Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Re: Политическа.

Мнение от jorsenbmw » 05 Сеп 2015, 13:48

Бил си,видял си,ама не съм единствения дето ти дупликира ,че говориш като човек отгледан в инкубатор.
Спри се малко,ясно стана на всички във форума ,че си силно проамерикано промит мислено.
Това дори дразни на моменти.Имам чуството,че комбинация от Дянков и Кичка Бодурова ми говорят във форума.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Сеп 2015, 13:56

Изображение
Последна промяна steeN на 15 Сеп 2019, 15:42, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 05 Сеп 2015, 15:03

Стийн,aз съм учил от хамерикански учебници ,даже преднамерено ги четох в оригинал,защото нашите освен да превеждат,на места даже дословно ,друго не правят.Например ей тоз-Изображение
Там си пишеше,че държава трябва да съществува в ролята си на доставчик на публични услуги,които не трябва да са в частни ръце-здравеопазване,образование,отбрана,сигурност,правораздаване,финансова регулация,защита на потребителя,профсъюзите не са точно държавна институция,но пак са жизненоважни (от личен опит казвам).
Ако не се лъжа в Англия са приватизирали железниците,после пак са национализирани..
Ако ме питаш мен ,дори и добива на природни ресурси трябва да си е държавен..
Нека си има пак концесии в определени случаи,нека си има частни клиники и университети,но реално погледнато в повечето случаи те са недостъпни за масата..
И да,Jordana е прав,не е лош принципа у нас,лоша е практиката и интереса и подкупността на хора на много ключови позиции..Това е :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Политическа.

Мнение от steeN » 05 Сеп 2015, 16:34

.
Последна промяна steeN на 15 Сеп 2019, 15:43, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 05 Сеп 2015, 17:07

steeN написа:Ама, аз никъде не съм твърдял нещо за учебници, още по-малко американски. Тва вие си го измислихте от някъде. Основоположниците на тази икономическа школа на, която на мен ми харесва са предмино австрийци. Например Fredrich Hayek... :ok: Учебници също така колкото искаш. И аз обсъждам идеи тук... ти ся ми казваш, така е щото... е така. Точка.
Тц,така е ,защото не могат публичните блага да се управляват на принципа на корпорацията със стопанска цел-макс. печалба с минимум резултат.
хАмериканците както знаем имат огромни частни военнопромишлени предприятия-оттам нататък е ясно защо страда половината свят от това,включително и самите американци.
Здравеопазването наистина ли има нужда да си пишем защо трябва да е регулирано силно и основно в държавни ръце?? Отбраната?
Кое не ти харесва във регулирането на финансовите институции,банките,застрахователните дружества?
Ами да си отворя и аз утре банка тогава,защо ми пречат да навляза в този бизнес,има толкова партерни пространства в панелите под наем,ей ми и офиса готов :lol: ,не е сериозно !
А че пазарна икономика в чист вид няма отдавна и за повечето стоки и услуги няма и как да има,за това не е виновна държавата.Ако оставиш на капитала да си прави каквото си иска,ще стане като във Африка,ама ти и на това май си фен,нали беше против мин. работна заплата ,особено спъвала селското стопанство :paranoid:
Дай да си говорим сериозно,молим ти се
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorsenbmw » 05 Сеп 2015, 18:44

Стинка,ти си комунист бе бате. :mhihi:
Ето защо:

https://www.facebook.com/tsveta.kirilova/videos/10205238179499522/

:mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 05 Сеп 2015, 18:51

А ти си олигофрен - Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 05 Сеп 2015, 19:07

steeN написа:
bogat-beden... Поставяш ми пак нещата като свършен факт. Избери си тема и да обсъдим. Аз тези теми ги взимам напълно сериозно.
Е,добре,те са си свършен факт,не мога да разбера какво не ти харесва във скандинавския и германски модел? Имаш си частна самонициатива,тоест-богати предприемачи,имаш мнозинство от заможна средна класа,ползваща се от всички блага на труда си(колко ляво прозвуча..)-достоен стандарт,достъп до солидарно финансирано (за да не кажа "безплатно") качествено здравеопазване,солидарно финансирано образование,при което даже ти плащат ,за да учиш! и от друга страна няма бедни граждани на дадената държава,няма диктатура,има свобода на словото,придвижването и въобще на всичко,което не пречи на другите.Ти казваш,не,не е правилно,аз питам защо точно според теб не е правилно,след като тоя модел работи десетилетия наред повече от перфектно за половин континент,правейки го най-добро място за живеене :dunno:
Държава на благосъстоянието мисля се водеше :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorsenbmw » 05 Сеп 2015, 19:09

А знаеш ли драги ми стинка,пълния текст на всичко това?Не?Ето:
''Но и капитализъмат също е едно недоносче. А щом е недоносено, требват специални грижи, то ше стане юнак. Капитализъмат може да се изгради и у нас, но некой требва да плати. Иначе могат да се прескочат и две епохи, и два строя.
Въпросът е кой ше плати. Виж в съвременния свет колко търговски банки са се народили. С какво търгуват тия банки? С валюта? А кой работи в тези капиталистически общества - ората, дето са теглили кредити. Те са като някогашния пролетариат, който нема друго освен окови. Може да решава тоя, който има пари, бе.
Щом немаш пари, какво можеш да решиш ти, бе. Ти немаш право да решаваш! Требват фирми и конкуренция да ги пуснеш да плуват, но не у Панчаревското езеро или у Врачанския язовир, а в международни води. Искахте капитализъма - ето ви го, пажалуста.
Ама некои се били оплаквали, че сме пуснали вълка в кошарата. Вярно е, вкараме ги. Но той, вълкът, ще изяде мършата, а това, което е здраво, то ше остане. Защо ни е мършата? Що се плашиш ти от мършата? Както шарани където има - като пуснеш щуката, всичко се раздвижва. Икономически щуки, които да радвижат шараните.
''
Последна промяна jorsenbmw на 07 Сеп 2015, 11:19, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Политическа.

Мнение от steeN » 05 Сеп 2015, 19:31

Тва са тъпни, какво да ги коментирам... ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Din » 05 Сеп 2015, 19:46

"Белия дом втрещен: Наблюдаваме внимателно за действията на Русия в Сирия"
На някой нещо пак ще му са пообъркат сметките
"От Белия дом заявиха, че внимателно проследяват съобщенията за извършвани в Сирия военни маневри от Русия, предупреждавайки, че тези действия, ако бъдат потвърдени, ще са „дестабилизиращи и контрапродуктивни“
Контрапродуктивни за кой ????
Цяла Европа пропищя от емигранти,а НАТО си прави пас.....и ся ше наблюдават внимателно,то ко друго им остана
Смятам че ако Русия официално влезе в Сирия,планът "ИДИЛ" ще бъде прекратен до няколко месеца

Стийн ти наистина ли намираш общо м/у тегленето на жилищен заем тогава и сега,или аз не улових иронията :help:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 05 Сеп 2015, 20:17

Аз тва за жилищния кредит даже няма и да го коментирам, но само ще кажа - с 2 месечни заплати се купуваше двустаен апартамент :winky:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Din » 05 Сеп 2015, 20:26

Не бяха две,ама с 10 на средно раб семейство и то заплатата на единия родител !!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 05 Сеп 2015, 20:27

Оставете ги тия приказки за едно време , който взел взел .Който не е - да е взел . Който е теглил кредит тогава и не е профукал парите е ударил кьоравото .
Това няма да се върне никога .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Din » 05 Сеп 2015, 20:54

steeN написа:Типичен популист. За него суверинитет значи да минем под крилото на Русия... a.k.a. клуба на аутсайдерите BRICS (повечето в рецесия, Индия само се развива, Китай имаше огромен срив на борсата и обезцениха валутата скоро). На калпав космонавт космоса му пречи е това с ЕС. Какво общо имат новините на турски с ЕС примерно? Че Турция не е в ЕС. Ако излезем от ЕС да не би да помогне нещо за бежанците... или той си мисли, че може да преместим цялата държава другаде :) И други тъпотии. :wave:

Стийн нямам нищо против теб но явно си ми много удобен...
:bchug:
отдавна не бях чел тая тема,че ми са нахвърлиха някой мнения
Да наречеш Индия,Русия,Китай....аутсайдер е меко казана несериозно
за това че "Поднебесните" си свалиха юан-а с 4% ли ги направи в твоите очи аутсаидери?
Еми виж въпросният понеделник колко загуби индустриалният индекс Dow Jones,повече от 1200 пункта такъв срив не е имало от създаването му кога беше 20 те 30 те ..... долара на кешовият пазар спрямо еврото загуби много повече от тези 4% на китайците Руснаците реално рублата от май на сам е с около 20 % надолу,направо си я девалвация,ма и те не са станали аутсаидери
Така че като говориш с цифри обръщай внимание и на твоите Хамериканци,че този същият бляк мондей дето го нерекоха бяха на крачка от затваряне на Уол Стриит :smoke:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата