СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от Jordana » 08 Май 2023, 20:40

Ето го котарака
Прилича на руска синя котка ...или е руска синя котка :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 08 Май 2023, 20:49

yordanovdir написа:Най-мързеливо е от тия дето сами се оправят.Като гледам не е много засукан двора, та би трябвало да няма проблеми, но нямам опит с тях.

За 200 и няколко кв.м ливада няма шанс да дам тия пари дето търсят на роботите :lol:
Някаква електрическа ще е, имам достатъчно дълъг кабел и външен контакт пък дори да е с малък нож бащата ще се разхожда повече като коси :mhihi:

Котарака е горнобанска черна улична :mhihi:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 08 Май 2023, 20:57

Котарака не го знам къв е ама отявлен ебльо ша Доде :mrgreen:

А за поляната и тревата- така като я гледам може просто с ножица да подреждаш няколкото стръка дето ще дойдат по- дълги- няма кво да се абиш с косачка :ok:
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 08 Май 2023, 21:36

Напомня ми на вица за новобогаташа и лорда дето били имот до имот.
Вторият пита лорда как така неговата ливада е по-добра като и двамата правят едно и също.
Лорда вика:-Много е просто.Косиш.Поливаш.Косиш.Поливаш.Ей на 300 години не е мръднала... :mhihi:
Та и мойта така.
Майтапа на страна ама на майка ми разсада за пипера си ева мамата тая година и сега реши да ми предостъпи още 200 квадрата за райграс наесен.
Ще преместя парника и ще направя още една част с тревичка да има къде да тича кучето.
За майка 300м2 стигат за градина.И без това вече няма кой да го яде това дето го произвежда.
Пък явно ще трябва да купувам бензинова косачка,че 500/600 квадрата няма да са малко,а и са на различно място из двора и е кофти за тия пусти кабели.
Та есента се очаква интересна от гледна точка на ограда и райграс. :ok:

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 08 Май 2023, 22:15

Ако говорим за кеф, едно тракторче тип косачка и може да си свиркаш. Иначе ако ще и един метър кабел да разпъваш в един момент писва (поне на мен).
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 08 Май 2023, 23:23

Don_Diego написа:E тамън де, като вали след миене по-често ще си почиваш като миеш колата :mhihi:

То хубу, ама отиват много часове, хем уж не се мотам :dunno:. Отне ми сигурно два часа да четкам седалките. Хубаво, че мазането става бързо :D.

Ти си от някой лордовски род с тази градина в София :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 08 Май 2023, 23:35

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 08 Май 2023, 23:40

drifty написа:
Don_Diego написа:E тамън де, като вали след миене по-често ще си почиваш като миеш колата :mhihi:

То хубу, ама отиват много часове, хем уж не се мотам :dunno:. Отне ми сигурно два часа да четкам седалките. Хубаво, че мазането става бързо :D.

Ти си от някой лордовски род с тази градина в София :D

Веднъж като го почистиш хубаво вече не се налага всеки път да го правиш :bchug:
Аз четкам яко веднъж на 6 месеца, но подхранвам редовно. Ако си взел Leather Star дето коментирахме като забърсваш след нанасяне ще сваляш и от мръсотията.

Какъв ти лорд…гледай колко пъти казаха, че нищо не е :mhihi:
Още умувам как да откупя имота на комшиите и да ми стане малко над 1 декар местенцето :twisted:
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 09 Май 2023, 0:14

Don_Diego написа:
Jordana написа:То плешиво половината какво ще му косиш на това ? :mhihi:

E ще подсявам където е плешиво и другото ще кося :mhihi:

Top Gun Maverick написа:Котката твоя ли е? :mhihi:

3 са, 2 женски със заредени фурни и 1 мъжки. Миналата година някоя мачка ги беше родила при нас и ги отгледахме като бяха малки, после изчезнаха за няколко месеца и сега се върнаха всички накуп :banghead: .
Чакам ги да родят, че са в напреднала фаза вече и ще ги водя на кастрация

