Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

Мнение от zAcK » 30 Дек 2021, 20:00

Borymeckata написа:Що бе, Сузи си е с оригиналния катализатор, трета еко - категория му дадоха... И си е със зимни гуми, само дъска му трябва.

Или викаш, Зак тъкмо се интергрира и натурализира там, тъкмо се почувства цивилизован европеец и... изведнъж тъмен балкански субект с монтанска регистрация идва да му чисти улицата - язък за цялото упражнение... Ти бягаш от "територията", а тя идва при теб в Германия - егаати късмета... :mhihi: :mhihi:

Много живо си го представям - Зак тъкмо е изпратил децата в елитното частно училище и се мотае пред къщата, спира ръждиво пушещо Джимни и аз излизам от него с развързана ушанка и преполовена бутилка домашна скоросмъртница в ръка: Брат ми, ше удариш ли един гълток, рикията е убиец направо... :mhihi: :mhihi:

Представям си студ, сняг и сланина нарязана на един вестник + кисело зеленце на предния капак, няма как :mhihi: :ok: :bchug:

Bogat-Beden написа:Това за здравните системи съм го чувал/чел на много места и съм сигурен, че е вярно. Както и че има доста често сериозна некомпетентност..
Явно трябва да се приеме като факт, че човек заменя бързо и в общия случай по-качествено обслужване ( макар и с доста честа корпуция и грозно отношение) със липса на всякаква корпуция и добро отношение ( но с доста чакане и често не много добри лекари) :dunno:
Моят слава богу доста малък допир със сканди здравеопазването ми остави прекрасно впечатление, но не е меродавно...

Писал съм. Един път съм виждал как идва бърза помощ в Германия и после в болницата и ми се стори като от филм :!:

Да не говорим, че средната продължителност в тия държави, особено в Швейцария, за която в тази тема пише, че лекар не можел да види човек, е много по-висока от нашата. За Швейцария с около 10 години повече от при нас. Та тия градски легенди, колко им било зле здравеопазването ми се струват пълна измислица :!:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 30 Дек 2021, 20:13

изведнъж тъмен балкански субект с монтанска регистрация идва да му чисти улицата

Мисля че няма да се забелязва ...аз с моята варненска регистрация минавам в Германия за баварски номер . Баварските номера почват със В цифрите са същите ... :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 30 Дек 2021, 21:14

Binev_OuT написа:С мен ще ти дам пример.
Наранявам си окото.Личния ме праща в болница.Карат ме,на рецепцията ми цъкат картата и ме пускат директно при лекар без термин.
След 4 часа чакане се оказа че няма да ме приемат.Та с добрата стара балканска шуробаджанащина ме свързаха с един сърбин който ме оправи тогава.
Аз и дадох пример с моя човек който чака 8 месеца за операция.Не можеше да ходи … да не е малко.
Не сме биле точно умиращи , ама тва в бг ако е ,ще го дъвчат 3 дена по твто.

Въпроса ми беше за граждани на държавата

Вие с приятеля ти с какъв статут и застраховки сте били?

Дано не звучи като заяждане, но смятам,че е важно.

А не бих се учудил, колкото и нехуманно да е, средностатистическия гастербайтер да не е с предимство ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 30 Дек 2021, 21:21

Binev_OuT написа:Наранявам си окото.

Нещо подобно, ама за UK.
Ден първи - супер яко зачервено едното око, ама червено да си такова мамата, същото, като на зомбитата в Resident Evil филмите :mhihi: Не съм се регистрирал при GP, сефте ще се възползвам от услугите на NHS тъпаците(еквивалента на тукашното НЗОК). Звъннах на горещата телефонна линия на NHS, така и така, 1000 въпроса ме питаха и като разбраха, че всъщност не умирам иди вика до walk-in-a на еди кой си адрес, той ти е най-близо. Казвам на шефа, освобождава ме за час-два. Отивам, оказва се, че тези walk-in-и са нещо, като гето медицински центрове. Не е клиника, не е болница, не е спешно, едно е такова нищо, обаче безплатнооооо. Вътре пълно с всякакви... айде да съм политкоректен, ще ги нарека все пак "хора" :mhihi: Чакам половин час поне някой да ми обърне внимание, да добре, ето попълни тука малко формуляри, ще те викнем по някое време. Звъннах на шефчето, викам няма да стане бързо май, ще окъснея. Така и стана. Около 3 часа, докато ми дойде реда. Доктороподобните сите до един индуси. Влизам, светна ми там с едно фенерче, ама баш фенерче, като тези от всичко за лев, не като на очните. Вика, аз не мога да ти помогна, трябва си очен :mhihi: Викам ай стига уе, ти сериозно ли :mhihi: I can understand your frustration, but... Викам остЕй сега тези заучени фрази и ми изпиши някакви капки. Ама аз такова, не мога, не знам какви, а, у.

Тъпото е, че в UK не можеш да си вземеш каквито и да е капки, различни от тези тип изкуствена сълза и си трябва рецепта.

Ден втори - окото си е все така зачервено. Обяснявам на шефчето, он вика ходи в спешното на градската NHS болница. Отивам, абсолютно същия хОй. Всичкото доктор индиец, яко неразбираем акцент, яко опашки и пак изчаках 3-4 часа, докато ме приеме една млада индийка. Гледа, струва, разпитва и отсече някаква болест на клепачите, викам ОК, давай капките. Ама аз такова, не мога, не съм пълноценен офталмолог. Била нещо, като "известните" софийски БМВ майстори - на хартия разбират от всичко, ама реално не могат да ти оправят колата :mhihi:
Връщам се на работа, пак говоря с шефчето, вика пробвай на частно и виж се регистрирай при някое GP. Влизам в сайта на NHS, има списъци с рейтинги и т.н. на всякакви доктори в твоя регион да се ориентираш към кого да се обърнеш. Веднага подредих по най-много и най-високи рейтинги и почнах да звъня наред за частен преглед. 290 паундакис + направление от личния. Викам нали е частно за какво ми е направление. Сори баце, такива са правилата на NHS. Отново подредих по най-много и най-високи рейтинги, но този път за GP-та. Харесах си един, звъня, вика ти къде живееш, е викам в Рединг. Да, ама точен адрес ми трябва. Давам. Не може при мен вика. Е що? Щото можеш да се регистрираш само при GP-та, дето са ти в микрорайона, не може на произволен принцип. Викам значи, ако искам добър лекар трябва да се преместя да живея в съответния му микрорайон и ако утре нещо му скимне на шапката и се премести в друг, трябва и аз да се места. Well, it's not that uncommon, as you think it is, I'll tell you that :mhihi: Викам доообре, супер сте го измислили, equal quality health services for all :mhihi: Жегна се нещо и почна отново да ми обяснява как в развитите държави такава била практиката и ако съм идвал от по-слабо развита държава можело да ми се струва странно и щяло да ми отнеме известно време да свикна. А, викам did we reach the insults stage already :mhihi: Разменихме си още малко "любезности" и приключихме разговора. За трети път подредих по най-много и най-високи рейтинги GP-тата в "моя" микрорайон, звъннах и с 1000 договорки успях да си уредя спешна регистрация за сутринта на следващия ден.
Като се прибрах гугълнах заболяването на клепачите на индийката. Както и очаквах нищо общо. Нямах дори и 1 от симптомите :mhihi:
Ден 3 - никаква промяна в окото. Отивам да се регистрирам при GP-то, то все едно си бях в някое софийско ДКЦ. Секретарка ли, звероукротител ли кво се явяваше тая не знам, като ме хвана да ме гълчи още от вратата, що съм влизал, не съм ли виждал работното време, а, у. Кабинетът е в жилищна сграда, работното време е от 8:30, аз влизам в 8:25, щото е октомври месец и не ми се чака в студа + че си имаше чакалня. Докато ѝ го обяснявам това събра и ми подаде една камара бланки за попълване. Попълних, дадох ѝ ги и след 10-на минути ми избоботи, че съм регистриран вече. Супер, да влизам ли при GP-то вече? Не можИ, трябва да си запишеш час. Викам ебаваш се нали и ѝ обясних отново ситуацията. СорЕ, да ти записвам ли час или.... Пиши викам да ти еб%*@)$ ма@*$$@# :censored: :banghead: :ranting:
Поне отидох на работа без да закъснявам.

Ден 4 - окото една идея мнооооооооого слабо маааааалко по-малко зачервено. Отивам при GP-то, нищо ти няма. Викам остЕй ти тая работа и давай тука едно направление да си ходя аз на очен. Не може. Е, що? Щото не си за очен. Ае викам как ше не съм, не ми ли виждаш окото. Не, не, не мога да ти дам направление. Е, ко прайм? Ето ти един мехлем. Викам как GP преценя и изписва очни лекарства? То тва е органично лекарство, няма изкуствени неща, много е добро, а, у. Извадих 50 паунда, викам fuck this shit, give me the referral...I really can't...извадих още 50 паунда, вече ми беше втръснало...I won't give you the referral even if you up it to 1000 GBP. Разбрах, че на инат няма да ми даде направлението, не че не може, просто ей така, на инат, да ти направи сечено. Взех рецептата и тръгнах към аптеката. Boots, огромна, в местния мол, Boots са най-голямата верига аптеки в UK. Мацката зад тезгяха, като ми видя окото се изцъкли и тя на свой ред и като първа дружка ме заразпитва, ама кво стана, ма добре ли си, туй, унуй :mhihi: Обясних ѝ, погледна рецептата, е тва не е за теб и аз така :shock: Ми викам GP-то ми го изписа. Направи само едни очи, като те тази емотиконка :roll: и вика чекай малко. Върна се след няколко минути и вика виж са, ние имаме очен кабинет тука и съответния очен специалист(не доктор), иска да те погледне и да ти направи едни изследвания, ние всеки четвъртък ли беше петък ли правим безплатни очни прегледи, предимно за очила, лещи и т.н. За да се възползваш от безплатния преглед на сайта ни еди къде си цъкаш, изтегляш и принтирай съответния ваучер и с ваучера звъниш да си запазиш час. Речено-сторено, веднага обратно на работа, принтирах, звъннах и след 2-3 часа бях там. Специалиста се оказа специалистка, обясни ми, че има някакво междинно образование, не офталмолог, не оптометрист, ми нещо друго, не помня точното наименование и вика да ти направим няколко изследвания и ще ти кажа моето мнение пък вече ти да си решиш какво да правиш нататък. Изследванията се оказаха да минеш на различни апарати и да те видят със различни такива, обаче всичко е ново, компютризирано, автоматизирано, абе такива машини не съм виждал и в очната клинина в банишора, дето се води, че е от добрите. Та на една от машините мацката вика май разбрах какво е станало с окото ти. Влязло е чуждо тяло, което ти е направило 1-2 микроранички, махнал си го вече тва чуждо тяло, затова и е почнало само да се самовъзстановява окото. Направи ми един скрийншот да ми покаже раничките, които приличаха на одраскано. Обясни ми, че най-вероятно и обикновено се получавало някаква супер малка, но твърда прашинка да влезе в окото. В моя случай съм бил късметлия и нараняванията били повърхностни и по тва бялото на окото...обясни ми го по докторски мацката, ама не помня точните неща, които ми каза. Другите изследвания излязоха нормални, но вика много сухи очи. В крайна сметка ми изписа едни капки за сухи очи и едни антибактериални за тва чуждото тяло. Взех двата вида капки, мехлема на GP-то не го взех. 2 дена капане на двата вида капки и нямаше и помен от зачервяване.
Разказвам всичко на шефчето, вика за съжаление тва е положението и е голям проблем за всички ни, ще трябва да свикнеш. Викам си наум "мене ме няма в тая системааа" :mhihi: и някъде месец, месец и малко след случката си се прибрах в "скапаната" София. Тук може да сме всичко, но поне, като се наложи частния преглед ми е 30лв. в нормална болница или 70-100лв. в нещо, като аджибадем, но по-важното е, че става веднага, а спешната помощ ми е безплатна, пък ако не ми се чака вече има и платени, поне в София, които наистина идват бързо.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 30 Дек 2021, 22:18

Е да беше си взел едни искуствени сълзи още в началото , щеше да забравиш за два дена .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 30 Дек 2021, 22:19

K_Ilkov написа:
Binev_OuT написа:С мен ще ти дам пример.
Наранявам си окото.Личния ме праща в болница.Карат ме,на рецепцията ми цъкат картата и ме пускат директно при лекар без термин.
След 4 часа чакане се оказа че няма да ме приемат.Та с добрата стара балканска шуробаджанащина ме свързаха с един сърбин който ме оправи тогава.
Аз и дадох пример с моя човек който чака 8 месеца за операция.Не можеше да ходи … да не е малко.
Не сме биле точно умиращи , ама тва в бг ако е ,ще го дъвчат 3 дена по твто.

Въпроса ми беше за граждани на държавата

Вие с приятеля ти с какъв статут и застраховки сте били?

Дано не звучи като заяждане, но смятам,че е важно.

А не бих се учудил, колкото и нехуманно да е, средностатистическия гастербайтер да не е с предимство ...

Няма такова нещо.Моята здравна карта си е най-нормална.До каквито услуги има достъп фрица , до тия имам и аз.
Разлика може да има в познаването на системата и т.н.
Тука за моя случай не говоря за някаква гето болница.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 30 Дек 2021, 22:33

Кефи ме как се подчертава колко кеш се взимал “на борсата” на запад, вместо да се мисли как да се развие човек (тук или там) за да живее по-добре дългосрочно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 30 Дек 2021, 22:49

Моя случка в болница в UK (в 110-120000 град не Лондон) ухапа ме куче (да не кажете, че било бЕла държава и няма как да ме ухапе) отивам вечерта в спешното в 19:30 след 5000 въпроса влизам в чакалнята в 00:45 (след още 5000 въпроса от докторката) успешно ми биха тетанус промиха ми вече промитата от мен рана и си тръгнах, а около мен имаше хора чакащи с отворени рани за поне 13-15 шева, за Лондон съм чул че нямаш ли поне 50см мачете в корема линейка не трябва да чакаш… а случката която колега madafaka описа понякога може да я преживееш при опит за покупка на 4 гайки, на мен лично ми отне 2 седмици 38 съобщения с продавача, и накрая 63км, 3 различни градчета, за да си ги взема от друго място понеже продавача нямал… До колегата зак, ако случайно отидеш в кралството ще заобичаш родните цигани, бг автомонтьорите също, а няма да повярваш че да си направиш застраховка на колата може да отнеме 2 дни и 2 часа отговори на въпроси на които вече си отговорил при попълване на формуляра. Да не коментирам, че половината държава няма обхват, книга мога да напиша за UK

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 30 Дек 2021, 23:13

3186 написа:Кефи ме как се подчертава колко кеш се взимал “на борсата” на запад, вместо да се мисли как да се развие човек (тук или там) за да живее по-добре дългосрочно.

Аз искам да спрат всякакви помощи на хора, които са способни да работят. По цял ден си чешат топките по кафенетата... д*ба кенефите смотани. :ranting:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 31 Дек 2021, 1:19

Borymeckata написа:
zAcK написа:Проблемът не е, че падат сгради. Проблемът е, че тая сграда е избождала очите на всички институции години наред и никой нищо не е предприел.

Не е така. Ти като вървиш по улицата, знаеш ли коя сграда ще падне, кога и защо? Е, и аз не знам. И никой не знае, може би само баба Ванга е можела да предвиди такава катастрофа. Казвам ти - ръчкали са по конструкцията, разрушили са носещи елементи. Как иначе си го обясняваш? Тая къща е стояла 100 години, преживяла е земетресения и бомбардировки без проблеми. Обаче 2005-та започват "ремонта" и сградата рухва. Егати "съвпадението"...

Разбери ме правилно - не казвам, че е нормално къщи да падат. Това е катастрофа.
Но не разбирам защо обвиняеаш държавата? Това е частна собственост, собственикът иска да се махне някаква носеща стена, изпълнителят изпълняеа, докато надзорът дреме... Всички са виновни, всички са за затвора. Заедно с цялата съдебна система. Но държавата или общината... Какво да направят в случая?
Да, ремонт правеха. Не ми се търси по стари статии, но даже пишеше какво точно бяха бутнали същия ден, и 15 минути след като си тръгват 'майсторите' се случва нещастието.. Точно две години преди това търсих апартамент. Отивам на оглед, на 5ти или 6ти етаж беше от 9 или 10 етажен скелетен монолитен блок, строен края на 90те. На противоземетръсна шайба и беше избита вътрешността, бяха оставени само колоните в двата края, за да разширят банята към едната спалня.. Собственикът твърдеше, че има строителна фирма :mhihi: Знам за сгада от 30те години на миналия век в центъра на София, на която като влезеш в мазето можеш да видиш основите на сградата, подкопани заради заведение съществувало някога там.. Като цяло съм сигурен, че има адски много компрометирани подобни сгради в центъра на София заради магазини и заведения.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 31 Дек 2021, 8:40

Според мен тази падналата сграда дето я коментирате не е паднала заради подкопани основи и небрежност на институциите . Много прилича на един друг случай от 2011г . Най вероятно е заредена с термит а тия работници не са били работници а са слагали термитните заряди в основите . 10 минути след като си тръгват ...бумм!! Сградата пада , но интересното е че нито една терористична групировка не поема отговорност :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 31 Дек 2021, 9:33

България си е екстра за живеене разбира се, ако имаш добри доходи.
Просто се местиш в добър район и посещаваш добри региони.
Аз съм пообиколил някоя друга държава и там този начин на живот (районирането) си е стандарт от поне 300 години.
В Англия, Германия (в Швейцария не съм виждал) в Австрия, Холандия и тн. съм виждал ебаси клоаките.
Преди години без да искам попадам в някакъв тъмен гаден квартал в Германия. Бях се объркал и точно все едно бях попаднал в някакво американско гето или в центъра на някаква мангасарска махала.
С разлика мангасарската махала в България не те гледат толкова агресивно и няма някакви организирани банди. Беше вече леко сумрак и гледам как излизат някакви малолетни гангстерчета и ме гледат наперено и много нагло.
Изведнъж зад мен присветна полицейска кола и ми вика "продължавай" докато не излязох от зоната.
Попитаха ме какво правя там и като разбраха, че съм се заблудил ме придружиха до правилният път, като ми казаха да внимавам в тези региони.
Сметай!
Тук в България всичко си е както трябва с изключение, че има доста тъпанари. Но човек с времето се научава да ги игнорира и да си живее в своята зона на комфорт.
Ако имаш добри доходи в България всичко ти е на ред и здравеопазване (имаме добри специалисти и клиники) и комунални услуги и най-важното!
Свобода!
Да, тук човек е свободен, не е ограничен от закони, глобите са достъпни, интернета е бърз и филмите безплатни :mhihi:
В тая връзка, едни приятели се събрали за Коледа и си изтеглили филм да гледат.
След малко време дошла полиция и 600 евро глоба. Това в Германия.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 31 Дек 2021, 9:40

shlosera написа:Моя случка в болница в UK (в 110-120000 град не Лондон) ухапа ме куче (да не кажете, че било бЕла държава и няма как да ме ухапе) отивам вечерта в спешното в 19:30 след 5000 въпроса влизам в чакалнята в 00:45 (след още 5000 въпроса от докторката) успешно ми биха тетанус промиха ми вече промитата от мен рана и си тръгнах, а около мен имаше хора чакащи с отворени рани за поне 13-15 шева, за Лондон съм чул че нямаш ли поне 50см мачете в корема линейка не трябва да чакаш… а случката която колега madafaka описа понякога може да я преживееш при опит за покупка на 4 гайки, на мен лично ми отне 2 седмици 38 съобщения с продавача, и накрая 63км, 3 различни градчета, за да си ги взема от друго място понеже продавача нямал… До колегата зак, ако случайно отидеш в кралството ще заобичаш родните цигани, бг автомонтьорите също, а няма да повярваш че да си направиш застраховка на колата може да отнеме 2 дни и 2 часа отговори на въпроси на които вече си отговорил при попълване на формуляра. Да не коментирам, че половината държава няма обхват, книга мога да напиша за UK

Sent from my iPhone using Tapatalk

Много ще съм благодарен, ако разкажете повече за живота в UK.
Аз мисля да отивам да живея там и да знам, че има много минуси и ще ги видя на място, но е по-добре да имам някаква бегла представа.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 31 Дек 2021, 10:00

Колега, за тая Англия какво да ти кажа, най-добрия ми приятел беше в УСА и в Англия и то на добра работа и район, върна се и от двете места, но за него УСА е топа, за Англия не ще и да чуе. Върна се тогава заради жена от САЩ, което бе грешка. Братовчедка ми се върна с мъжа си и децата от Англия, тука казват, че им е по-добре, а той работи във финото строителство, разбирай там плащат добре, но имам приятел, който отиде там да работи същото, той не ще да чуе да се връща, друга моя братовчедка отиде и тя там с мъжа си и едното дете, другото е голямо и работи като мед сестра тук, не иска там, а братовчедка ми стои там за парите. Искам да ти кажа, че кой каквото и да ти каже зависи ти какво търсиш.
Е.Димитров написа:България си е екстра за живеене разбира се, ако имаш добри доходи.
Тук в България всичко си е както трябва с изключение, че има доста тъпанари. Но човек с времето се научава да ги игнорира и да си живее в своята зона на комфорт.
Ако имаш добри доходи в България всичко ти е на ред и здравеопазване (имаме добри специалисти и клиники) и комунални услуги и най-важното!
Свобода!
Да, тук човек е свободен, не е ограничен от закони, глобите са достъпни, интернета е бърз и филмите безплатни :mhihi:
В тая връзка, едни приятели се събрали за Коледа и си изтеглилифилм да гледат.
След малко време дошла полиция и 600 евро глоба. Това в Германия.

:shock: Не го вярвам, честно ти казвам. :shock:
При все, че имам носталгия по едновремешните видеотеки като си вземахме касетки под наем, а после DVD-та.
Иначе за свободата съм с две ръце на същото мнение, макар това да носи някои лоши последици. Просто даден организъм е способен да се нагоди със средата.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 31 Дек 2021, 10:09

Е.Димитров написа:България си е екстра за живеене разбира се, ако имаш добри доходи.
...
Свобода!
...

Всичко е почти вярно … с една малка подробност - децата …

Ще си позволя един личен въпрос - Имаш ли деца?
Почти съм сигурен в отговора заради написаното, но все пак ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата