Съгласни ли сте в Б-я да бъдат разположени ракети на САЩ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Ще позволите ли разполагането на ракети на територията на България?

Не, ще изляза да протестирам, това е опасно за България
68
50%
Да, защо не, така се чувствам по-сигурен
17
13%
Не ми пука, от мен така или иначе нищо не зависи
50
37%

Общо гласове : 135
кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rever » 12 Юли 2008, 17:07

[quote="Тоо Cool"][/quote]

Ти за какво ми говориш нямам представа вече ти казах два пъти, три пъти няма ти казвам, но ТОПОЛ-М беше официално показан 2006 година на мобилна установка, а от 10 години СЪЩАТА ракета се монтира в шахти! 10 пъти ме караш едно и също да пиша! Топол-М и Топол са две различни неща. Студена война свърши за никой не е тайна колко ракети има! Караш ме сега да ти копирам, ама не... няма ти копирам защото гледам че ти даже не знаеш за каква ракета ти говоря.
Четвърта по-големина армия ??????????? Скрии се бе, съвета за сигурност се състой от 5 постоянни членки и там Ирак никога не е присъствал, следващия път като се опиташ да ми изкараш Ирак супер развитата държава... другаде просто. Боже абе ти супер смешник бе, каква техника имаха... 2 самолета имали боже.... ти знаеш ли САЩ с колко самолета са влезли бе смешко. Системи за ПВО, няма системи за ПВО, а ПВО си е система, иракчаните имаха само, много голяма мобилизирана армия със доста танкове ТУИ ТО, твоите системи за ПВО хич нямаше в Ирак! Система за залпов огън... абе смешко, четвъртата по-големина армия не се състой от 2000 танка 2 самолета и 5 брой 30 годишни ПВО и 5 системи за залпов огън! Точно след войната с Иран, Ирак почна да запада! Докато сега вече Иран разполага с перфектна военна индустрия, по-суша и въздух Иран мисля че вече е на 100% собствено производство оръжия,като изключим руските танкове и ПВО, дори наскоро Русия достави на Иран, ако не се лъжа С300(това е по-спомен)! Говоря ти за шахаб-1,2,3 също за "Гадр", изключително много руски зенитни ракети, самолети Azarakhsh и още различни класове самолети с руски двигатели, но сега ме мързи да търся и да те образовам. Артилерия колкото и каквото искаш! Разбираш ли какво ти говоря явно Иран има 3-тата по-големина армия... абе ти смешен образовай се бе, със изопачаване и блафиране не можеш да кажеш нищо смислено, абсолютно всяка дума ти чета!
4-та, 5-та,6-та и т.н., най-голяма армия НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЪСТОЙ от оръжие чуждо производство от държава със много слаба военна индустрия, обезценена валута със много санкции от ООН заради политиката на Саддам.... смешко...:mhihi: Почвам да се ядосвам вече.
Пак ме караш да ти повтарям Афганистан е зле въоръжено племе!! Или те са 3-тата по-големина армия а ?
Аз какво казах бе, че се слага главно на кораби !!! И то какво излезе ? Че се слага на кораби ? Е,й че си... Сегашните ти казах че НЕ ГИ ЗНАМ, явно излиза че и тях монтират на кораби!!!
Какъв масиран ядрен удар да нанесе бе ХАХХАХАХА, абе човека не са вживявай бе... в Куба са се готвили да проникнат по вода с изключително много армия и в същото време със самолети, но вече е имало информацията за готова руска установка! За твоя информация шпионските самолети на САЩ са разбрали за тези ракети още докато ги сглобяват, но докато преговарят със СССР, вече са били сглобили една а по-късно и всички установки!
В Куба е нямало руски ракетни СИЛОЗИ! :shock: Там е имало само установки за изстрелване на балистични ракети и ракети за ПВО. Разглобени в СССР и докарани по вода, до Куба - съответно там сглобени. След "примирието" в Куба, разглобени и върнати в СССР!
Вече ми стана ясно, че нищо не знаеш поне да се позабавлязам, поздрав(със песента, не със жълтурите :) ) :
http://youtube.com/watch?v=s0ZzCB85m0s

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
Мечтае да кара: S50B30 turbo
Детайли за колата: модифицирани

Мнение от VT5602AK » 12 Юли 2008, 17:22

:shock:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rever » 12 Юли 2008, 18:00

Тоо Cool написа:Батьооооо що не каза по-рано, че си руснак бе?????

Майка ми е българка, но аз грешно съм се изразил вчера самоопределян се като българин, защото нося българско име и българско гражданство, но знам перфектно руски защото баща ми е руснак, имам много роднини в Русия както и тук, абе въобще объркана работа, но съм свикнал със България!
Но ако ти пречи няма проблеми, ставам руснак веднага. :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от юли » 13 Юли 2008, 13:45

Някой пита ли ни?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 13 Юли 2008, 15:43

тей или иначе наще свикнаха да дават дупетата си на които им предложи някой лев.... затва сме на туй дередже :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525 TDSA '95
Мечтае да кара: X6 M

Мнение от E34PSH » 13 Юли 2008, 15:48

Чешайте си задниците още ... хората действат, това е типично - само дискусии в нета и всичко е до там ... смешници сме !!!
Това е голата и болезнена истина: Всеки народ си заслужава управниците ... мани другото ами и сам си ги избира ;)
Дерзайте, ракети ще има, цените ще хвърчат, ще ни късат от налози за хазната и ще става все по-зле !!! Успех в чешането на езици.
P.S.
Добре, че има нет, та да се покажем какви сме смели и идейни зад монитора :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 13 Юли 2008, 16:27

голям спор и накрая кой е по-велик не се разбра
американците всякви били,ама живеят по-добре
пияните руснаци с много силна армия,а са пълна скръб
европейците са можеби най-добре-и армии и живота им нареден
а за тия извратени китайци и тяхните комунистически паради-много маршируваме,всичко изпипано,а има ли смисъл
доста военни неща се научават в темата,ама кое е вярно :roll:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 13 Юли 2008, 17:20

Отново тоя ту коол .Абе не ти ли омразна да се излагаш бе ???
Какво , казваш ,че си морската пехота - хубаво , колко от колегите ти са със бяла кожа . Един друг въпрос - колко от съгражданите ти идват от африка ? Засягам темата защото още в началото намекна за БГ заплати . Но явно само един глупак като тебе може да се подиграва на сънародниците си , вместо да хване и да помогне с нещо , било то и малко.Казваш , че си американец - първо - какъв американец с тоя български,бе мой човек :?: за американците семейството и родината са най-голямата ценност , а ти пикаеш и сереш на тях (визирам някой твой предишни постове) . ТИ ЛИ СИ АМЕРИКАНЕЦ БЕ ? Или някой от 80 000 000 мексиканци и безброй други МЕЛЕЗИ , да ти еба и негърската държава, НЕГЪРСКАТА ДЪРЖАВА.
Да - живота в америка е несравнимо по-лесен и приятен (зависимост от щата и гледната точка) но това не означава , че ни ядем лайна и не им скриваме шапката където и да идем . Защото където и да идат български студенти или млади хора , доказват колко НАД другите са в интелектуално и общообразувателно отношение.
По темата , макар изобщо да не по темата , Америка има най-съвършенното оръжие на света , само че донякъде.На теб още ли не са ти казали , че някой много по-евтини и елемнтарни неща могат да решат изхода на войната - ПИТАЙ финландците,виетнамците,афганистанците ... че даже и иркачаните - питай терористите (ни най-малко не ги харесвам ) - просто на някой неща не може да се противодейства ако ще и 1000000000000000000 пари за оръжие да се дават.Едно от нещата на които не може да се противодейства са педерасите от ОПЕК :idea: Едно от нещата , на които не може да извадиш нож е - СТАБИЛОСТТА НА ИКОНОМИКАТА . Запомни - умре ли ти икономиката , умираш и ти .А на тебе като са ти промили главата , явно добре са се справили , защото не виждаш на къде ти отива държавата (която не е твоя) - за сега се държат изкуствено цените , но очаквай скок моето момче . За какво ти говоря ли - ами ела в Европа да си купиш сандвич за 6-7 евро (10 $) и ще разбереш за какво ти говоря - СТАНДАРТ , КОЙТО ОДВНА Е ЗАДМИНАЛ АМЕРИКАНСКИЯ. хайде пак да повторим - няма пари - няма нищо.
Айде да напомня и за една държава която ВЛАДЕЕШЕ ЕДНА 3ТА ОР СВЕТА , само допреди 100 години , правеше каквото си поиска , А СЕГА ИМ ОСТАНА САМОЧУВСТВИЕТО и присмеха на целия свят.Това е държавата която създава САЩ , или поне 20% от хората там (то нали другото мелези) . Та какво диктува Англия сега ???
Но , ме мързи да пиша повече , то темата така или иначе ще бъде заключена скоро ...
Айде пожелавам ти да не ходиш скоро в Ирак , да видиш колко сте зле и най-дорбе си пусни филма - Лаиънс фор ламбс , да видиш какво обикновено става със големите патриоти - хората които действат , а не говорят (цитирам филма) . Да видиш колко близко си до кретенския край на живота си , да кретенски , защото да те взриви недоразвит иркаски идиот или да те гръмен афганистански циганин си е кретенски начин да умреш.И какво ще пишат после - загина героично в битка , пазейки родината - героично , застрелян в гръб от тинейджър-резняк , пазеики родината , ама не точно родината.
АЗ НЕЩА ДА МРА ТАКА , НИТО РЕЗНЯЦИ ДА МИ ГЪРМЯТ ПО ДЪРЖАВАТ , БЕЗ ДА ИМАМЕ ПОЛЗА.
ПС: по-горе се смя на колега , че написал боНбардировач и само 2 реда надолу написа ракети , като със правописна грешка - велик си :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 13 Юли 2008, 17:26

pavlin_e30 написа:голям спор и накрая кой е по-велик не се разбра
американците всякви били,ама живеят по-добре
пияните руснаци с много силна армия,а са пълна скръб
европейците са можеби най-добре-и армии и живота им нареден
а за тия извратени китайци и тяхните комунистически паради-много маршируваме,всичко изпипано,а има ли смисъл
доста военни неща се научават в темата,ама кое е вярно :roll:

Павка , парите не са най-важното нещо , просто са задължителното нещо , но само с тях нищо не става.Проблема е че го осъзнаваш , само ако понатрупаш пари.Сега не съм в България , но определено се чувствам щастлив в моята държава и никога няма да я напусна и да ви се смея че правя за един ден колкото 70% от българите правят за месец.
А ПЪК САМО С АРМИЯ - ХЕПТЕМ НИЩО НЕ СТАВА , особено ако имаш и развита мафия като в русия :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 14 Юли 2008, 14:08