Ето го котарака

Хубавец

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Май 2023, 7:15

Така и така сме на тема котки и колегата каза, че неговите забременели...тая сутрин ставам с чувството да тръгна две идеи по-рано и отивам в селото където са ми първите клиенти, а там като по часовник всяка сутрин ме чакат към 5-6-9 котки, зависи. Давам им да ядат, то ясно. И докато ядяха едната с големия тулум легна на плочките и викам край, тая котка ще ражда. :shock: Кога гледам първото коте се подава, а почва да вали. :shock: Кво да правя, тя го излюпи. Взех я и я мъкна към къщата и където живее една 100 годишна почти бабичка, която е сама, внук и ли, сина и ли е, идва да я гледа денем. Презскачам оградата с малкото коте в ръка, котката си върви, айде по стълбите нагоре, някакви заключени помияри се разлаяха, намерих един стар шлифер и я оставих в котето отгоре. Изчезнах като измих слузта на външна чешма и даже не закъснях за хората ми, които не гледаха и само даваха акъли я да я оставя вътре в спирката, а наоколо чат пат идват кучета, я не знам си какво, нямало да мине през оградата, сякаш не им идва на акъла, че ще скокна. Хората ги бива да наливат акъл винаги, ама да си изцапат ръцете не може или да вземат решение.
Най-много им харесва да свирят по улиците от колите като раздават закони де, което си мислех и след това.
Та както и да е, радвам се за котката. :bchug:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 09 Май 2023, 7:57

Don_Diego написа:
Веднъж като го почистиш хубаво вече не се налага всеки път да го правиш :bchug:
Аз четкам яко веднъж на 6 месеца, но подхранвам редовно. Ако си взел Leather Star дето коментирахме като забърсваш след нанасяне ще сваляш и от мръсотията.

Него взех да, вчера го нанасях, но не съм забърсвал много, отгоре отгоре, пише по принцип да го изчакам да изсъхне и само ако е нужно да мина с кърпа, та така и направих.Гъбата апликатор обаче дойде доста голяма и малко неудобна за работа, а и като е голяма се напоява доста с крема, което също не ми допадна. Но не съм го мазал от мноооого време и сигурно ще трябва съвсем скоро да повторя ударно, но снощи го правих на тъмно, ще видя днес как изглежда. Иначе за четкането ясно, няма смисъл да се прави толкова често, а то и не излезе кой знае какво в интерес на истината, очаквах доста повече да изцапам кърпата, с която забърсвам след четкането :D

Колко редовно го подхранваш?

Иначе дворчето си е супер, плаче за едно навесче с барбекю за събрания на форума. :ok: :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 09 Май 2023, 9:49

Като се сетя първия път като чистих с тоя Leather Star колко чернилка излезе ... баси гняста. Оттогава само 1 път в годината чистя кожата, но излиза съвсем малко мръсотия вече.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от yordanovdir » 09 Май 2023, 10:15

Дон-е, нещо друго се сещам, което може да е важно за благотворното развитие на новобогаташки ливади.Косачката която ползвам, може да процедира с отрязаната трева по един от трите начина.
-мулчира т.е. реже тревата ситно и остава по земята
-изхвърля я настрани по земята
-събира я в кош и където решиш

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 09 Май 2023, 10:55

Аз съм се спрял на такава с кош защото не ми се събира след всяко косене, а за мулчирането много мнения в двете крайности видях и не ме спечели :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 09 Май 2023, 12:47

Това косачката да ти е на кабел (електрическа) е толкова гадно, че и на брат ми не бих го пожелал :mhihi:
Няма такава тъпня, че дори и за 50-60м2.
То кабела го суркаш, понякога попада под ножа и хайде наставяш и въобще гадна работа.
Най-добре е с бензинова косачка, даже и стартер да има електрически е супер, има много прилични такива втора употреба за по 300-400 лева.
Косачка с мотор Хонда са добри, поне 5 коня и са с ремък и са по-тихички.
Маслото го сменяш на година преди сезона.
А тази трева дето е на снимката на колегата, може да я сгъстиш малко, като я аерираш малко и хвърлиш семе трева , ама трябва и добро поливане, за това е с такива голи участъци.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата