За или против приемане на еврото ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

За или против приемане на еврото ?

За
81
46%
Против
89
50%
Нямам мнение
7
4%

Общо гласове : 177
младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: За или против приемане на еврото ?

Мнение от TNT » 29 Ное 2024, 16:01

https://www.facebook.com/bisser.manolov

Пишман политичетата в Парламента, не знам дали разбират, че хроничната политическа криза вече се прехвърля в икономиката. Това ще удари приходната част на бюджета, който и без това вече се клати от перманентните дефицитите и сега внимавайте - Валутния борд, само не си мислете, че той си е стабилен от самосебе си! Ще се чудим откъде ни е дошло! А, иначе си играйте на тактически мнозинства и не знам си какви позиционирания .
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 29 Ное 2024, 16:08

Рандом мисли на "Manolov", като цяло 99% нещата в профила му са негативни, много мразя такива хора, пусни нещо позитивно или според него такива неща не съществуват ? :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 29 Ное 2024, 16:13

Що бе, човека е много позитивно настроен за CBDC :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 29 Ное 2024, 16:31

Еврото е хубаво нещо, само да не кажат "Пада борда и преизчисляваме стойността на лева"

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 29 Ное 2024, 19:23

Единствената ми загуба от приемането на еврото ще е, че няма да им развалям на 1.90 тука на всякакви до 50 евро и на 1.93 за по-големи суми. Но най-тъпото е, че ще изгубя железните. Като са малко количество там до 10 евро им ги развалям евро левче :winky: ама миналия ден дойде една с 50 евро, та и го хванах на 1.5 от горска срама вече, даже и казах, че като си иде в Германия ще си имат стойност(да не излезе, че лъжа нещо)и да ги даде по-добре там, ама не, трябвали и.
Та тия дребни тарикатлъци ще ги изгубя и въпреки това го искам еврото. Не разбирам хората, които не го искат поради всякакви абсурдни опасения.
Според мен с приемането в Шенген, еврото ще дойде доста по-бързо. Освен ако льольовците в парламента не оплескат нещата с малоумните си действия.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 29 Ное 2024, 20:10

Преди 2026-та няма да е.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 29 Ное 2024, 20:26

Маверик,

Ти освен евро други валути приемаш ли, най-вече USD ?
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 30 Ное 2024, 7:40

Приемам всичко де що мога да продам на печалба после, тоест курса не е от най-хубавите. :mhihi: Ама освен евро, рядко носят паунди, долар ако ми попадне веднъж годишно ще е много. Преди време доста се връщаха от САЩ на почивки тука, сега не знам, полетите ли са им скъпи, ама рядко си идват хората. Говоря за обикновени бачкатори разбира се.
Най-много USDT приемам и BTC. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 03 Дек 2024, 17:26

TNT написа:https://www.facebook.com/bisser.manolov

Пишман политичетата в Парламента, не знам дали разбират, че хроничната политическа криза вече се прехвърля в икономиката. Това ще удари приходната част на бюджета, който и без това вече се клати от перманентните дефицитите и сега внимавайте - Валутния борд, само не си мислете, че той си е стабилен от самосебе си! Ще се чудим откъде ни е дошло! А, иначе си играйте на тактически мнозинства и не знам си какви позиционирания .

Аз от години говоря, че едва ли ще приемем евро на сегашния курс. Ще се самоцитирам от предишни страници, ако се наложи, ама дано не се налага... За всеки случай обявят ли дата, сериозни суми в левове недейте да държите.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 03 Дек 2024, 17:32

Мен ме съмнява да преебът курса преди приемането, то и сега настроенията са 50/50, тогава ще стане възстание :mhihi: Иначе мене ме устройва, аз спестявания в левове нямам, но пък имам кредити :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 03 Дек 2024, 17:40

Leon написа:
TNT написа:https://www.facebook.com/bisser.manolov

Аз от години говоря, че едва ли ще приемем евро на сегашния курс. Ще се самоцитирам от предишни страници, ако се наложи, ама дано не се налага... За всеки случай обявят ли дата, сериозни суми в левове недейте да държите.

тоя му прочетох няколко поста... спокойно можем да го поканим във форума да продължава с безсмислените си бръщолевения

ЩЕ СЕ ВПИШЕ ПЕРФЕКТНО измежду редиците на най-умните, най-богатите и най-големите евачи - бенвепалъртиребегеточканетнаклоненафорумс :mhihi: :bchug:

п.с. някой да викне и Ди МехмедАли РусинБакова, че и тя казва "Слънцето свети" :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Последна промяна vicho на 03 Дек 2024, 17:42, променена общо 2 пъти
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 03 Дек 2024, 17:41

Аз тоя даже не го знам кой е, имах предвид девалвирането на лева. А едно служебно правителство бушон няма да е никакъв проблем в това политическо мазало...
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Дек 2024, 10:55

b_u_b_o написа:Мен ме съмнява да преебът курса преди приемането, то и сега настроенията са 50/50, тогава ще стане възстание :mhihi: Иначе мене ме устройва, аз спестявания в левове нямам, но пък имам кредити :mhihi:

Една от много причини поради, които това е невероятен сценарий. С много по-голяма вероятност според мен е ако има промяна в курса, това да е причинено от тоталното премахване на валутният борд.
Но стигне ли се до там, това значи че държавата е била съсипана преди това и курсът ще ни е най-малкият проблем... щото няколко години ще е имало много висока инфлация и безработица.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 05 Дек 2024, 11:18

И аз така си мисля, но логиката в нашата държава липсва. Търпението на народа също е безкрайно. По принцип гледам да не държа прекалено много пари във фиатки, но в момента всичко ми се струва по-скоро за продаване :lol: Мисля част от фиатките да ги обърна да ги обърна в долари/евро/франкове.

Leon написа: А едно служебно правителство бушон няма да е никакъв проблем в това политическо мазало...

Това не е невъзможен сценарий.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Дек 2024, 11:28

Логика няма наистина особена, но промяната на курса не може да стане от служебно правителство, нужно е гласуване в парламента и освен това ще създаде проблеми с ЕРМ 2, което би означавало, че дефакто с това действие се отказваме от еврозоната, което пак ни връща в предното предположение.

Т.е. общо взето или влизаме с тоя курс, или нещата са както са си сега или всичко си *** ***.

Иначе, абсолютно, някаква комбинация от евро/долари/франкове е логичен подход в случая.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата