:

Не може да сме такъв огромен форум и да няма един геолог дето да се появи и да хвърли професионална светлина по въпроса :mhihi:
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 16 Ное 2008, 19:42

Чудно, че снощи такъв страх брахте, че пометохте форума за минути, а днес на опитите за сериозни разговори реагирате надменно и подигравателно.
Ок, успех 8)

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 16 Ное 2008, 20:12

Съобщиха, че цяла седмица ще ни лашкат вторични трусове. :roll: :)

По-добре така, отколкото тази енергия в един момент да се освободи наведнъж.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 16 Ное 2008, 20:34

Дилян Пенчев написа:
D3BEP написа:...

Аре стига ве, ти сега да не се разсърдиш!
Просто в спора се ражда истината, няма ли коментар по едно мнение значи не са го видяли хората :mhihi:

Аз изобщо не разбирам нищо от тая материя! Просто докато бях малък и не бях започнал да се занимавам с коли прочитах всички енциклопедий който излизаха на пазара :mhihi: Всичко е от обща култура :roll:

Не може да сме такъв огромен форум и да няма един геолог дето да се появи и да хвърли професионална светлина по въпроса :mhihi:

какво искаш да знаеш :D плочите си се местя нонстоп,прогнози няма ,земетресения не се предвиждат,могат само де се видят колко са били, никой не знае кога ще се случат ,това се усети силно щото е точно под нас и е много плитко....другото е горе-долу както го каза Дзвера (не съм му чел ред по ред поста )...а определено е добре да е на част не на веднъж щото силата е по-голяма....по-голяма сила повече щети....панелките са горе-долу надежни ( ти кажи за асансьорите :mhihi: ) .... има 3 вида вълни ,P , S и повърхностни П-то са хорозонтални ,С-а вертиклани ,най опасни идват 2-ри (имат по-малка скорост ) не се разпространяват в течности и 3-тите са много бавни и няма порблеми с тях
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 17 Ное 2008, 20:34

Ае на пук на разбирачите и смелчаците аз пак се "развълнувах"...
Абре хора...
Какви са тея мъртви гълъби само около езерото в южния парк?
"Зараза"... Ебаси глупостта...

Че са отровени е ясно, ама да не би от "безопасното" да е имало излив на въглероден двуокис или серен диоксид? Те обикновенно пробиват към където им е по - лесно... Водните басейни?
А южният парк беше точно епицентър на едно от земетресенията....

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата