Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои
Е аз нали точно това написах - че 2 часа са удачни само в посочените случаи 

- thewolf
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW///Акулка Кара: плавно/легално
- Мечтае да кара: ///Е38 Мечтае да кара: \\\Е32
acho.rs написа:Е аз нали точно това написах - че 2 часа са удачни само в посочените случаи
Да де, прав си, съгласен съм

- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
1ви ден: гръб.
загрявка: общо взето раздвижване на ставите и тн. След това кофички 3х10 и набирания 3х7-8 широк хват
гребане с щанга 5х10
дърпане горен скрипец седейки 5х8-10
дърпане горен скрипец зад врат седейки 5х8-10
дърпане на долен скрипец седейки 5х8-10
дърпане горен скрипец прав 5х8-10
гребане на машина 5х8-10
за трапеца прав с лоста 5х8-10
2ри ден: почивка.
3ти ден: гърди+рамо.
загрявка: общо взето раздвижване на ставите и тн. След това кофички 3х10 и набирания 3х7-8
повдигане на щанга от лег 5х10-12
повдигане на щанга от полулег 3х8-10
с дъмбели от полулег 5х10
Избутване на машина 5х10
Избутване на машина за горна част 5х8-10
пек дек 5х10
кросоувър на портален скрипец 5х10
раменни преси отпред с щанга 5х10
раменни преси зад врат с щанга 5х10
повдигане на ръцете напред с дъмбели 5х10
повдигане на ръцете встрани 5х10
4ти ден: почивка.
5ти ден: ръце.
загрявка: общо взето раздвижване на ставите и тн. След това кофички 3х10 и набирания 3х7-8
трицепс:
лег с тесен хват за трицепс 4х10
френско с щанга от лег 5х8
машина за трицепс 5х8
разгъване на горен скрипец 5х10
бицепс:
с дъмбели прав 5х10
с прав лост прав 5х10
бицепсово сгъване на долен скрипец 5х10
двойно бицепсово сгъване на портален скрипец 5х10
6ти ден: почивка.
7ми ден: крака.
загрявка: общо взето раздвижване на ставите и тн.
клек 5х10
бедрено разгъване 5х10-15
бедрено сгъване 5х10-15
избутване на лег преса 5х10
разтваряне на машина 3х10
сгъване на машина 3х10
След което се започва да се редуват по същия начин:
гръб>гърди+рамо>ръце>крака
Упражненията се изпълняват с максималната тежест с която можете да направите посочения брой повторения плюс минус 1 или 1-вата серия с по - леко като загрявка после с по – тежко.
Това е програма от един друг форум с фитнес насоченост. Какво ви е мнението мен ми се вижда множко за начинаещи има ли опасност да се претренира?
загрявка: общо взето раздвижване на ставите и тн. След това кофички 3х10 и набирания 3х7-8 широк хват
гребане с щанга 5х10
дърпане горен скрипец седейки 5х8-10
дърпане горен скрипец зад врат седейки 5х8-10
дърпане на долен скрипец седейки 5х8-10
дърпане горен скрипец прав 5х8-10
гребане на машина 5х8-10
за трапеца прав с лоста 5х8-10
2ри ден: почивка.
3ти ден: гърди+рамо.
повдигане на щанга от лег 5х10-12
повдигане на щанга от полулег 3х8-10
с дъмбели от полулег 5х10
Избутване на машина 5х10
Избутване на машина за горна част 5х8-10
пек дек 5х10
кросоувър на портален скрипец 5х10
раменни преси отпред с щанга 5х10
раменни преси зад врат с щанга 5х10
повдигане на ръцете напред с дъмбели 5х10
повдигане на ръцете встрани 5х10
4ти ден: почивка.
5ти ден: ръце.
трицепс:
лег с тесен хват за трицепс 4х10
френско с щанга от лег 5х8
машина за трицепс 5х8
разгъване на горен скрипец 5х10
бицепс:
с дъмбели прав 5х10
с прав лост прав 5х10
бицепсово сгъване на долен скрипец 5х10
двойно бицепсово сгъване на портален скрипец 5х10
6ти ден: почивка.
7ми ден: крака.
загрявка: общо взето раздвижване на ставите и тн.
клек 5х10
бедрено разгъване 5х10-15
бедрено сгъване 5х10-15
избутване на лег преса 5х10
разтваряне на машина 3х10
сгъване на машина 3х10
След което се започва да се редуват по същия начин:
гръб>гърди+рамо>ръце>крака
Упражненията се изпълняват с максималната тежест с която можете да направите посочения брой повторения плюс минус 1 или 1-вата серия с по - леко като загрявка после с по – тежко.
Това е програма от един друг форум с фитнес насоченост. Какво ви е мнението мен ми се вижда множко за начинаещи има ли опасност да се претренира?
- thewolf
- младши ентусиаст
-
Колега, ти шегуваш ли се това да е за начинаещ?
За мен тази програма е прекалено тежка за начинаещ, че дори и за по-напреднал, прекалено натруфена и натрупана с ненужни упражнения и серии.
За мен тази програма е прекалено тежка за начинаещ, че дори и за по-напреднал, прекалено натруфена и натрупана с ненужни упражнения и серии.
Последна промяна thewolf на 17 Фев 2014, 17:58, променена общо 1 път
- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
Дай драсни, ако ти е възможно нещо така описано за трениране през ден, че от толко четене по форумите до никъде не мога да се ориентирам и да избера нещо читаво.
- thewolf
- младши ентусиаст
-
SvetlyoSvetlyo написа:Дай драсни, ако ти е възможно нещо така описано за трениране през ден, че от толко четене по форумите до никъде не мога да се ориентирам и да избера нещо читаво.
За през ден тренировки, за начинаещи:
Кръгови тренировки се наричат, през ден. Всички мускулни групи се тренират заедно в 1 ден, после 1 ден почивка, после пак тренировка пак почивка и така 3 седмици. Това е за хептен начинаещи, за да свикне мускулатурата на упражненията. Менят се упражненията всяка седмица, като за големите мускулни групи може да правиш по 2 различни упражнения на тренировка.
След тези 3 адаптиращи седмици се прави програма за начинаещи с детайлна тренировка на всяка мускулна група и с базови упражнения, натоварващи комплексно мускула, а не изолирано.
Успех!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Нямаме спор, че всяка програма си е индивидуална, а както вече съм писал, аз все още експериментирам. В момента "почивам" между сериите като правя 15-20 коремни преси или нещо друго за корема, едва ли е повече от минута. Но ще ревизирам времето с хронометър. Иначе правя по три упражнения по пет серии по 8-10 повторения за мускулна група, гледам да не са до откат. Правя предимно базови упражнения, никакви детайли и вманиачавания, не смятам и да ходя натам. Не вдигам за маса със сигурност, нито ми е това целта, напротив, имам да чистя още 3-4кг някъде. Благодаря за мненията.
Never mistake motion for action...
- thewolf
- младши ентусиаст
-
Leon написа:Нямаме спор, че всяка програма си е индивидуална, а както вече съм писал, аз все още експериментирам. В момента "почивам" между сериите като правя 15-20 коремни преси или нещо друго за корема, едва ли е повече от минута. Но ще ревизирам времето с хронометър. Иначе правя по три упражнения по пет серии по 8-10 повторения за мускулна група, гледам да не са до откат. Правя предимно базови упражнения, никакви детайли и вманиачавания, не смятам и да ходя натам. Не вдигам за маса със сигурност, нито ми е това целта, напротив, имам да чистя още 3-4кг някъде. Благодаря за мненията.
Само искам да те попитам, какви са тия 8 повторения за сваляне?
Иначе добре си се сетил за това, да няма почивка между сериите, това е за доста напреднали в тая сфера

Другото нещо е, че за сваляне базови упражнения не са най-добрият избор, може би изолираните ще работят по-добре

Последна промяна thewolf на 17 Фев 2014, 17:59, променена общо 1 път
- Leon
- старши ентусиаст
-
Да, аз също кляках гушнал някое дъмбелче между сериите, но ми се появи странен проблем с коленете и сега спрях докато разбера какво става, само се вдигам на пръсти да раздвижвам прасеца. Не исках да става дълъг поста, затова писах 8-10 повторения, но всъщност толкова правя само бицепс (не се развива много), трицепс и на лежанката, всичко останало съм на 12-13. Преценявам си тежестта така че да мога да направя 12 без да припадна. Честно казано мисля, че все още съм си за базови упражнения, защото съм редовно в залата няма и 6 месеца, но ще пробвам да завъртя малко като оставя едно базово и по 2 изолирани. В последно време гледам да завършвам с по 1-2 разтягащи упражнения на групите, които съм тренирал.
- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
Аз горе долу се доближавам до програмата по горе. Колкото и бързо и съсредоточено да тренирам 1:30 до 2 часа не ми мърдат . Искам да почна по тежко да вдигам да видя какво ще стане, но с тежко и малко повторения не успявам да се уморя достатъчно и все едно не съм тренирал. И аз като колегата правя корема между сериите, даже някой път и крака правя на различните машини между сериите когато правя ръцете. Общо взето незнам вече кво да правя и как от година и нещо тренирам уж сериозно и взех да се убърквам вече. Даже се замислям да не тренирам вече да търся някой друг спорт, но незнам какво да бъде. Ще почна да експериментирам пък ще видим. 

- thewolf
- младши ентусиаст
-
SvetlyoSvetlyo написа:Аз горе долу се доближавам до програмата по горе. Колкото и бързо и съсредоточено да тренирам 1:30 до 2 часа не ми мърдат . Искам да почна по тежко да вдигам да видя какво ще стане, но с тежко и малко повторения не успявам да се уморя достатъчно и все едно не съм тренирал. И аз като колегата правя корема между сериите, даже някой път и крака правя на различните машини между сериите когато правя ръцете. Общо взето незнам вече кво да правя и как от година и нещо тренирам уж сериозно и взех да се убърквам вече. Даже се замислям да не тренирам вече да търся някой друг спорт, но незнам какво да бъде. Ще почна да експериментирам пък ще видим.
Трябва промяна в програмата колега.
Последна промяна thewolf на 17 Фев 2014, 18:00, променена общо 1 път
- thewolf
- младши ентусиаст
-
Leon написа:Да, аз също кляках гушнал някое дъмбелче между сериите, но ми се появи странен проблем с коленете и сега спрях докато разбера какво става, само се вдигам на пръсти да раздвижвам прасеца. Не исках да става дълъг поста, затова писах 8-10 повторения, но всъщност толкова правя само бицепс (не се развива много), трицепс и на лежанката, всичко останало съм на 12-13. Преценявам си тежестта така че да мога да направя 12 без да припадна. Честно казано мисля, че все още съм си за базови упражнения, защото съм редовно в залата няма и 6 месеца, но ще пробвам да завъртя малко като оставя едно базово и по 2 изолирани. В последно време гледам да завършвам с по 1-2 разтягащи упражнения на групите, които съм тренирал.
Тя целта е просто да не оставяш тялото да почива, не е задължително с дъмбел да има голямо натоварване. Прасеца също не е проблем да го правиш между сериите. бицепса колега, ако не ти върви то тогава трябва да му правиш двойно повече серии отколкото е нужно.
Последна промяна thewolf на 17 Фев 2014, 18:00, променена общо 1 път
- thewolf
- младши ентусиаст
-

Последна промяна thewolf на 17 Фев 2014, 18:01, променена общо 1 път
- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
Благодаря за съветите! Ще правя кардинални промени в тренировките то се е видяло
оправям и храненето пък ще видим. Дано пак ми дойде желанието. Мисля да вкарам и малко кардио да поизчистя леко 

- Leon
- старши ентусиаст
-
И аз благодаря! Правя точно това от първата снимка като първо упражнение за бицепс
Ще пробвам да бутна лежанката още малко надолу и да редувам ръцете. Ще вкарам и дроп серия, докато издържат лактите