Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои

Мнение от acho.rs » 12 Яну 2014, 2:07

Spit-Fire написа:Каква е тая загрявка бе, 3 х 30. Аз мисля, че 10 много бавни и 10 бързи повторения само с лост стигат.
При клека най-вече грешки стават от това, дали ще успееш да се изправиш с дадената тежест. И може би това разконцентрира повечето трениращи и така техниката се бърка. При тежки серии клек, както и тяга концентрацията винаги на макс. Не ви интересува какво се случва около вас, ако ще и залата да пада.

А аз пак имам въпрос. Дойдоха ми ей сега добавките, но витамините са сгрешени. Не ми се занимава да ги сменям. Разликата е, че тези, които бях поръчал си бяха нормални, а сегашните са спортни. Дозата в тях на доста места е 2-на и 3-на. И пише, че се приемат по 2 хапчета на ден. Дали мога да ги приемам само по 1?

Е такава бе - 3х30 на лоста за лежанката или 3х20 с 30кг на скрипеца за гръб .
За витамините внимавай - от спортните не можеш са спиш, потиш се, вдигаш кръвното , задържаш вода и избиваш пяна през ушите. Приемай по половин хапче, че авитаминозота е брутално нещо :kuku:
Витамините се усвояват в някакви смешни количества, особено Б групата . Демек изпикаваш изсираш 99,9% .
Б12 например на инжекции е няколко хиляди пъти дневната доза - що ли ? А пък тея дето в едно единствено хапче уж събрали менделеевата таблица - не мерси .
взимай по 1 ,ако не ги усещаш мини на 2

мен ми се струва че витамин се усещат, колкото добавка в бензина - демек нищо :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 12 Яну 2014, 3:27

Не е точно така за усвояването. И пробвал ли си спортни витамини, че да казваш, че не се усещат :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i/99г.

Мнение от MegaByte » 12 Яну 2014, 10:13

w3s7 написа:
Spit-Fire написа:Каква е тая загрявка бе, 3 х 30. Аз мисля, че 10 много бавни и 10 бързи повторения само с лост стигат.
При клека най-вече грешки стават от това, дали ще успееш да се изправиш с дадената тежест. И може би това разконцентрира повечето трениращи и така техниката се бърка. При тежки серии клек, както и тяга концентрацията винаги на макс. Не ви интересува какво се случва около вас, ако ще и залата да пада.

А аз пак имам въпрос. Дойдоха ми ей сега добавките, но витамините са сгрешени. Не ми се занимава да ги сменям. Разликата е, че тези, които бях поръчал си бяха нормални, а сегашните са спортни. Дозата в тях на доста места е 2-на и 3-на. И пише, че се приемат по 2 хапчета на ден. Дали мога да ги приемам само по 1?

взимай по 1 ,ако не ги усещаш мини на 2 ,квото ти е в повече ше го изпикаш за тва гледай да ти стигнат за повече време ;)

Е, те ако са спортни, са или Енимъл/вита пакове, дето са на пликчета и са повече от едно хапче. Други спортни не познавам.
И двойни дози да пиеш разликата няма да е кой знае колко осезаема, ако тренираш повече от 1 час. Те не правят чудеса, просто поддържат нивото на съответните съставки в организма, а това, което е повече се изхвърля. Хипервитаминоза може да получиш ако пиеш по тройни или четворни дози в продължение на седмици, което значи, че ще ти стане лошо, ще ти се повръща и ще имаш разстройство.
Гледам наляво - няма никой, поглеждам надясно - идват още
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 12 Яну 2014, 12:49

TNT написа:Не е точно така за усвояването. И пробвал ли си спортни витамини, че да казваш, че не се усещат :)

И как точно ги усещаш витамините? Ей, с тези добавки ставате маниаци, бе, хора. Витамините ги усещаш точно толкова колкото ще усетиш нещо като изядеш една ябълка. Че при някои хора има пласебо ефект, това вече е друга работа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 12 Яну 2014, 13:28

Аз ги усещам само по цвета на пикнята...нищо друго :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 12 Яну 2014, 14:28

Anthony_J написа:
TNT написа:Не е точно така за усвояването. И пробвал ли си спортни витамини, че да казваш, че не се усещат :)

И как точно ги усещаш витамините? Ей, с тези добавки ставате маниаци, бе, хора. Витамините ги усещаш точно толкова колкото ще усетиш нещо като изядеш една ябълка. Че при някои хора има пласебо ефект, това вече е друга работа.

Не знам, може и дам някакви липси, когато не взимам, но когато си взема някои по-силнички от тези разтворимите (Опти-мен, Адам и т.н.) ги усещам не само по цвета на урината :lol: По-жизнен ставам, по-добре възстановявам тренировките, по-трудно се разболявам (около мен все някой боледува и има кой да ми кашля на главата :banghead: ). А и доста често усещам липса на магнезий, мощно крампи получавам. Особено, когато плувам. Като си взема магнезийче и спират :lol: Баси пласебото.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 15 Яну 2014, 10:39

Протеини никога не съм пил (поне не редовно) и се чудя дали не ми е време да вкарам някакъв чист, заедно с глутамина, за който питах по-напред... Еба си, голяма обърквация е с тия добавки, но от темата дотук е ясно, че без аминокиселините няма да мина, а другото ще видим как ще ми се отразява.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Anthony_J » 15 Яну 2014, 11:02

Нямаш нужда, стига да си набавяш нужния протеин с храната. Спести си и парите за глутамин, много е спорен ефекта от него като добавка.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 15 Яну 2014, 11:13

Залагай на добавките, които е трудно да си набавиш с храната. Протеина не е от тях.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 15 Яну 2014, 11:52

Anthony_J написа: Спести си и парите за глутамин, много е спорен ефекта от него като добавка.

А дали точно глутамина не е най-важната аминокиселина :mhihi: , която участва във всеки процес.

Става все по-забатачено с тия добавки в тази тема... заложете на амино и такива с разклонена верига БЦАА, глутамин и аргинин и ще сте ОК :yes:

Естествено ако се храните с каквото ви падне - ефекта ще равен на 0
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Anthony_J » 15 Яну 2014, 12:33

Има достатъчно НАУЧНИ изследвания на глутамина като добавка, които меко казано не доказват някакъв особен ефект. Всеки избира сам какво да прави и как да си харчи парите. Някои се информират добре преди това, други пробват, трети слушат приятели. И ако все пак си похарчи парите за глутамин на прах, съветвам го да го взима поне в 3-пъти по-големи дози от посочените на кутията.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 15 Яну 2014, 12:45

Anthony_J написа: И ако все пак си похарчи парите за глутамин на прах, съветвам го да го взима поне в 3-пъти по-големи дози от посочените на кутията.

:) :yes:
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 15 Яну 2014, 13:08

Anthony_J написа:Нямаш нужда, стига да си набавяш нужния протеин с храната. Спести си и парите за глутамин, много е спорен ефекта от него като добавка.

TNT написа:Залагай на добавките, които е трудно да си набавиш с храната. Протеина не е от тях.

Благодаря! Храненето мисля, че го пооправих, работя по въпроса. :mhihi: Ще си карам на амоникиселините.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 15 Яну 2014, 22:08

Leon написа:Протеини никога не съм пил (поне не редовно) и се чудя дали не ми е време да вкарам някакъв чист, заедно с глутамина, за който питах по-напред... Еба си, голяма обърквация е с тия добавки, но от темата дотук е ясно, че без аминокиселините няма да мина, а другото ще видим как ще ми се отразява.

Аз написах как са добавките по важност , според мен и няколко милиарда човека :
1. ПРОТЕИН :idea: :idea: :idea: - най-важната и основна добавка . Само с нея може, без нея не може .
2.Глутамин.
3.Креатин
4.БЦАА
5.Аргинин/Таурин

Протеин ще си набавиш с храна - да но по никакъв начин не може да си набавиш с храната протеин , който ще се усвои за минути и няма да ти натовари стомаха . В определени моменти от деня/метаболизма трябва спешна доза бърз протеин и дори пресните яйчни белтъци не могат да го заместят . На опаковката от протеин пише на педесе места че НЕ Е заместител на пълноценно и разнообразно хранене и никой не спори за това , ама не знам дали има нормален човек който да отрече дозата суроватъчен изолат/концентрат веднага след тренировка ?

ПС:СЛед теориите че от кератина се мри , сега разбира че и Л-Глутамина е безполезен :kuku:

Ще си карам на амоникиселините.

- представи си че строиш къща -протеина са тухлите, аминокиселините са ти керемидите - според теб с керемиди ще вдигнеш ли къща ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 15 Яну 2014, 23:09

Така поставено си прав, но подчертавам, че не искам да се помпам, затова се чудех за протеина. Ясно, че е основополагаща добавка, няма спор, въпросът е дали в моят случай има смисъл от него.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата