Бъдещето на ЕС?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

...

армия, полиция и съд
13
28%
редуциране до зона за свободна търговия
14
30%
повече от а, п и с
9
20%
няма бъдеще (след като се изгорят пейките)
10
22%

Общо гласове : 46
младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Бъдещето на ЕС?

Мнение от TNT » 23 Яну 2026, 13:27

Top Gun Maverick написа:Не съм убеден, че ако бяхме извън Шенген и еврозоната щяхме да гласуваме така, ама карай, вече изтърваха прасето да влезе в хубавата им къщичка и ще се молят да не я разтурим. :mhihi:

И аз точно това си помислих. Че това е първата простотия от поредица.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Яну 2026, 13:30

Четох някакъв коментар, че Делян Левски Пеевски не му отивало на евроатлантическата ориентация името и трябвало да се прекръсти на Делян Евров Тръмп-Пеевски. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Яну 2026, 13:32

Според мен правят глупости (в техните очи велики машинации) за да се задържат, защото почват да изпадат. Но според мен и Гумен щеше да го подпише това също, така че накъдето и да тръгнем все на същото място стигаме... напълно по собствено желание. На калпаваия космонавт...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Яну 2026, 14:02

Да, аз поне от тая гледна точка съм спокоен, че 90-те години американците сложиха лапа тук, много преди европейците да се усетят, че трябва да ни дръпнат бързо в орбитата си, разположиха бази и т.н. вклиниха се на политическо ниво и да се избяга от тях в посока Русия е почти невъзможно, особено като е с отслабено влияние навсякъде самата тя.
Ама Данчо ги знае тези неща за американците от 90-те, питай го и ще ти каже. :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Яну 2026, 14:30

Пресилено е това доста. И какво толкова са сложили ръка, примерно още 1997 сме вързани за дойче марката, не за долара както е било тяхното желание.
И любимия ти Баце ми омръзна да ти напомням какъв му е генезиса.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Яну 2026, 15:27

Аз не казах сложиха ръка на всичко, тях ги знаеш кое ги вълнува най-много - военното присъствие. То стига ти казват военно какво можеш, какво не можеш, колко можеш и най-вече те какво могат. Тая работа с Ф16-ките нали знаеш, че не е само защото са хубави самолети? :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 23 Яну 2026, 16:20

Top Gun Maverick написа:Радев ли? Ама аз го знам, че и той се върти около посолството, което не променя факта, че е копейка.

Не я ли изтърка тая плоча вече? :dunno: :kuku:
Едно изказване и веднага клеймо, а доказателства - йок :paranoid:
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Яну 2026, 16:42

https://youtu.be/S-sqsvcZJ2w?si=UucGdmy1jJqRuIGO
Специално за теб на 0:28 ми е доказателството. ВлЯдимир Владимирович тук го перифразира онова с когато едно пиле ходи като пате, плува като пате и квака като пате, то вероятно пилето е пате. :mhihi:
Оригиналната фраза:
"If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck."

На български най-често се превежда така: „Ако изглежда като патица, плува като патица и квака като патица, то вероятно е патица.“

Интересни факти за произхода:
Поетът Джеймс Уиткомб Райли: Смята се, че той е първият, който използва подобен израз в края на XIX век (ок. 1883 г.), казвайки: „Когато видя птица, която ходи като патица, плува като патица и квака като патица, аз наричам тази птица патица.“

Студената война: Фразата става изключително популярна през 50-те години на XX век в САЩ. Ричард Патерсън (посланик на САЩ в Гватемала) я използва, за да обвини правителството на Гватемала в комунизъм, казвайки, че макар да нямат етикет „комунисти“, те се държат точно като такива.

Механичната патица: Някои теории свързват поговорката с прочутата „Храносмилаща патица“ на Жак дьо Вокансон от 1739 г. – механична играчка, която била толкова реалистична (ядла, крякала и дори „ходела по нужда“), че хората казвали: „Ако прави всичко това, значи е патица“.

