Мистериозния нов щам на коронавирус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: Мистериозния нов щам на коронавирус

Мнение от barty » 12 Ное 2020, 19:33

При мен най-много ме мъчи усещането за студ, без да имам температура. Много ме тресе . Пия парацетамол и ме затопля. Отделно главоболие и обща умора.
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 12 Ное 2020, 19:53

За тоя "студ" , аналгин или парацетамол , чай билков и краката в леген с гореща вода и морска сол . Главоболието е от кръвното при грипа , легена с гореща вода и сол сваля кръвното при такива ситуации . Ако трайно се задържа високо но човек не е хипертоник , има едно старо средство - хлофазолин , много е силно и ефективно затова по 1/4 или 1/3 таблетка еднократно . Това не е за лечение , взема се еднократно само за момента да свали . Съдоразширително е , предизвиква сънливост и се спи добре :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 12 Ное 2020, 19:55

При мен това с тресенето мина за две вечери. Гърба ме боля четири пет дена. Сега ми няма нищо освен лека кашлица от време на време ама седя вкъщи заради положителния тест.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 12 Ное 2020, 21:52

barty написа:При мен най-много ме мъчи усещането за студ, без да имам температура. Много ме тресе . Пия парацетамол и ме затопля. Отделно главоболие и обща умора.
12 дена поне бях така, само без главоболието!
Мерих си температурата и единият път ми показа 35,5 някъде, викам тоя термоизмервател се ебава :lol:
Още нямам обоняние иначе.. На около 10 процента съм, само парфюмът усещам леееко. (А е много силен!)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 12 Ное 2020, 22:28

Избутал си го.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 12 Ное 2020, 23:34

Bogat-Beden написа:..
Още нямам обоняние иначе.. На около 10 процента съм, само парфюмът усещам леееко. (А е много силен!)

От колко време си без обоняние?
И аз леко съм се карантинирал :paranoid: че захапах една десетка като контактен и на 7мия ден ми изчезна и вкус и мирис от там пцр-положителен и айде още 14.От тогава са минали 6-7 дена и още не усещам нищо.Само като близна сол или оцет ги усещам.Да чукна на дърво леко го карам за сега

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 12 Ное 2020, 23:40

Ахам, така като чета и гледам кво става покрай мен....сума ти народ са заразени, но много малко са тествани....дали ше са само по 4000 на ден? :mhihi: Тва минимум една трета в София е заразено баце, абсолютната картина на гриповете ноември - декември, където всеки втори кашля киха и децата излизат в грипни ваканции. Сега го пишем Ковид. Споко, точно както каза Мангъра до месец два е минало...както всеки грип по тва време.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 13 Ное 2020, 0:38

kiko написа:
Bogat-Beden написа:..

От колко време си без обоняние?
От около седмица кажи-речи, точно след като се почувствах по-добре и човешки отново :dunno:

sub_eleven написа:Избутал си го.
Дано..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 13 Ное 2020, 1:06

E34 написа:Ахам, така като чета и гледам кво става покрай мен....сума ти народ са заразени, но много малко са тествани....дали ше са само по 4000 на ден? :mhihi: Тва минимум една трета в София е заразено баце, абсолютната картина на гриповете ноември - декември, където всеки втори кашля киха и децата излизат в грипни ваканции. Сега го пишем Ковид. Споко, точно както каза Мангъра до месец два е минало...както всеки грип по тва време.

Говори за статистика и се прави на умен, все едно не знае, че се отчитат само ПСРите ;)
И аребе месец два...ся каза 2-3м...а беше до нова година..па преди тва лятото и край...ма ся, ма той не бил от старите корони...ми друг....после обаче, той не се различавал от другите и има траен имунитет.....:mhihi:
Като нямало смисъл да се дава антибиотик и плазма, и кортикостероиди....що ги дава в неговото отделение...мън мън мън.....ааа не е доказано, че тва помага....голУем е Мангъров :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 13 Ное 2020, 9:55

E34 написа:Ахам, така като чета и гледам кво става покрай мен....сума ти народ са заразени, но много малко са тествани....дали ше са само по 4000 на ден? :mhihi: Тва минимум една трета в София е заразено баце, абсолютната картина на гриповете ноември - декември, където всеки втори кашля киха и децата излизат в грипни ваканции. Сега го пишем Ковид. Споко, точно както каза Мангъра до месец два е минало...както всеки грип по тва време.

С малката разлика, че от грип смъртността е 0.1-0.2% а при ковида е 2-3% - иначе казано поне 20 пъти по-висока смъртност. Но какво значение има че хора мрат, след като ние сме ОК. И аз бях 100% убеден че до юни всичко ще е по старо му, но за съжаление изобщо не познах.

И ако някой мисли че съм се наакал и се крия - не, работя всеки ден с хора. Все някога и ще дам положитлен тест, само се надявам да е по-късно и да мина без симптоми.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 13 Ное 2020, 10:33

Как ги измисли тея 2-3%. Моля ви спрете новините и не пишете смешки. От грип умират около 3к годишно по твойте сметки от това трябва да умрат 90к.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 13 Ное 2020, 10:43

Освен тв, има и интернет... него да го спираме ли... :no:

Аз колкото и да се напъвам, не мога да се сетя да познавам, или да съм чувал някой познат да е починал от грип... от къде са тези 3 к...

Пожелавам на всички хванали или докоснали се до това нещо бързо и безпроблемно възстановяване :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Ное 2020, 10:44

acho.rs написа:Все някога и ще дам положитлен тест, само се надявам да е по-късно и да мина без симптоми.

Така е, колкото по-късно толкова по-леко ще е, защото вируса мутира към по-безобиден.
Освен това каквото не те убие... те прави по-слаб :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Ное 2020, 10:56

Владо написа:Аз колкото и да се напъвам, не мога да се сетя да познавам, или да съм чувал някой познат да е починал от грип... от къде са тези 3 к...

Братовчедка ми получи усложнения от грип на около 30 години. 10 години направо си живя по болници. Преди 2 години я погребахме. На мен лично това ми е страшното - да няма подобни усложнения от ковид. 1-2-3 седмици ще си много болен, ако ще месец и половина ще си в болница - ще го преживееш. Ама ако след това трябва да живееш години с усложнения - бахти и живота :no: Чувам за такива, които са го прекарали лятото и вече са им почнали сърдечни проблеми.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 13 Ное 2020, 11:01

Владо написа:Освен тв, има и интернет... него да го спираме ли... :no:

Аз колкото и да се напъвам, не мога да се сетя да познавам, или да съм чувал някой познат да е починал от грип... от къде са тези 3 к...

Пожелавам на всички хванали или докоснали се до това нещо бързо и безпроблемно възстановяване :!:

От къде са тези 3к може да питате нси. Но е факт че поне 1млн души на година карат грип. Ковид е по-заразен как мислиш дали ще го прекарат по-малко хора. Ако смъртността беше 2-3% да сме се заринали с трупове.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата