Мистериозния нов щам на коронавирус
Модератор: Общи модератори
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
- sssssl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.
Re: Мистериозния нов щам на коронавирус
zAcK написа:Superexstatic написа:Баце, как не ти писна да мрънкЯш? Не искам да ги защитавам нашите хубостници, ама в цяла Европа/свят ситуацията е идентична. На всички не им се вЕрва и така и няма точната формула какви мерки и как да се прилагат и най-вече как да се угоди на Ганьо, който съвсем не е само по нашите ширини. Но е страшен проблем, че са те върнали един път от магазина.
Като мерките са пълна глупост, да мълча лиТова не са мерки, това е прах в очите на хората, че идват избори. И ако ти се мислиш за Ганьо, аз не се
Ти какво предлагаш? Едно голямо нищо, нали?
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
sssssl написа:zAcK написа:Superexstatic написа:Баце, как не ти писна да мрънкЯш? Не искам да ги защитавам нашите хубостници, ама в цяла Европа/свят ситуацията е идентична. На всички не им се вЕрва и така и няма точната формула какви мерки и как да се прилагат и най-вече как да се угоди на Ганьо, който съвсем не е само по нашите ширини. Но е страшен проблем, че са те върнали един път от магазина.
Като мерките са пълна глупост, да мълча лиТова не са мерки, това е прах в очите на хората, че идват избори. И ако ти се мислиш за Ганьо, аз не се
Ти какво предлагаш? Едно голямо нищо, нали?
По добре нищо от този цирк, който се случва в момента
ти с какво се занимаваш.... ИТ ?
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Малко новини за актуалната ситуация: няколко познати имам вече, които не бяха приети последните дни заради липса на легла, въпреки че са си спешни. Все двустранни пневмонии, като единия е от 10 дни с температура и вече е доста зле, до колкото разбрах. Обикалят с линейките и накрая ги връщат вкъщи. Двама в момента ги лекуват в болници в провинцията, където се уредиха чрез познати. До там ги карат жените им, които ушким са под карантина, но няма кой иначе. В същия момент по новините всеки ден слушам, че то легла в София имало много. А и си спомних за това фиаско с полевата болница в Арена Армеец, ама тя явно няма да се състои понеже има толкова много легла свободни по болниците, че хората чак да трябва да търсят връзки в други градове. Всичко ни е наопаки и не мога да разбера защо. Вчера ушким зелен коридор, а всички пенсионери пазаруваха извън него. Следобяд в магазина отсреща нямаше живо пиле. Хиляда пъти се повтори, че маските и дистанцита помагат и намаляват риска, въпреки че не спират вируса, но няма един ден да се наредя някъде на опашка и някой олигофрен да не ми се навре в мене все едно ше се целуваме.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Мистериозния нов щам на коронавирус
Защо е наопаки... защото съм се убедил, че българина е някаква супер гротеска комбинация между индивидуалист, когато става въпрос за собствения му гъз и колективист когато има някаква далаверка да падне
Днес някакъв цървул дори се опита да се пререди пред мен в магазина щото бях оставил 1 м разстояние между мен и предния.
Точно, че и това не спазваме.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

don_gori написа:По цяла Европа затвориха почти всичко, хората излизат само по нужда със смс-и , QR кодове и още сумати подобни секири, ама ние се оплакваме че не сме можели да отидем в магазина за кисело мляко в 10ч сутринта или пък не сме можели да идем на бар след кръчмата дето била "само" до 23 ч
Точно, че и това не спазваме.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
За какво да спазваш като утре може да умреш от корона вируса ? Аз така разбрах от новините ...даже очакват още много да умрът . Има един математик с козя брадичка обикаля по телевизиите и обяснява как очаква да се удвоят умрелите . Числата му говорели ...
За хората изкаралаи вече вируса е добре да живеят нормалния си живот . Създадения имунитет трябва да бъде подържан . Ако сте изкарали леко юни грипа за 4-5 дена , при следваща среща с вируса цялата работа протича за 1-2 дни . Възможно е дори да не го усетите като реакция на имунната система тъй като вече тя е подготвена за борба конкретен патоген . Единственото което ще се случи е да се синтезират още антитела към вече съществуващите .

За хората изкаралаи вече вируса е добре да живеят нормалния си живот . Създадения имунитет трябва да бъде подържан . Ако сте изкарали леко юни грипа за 4-5 дена , при следваща среща с вируса цялата работа протича за 1-2 дни . Възможно е дори да не го усетите като реакция на имунната система тъй като вече тя е подготвена за борба конкретен патоген . Единственото което ще се случи е да се синтезират още антитела към вече съществуващите .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Jordana написа:Възможно е дори да не го усетите като реакция на имунната система тъй като вече тя е подготвена за борба конкретен патоген . Единственото което ще се случи е да се синтезират още антитела към вече съществуващите .
Е, нали имаше починали от повторно заразяване. Аз това, което разбрах по този въпрос, е че никой няма представа кое как е

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Има трънци втори път починали .
За втори път заразени - да , може да има но това не означава че втория път заболяването протича по същия начин . Вторичното заразяване е напълно естествен процес и така работи имунната система . Неестествено е да се твърди че след като има изграден имунитет при повторно заразяване в кратък срок заболяването протича пак в тежка форма . Такива данни няма до момента .
Ако обърнахте внимание ваксината която ще ни слагат е точно такава - изграждане на изкуствен имунитет във две фази .
Ако не се изгражда имнунитет как ще има ваксина и то с такава успешност на защита над 90% ? Тоест дори са две дози през 28 дена за да се намали вероятно страничния ефект от ваксината от прекомерната реакция . Разработената методика предвижда различни дози на ваксинация според зависи .
Това не ми прилича да не се изгражда имунитет . Даже прилича на един много добър траен имунитет . Даже се изгражда по добър имунитет от ваксините за сезонния грип което показва че най вероятно ще имаме траен имунитет срещу ковид .
Но , има едно НО както винаги . Тестовете в момента не дават 100% гаранция че при едно масово ваксиниране на милиони зайчета ще има такъв висок % успеваемост . Причината е че изследванията се правят не върху контролирано заразени хора а върху случайно заразени поради етични ограничения . И другото също не е ясно в каква степен ваксината дава защита при средно и тежко протичане на грипа . Причината е че дори едно затлъстяване може да провокира тежко протичане на инфекцията . А тестовата и контролната група доброволци едва ли са били подбирани по критерий затлъстяване диабет и подобни рискови фактори ...пак по етични причини

Ако обърнахте внимание ваксината която ще ни слагат е точно такава - изграждане на изкуствен имунитет във две фази .

.Според BioNTech и Pfizer, техният препарат гарантира над 90 процента защита от Ковид-19 – необичайно висока стойност. За сравнение – при грипните ваксини, по данни на института „Роберт Кох“, през грипния сезон 2018/2019 защитата е била 21 процента
Това не ми прилича да не се изгражда имунитет . Даже прилича на един много добър траен имунитет . Даже се изгражда по добър имунитет от ваксините за сезонния грип което показва че най вероятно ще имаме траен имунитет срещу ковид .
Но , има едно НО както винаги . Тестовете в момента не дават 100% гаранция че при едно масово ваксиниране на милиони зайчета ще има такъв висок % успеваемост . Причината е че изследванията се правят не върху контролирано заразени хора а върху случайно заразени поради етични ограничения . И другото също не е ясно в каква степен ваксината дава защита при средно и тежко протичане на грипа . Причината е че дори едно затлъстяване може да провокира тежко протичане на инфекцията . А тестовата и контролната група доброволци едва ли са били подбирани по критерий затлъстяване диабет и подобни рискови фактори ...пак по етични причини

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
alx написа:... оня ден ми се обади един много добър мой приятел- голямо, яко момче без здравословни проблеми- никога не боледува, не е дебел... просто е голям. каза ми, че е положителен и от една седмица е със 39.5 и няма сваляне и само го боли много върха на носа ("все едно ще и излиза цирей копеле") и... е много отпаднал и буквално не може да стане от леглото.
Това с носа е интересно. Мен една седмица ме боляха върховете на пръстите на едната ръка. Даже ми беше трудно да чукам по клавиатурата... Чудех се от какво е това, но нищо не измислих. После за кратко ме болеше кръстът, едното коляно... но ми мина...

Excellent! Steven is my name!
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Наблюдавана смъртност в последни дни и месеци (на дневна и мецечна база), по-нищо не се различава от миналите години.
Това означава, че със или без Короната починалите хора ще са пак толкова.
Корона има, починали хора от корона има (само за тях се говори), хвръля се страх, налагт се мерки сред населението което е изглупяло напълно и прави глуспост след глупост. Нека да се носят маски и да спазва дистанция където трябва, но аз лично за мен немога да приема че е толкова смъртоносен колкото го описват.
И преди короната са умирали здрави хора без симптоми от вируси и тн. Ще ги има и за напред.
Ако се спре с цялата шумотевица по всички медий, си мисля че положението няма да е толкова зле по болниците, където в момента лежат хора с положителен PCR, но
без симптоми, а хората който има наистина нужда ги раззкарват като колети от болница в болница.
п.с. вчера жента се пребира и ми казва, че на нейни шеф на неговия приятел на жена му, баща и починал. И е питам това нас по каква линия ни засяга, и ако това се беше случило преди Короната дали е щяло да разберем.
Не ме разбирайте погрешно, не съм безсмъртен или безмилостен, но последните дни нещата прекалено много се раздухват.
А действието на нашето правителсво е като на всички останали, никва идея, то ако се знаеше правилната рецепта щяха да я приложат.
Може ли някой да каже преди короната на колко заболели от населението (дневна или седмична) се обявяваше грипна вълна и ваканция?
Корона има, починали хора от корона има (само за тях се говори), хвръля се страх, налагт се мерки сред населението което е изглупяло напълно и прави глуспост след глупост. Нека да се носят маски и да спазва дистанция където трябва, но аз лично за мен немога да приема че е толкова смъртоносен колкото го описват.
И преди короната са умирали здрави хора без симптоми от вируси и тн. Ще ги има и за напред.
Ако се спре с цялата шумотевица по всички медий, си мисля че положението няма да е толкова зле по болниците, където в момента лежат хора с положителен PCR, но
без симптоми, а хората който има наистина нужда ги раззкарват като колети от болница в болница.
п.с. вчера жента се пребира и ми казва, че на нейни шеф на неговия приятел на жена му, баща и починал. И е питам това нас по каква линия ни засяга, и ако това се беше случило преди Короната дали е щяло да разберем.
Не ме разбирайте погрешно, не съм безсмъртен или безмилостен, но последните дни нещата прекалено много се раздухват.
А действието на нашето правителсво е като на всички останали, никва идея, то ако се знаеше правилната рецепта щяха да я приложат.
Може ли някой да каже преди короната на колко заболели от населението (дневна или седмична) се обявяваше грипна вълна и ваканция?

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
В Африка негрите и до днес не вярват, че има спин, било измислено, да слагат презервативи и да не се размножават.
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Tenata написа:Наблюдавана смъртност в последни дни и месеци (на дневна и мецечна база), по-нищо не се различава от миналите години.
От къде тая статистика, Стоян?

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Tenata написа:Наблюдавана смъртност в последни дни и месеци (на дневна и мецечна база), по-нищо не се различава от миналите години.
Не съм сигурен дали са налични такива статистики в момента - говоря да кажем за този месец, в който започнаха по доста умрели да съобщават. Единственото сигурно е ако започнат да надхвърлят дневната ни норма от 300 общо умрели. Би трябвало да я надхвърлят ако в действителността отговаря на това, което се втълпява. Но за да го обясняват как е супер опасно, мор, трябва поне два пъти да са в повече от 300 умрелите за ден. В един момент ще достигне 300 със сигурност, защото всички ще са се заразили и умрял без положителен тест за ковид няма да има.
Последна промяна sub_eleven на 17 Ное 2020, 11:17, променена общо 1 път
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
И ще се заразяват пак и пак докато няма ваксина. Тези дето са го изкарали си въобразяват, че са се отървали, просто след 5-6 месеца ще ги повтори ако не спазват никакви мерки и няма никаква гаранция как ще протече. Още малко и ще дойдат и мненията в тази тема "болен съм от коронавирус за втори път".
Последна промяна steeN на 17 Ное 2020, 10:38, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Jordana
- старши ентусиаст
-
По тая прословута графика дето се търкаля тука , гледам януари 2019 там 3-4 седмица има повече починали от сега 4 седмица на октомври . Нещо не се сещам 2019 да са затваряли държавата поради национален траур и новините да са пълни със статистики за умрели от злокобния вирус