Мога да включа и онова за бръснача на Окам, откакто ми го каза някой, бая години ми помага, макар да съм го ползваш преди и без да знам. :mhihi:
Разбира се 100% успеваемост е трудно постижима, но има едно, което рано или късно показва нещата - времето. Та ще видим кой кум, кой сват и кой на булката брат. :ok:
Но не е важно аз какво мисля, а как ще го припознае народа и после в тона на темата ЕС. Жалко, че вероятно като дойде на власт, неговия много вероятен съратник Орбан ще трябва да си ходи. :dunno: Имат еднакви позиции по много неща - копейски, но това е само защото приличат на такива, а не са. :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Яну 2026, 16:55

А какво казва бръснача ако някой говори като Тиква държи се като Тиква прилича на Тиква и лъже като дърт циганин ? Тиква ли е или циганин ? :roll:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Яну 2026, 17:16

:ahah:
Това беше много добро! :mhihi:
:bowdown:
Вероятно е тиква родена за политик. :mhihi: Бате ти Доналдиньо се учи от нашата тиква явно, а и виж как рязко тиквата гласува за неговия нов мирен поход. :mhihi:

Да се върнем на темата по-рязко викам, че съседите новия блян на Доналд ще ни заметат ей сега. :mhihi: Правителството на Франция оцеляло след два вота на недоверие. :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 24 Яну 2026, 15:29

да се избяга от тях в посока Русия е почти невъзможно, особено като е с отслабено влияние

като дойде Радев ние също ще станем и руски троянски кон в ЕС ако това не пречи на интересите на САЩ

Бахти когнитивния дисонанс.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 25 Яну 2026, 8:23

За понятието двоен играч чувал ли си? Имаме няколко примера в ЕС напоследък. Ако го погледнеш цитираното от теб така и извадено от контекста може би е възможно объркване. Да поясня ако някой не е разбрал. На Радев може и да му се иска да залитнем в посока Русия, но това е наистина почти невъзможно с оглед събитията през последните 30+ години. Това обаче не пречи да станем руски троянски кон в ЕС и подобно на Унгария да шикалкавим и да гласуваме за някакви руски интереси в ЕС, но ако това не подкопава интересите на САЩ. Аз когнитивен дисонанс не виждам в тези мисли да се опиташ да си двоен играч като показваш среден пръст от време на време на ЕС, особено в тези времена когато президента на САЩ прави някакви спорни движения от време на време. Това ще е до един момент в който от ЕС не кажат, че може да продължаваме в същия дух, но да спрат някои кранчета.
Написаното горе от мен се потвърждава с някакво мини начало на подобни действия имайки предвид гласуването на Бойко за абсурдната организация за мир на Тръмп, която покана беше отправена към Радев.

Когнитивен дисонанс иначе виждам само и единствено в желанието хем да си част от западния свят, да се ползваш с всичките плюсове на тази РЕАЛНОСТ(към днешна дата)хем да искаш да си някак и част от източния свят. Това би било възможно само ако го нямаше разделението между изток и запад, което би било наистина хубаво, но за целта трябват много взаимни отстъпки в идеологиите на двата двата, което към днешна дата е невъзможно. Не мисля, че който и да е опиянен от власт лидер на изток е готов да отстъпи и кралица назад от това, което е заграбил като власт. Та те са полу-богове. В този ред на мисли, желанието на който и да е политик да тачем на два стана дългосрочно е обречено на провал. Ако бяхме Турция с огромна армия и население готово да страда, плюс ресурса на милиони мигранти с които да рекетираме и шантажираме, може би. И пак дългосрочно няма да се получи. Самата Турция ако не беше религията отдавна щеше да е направила пълен завой на запад, но съм оптимист, че може и това да се случи не чак толкова далеч след свалянето на султана. Младото им население в голямата си част е вече доста интелигентно в големите населени места и не желаят такъв вид управление като султанското.

Предишна

Назад към Извън Темата