Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои
Тая тема верно за нищо не става. Разбирам го Бум-Бум
Довиждане и от мен. И да не забравите, че ако до максимум 5 минути след тренировка не изпиете един протеинов шейк, все едно не сте тренирали 

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Anthony_J написа:Тая тема верно за нищо не става. Разбирам го Бум-БумДовиждане и от мен. И да не забравите, че ако до максимум 5 минути след тренировка не изпиете един протеинов шейк, все едно не сте тренирали
Това,че някой е на различно мнение от твоето не значи че темата за нищо не става.Нали в спора се ражда истината ?
Щях да те помоля да убедиш мене,как без протеин а само с храна ще може да доставиш на мускулите си необходимото количество белтък.
Говорим за човек 95 кила,сериозно трениращ като мене,а не човек като дъщеря ми на 6 години и ръка 12 см

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
acho.rs написа:- представи си че строиш къща -протеина са тухлите, аминокиселините са ти керемидите - според теб с керемиди ще вдигнеш ли къща ?
Абсолютни глупости

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Anthony_J написа:Тая тема верно за нищо не става. Разбирам го Бум-БумДовиждане и от мен. И да не забравите, че ако до максимум 5 минути след тренировка не изпиете един протеинов шейк, все едно не сте тренирали
Е, хайде, пишем си за неща, които ДОБАВЯТ към тренировката, чак такива генерални изводи...
Never mistake motion for action...
- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
Като човек, който от 1 година пие протейн+амино бих казал, че наистина това са 2-то добавки с най-голямо значение. Протейна си е задължителен след тренировка особено за хората, които нямат възможност да се хранят правилно(аз съм в това число). Правих си експерименти да не пия протейн, а да ям риба тон след тренировка, но ефекта не е същият. За мен нещата са така степенувани по важност:
1. Тренировка
2. Храна
3. Добавки
Аз за 1год. 6месеца направих такава трансформация, че всеки който ме знае преди какъв бях като ме види сега и
Старая се да подържам хранителен режим, но тук в Германия не винаги се получава.
Всичко става с много желание и воля, а като се добавят и малко външни фактори като добавки, правилната храна и добър сън всичко си идва на мястото. Тук разбира се има го и фактора ген, но това вече не е в нашият контрол. 
1. Тренировка
2. Храна
3. Добавки
Аз за 1год. 6месеца направих такава трансформация, че всеки който ме знае преди какъв бях като ме види сега и

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Leon написа:Така поставено си прав, но подчертавам, че не искам да се помпам, затова се чудех за протеина. Ясно, че е основополагаща добавка, няма спор, въпросът е дали в моят случай има смисъл от него.
Доста жени след тренировка удрят по 30гр протеин . Те са по 50 кила и мускули не се вижда да трупат - преценявай си сам. А иначе САМО с аминокиселини нищо не правиш - приемайки ги след тренировка , те веднага отиват по друго, съвсем различно предназначение, грубо казано - гликоген . Така че ако пък твърдо си решил да пиеш само БЦАА, си купи някакъв комплексен въглехидрат , да може част от тия БЦАА да "влизат" правилно .
Е, хайде, пишем си за неща, които ДОБАВЯТ към тренировката, чак такива генерални изводи...
колкото хора, толкова и теории, но си има някой общи и абсолютно неоспорими моменти . А те са
- сутрин тялото е в състояние на катаболизъм и има остра нужда от качествена храна .
- веднага след тренировка е още по-важно да се приеме бърз протеин и въглехидрат .
- вече метаболизма се забавя . Най-доброто за преди лягане е мляко .
Ние не откриваме топлата вода - англичаните сутрин ядът ебати закуската (наденички+филета+яйца+боб), американите си "пият млякото" преди лягане .
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
xerial написа:acho.rs написа:- представи си че строиш къща -протеина са тухлите, аминокиселините са ти керемидите - според теб с керемиди ще вдигнеш ли къща ?
Абсолютни глупости![]()
я кажи тогава защо след като не можеш да вдигнеш къщата само с керемиди , тухлите се разпадат до такива
![]()
И двете са направени от глина - от глината с която са направени само керемидите, не можеш и един ред с тухли да наредиш

Последна промяна acho.rs на 16 Яну 2014, 22:40, променена общо 1 път
- Leon
- старши ентусиаст
-
Благодаря, ето че на мен ми е полезна темата. Така и така съм в тестов период, следващото зареждане ще бъде някакъв хубав протеин (примерно това ) + глутамин, ще спра ВСАА (макар че тъкмо започнах да им напипвам дозата и тайминга, че да ги усещам докато тренирам) и ще си продължа Л-карнитина, нали се опитвам да чистя още. След това ще направя оценка на последните няколко месеца и ще видя как да продължа.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Leon написа:Благодаря, ето че на мен ми е полезна темата. Така и така съм в тестов период, следващото зареждане ще бъде някакъв хубав протеин (примерно това ) + глутамин, ще спра ВСАА (макар че тъкмо започнах да им напипвам дозата и тайминга, че да ги усещам докато тренирам) и ще си продължа Л-карнитина, нали се опитвам да чистя още. След това ще направя оценка на последните няколко месеца и ще видя как да продължа.
Точно този си взех сега (краткото ревю на "ачо акулата" е мое дело) - перфектен протеин

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
acho.rs написа:Leon написа:Благодаря, ето че на мен ми е полезна темата. Така и така съм в тестов период, следващото зареждане ще бъде някакъв хубав протеин (примерно това ) + глутамин, ще спра ВСАА (макар че тъкмо започнах да им напипвам дозата и тайминга, че да ги усещам докато тренирам) и ще си продължа Л-карнитина, нали се опитвам да чистя още. След това ще направя оценка на последните няколко месеца и ще видя как да продължа.
Точно този си взех сега (краткото ревю на "ачо акулата" е мое дело) - перфектен протеинНе съм чул някой да не е доволен, освен от цената де
Има го в комбинация с 500гр глутамин на AMIX за около 135лв, което си е оферта . Шейка след тренировка може да вземеш с малко прости въглехидрати - примерно 20-30гр стафиди.
Leon пил съм го тоя протеин,не е лош....обаче бих ти препоръчал този:
http://www.silabg.com/bg/13082-PURE-NUTRITION-100-Pure-Whey-Enzymes.html,и него съм пил и според мене е по добър,и ще останеш по доволен

- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Аз имам въпрос - въпреки че се имам за човек с сериозно тренирани коремни мускули
не можах дори 1 свясно да направя от тея:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=panVpr1Dz68[/youtube]
Ако някой ми държи краката дали ще ми е по-лесно? Според вас дали е правилно да ползваш засилката от пресата за изправянето? Или просто ми е рано за това упражнение

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=panVpr1Dz68[/youtube]
Ако някой ми държи краката дали ще ми е по-лесно? Според вас дали е правилно да ползваш засилката от пресата за изправянето? Или просто ми е рано за това упражнение

- Leon
- старши ентусиаст
-
acho.rs написа: Точно този си взех сега (краткото ревю на "ачо акулата" е мое дело) - перфектен протеинНе съм чул някой да не е доволен, освен от цената де
Има го в комбинация с 500гр глутамин на AMIX за около 135лв, което си е оферта . Шейка след тренировка може да вземеш с малко прости въглехидрати - примерно 20-30гр стафиди.
Хаха, точно този стак ми стои в кошницата от 2 дни и се чудех дали да поръчвам...
sambeto написа:Leon пил съм го тоя протеин,не е лош....обаче бих ти препоръчал този:
http://www.silabg.com/bg/13082-PURE-NUTRITION-100-Pure-Whey-Enzymes.html,и него съм пил и според мене е по добър,и ще останеш по доволен
Имам добра отстъпка в магазините на Pure Nutrition, но никога никакви отзиви не съм чувал, та затова и не ги бях обмислял като вариант, въпреки, че БЦАА в момента ми е от тях. Абе и аз съм един бодибилдър, та чак и добавките взех да разбирам...

- BAHKATA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540i
Пичове кажете някакъв свестен фитнес в Дианабад, че от скоро съм там и търся. Този на басейна как е, пълни ли се много, цени за карти... Благодаря предварително!
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
gotti88 написа:Пичове кажете някакъв свестен фитнес в Дианабад, че от скоро съм там и търся. Този на басейна как е, пълни ли се много, цени за карти... Благодаря предварително!
Софарма - Атлетик фитнес! 50 лева първоначално + 30 лева за месеца, след това си остава само месечната такса от 30лв. но трябва да не я прекъсваш, иначе пак дължиш 50-те лева. От година и нещо съм там и съм доволен. Естествено вечер е малка лудница, но не е болка за умиране.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
acho.rs написа:xerial написа:acho.rs написа:- представи си че строиш къща -протеина са тухлите, аминокиселините са ти керемидите - според теб с керемиди ще вдигнеш ли къща ?
Абсолютни глупости![]()
я кажи тогава защо след като не можеш да вдигнеш къщата само с керемиди , тухлите се разпадат до такива
![]()
И двете са направени от глина - от глината с която са направени само керемидите, не можеш и един ред с тухли да наредиш1 хапче БСАА съдържа средно 500мг амино , а една доза протеин е 30 000мг амино, които ако са от изолат не се усвояват много по-бавно ...
Ок, не ми се влиза в излишни спорове, живи и здрави ще се засечем някъде да покажеш прогреса си

https://www.youtube.com/watch?v=OSWa99R4DMM