Мистериозния нов щам на коронавирус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Re: Мистериозния нов щам на коронавирус

Мнение от BaDxBoY » 19 Ное 2020, 23:38

Сондьора написа:Как ше не раздаде...хората работят и до сега, а собственика плаща 20-40% от заплатата..зависи от бизнеса.
Но той подпомага "бизнеса", не хората, демокрация е все пак. " Работете бе работете, тряя се работи., радост носи, свобода...." :mhihi:

При мен лятото казаха, че ще работим без пари, който го устройва да стои, който не да си ходи. Буквално 90% от персонала работиха над месец без заплащане. При приятелката ми, една мноого известна фирма на всички, ядеме продуктите всеки ден, около 600 човека им намалиха заплатите на 50% за 2 месеца лятото и сега пак мислят да ги намалят, а работата е двойна. Познайте дали някой се оплаква .. Но съм ви разказвал в другата тема за работодателите .. Идва март месец шефът ми, казва ни как няма пари за заплати и ни оставя 2 бутилки водка, да се почерпим,щото си е купел вчера поръчково порше за 250 000 евро :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 19 Ное 2020, 23:40

Ма той "бизнеса" иска мерките да останат до юли до година ...работете..манете ги ония затворените държави...работа требва..
П.п. BaDxBoy, провери дали сте в програмата...няма право да ви съкращава 3м..Има и заповед на министъра на здравеопазването, която тряя се спазва стриктно и т.н....ако ме разбираш ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 19 Ное 2020, 23:55

Сондьора написа:Ма той "бизнеса" иска мерките да останат до юли до година ...работете..манете ги ония затворените държави...работа требва..
П.п. BaDxBoy, провери дали сте в програмата...няма право да ви съкращава 3м..Има и заповед на министъра на здравеопазването, която тряя се спазва стриктно и т.н....ако ме разбираш ;)

Проверявахме колегите в един сайт, нямаше ни фирмите. Той реално не ни съкрати, а ни пусна в неплатена всички. Вече последните месеци не знам, понеже напуснах доброволно. Но ние нямахме и читави договори, всички бяхме на по 600 лева договор.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 20 Ное 2020, 0:03

Тва е и под минималната ;)..а това е друг вирус, който хората така и не се научиха в тая държава, че тряя бягат далече от него. Още повече, че е нямал право да ви пуска в неплатен...пак е свързано с извънредните мерки....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 20 Ное 2020, 6:19

Сондьора написа:друг вирус, който хората така и не се научиха в тая държава, че тряя бягат далече от него

To е като другите вируси - не пита. Или-или. Или клякаш, или бягаш :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 20 Ное 2020, 7:08

Сондьора написа:Тва е и под минималната ;)..а това е друг вирус, който хората така и не се научиха в тая държава, че тряя бягат далече от него. Още повече, че е нямал право да ви пуска в неплатен...пак е свързано с извънредните мерки....

Казваш го все едно хората всеки път имат избор. Някой път, особено в малките населени места, нямат никакъв избор и не могат да се застъпят за правата си. Но да не отваряме нова тема.

Карантината и затварянето при нас си беше подигравка с трудещия се Българин и заслужаваха страшни размирици, каквито със сигурност щяха да получат да кажем в Гърция, Франция и т.н. при подобно отношение. Малко им трябва на хората там и палят. Ние сме или зверски търпеливи, или масово зверски страхливци(или и двете), че го допуснахме това, на паравана на някакъв вирус...

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 20 Ное 2020, 9:13

Сондьора написа:... демокрация е все пак. " Работете бе работете, тряя се работи., радост носи, свобода...." :mhihi:

Тия призиви за бачкане ми звучат много познато, само дето... не ги свързвам с демокрацията... :dunno: :dunno:
Трябва да дойде Стиин-а да ни разясни икономическата ситуация, че нещо пак изгубих ориентация...
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мистериозния нов щам на коронавирус

Мнение от steeN » 20 Ное 2020, 9:17

Аз предпочитам да сте неориентирани да си призная, така ми е по-интересно :ok:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 20 Ное 2020, 10:02

BaDxBoY написа:.. Идва март месец шефът ми, казва ни как няма пари за заплати и ни оставя 2 бутилки водка, да се почерпим,щото си е купел вчера поръчково порше за 250 000 евро :mhihi:

Я ми кажи на какъв бизнес е станал шеф този човечец, та и аз да си направя такъв и да намеря такива балъци за работници?
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 20 Ное 2020, 10:32

:OT: Колегата мисля беше споменавал, че със заведения се занимава :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 20 Ное 2020, 11:36

Само една трета от ръста на смъртността през последните седмици се дължи на официално починалите от Ковид, пресмята Капитал.

Оттук следват две заключения. Че всъщност много повече хора са загинали от корона вирус, отколкото се обявяват.
Или че здравната система е толкова претоварена, че няма как да поеме други случаи. И така хора си заминават, които в нормална среда биха били спасени.
Това е изключителен провал на системата, която за 6 месеца трябваше да създаде капацитет. Чест и почитания за лекарите и медицинския персонал, тяхната битка наистина е на живот и смърт. Но очевидно са нужни много реформи ако искаме да не ни е страх като влизаме в болница.

https://www.capital.bg/politika_i_ikono ... bulgariia/

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 20 Ное 2020, 12:12

Има нещо много тегаво с този Ковид. Прекалено много лекари взеха да си заминават. Те са възрастни, но като се има предвид, че младите заминават в чужбина, след ковида здравеопазването няма да става за нищо. Особено след като политиците се опитват постоянно да го съсипят. Сега вече ще бъде довършено...
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 20 Ное 2020, 12:55

zAcK написа:Има нещо много тегаво с този Ковид. Прекалено много лекари взеха да си заминават. Те са възрастни, но като се има предвид, че младите заминават в чужбина, след ковида здравеопазването няма да става за нищо. Особено след като политиците се опитват постоянно да го съсипят. Сега вече ще бъде довършено...

Аз отдавна съм го казвал, че трябва да има механизъм, който да задържа новозавършилите лекари в родината ни. Едно време как беше лекари и учители и други подлежаха на разпределение (и аз съм минал по този път). Няма не мога, не искам, ама аз ...... А сега още с приемането в специалност медицина започват да си мислят къде ще заминат в чужбина. Щом си сукал от кравата послед ще си плащаш.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 20 Ное 2020, 13:13

Т.е. казвате, че правилния метод е соц метода - забраняваме ти да заминаваш - ще работиш еди-къде-си 10 години за каквато заплата ти кажем :bowdown:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 20 Ное 2020, 13:14

gromovich написа:
zAcK написа:Има нещо много тегаво с този Ковид. Прекалено много лекари взеха да си заминават. Те са възрастни, но като се има предвид, че младите заминават в чужбина, след ковида здравеопазването няма да става за нищо. Особено след като политиците се опитват постоянно да го съсипят. Сега вече ще бъде довършено...

Аз отдавна съм го казвал, че трябва да има механизъм, който да задържа новозавършилите лекари в родината ни. Едно време как беше лекари и учители и други подлежаха на разпределение (и аз съм минал по този път). Няма не мога, не искам, ама аз ...... А сега още с приемането в специалност медицина започват да си мислят къде ще заминат в чужбина. Щом си сукал от кравата послед ще си плащаш.

Харесва ми как мислиш, щом не можем да им създадем условия да искат да останат, можем да им забраним да бягат :mhihi: Ама нали до живот ще ги държим, щото ако е само за някакъв период, щом свърши ще духнат не със 100, а с 200?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата