Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои

Мнение от xerial » 11 Яну 2014, 17:30

В ББ теам има и доста статии за креатина и смисъла (или липсата на такъв) да правиш зареждащи дози :mhihi:
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 11 Яну 2014, 17:43

Spit-Fire написа:82 кг. съм. 175 висок. Метаболизма ми е малко по-бърз от нормалното.

Мое мнение, че с по-малки дози, от тези, които написах... или няма да има ефект, или ще е слаб.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 11 Яну 2014, 17:57

Spit-Fire написа:82 кг. съм. 175 висок. Метаболизма ми е малко по-бърз от нормалното.
А тягата ако се заучи внимателно не винаги носи риск от контузия, а натоварва цялата задна верига + гръб + трапец + хват. Не мисля, че ще се контузи ако я прави с лост или 30-40 кг. докато заучи техниката. Ако се контузи с 40 кг. , то със сигурност няма да е заради техника.

Плюс това не съм го измислил аз това.

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/64048

Забелязал съм, че доста хора започват с тази програма, а не съм чел някой да е изревал от нея. Все пак фитнеса колкото е силов толкова е и умен спорт, трябва да си умен за да не надценяваш възможностите си.

Аз като започнах в 12ти клас бях 187см и 66кг - на 3тата тренировка , един дето уж е треньор ме остави да се суча като глист под 80кг на гърба и резултата си го нося вече 10 години . Контузия може да стана и с много малка тежест, но на телосложение 175/82кг мисля че 40-50кг тяга няма да навредят, стига да е както казваш - с техника ... И аре стига с тоя креатин :mhihi:

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 11 Яну 2014, 18:04

О, те 40-50 кг. са загряващи за мен. А предлагах програма на колегата, който питаше.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 11 Яну 2014, 18:34

Тягата и клека са едно най-развиващите упражнения за тялото. Специално при тези двете килограмите не са толкова от значение, колкото самото им изпълнение - трябва да е чисто и да включваш само областта предназначена за тях (т.е. само с кръста при тяга да дигаш лоста). Лично аз при четири години тренировки над 60-70кг не ползвам, а и чувствам много по-добре действието им с по-малко килограми и повече повторения. Според мен за пръв път употребяващ тези добавки не мисля, че дори и предписаната доза да вземаш, че ще е в повече няма да ти навреди. Не забравяй, че от клека бедрата растат и при евентуална почивка или мързел не става красиво :mhihi: :lol:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 11 Яну 2014, 19:54

acho.rs написа: Аз като започнах в 12ти клас бях 187см и 66кг - на 3тата тренировка , един дето уж е треньор ме остави да се суча като глист под 80кг на гърба и резултата си го нося вече 10 години . Контузия може да стана и с много малка тежест, но на телосложение 175/82кг мисля че 40-50кг тяга няма да навредят, стига да е както казваш - с техника ... И аре стига с тоя креатин :mhihi:

не правя никаква тяга и никакви клекове, защото от 1 година насам ме понаболява кръста... я отляво, я отдясно и ме е страх...

обаче откакто ходя на фитнес болките са далеч по-нищожни, идеи?
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 11 Яну 2014, 19:59

Мен точно кръста ме накара да влезна във фитнеса. Имало е дни да не мога да стана от леглото от болки в кръста :shock:
Вече от над 10 години как ходя да вдигам железата, проблем никакъв. Дори да се появи болка, тя е нищожна и минава бързо. Тяга правя с колкото мога, не се жаля.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 11 Яну 2014, 20:19

Зареждащата фаза за креатина е ненужна, най-много да се продрискаш. Клекът и тягата са прекрасни упражнения, с тях ще си заздравиш кръста и ще забравиш за болежките, но САМО ако ги правиш с перфектна техника. Моят съвет е да дадете някой лев за персонален треньор, задължително с добро реноме, който да ви научи да правите по-трудните движения със свободни тежести.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 11 Яну 2014, 20:42

vicho написа:
acho.rs написа: Аз като започнах в 12ти клас бях 187см и 66кг - на 3тата тренировка , един дето уж е треньор ме остави да се суча като глист под 80кг на гърба и резултата си го нося вече 10 години . Контузия може да стана и с много малка тежест, но на телосложение 175/82кг мисля че 40-50кг тяга няма да навредят, стига да е както казваш - с техника ... И аре стига с тоя креатин :mhihi:

не правя никаква тяга и никакви клекове, защото от 1 година насам ме понаболява кръста... я отляво, я отдясно и ме е страх...

обаче откакто ходя на фитнес болките са далеч по-нищожни, идеи?

Иди и виж от какво точно те наболява - може да е нещо сериозно. Активния начин на живот и тренировките много помагат болките да отшумят . Специално при мене когато бях най-зле в началто и не можеш да седя на стол, точно леки тренировки във фитнес ми помогнаха да се нормализирам . Имай предвид, че кръста участва при почти всички упражнения, така че и да не правиш тяга и клекове, "рибиците" пак заздравяват.
При коремните преси например, кръста се натоварва доста . Също като правиш бицепс със щанга прав , като правиш рамене, лег , гръб на "лодката" ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Яну 2014, 21:08

Загрявате ли преди тренировка... ама наистина сериозна загрявка? Правите ли празна серия "само с лоста" за всяко упражнение? Почти всички контузии, които аз съм виждал при познати, които нямат спортни навици стават точно от това. Другото е да имаш мускулна треска, щото не си тренирал от 100 години и да ходиш да се напънеш яко (на какъвто и да е спорт) понеже си пич и... разтегнат мускул и 1-2 месеца аут. Просто неща, които са ми направили впечатление ;)

Клековете много ме е страх мен, защото в 11 клас имах съученик, който се прецака от това... от тогава наблюдавам как хората го правят във фитнеса и ми прави впечатление, че е може би едно от най-грешно изпълняваните неща.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SvetlyoSvetlyo » 11 Яну 2014, 21:25

steeN написа:Загрявате ли преди тренировка... ама наистина сериозна загрявка? Правите ли празна серия "само с лоста" за всяко упражнение? Почти всички контузии, които аз съм виждал при познати, които нямат спортни навици стават точно от това. Другото е да имаш мускулна треска, щото не си тренирал от 100 години и да ходиш да се напънеш яко (на какъвто и да е спорт) понеже си пич и... разтегнат мускул и 1-2 месеца аут. Просто неща, които са ми направили впечатление ;)

Клековете много ме е страх мен, защото в 11 клас имах съученик, който се прецака от това... от тогава наблюдавам как хората го правят във фитнеса и ми прави впечатление, че е може би едно от най-грешно изпълняваните неща.

Нали знаеш лафа "Моята загрявка е твоята тренировка" :lol: Задължително се загрява ;) иначе е много опасно... при мене съм забелязал, че раменете без да съм ги загрял подходящо и достатъчно поприпукват и прещракват доста лошо. С хубава загрявка няма проблеми.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 11 Яну 2014, 21:52

Преди всяко класическо упражнение правя поне 3х30 с минималната тежест + разтягания между сериите.
В нашите фитнеси, обикновено зимата е 12-13 градуса - което също е опасно и колкото и да му се иска на всеки да се съблече е по-добре да си остане с горнището на анцунга . . . и това е едно от нещата които често се пренебрегват .

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 11 Яну 2014, 23:42

Каква е тая загрявка бе, 3 х 30. Аз мисля, че 10 много бавни и 10 бързи повторения само с лост стигат.
При клека най-вече грешки стават от това, дали ще успееш да се изправиш с дадената тежест. И може би това разконцентрира повечето трениращи и така техниката се бърка. При тежки серии клек, както и тяга концентрацията винаги на макс. Не ви интересува какво се случва около вас, ако ще и залата да пада.

А аз пак имам въпрос. Дойдоха ми ей сега добавките, но витамините са сгрешени. Не ми се занимава да ги сменям. Разликата е, че тези, които бях поръчал си бяха нормални, а сегашните са спортни. Дозата в тях на доста места е 2-на и 3-на. И пише, че се приемат по 2 хапчета на ден. Дали мога да ги приемам само по 1?
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 12 Яну 2014, 0:00

Няма да се предозираш, спокойно.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti

Мнение от w3s7 » 12 Яну 2014, 0:55

Spit-Fire написа:Каква е тая загрявка бе, 3 х 30. Аз мисля, че 10 много бавни и 10 бързи повторения само с лост стигат.
При клека най-вече грешки стават от това, дали ще успееш да се изправиш с дадената тежест. И може би това разконцентрира повечето трениращи и така техниката се бърка. При тежки серии клек, както и тяга концентрацията винаги на макс. Не ви интересува какво се случва около вас, ако ще и залата да пада.

А аз пак имам въпрос. Дойдоха ми ей сега добавките, но витамините са сгрешени. Не ми се занимава да ги сменям. Разликата е, че тези, които бях поръчал си бяха нормални, а сегашните са спортни. Дозата в тях на доста места е 2-на и 3-на. И пише, че се приемат по 2 хапчета на ден. Дали мога да ги приемам само по 1?

взимай по 1 ,ако не ги усещаш мини на 2 ,квото ти е в повече ше го изпикаш за тва гледай да ти стигнат за повече време ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата