България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Прилошало е на шофьора. Това е версията засега.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Дано не е поредният бързал петъка да му свърши по-бързо, че тези с доставките...знаем ги. Ще видим колко му е прилошало щом е жив и има ли някакви следи от наистина прилошаване защото и да ти прилошее ако не припадаш буквално, все може просто да натиснеш спирачка.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Прилошало му е уя ми
На всички убийци им прилошава точно преди да убият някой......
Сега слушам свидетели, карал е много бързо и то преди пешеходна, на която е убил момичето!!!
Те не напразно направиха ограничение 30 км/ч, ама българипитеците са всички рали пилоти и това не важи за тях.
На всички убийци им прилошава точно преди да убият някой......
Сега слушам свидетели, карал е много бързо и то преди пешеходна, на която е убил момичето!!!
Те не напразно направиха ограничение 30 км/ч, ама българипитеците са всички рали пилоти и това не важи за тях.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
тия ограничения са за скейтбордистите... нас не ни интересуват

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- TNT
- младши ентусиаст
-
https://www.autonews.bg/evropa-nastoyav ... lDd2aM7YUU
Нещо пак се престарават с глупости ми се струва. 30 в града освен да вдигне разхода на повечето автомобили и да доведе до замърсяване, не виждам какво толкова ще промени. Градския транспорт ще стане още по-бавен и т.н. Извънградското дали ще е 80 или 90... все тая. На магистрала дали ще е 120 или 140... то белите стават от неспазване на останалите правила. Но да кажем, че на магистрала може и да има подобрение. Сега има каращи със 70, 90, 100, 120, 145, 190
Ще се ограничат на 70, 90, 100, 125 и 190 
Нещо пак се престарават с глупости ми се струва. 30 в града освен да вдигне разхода на повечето автомобили и да доведе до замърсяване, не виждам какво толкова ще промени. Градския транспорт ще стане още по-бавен и т.н. Извънградското дали ще е 80 или 90... все тая. На магистрала дали ще е 120 или 140... то белите стават от неспазване на останалите правила. Но да кажем, че на магистрала може и да има подобрение. Сега има каращи със 70, 90, 100, 120, 145, 190
Ще се ограничат на 70, 90, 100, 125 и 190 - drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Да караш с 30 по големи булеварди си е идиотизъм. Както са тръгнали, скоро тротинеткаджиите и колоездачите ще са с по-висок статут на пътя от леките автомобили. Пак решаваме проблема на парче, на никого не му пука за останалите фактори за инциденти. Това е пародия на решаване на проблем.

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
И пак в случая общината е за съд. Защото там е имало колчета които целта им е да предотвратят такива ситуации. А тия пластмасови колчета ако духна по-силно ще паднат.
- kirobreika1
-
-
- Кара: м си Саап-а и се подрусвам
- Детайли за колата: твърдо окачване :/
Вероятно недоспал/преуморен/махмурлия шофьор.
- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
Тези камиончета, които карат минерални води, винаги са претоварени, ма разследващите едва ли ще стигнат то там, щото някой може да пострада.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Май и вие сте големи рали шампиони?
В гъсто населени зони в центъра на столица 30 км/ч било много?
Където има хиляди пешеходци, деца, паркиращи, маневриращи и т.н.
И защо извъртате нещата? Най-големите булеварди дори до центъра са с ограничение 80 км/ч!
Да ви питам, преди пешеходна пътека как трябва да се кара?
Ускоряваш колкото може, да минеш преди пешеходеца ли?
И другото. Общината била виновна? Ето го мястото. Има 10 знака, ограничение заради пешеходната от 30 км/ч, не да ви прецака ралито.
Отделно пешеходната е повдигната. И тоя урод е убил момичето на пешеходната, щото е карал с минимум 70 км/ч тоя таралясник!!!

В гъсто населени зони в центъра на столица 30 км/ч било много?
Където има хиляди пешеходци, деца, паркиращи, маневриращи и т.н.
И защо извъртате нещата? Най-големите булеварди дори до центъра са с ограничение 80 км/ч!
Да ви питам, преди пешеходна пътека как трябва да се кара?
Ускоряваш колкото може, да минеш преди пешеходеца ли?И другото. Общината била виновна? Ето го мястото. Има 10 знака, ограничение заради пешеходната от 30 км/ч, не да ви прецака ралито.
Отделно пешеходната е повдигната. И тоя урод е убил момичето на пешеходната, щото е карал с минимум 70 км/ч тоя таралясник!!!

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

Според експертизата не е имало никакъв спирачен път. Може би е бил невменяем шофьора, или камикадзе, "дейва и пробитата държава"
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Въпреки, че вече всячески избягвам шофирането в града в работни дни, през деня….все някога се налага да го правя….
Положението е страшно!!! Правилник няма или поне е само за балъците, всеки кара където както свари, нон стоп тетрис и местене из лентите, засичамия, отнемания на предимство, Стоп и червен светофар са пожелателни…а хората от провинцията (да ме извиняват тук присъстващите) са като изтървани
Даже са малко жертвите в града при тия обстоятелства
Положението е страшно!!! Правилник няма или поне е само за балъците, всеки кара където както свари, нон стоп тетрис и местене из лентите, засичамия, отнемания на предимство, Стоп и червен светофар са пожелателни…а хората от провинцията (да ме извиняват тук присъстващите) са като изтървани

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
zAcK написа:Май и вие сте големи рали шампиони?В гъсто населени зони в центъра на столица 30 км/ч било много?
![]()
Където има хиляди пешеходци, деца, паркиращи, маневриращи и т.н.![]()
Ограничение 30 в града и 120 на магистрала е идиотско, защото едва ли има фатален инцидент с 40 или 130км. Сакатлъците стават с доста по-висока скорост. Просто трябва да намерят начин наличните разумни ограничения да се спазват, а не да се въвеждат някакви абсурдни.
Да, в центъра трябва да се внимава със скоростта, но с 30 там си карам колелото ебаси. Това не е скорост за автомобил.
- ///eMo
- младши ентусиаст
-
- Кара: го спокойно
Точно на Гоце Делчев преди няколко дни видях спарк, който а-ха да се отлепи от земята на една от пешеходните. В последствие действието и скоростта се повтори от всякакви баничарки, модерни сув-ове и т.н... А паветата са криви и е неприятно дори да се кара с повече от 40. Явно трябва да започнат да се слагат по-твърди окачвания в новите коли. Жалко за момичето..
За мен ограничение от 30 би било безсмислено. Каращите със 100 няма магически да започнат да карат с 30, защото са намалили ограничението, но пък ще има много повече места за хранилки и 45 изведнъж да стане джигитска скорост и да говорят по новините с колко са се увеличили нарушителите.
За мен ограничение от 30 би било безсмислено. Каращите със 100 няма магически да започнат да карат с 30, защото са намалили ограничението, но пък ще има много повече места за хранилки и 45 изведнъж да стане джигитска скорост и да говорят по новините с колко са се увеличили нарушителите.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Съгласен съм с теб. Наскоро ми се наложи да стигна с кола от Люлин до един магазин в близост до Пирогов и се проклех, че не тръгнах пеша.Don_Diego написа:Въпреки, че вече всячески избягвам шофирането в града в работни дни, през деня….все някога се налага да го правя….
Положението е страшно!!! Правилник няма или поне е само за балъците, всеки кара където както свари, нон стоп тетрис и местене из лентите, засичамия, отнемания на предимство, Стоп и червен светофар са пожелателни…а хората от провинцията (да ме извиняват тук присъстващите) са като изтървани![]()
![]()
![]()
![]()
Впрочем вчера щеше да стане поредния инциден и повярвайте ми, не скоростта щеше да е проблема, а заплесите зад волана. На светофара на Нестле в Люлин (пешеходен) светва червено. Пред мен са 2 коли, най-отпред някакъв нов Меган, зад него дърта Фабия. Та светва червено, тръгва да пресича един колоездач, Фабията без абсолютно никакви намерения да спира минава рязко в дясната лента и само не знам какво спаси човека с колелото. Бастуна наби спирачки в последния момент, но дори не успя да спре да пълен покой, защото колоездача го видя и удари 2 бързи оборота на педалите. Докато псувам, си обръщам погледа и виждам как и тоя с Мегана няма да отчете тоя светофар и директно си зави наляво на абсолютно червено, светещо от вече близо 5 секунди.
Изпратено от моят SAMSUNG S22+ с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..