Днес по БНР съобщиха, че Русия намалява доставките на нефт за Чехия почти наполовина. Официалната версия на руснаците са за някакъв проблем с тръбопровода, но за всички е ясна истинската причина - това е отговор на плановете на Чехия за разполагане на радар от ПРО-системата на САЩ на територията й.
Ако плановете станат факт, убеден съм, че тръбопровода съвсем ще се счупи, и нефта и газа ще спрат.. Интересно тогава, дали САЩ ще доставят нефт за Чехия с танкери? Съмнявам се.
Въобще, прави ми впечатление напоследък различната политика на Европа, Русия и САЩ спрямо страните от Арабския свят.
Според мен на всички е ясно, че т.нар. „терористи“ са плашило, размахвано заплашително от САЩ, с което те оправдават агресията си в Близкия изток. Има съмнения дори, че атентата срещу СТЦ е организиран не без помощта на ЦРУ - имаше филми с доказателства, че кулите са взривени с експлозиви отвътре, поставени дни преди атентатите, и много други. Това няма никога да се докаже, но е факт, че агресията на САЩ е насочена срещу страните от близкия изток, които разполагат с НЕФТ.
На другия полюс са страните от ЕС и Русия, чиято тактика изглежда е да „ухажват“ Арабския свят. Пример за това е Никола Саркузи, който полага огромни усилия за стопляне на отношенията м/у ЕС и Близкия Изток. За Русия - там са ясни отношенията им с Иран, Ирак и т.н., които винаги са получавали подкрепа.
Коя политика ще се окаже права в дългосрочен план? Аз лично съм убеден, че няма да е политиката на тоягата. Резултатите от нея вече се виждат - САЩ малко по малко изпадат в рецесия, и колкото и да се опитват да убедят света, че проблема бил в Ипотеките... Ясно е, че огромните разходи по войните, пръсканите пари в продължение на десетки години по американската армия, няма как да не окажат ефект върху икономиката дори и на най-богатата държава в света.
Нещо друго - в очите на света, САЩ отдавна вече не са „дъ гууд гайс“, а напротив. Никъде политиката на агресия не се одобрява, в никоя държава.

Е питам аз тогава - защо ние трябва да подкрепяме тази политика?! Какво ще спечелим?! Нищо. Какво ще загубим? Много неща.

Аз не съм русофил, ненавиждам комунизма, но мисля практично. България се намира в Европа, а не в Южна или Северна Америка. Икономиката ни може да има много по-голяма полза от топли отношения с Русия. Замислете се - Русия е близо, почти 100% от енергията за Европа (разбирай газ и нефт), идва от Русия.
Голяма част от икономиката на България се държи на туризма. Руснаците имат традиции като туристи в България. Руснаците обичат България (все още), обичат да идват тук, да харчат пари. Някой сеща ли се за американци по нашето черноморие, или по нашите планини?! Аз - не.
Добри отношения с Русия означават добри отношения с Китай (неограничен пазар, най-бързо развиващата се държава), и част от Близкия изток - тази част, която все още не е под влиянието на САЩ, с които България има традиции в отношенията си още от комунистическо време.

Какво печелим, ако поддържаме и подкрепяме политиката на САЩ?! Печелим - потупване по рамото от американския президент. Дори и елементарно нещо като падане на визите към САЩ няма да спечелим, както се видя. Какво губим? Губим важни за страната суровини - газ и нефт, на които се крепи икономиката ни. Губим туристите от Русия, на които пък се крепи не малка част от туризма ни. Губим пазари в Русия. Някой ще каже, че печелим пазари в САЩ?! Помислете си къде е по-вероятно България да реализира продукцията си - в САЩ, или в Русия?!

Забравете комунизма, забравете миналото, мислете в настоящето - нещата се измениха, реалността е друга. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535i, S500

Мнение от furiozo » 14 Юли 2008, 14:41

ACCELERATOR написа:Днес по БНР съобщиха, че Русия намалява доставките на нефт за Чехия почти наполовина. Официалната версия на руснаците са за някакъв проблем с тръбопровода, но за всички е ясна истинската причина - това е отговор на плановете на Чехия за разполагане на радар от ПРО-системата на САЩ на територията й.
Ако плановете станат факт, убеден съм, че тръбопровода съвсем ще се счупи, и нефта и газа ще спрат.. Интересно тогава, дали САЩ ще доставят нефт за Чехия с танкери? Съмнявам се.
Въобще, прави ми впечатление напоследък различната политика на Европа, Русия и САЩ спрямо страните от Арабския свят.
Според мен на всички е ясно, че т.нар. „терористи“ са плашило, размахвано заплашително от САЩ, с което те оправдават агресията си в Близкия изток. Има съмнения дори, че атентата срещу СТЦ е организиран не без помощта на ЦРУ - имаше филми с доказателства, че кулите са взривени с експлозиви отвътре, поставени дни преди атентатите, и много други. Това няма никога да се докаже, но е факт, че агресията на САЩ е насочена срещу страните от близкия изток, които разполагат с НЕФТ.
На другия полюс са страните от ЕС и Русия, чиято тактика изглежда е да „ухажват“ Арабския свят. Пример за това е Никола Саркузи, който полага огромни усилия за стопляне на отношенията м/у ЕС и Близкия Изток. За Русия - там са ясни отношенията им с Иран, Ирак и т.н., които винаги са получавали подкрепа.
Коя политика ще се окаже права в дългосрочен план? Аз лично съм убеден, че няма да е политиката на тоягата. Резултатите от нея вече се виждат - САЩ малко по малко изпадат в рецесия, и колкото и да се опитват да убедят света, че проблема бил в Ипотеките... Ясно е, че огромните разходи по войните, пръсканите пари в продължение на десетки години по американската армия, няма как да не окажат ефект върху икономиката дори и на най-богатата държава в света.
Нещо друго - в очите на света, САЩ отдавна вече не са „дъ гууд гайс“, а напротив. Никъде политиката на агресия не се одобрява, в никоя държава.

Е питам аз тогава - защо ние трябва да подкрепяме тази политика?! Какво ще спечелим?! Нищо. Какво ще загубим? Много неща.

Аз не съм русофил, ненавиждам комунизма, но мисля практично. България се намира в Европа, а не в Южна или Северна Америка. Икономиката ни може да има много по-голяма полза от топли отношения с Русия. Замислете се - Русия е близо, почти 100% от енергията за Европа (разбирай газ и нефт), идва от Русия.
Голяма част от икономиката на България се държи на туризма. Руснаците имат традиции като туристи в България. Руснаците обичат България (все още), обичат да идват тук, да харчат пари. Някой сеща ли се за американци по нашето черноморие, или по нашите планини?! Аз - не.
Добри отношения с Русия означават добри отношения с Китай (неограничен пазар, най-бързо развиващата се държава), и част от Близкия изток - тази част, която все още не е под влиянието на САЩ, с които България има традиции в отношенията си още от комунистическо време.

Какво печелим, ако поддържаме и подкрепяме политиката на САЩ?! Печелим - потупване по рамото от американския президент. Дори и елементарно нещо като падане на визите към САЩ няма да спечелим, както се видя. Какво губим? Губим важни за страната суровини - газ и нефт, на които се крепи икономиката ни. Губим туристите от Русия, на които пък се крепи не малка част от туризма ни. Губим пазари в Русия. Някой ще каже, че печелим пазари в САЩ?! Помислете си къде е по-вероятно България да реализира продукцията си - в САЩ, или в Русия?!

Забравете комунизма, забравете миналото, мислете в настоящето - нещата се измениха, реалността е друга. ;)

Наи добрият пост в тази тема :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rever » 14 Юли 2008, 18:15

[quote="ACCELERATOR"][/quote]

Тай.. тай.. единственото което мога да добавя е, че за чехите и евентуално поляците, интересното тепърва предстои. :)
По интересно обаче е във Иран, Израел иска да ги нападнат, заради изказвания от от рода на "израел трябва да бъде изтрит от картата". :mhihi: Във същото време САЩ, не мислят да правят нещо на този етап и израелците остават с пръст в гъз. Пък ядрената програма на Иран, още повече омацва положението... за Израел трудните времена тепърва предстоят. :D
Аз напълно подкрепям Иран във всеки опит да изчезне Израел, за мен това не е държава, както и Косово. Като казах Косово се сетих, щели да им дават 1 млрд и нещо евро.. от добра воля ?! И за какво данъците на европейците отиват в измислени държави, да не съм ги карал аз да се отцепват!! След няколко години циганите в България и Румъния като вземат и те да искат, какво ще правим - всяка община различна държава ? :lol: Не, че искам да се поставям на мястото на Сърбия, но ако бях президент там вече щеше да има готова стена по цялата южна граница със Косово , подобна на берлинска, но по висока. Невъзможни визи за албанци и никакви сръбски гражданства за албанци иначе да се счита за емигрант. Пък нека НАТО да се пули и хае. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 14 Юли 2008, 19:05

acho.rs
но определено се чувствам щастлив в моята държава и никога няма да я напусна и да ви се смея че правя за един ден колкото 70% от българите правят за месец.

Това пък е пълна глупост, как се чустваш щастлив тука? Взеха ми книжката и нявсякаде искат пари(корупция) КАТ същата работа, полицайте същата работа. Цялата история е една и съща в българия, живее се неспокойно, само ако имаш пари живееш хубаво, защото прескачаш много закони, полицайте и съдийте са твой. Просто незнам кой се чуства щастлив в българия, всеки прави мръсно на друг(през ден има теми за издраскани коли и кражби) щом излезнеш от дома си псуваш дупките и другите хора как карат. И това е много глупаво дето го казваш бълагрите се доказват, а американците не :mhihi: не ставай смешен, още във университетите им отпускат страшни пари за проекти. Това което правят те експедиций, разработки на лекарства незнам колко българи са го правили в университетите тука. За войската им няма да коментираме(платена). Винаги сме били пионки, дали на русия или на Сащ, ние сме инвалиди.
Изображение

master of the force
Аватар

Re: .........

Мнение от alx » 14 Юли 2008, 19:46

Тоо Cool написа:...

милко, семпер фай, ама тебе... те издигам във пост "favorite cannon fodder".... надявам се че 3/4 от нещата дето си ги написал тука не ги мислиш наистина.. щото иначе... фубар.. ;)

и те поздравявам със "soilbleed" на grendel...
алекс
трабант 601с
разни други возила

U.S. MARINES
Аватар
Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR

............

Мнение от Тоо Cool » 14 Юли 2008, 22:57

Thanks alx, SEMPER FIDELIS to the United States of America!!!
F.U.B.A.R.- Fucked Up Beyond All Recognition-nice abreviation, I like it!!!!

А за лайнарите, които не желая да образовам повече-ебете се в гъза скапан робски-малко са ви резаците, ма те така и така ви ебът в момента както си пожелаят-Емел Етем викате е готина , а?-хехехехе! Тук ще си останете и такива мизерници ще си бъдете ФОРЕВЪР-Амин каза Бареков :mhihi: :mhihi: :mhihi: ......!!! Както каза един от "управляващите"-"вие в мизерията, а ние-където си щем"!
Всеки народ заслужава управниците си-българите напълно и стопроцентово заслужават надменната, корумпирана и неподлежаща на контрол пасмина, която ги управлява, мачка и унижава ежеминутно! Да го духате-боли ма уя за безполезните ви мнения-аз казах, каквото трябва, знам МНОГО повече от вас, но е безмислено да споря с малоумни идиоти, които понеже нямат и 5 левчета в джоба да идат на кварталното кафе :mhihi: :mhihi: :mhihi: се правят на разбирачи-патриоти за една отдавана изгубена и жалка кауза...аре са-умирайте бавно в кофите, ревете, че са ви думнали количките, оплачете се за пореден път от дупките на пътя и от цената на безина и викайте колко ви е гот тука и как никога нема да си одите...... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

П.С.- А Станислав Трифонов е гей, нали знаете и Бойко Борисов ше ви оправи-ВЕРВАЙТЕ му....... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: ...милаааа моя ...булгаристаниооооооо.....алелелелел...хехехехехееееееее...хохохохохохоооо...
In memory of CPL Jason Dunham,
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006

THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата