Млади срещу стари
Модератор: Общи модератори
- KickingKing
- ентусиаст
-
Ако немам ПТП-та начи не съм карач и немам опит, а?
Щом само тогава треа си опичаме ъкъла...

Изяж бобър - спаси дърво!

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Според мен несъмнено опита се натрупва с изминатите километри!!!Но независимо колко си навъртял винаги има ситуаций който те изненадват!!!И аз си мислех ,че съм големата работа докато не се натресох по моя вина в един бакшиш,който си беше виновен всъщност защото направи обратен на 10м пред мен и не можах да реагирам,но несъобразената ми скорост и мокрия път можеха да избегнат ПТП-то.И това беше в период когато работех като шофьор на линейка в частен медцински център!!!Работата ми налагаше всеки ден малоумни карания от който винаги съм излизал без последствия,до момента на катастрофата(колата беше на 15к км и я направих тотал)!!Работих 4 години там и 2 месеца след случката напуснах.
Та мисълта ми е ,че след 200 000++ км за дгърба ми и безброй рискови ситуаций в които се е налаголо да изпадам,не мисля че мога да се сравнявам с един шофиор на тир например!!! За 8г стаж няма как да кажа,че съм "карач".Просто съм един средностатистически шофьор който се учи всеки ден
За хората "дървета" на пътя,няма к'во да кажа -то е ясно за всички.....
Та мисълта ми е ,че след 200 000++ км за дгърба ми и безброй рискови ситуаций в които се е налаголо да изпадам,не мисля че мога да се сравнявам с един шофиор на тир например!!! За 8г стаж няма как да кажа,че съм "карач".Просто съм един средностатистически шофьор който се учи всеки ден

За хората "дървета" на пътя,няма к'во да кажа -то е ясно за всички.....

- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
KickingKing написа:Ако немам ПТП-та начи не съм карач и немам опит, а?![]()
Аз имам 2 .. един се натресе в мен на 4-ти .. първия път, а втория път докато си спях ми блъснаха колата пред блока с една КРАДЕНА E36 318is .. горката кола - тотал!

- plradev
- старши ентусиаст
-
....а втория път докато си спях ми блъснаха колата пред блока с една КРАДЕНА E36 318is .. горката кола - тотал! Ама и моята не беше много добре .....
И каква поука си взе от "второто ти ПТП"

Пич не се заяждам,ама що ги пишеш тея неща....

- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
plradev написа:....а втория път докато си спях ми блъснаха колата пред блока с една КРАДЕНА E36 318is .. горката кола - тотал! Ама и моята не беше много добре .....
И каква поука си взе от "второто ти ПТП".Т'ва несъмнено е трупане на опит
.
Пич не се заяждам,ама що ги пишеш тея неща....
Поуката е, че и да не си си в колата можеш да имаш ПТП. И това дали имаш или нямаш ПТП не е определящо дали си добър шофьор или не си.
И аз не се заяждам, пич..

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Runnaway написа:Поуката е, че и да не си си в колата можеш да имаш ПТП. И това дали имаш или нямаш ПТП не е определящо дали си добър шофьор или не си.
така как като не си в колата ТИ ще имаш ПТП?

може колата ти да е участник в ПТП, ама ти да си участник като не си в нея

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
VesoPesa написа:Runnaway написа:Поуката е, че и да не си си в колата можеш да имаш ПТП. И това дали имаш или нямаш ПТП не е определящо дали си добър шофьор или не си.
така как като не си в колата ТИ ще имаш ПТП?![]()
може колата ти да е участник в ПТП, ама ти да си участник като не си в нея![]()
Еййй, ше ме уморитеееее

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Я се замислете,че може би човек започва да става по-добър шофьор като почне да отваря прозореца и да крещи на някой пикльо : Абе смотаняк вчера взе книжка и вече ми се тикаш все едно ще закъснееш за детската градина.. 

- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
VesoPesa написа:Runnaway написа:Поуката е, че и да не си си в колата можеш да имаш ПТП. И това дали имаш или нямаш ПТП не е определящо дали си добър шофьор или не си.
В протокола на КАТ пише ли ти името ? Да те питам аз теб, като ги разбираш

- plradev
- старши ентусиаст
-
Runnaway написа:VesoPesa написа:Runnaway написа:Поуката е, че и да не си си в колата можеш да имаш ПТП. И това дали имаш или нямаш ПТП не е определящо дали си добър шофьор или не си.
В протокола на КАТ пише ли ти името ? Да те питам аз теб, като ги разбираш
Да пише ти го като собственик на МПС участвало в ПТП,а не като участник в ПТП,ако ме разбираш какво искам да ти кажа..
Ама айде да не разводняваме темата с глупости

Аве, кога направихте 5 страници днес ве.
Карането е като яденето на китайски ориз с пръчици или го можеш или не.
И да се научиш да ги ползваш, ако не внимаваш ще се омацаш.
Точно имам наблюдения, че хора с много опит се отпускат щот са "майстори" и тогава стават белите.
На мен ми трябваха точно 3 месеца след взимането на книжка да свикна с някои детайли и за следващите 3 години, не съм научил абсолютно нищо ново. Карам бързичко, но никога не създавам рискови ситуации. Ще се радвам след 20-30г, ако рефлексите са ми на същото ниво.

Карането е като яденето на китайски ориз с пръчици или го можеш или не.

Точно имам наблюдения, че хора с много опит се отпускат щот са "майстори" и тогава стават белите.
На мен ми трябваха точно 3 месеца след взимането на книжка да свикна с някои детайли и за следващите 3 години, не съм научил абсолютно нищо ново. Карам бързичко, но никога не създавам рискови ситуации. Ще се радвам след 20-30г, ако рефлексите са ми на същото ниво.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
За мен карането е нещо съвсем друго от придвижването в трафика!
Аз го измервам във време на писта, т.е. при еднакви условия с еднакъв автомобил - дадено време.
Събират се 20 човека. Карат обиколки на писта с еднакви автомобили и гуми при еднакви климатични условия, който е НАЙ-БРЪЗ
е най-добрия шофьор. (бел.авт. Топ Геар)
Па вие си карайте, ако искате и по 10 милиона километра в тоя живот.
Аз го измервам във време на писта, т.е. при еднакви условия с еднакъв автомобил - дадено време.
Събират се 20 човека. Карат обиколки на писта с еднакви автомобили и гуми при еднакви климатични условия, който е НАЙ-БРЪЗ

Па вие си карайте, ако искате и по 10 милиона километра в тоя живот.

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
acer написа:........ Ще се радвам след 20-30г, ако рефлексите са ми на същото ниво.
Дай Боже,но идва един момент когато нещата тръгват в обратна посока и лошото е когато не се усещат и играта загрубява!

<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i

Последна промяна Dozo на 06 Окт 2008, 15:28, променена общо 1 път
Всеки има значение,иначе никой няма значение.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Dozo написа::OT: Егати бързописците сте.Човек данеотиде да си смени гумите и гледаи какво става!Даите да обобшиме малко:значи как виждам добрия шофьор-Възраст 35-45 години,минаващ поне по15 000км годишно,средно с 2 леки ПТП-та/в едното е участник,а в другото само колата му/.Оглежда се толкова назад,колкото гледа и напред.Има чувство за отговорност на пътя.Спазва правилата дори и да е на ръба.Ако съм пропуснал нещо,моля допълнете ме.
Да бате, това с ПТП-тата е "задължилтено", що за логика???

п.с. дано не се случва на никого
You said: "Time will change!" What if it changes you?