Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои

Мнение от acho.rs » 09 Фев 2014, 14:46

Е аз нали точно това написах - че 2 часа са удачни само в посочените случаи :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW///Акулка Кара: плавно/легално
Мечтае да кара: ///Е38 Мечтае да кара: \\\Е32

Мнение от thewolf » 09 Фев 2014, 14:59

acho.rs написа:Е аз нали точно това написах - че 2 часа са удачни само в посочените случаи :yes:

Да де, прав си, съгласен съм :). Аз казах, че това са изключения от нормалната програма, която трябва да следва един т.н. фитнес естусиаст. Ако няма възможност, то се прави програма, която да е максимално добре пасваща на режима на човека с работа, свободно време и възможности :)
Изображение

Бог отдава дължимото всекиму!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SvetlyoSvetlyo » 09 Фев 2014, 15:32

1ви ден: гръб.

загрявка: общо взето раздвижване на ставите и тн. След това кофички 3х10 и набирания 3х7-8 широк хват
гребане с щанга 5х10
дърпане горен скрипец седейки 5х8-10
дърпане горен скрипец зад врат седейки 5х8-10
дърпане на долен скрипец седейки 5х8-10
дърпане горен скрипец прав 5х8-10
гребане на машина 5х8-10
за трапеца прав с лоста 5х8-10

2ри ден: почивка.

3ти ден: гърди+рамо.

загрявка: общо взето раздвижване на ставите и тн. След това кофички 3х10 и набирания 3х7-8
повдигане на щанга от лег 5х10-12
повдигане на щанга от полулег 3х8-10
с дъмбели от полулег 5х10
Избутване на машина 5х10
Избутване на машина за горна част 5х8-10
пек дек 5х10
кросоувър на портален скрипец 5х10
раменни преси отпред с щанга 5х10
раменни преси зад врат с щанга 5х10
повдигане на ръцете напред с дъмбели 5х10
повдигане на ръцете встрани 5х10

4ти ден: почивка.

5ти ден: ръце.

загрявка: общо взето раздвижване на ставите и тн. След това кофички 3х10 и набирания 3х7-8
трицепс:
лег с тесен хват за трицепс 4х10
френско с щанга от лег 5х8
машина за трицепс 5х8
разгъване на горен скрипец 5х10
бицепс:
с дъмбели прав 5х10
с прав лост прав 5х10
бицепсово сгъване на долен скрипец 5х10
двойно бицепсово сгъване на портален скрипец 5х10

6ти ден: почивка.

7ми ден: крака.

загрявка: общо взето раздвижване на ставите и тн.
клек 5х10
бедрено разгъване 5х10-15
бедрено сгъване 5х10-15
избутване на лег преса 5х10
разтваряне на машина 3х10
сгъване на машина 3х10

След което се започва да се редуват по същия начин:
гръб>гърди+рамо>ръце>крака

Упражненията се изпълняват с максималната тежест с която можете да направите посочения брой повторения плюс минус 1 или 1-вата серия с по - леко като загрявка после с по – тежко.

Това е програма от един друг форум с фитнес насоченост. Какво ви е мнението мен ми се вижда множко за начинаещи има ли опасност да се претренира?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от thewolf » 09 Фев 2014, 15:51

Колега, ти шегуваш ли се това да е за начинаещ?

За мен тази програма е прекалено тежка за начинаещ, че дори и за по-напреднал, прекалено натруфена и натрупана с ненужни упражнения и серии.
Последна промяна thewolf на 17 Фев 2014, 17:58, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SvetlyoSvetlyo » 09 Фев 2014, 16:12

Дай драсни, ако ти е възможно нещо така описано за трениране през ден, че от толко четене по форумите до никъде не мога да се ориентирам и да избера нещо читаво.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от thewolf » 09 Фев 2014, 16:47

SvetlyoSvetlyo написа:Дай драсни, ако ти е възможно нещо така описано за трениране през ден, че от толко четене по форумите до никъде не мога да се ориентирам и да избера нещо читаво.

За през ден тренировки, за начинаещи:

Кръгови тренировки се наричат, през ден. Всички мускулни групи се тренират заедно в 1 ден, после 1 ден почивка, после пак тренировка пак почивка и така 3 седмици. Това е за хептен начинаещи, за да свикне мускулатурата на упражненията. Менят се упражненията всяка седмица, като за големите мускулни групи може да правиш по 2 различни упражнения на тренировка.

След тези 3 адаптиращи седмици се прави програма за начинаещи с детайлна тренировка на всяка мускулна група и с базови упражнения, натоварващи комплексно мускула, а не изолирано.

Успех!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 09 Фев 2014, 17:40

Нямаме спор, че всяка програма си е индивидуална, а както вече съм писал, аз все още експериментирам. В момента "почивам" между сериите като правя 15-20 коремни преси или нещо друго за корема, едва ли е повече от минута. Но ще ревизирам времето с хронометър. Иначе правя по три упражнения по пет серии по 8-10 повторения за мускулна група, гледам да не са до откат. Правя предимно базови упражнения, никакви детайли и вманиачавания, не смятам и да ходя натам. Не вдигам за маса със сигурност, нито ми е това целта, напротив, имам да чистя още 3-4кг някъде. Благодаря за мненията.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от thewolf » 09 Фев 2014, 17:54

Leon написа:Нямаме спор, че всяка програма си е индивидуална, а както вече съм писал, аз все още експериментирам. В момента "почивам" между сериите като правя 15-20 коремни преси или нещо друго за корема, едва ли е повече от минута. Но ще ревизирам времето с хронометър. Иначе правя по три упражнения по пет серии по 8-10 повторения за мускулна група, гледам да не са до откат. Правя предимно базови упражнения, никакви детайли и вманиачавания, не смятам и да ходя натам. Не вдигам за маса със сигурност, нито ми е това целта, напротив, имам да чистя още 3-4кг някъде. Благодаря за мненията.

Само искам да те попитам, какви са тия 8 повторения за сваляне?

Иначе добре си се сетил за това, да няма почивка между сериите, това е за доста напреднали в тая сфера :), браво.

Другото нещо е, че за сваляне базови упражнения не са най-добрият избор, може би изолираните ще работят по-добре :), пробвай :)
Последна промяна thewolf на 17 Фев 2014, 17:59, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 09 Фев 2014, 18:07

Да, аз също кляках гушнал някое дъмбелче между сериите, но ми се появи странен проблем с коленете и сега спрях докато разбера какво става, само се вдигам на пръсти да раздвижвам прасеца. Не исках да става дълъг поста, затова писах 8-10 повторения, но всъщност толкова правя само бицепс (не се развива много), трицепс и на лежанката, всичко останало съм на 12-13. Преценявам си тежестта така че да мога да направя 12 без да припадна. Честно казано мисля, че все още съм си за базови упражнения, защото съм редовно в залата няма и 6 месеца, но ще пробвам да завъртя малко като оставя едно базово и по 2 изолирани. В последно време гледам да завършвам с по 1-2 разтягащи упражнения на групите, които съм тренирал.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SvetlyoSvetlyo » 09 Фев 2014, 18:14

Аз горе долу се доближавам до програмата по горе. Колкото и бързо и съсредоточено да тренирам 1:30 до 2 часа не ми мърдат . Искам да почна по тежко да вдигам да видя какво ще стане, но с тежко и малко повторения не успявам да се уморя достатъчно и все едно не съм тренирал. И аз като колегата правя корема между сериите, даже някой път и крака правя на различните машини между сериите когато правя ръцете. Общо взето незнам вече кво да правя и как от година и нещо тренирам уж сериозно и взех да се убърквам вече. Даже се замислям да не тренирам вече да търся някой друг спорт, но незнам какво да бъде. Ще почна да експериментирам пък ще видим. :help:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от thewolf » 09 Фев 2014, 19:05

SvetlyoSvetlyo написа:Аз горе долу се доближавам до програмата по горе. Колкото и бързо и съсредоточено да тренирам 1:30 до 2 часа не ми мърдат . Искам да почна по тежко да вдигам да видя какво ще стане, но с тежко и малко повторения не успявам да се уморя достатъчно и все едно не съм тренирал. И аз като колегата правя корема между сериите, даже някой път и крака правя на различните машини между сериите когато правя ръцете. Общо взето незнам вече кво да правя и как от година и нещо тренирам уж сериозно и взех да се убърквам вече. Даже се замислям да не тренирам вече да търся някой друг спорт, но незнам какво да бъде. Ще почна да експериментирам пък ще видим. :help:

Трябва промяна в програмата колега.
Последна промяна thewolf на 17 Фев 2014, 18:00, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от thewolf » 09 Фев 2014, 19:14

Leon написа:Да, аз също кляках гушнал някое дъмбелче между сериите, но ми се появи странен проблем с коленете и сега спрях докато разбера какво става, само се вдигам на пръсти да раздвижвам прасеца. Не исках да става дълъг поста, затова писах 8-10 повторения, но всъщност толкова правя само бицепс (не се развива много), трицепс и на лежанката, всичко останало съм на 12-13. Преценявам си тежестта така че да мога да направя 12 без да припадна. Честно казано мисля, че все още съм си за базови упражнения, защото съм редовно в залата няма и 6 месеца, но ще пробвам да завъртя малко като оставя едно базово и по 2 изолирани. В последно време гледам да завършвам с по 1-2 разтягащи упражнения на групите, които съм тренирал.

Тя целта е просто да не оставяш тялото да почива, не е задължително с дъмбел да има голямо натоварване. Прасеца също не е проблем да го правиш между сериите. бицепса колега, ако не ти върви то тогава трябва да му правиш двойно повече серии отколкото е нужно.
Последна промяна thewolf на 17 Фев 2014, 18:00, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от thewolf » 09 Фев 2014, 19:22

:)
Последна промяна thewolf на 17 Фев 2014, 18:01, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SvetlyoSvetlyo » 09 Фев 2014, 19:32

Благодаря за съветите! Ще правя кардинални промени в тренировките то се е видяло :lol: оправям и храненето пък ще видим. Дано пак ми дойде желанието. Мисля да вкарам и малко кардио да поизчистя леко :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 09 Фев 2014, 19:56

И аз благодаря! Правя точно това от първата снимка като първо упражнение за бицепс :yes: Ще пробвам да бутна лежанката още малко надолу и да редувам ръцете. Ще вкарам и дроп серия, докато издържат лактите :lol:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата