Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои
Аз не мисля утре да се уливам с въглехидратите просто ще си хапна малко шоколад и още нещо, не мисля да се тъпча като луд...
. А залата защо да е скъпа 30лв. Месечна карта неограничени посещения + сауна.... Мисля че е нормално.

- thewolf
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW///Акулка Кара: плавно/легално
- Мечтае да кара: ///Е38 Мечтае да кара: \\\Е32
HackeD написа:Аз не мисля утре да се уливам с въглехидратите просто ще си хапна малко шоколад и още нещо, не мисля да се тъпча като луд.... А залата защо да е скъпа 30лв. Месечна карта неограничени посещения + сауна.... Мисля че е нормално.
мн малко по мое вревме беше 60

- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
На 25г съм - 97кг 180см.Тренирам от 6-7г с прекъсвания от други спортове, като в последно време съм решил да намаля теглото ,като същевремено запазя възможно най-много мускулна маса. От 1 месец съм предприел следните мерки:
- спрял съм хляба и сладкото
- не ям след 19ч, вкл и след тренировка
- всяка тренировка правя кардио около 40-45мин накрая на тренировката - бягане на пътека, ходене по наклон, колело
-от две седмици пия л-карнитин - http://b2b.silabg.com/bg/1190-BIOTECH-U ... 0-ml-.html
и аминикиселини - http://b2b.silabg.com/bg/12324-AMIX-Ami ... 30-Tabs-.h
Тренирам през ден, ефект за сега - слаб - 3кг за 1месец - от 100 на 97кг.
Мисля да взема и това - http://pompai.com/hranitelni-dobavki/tr ... treme-bwg/ , за да кача малко сила и тонус, но се опасявам че ще кача кг, което не е целта.
Въпроса ми е какво според вас трябва да корегирам или да взема за допълнителен ефект, като изключвам строгите диети с хранене под минутка, варени оризи и меса и тн. Аз сега едва издържам
.
- всяка тренировка правя кардио около 40-45мин накрая на тренировката - бягане на пътека, ходене по наклон, колело
-от две седмици пия л-карнитин - http://b2b.silabg.com/bg/1190-BIOTECH-U ... 0-ml-.html
Мисля да взема и това - http://pompai.com/hranitelni-dobavki/tr ... treme-bwg/ , за да кача малко сила и тонус, но се опасявам че ще кача кг, което не е целта.
Въпроса ми е какво според вас трябва да корегирам или да взема за допълнителен ефект, като изключвам строгите диети с хранене под минутка, варени оризи и меса и тн. Аз сега едва издържам

- body
-
-
- Кара: E90 330xd
- Детайли за колата: Черен фолиран седан.
Тренировки 6 дни седмично.Наблягаш на кардио.Не губи време за коремнаи преси,на този етап.Фитнеса,много се изроди последните 10 години.Започна да уврежда повече от колкото да помага.Ходят блъскат по 2 часа 5 дни седмично,резултат 0,а много често и -1.
- thewolf
- младши ентусиаст
-
Фитнеса не може да ти навреди, дори ако тренираш по 5 часа на ден колега
, винаги остава добрата форма и издръжливостта.

Последна промяна thewolf на 17 Фев 2014, 17:53, променена общо 1 път
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
thewolf написа:vankatagsi написа:На 25г съм - 97кг 180см.Тренирам от 6-7г с прекъсвания от други спортове, като в последно време съм решил да намаля теглото ,като същевремено запазя възможно най-много мускулна маса. От 1 месец съм предприел следните мерки:
Въпроса ми е какво според вас трябва да корегирам или да взема за допълнителен ефект, като изключвам строгите диети с хранене под минутка, варени оризи и меса и тн. Аз сега едва издържам.
Фитнеса не може да ти навреди, дори ако тренираш по 5 часа на ден колега, винаги остава добрата форма и издръжливостта. Заякват вътрешните органи и мускули, може да има преумора, но тялото никога няма да е по-зле, отколкото да прекараш тези часове пред дивана с пуканки и бира в ръка
. Плюс това тея дето тренират по 2 часа така или иначе не знаят какво правят, а и сигурно прекарват 1 час в разговори с някои друг във фитнеса. Иначе за 6-те дни си прав както и за коремните преси също
, може и 5 като за начало, но постоянство се иска. През ден работа не върши.
. А аз си мислех че тренирам много, някои казват че повече от 3-пъти на седмица износвало и мускула нямал време на почине и ефект нулев
![]()
Въглехидратите не трябва да се изолират напълно, защо? прочети предните няколко поста които съм писал, има обяснено как работят въглехидратите. Това включва хляба и сладкото, никой не е казал, че трябва да го спираш, а да го ограничиш.
Това значи да ям по малко хляб ли? Предполагам по-добре черен..
След тренировка ако не ядеш, това е равносилно на нищо, как ще имаш ефект. Имаше навремето в един американски форум спор, кое хранене е по-важно това сутрин или това след тренировка. До консенсус не се стигна, но и 2-те са много важни. За мен, всички хранения са по равно важни.
Не ям защото обекновено тренирам вечер до късно и след като се оправя и изкъпя си лягам и ако ям след тренировка това значи да си легна с пълен стомах, което знам че никак не е добре.
Това за кардиото ти е точно и на място.
като поръчвате от сила.бг винаги гледайте срока на годност, не еднократен случай е . . . Ако е прахообразно и стои на бучки, честито
Комшииката свали 12 килограма за 2 месеца и половина с хранителна програма, която и направих, обаче тя нямаше изискването да задържи мускулната маса, както повечето мъже имат. Успеха е в постоянството и стриктността на хранене, тренировката остава на по-заден план, когато човек се стреми към отслабване, най-важното е какво приемаш, после тренировката. За останалото са наравно важни. Тази комшиика не тренираше, само с хранителен режим. Чак ме стресна колко стриктна беше. Един път и викам земи си семки да почоплиш, бяхме на пейките, вика това в програмата не го пише, аз се оцъклих викам бахти ти чак толкова ли? И това беше ключът към успеха.
Сутрин обикновено не ям, но ще взема да започна да ям по малко.
Трибулус терестрис ти покачва нивото на тестостерона при прием на добавката, тя е от растението наречено по същият начин. Когато това нещо се приеме, собственото производство на тестостерон намалява, понеже организма си го набавя от хранителната добавка, после са нужни от 6 месеца до 1 година, за да се възстанови собственото производство на тестостерон и да достигне нормалните си нива, след като спреш приема на продукта. Моят съвет, не го използвай, не ти трябва за сваляне по никакъв начин.
Е нали уж тя стимулира собственото производство и се избягва цитирания от теб ефект, поне така го дават. Знам че този негативен ефект е характерен за повечето стероиди..
Амино може, ако са на таблетки не можеш да разбереш дали са истински, ако са на прах най-добре. И на таблетки може, просто на прах по-бързо действа като се разтвори във вода. Истинските аминокиселини леко горчат, като е таблетка, не можеш да разбереш. За марки не искам да говоря, защото има много на пазара и има много боклуци, вече не съм сигурен дали и най-качествените са истински и какво има вътре. Марката ти си я избираш, аз отговорност за последствия не взимам.
На таблетки е, едни големи хапчета, по 6 на ден пия, дори и в нетренировъчни дни
Закуска богата на въглехидрати ти трябва, комплексни, след тренировка промени начина и приеми 2 лъжици мед с орехи. Вечерта не изпускай хранене, защото мускулите изпадат в катаболно състояние и се разграждат за енергия, така ще изгубиш и това, което имаш. Прочети няколко мои мнения назад и ще ти стане ясно.
Успех!
п.п. колкото повече постоянство и стриктност има към един режим, толкова по-голям ефект ще има. От теб зависи какъв ще е ефекта. Ако не искаш да си даваш зор, то по-малък ефект ще има. Вместо да отслабнеш за 2 месеца и после само да поддържаш леко /което е по-лесният вариант/ ти ще трябва да го удължиш на 6-7 месеца лишаване от хубавото и после чак да поддържаш. Ти си избирашЗа мен първият вариант е по-добър и лесен
- thewolf
- младши ентусиаст
-
Да де, то това БИ трябвало да е ефекта. Аз ще ти кажа. Пиеш го и нищо друго освен да ти се е.е повече. Тялото само си регулира нивото на тестостерон и какво се получава? Пиеш това, собственото изчезва и това го замества, с каква цел? Никаква, после да ти е гадно като го спреш. Бе то ако беше баш така, нямаше да струва 20 лв колега
, нали се сещаш.

Последна промяна thewolf на 17 Фев 2014, 17:54, променена общо 1 път
- body
-
-
- Кара: E90 330xd
- Детайли за колата: Черен фолиран седан.
Не го заблуждавай.Нека си кара умерено.Кажи нещо за Перлата и Тотал-а,Акваленд-а,Рондо,Симфония,365,Авантгард.Може и за фитнес център Боги в село Труд,ако си наясно с залите в Пловдив
- thewolf
- младши ентусиаст
-
body написа:Не го заблуждавай.Нека си кара умерено.Кажи нещо за Перлата и Тотал-а,Акваленд-а,Рондо,Симфония,365,Авантгард.Може и за фитнес център Боги в село Труд,ако си наясно с залите в Пловдив
Какво по-точно те интересува, ти нали си от Пловдив, не ги ли знаеш майна?
Последна промяна thewolf на 17 Фев 2014, 17:55, променена общо 1 път
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
thewolf написа:Да де, то това БИ трябвало да е ефекта. Аз ще ти кажа. Пиеш го и нищо друго освен да ти се е.е повече. Тялото само си регулира нивото на тестостерон и какво се получава? Пиеш това, собственото изчезва и това го замества, с каква цел? Никаква, после да ти е гадно като го спреш. Бе то ако беше баш така, нямаше да струва 20 лв колега, нали се сещаш. Естествено как можеш да повишиш нивото на тестостерона е като тренираш повече краката. Най-голямата и силна мускулна група краката, когато тренираш тях, имаш най-голямо производство на тестостерон. За това много "тигри" във фитнеса имат много голяма горна част на тялото и крака като клечки, после като спре ефекта, почват химии за да продължат, а краката си остават слаби, много е смешно и нереално. Тренирай тях и ще видиш, че ще има ефект
.
Никой не е казвал след тренировка да се натъпчеш, това е голяма грешка, както и като е вечер. Хапваш бързи въглехидрати, т.е. прости да се разграждат лесно дадох ти пример 2 лъжици мед с орехи, чакаш 30 мин и може да хапнеш извара, като колегата. Хем ще те държи да не си на празен стомах, хем ти пази мускулите.
Целта на тия аминоси е да те възстановят, защо ги пиеш и в дните когато не тренираш? това е все едно да поемаш допълнителна храна, без да я използваш в енергия.
час и 15 минути ти е достатъчен за тренировка във фитнеса. Ако е в супер-серии, то 50 минути са топ, максимум. после кардио, ама всеки ден колега. Зареждащ ден е този, които ти е най-трудна тренировката и тежка.
Мускулите колега не могат да си починат, ако правиш кръгова тренировка всеки ден, да отнема 48 часа до пълното възстановяване на мускула, и пак зависи, може и повече. За това се разпределя тренировката. пон гръб, вт гърди да речем , ср крака, четвъртък рамо, петък ръце. Примерно ти казвам нали. Така като пон тренираш гръб се натоварва и бицепса, който го тренираш чак в петък имаш повече от 48 часа. вторник тренираш гърди, второстепенно се товари трицепс третостепенно рамо. трицепса ти е в петък, работо в четвъртък пак имаш 48 часа. краката в сряда и т.н. Просто дадох примерти сам си прецени кое как да е
Благодаря за съветите, ще направя промените!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Аз малко не съм съгласен, че 2 часа тренировка е мотане... Зависи кои мускули тренираш. Обикновено тренирам по толкова без дума да обеля с някого във фитнеса. Сега като ме болят коленете и не правя крака, приключвам за час и половина. Но мога да ходя максимум по три пъти седмично и в общи линии съм разделил на две части мускулите и правя горе-долу базови упражнения за всяка група. От нещата, които пишеш оставам с впечатление, че го смяташ за грешно, но на мен засега ми върши работа.
Never mistake motion for action...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Leon написа:Аз малко не съм съгласен, че 2 часа тренировка е мотане... Зависи кои мускули тренираш. Обикновено тренирам по толкова без дума да обеля с някого във фитнеса. Сега като ме болят коленете и не правя крака, приключвам за час и половина. Но мога да ходя максимум по три пъти седмично и в общи линии съм разделил на две части мускулите и правя горе-долу базови упражнения за всяка група. От нещата, които пишеш оставам с впечатление, че го смяташ за грешно, но на мен засега ми върши работа.
ПО-горе се написа, че тренировъчните програми са индивидуални, според това кой с каква структура е и колко време може да отделя . Има хора които могат да теренират само събота и неделя и тогава тренировката може да доближи два часа . Трибойци и щангистни например, също тренират по 2 часа , защото им трябва продължителна загрявка и големи почивки между опитите .
За нормално трениращ човек 2 часа е прекалено много - или се почива много между сериите или се стига до претрениране .
- thewolf
- младши ентусиаст
-
Leon написа:Аз малко не съм съгласен, че 2 часа тренировка е мотане... Зависи кои мускули тренираш. Обикновено тренирам по толкова без дума да обеля с някого във фитнеса. Сега като ме болят коленете и не правя крака, приключвам за час и половина. Но мога да ходя максимум по три пъти седмично и в общи линии съм разделил на две части мускулите и правя горе-долу базови упражнения за всяка група. От нещата, които пишеш оставам с впечатление, че го смяташ за грешно, но на мен засега ми върши работа.
Здрасти колега,
тези момчета не искат да качват кила, ти май искаш да качваш ако тренираш по 2 часа? И все пак за тея 2 часа трябва според мен да имаш 2 големи мускулни групи на тренировка, за да ги изпълниш.
Последна промяна thewolf на 17 Фев 2014, 17:56, променена общо 1 път
- thewolf
- младши ентусиаст
-
Ако тренираш събота и неделя, пак нещата трябва да са около нормалното. 2 часа ако е само тези 2 дни е супер, даже малко бих казал, защото тогава ще тренираш крака с гръб да речем и бицепс, на другият ден гърди, рамо трицепс, примерно, за да нямаш ефекта на предварителната умора. Тогава може и 2 часа и половина да достигнеш. Говорим за нормални случаи от пон до събота или петък. Извънредните случаи са отделни.
При трибойците и щангистите целта не е качване на мускулна маса, въпреки че като тренират за сила и мускулната маса се покачва второстепенно, но те чакат повече, както ти каза, за да може да достигнат по-висока цел. Това е съвсем друг тип тренировка, те правят единички също, 2-ки и 3-ки, а не 8-ци и 10-ки като ние.
При трибойците и щангистите целта не е качване на мускулна маса, въпреки че като тренират за сила и мускулната маса се покачва второстепенно, но те чакат повече, както ти каза, за да може да достигнат по-висока цел. Това е съвсем друг тип тренировка, те правят единички също, 2-ки и 3-ки, а не 8-ци и 10-ки като ние.
Последна промяна thewolf на 17 Фев 2014, 17:57, променена общо 1 път