Формула 1 - обща тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Формула 1 - обща тема

Мнение от bum_bum » 01 Апр 2019, 11:22

Гвовореше се преди, че имал семейни проблеми. Очевидно има някаква причина, която го спира в последно време да се представя така, както се очаква от него. Не мисля, че има човек с 4 титли в който и да е било спорт, който да се притеснява чак толкова от конкуренция.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 01 Апр 2019, 11:49

4те титли на Фетел дойдоха в най-подходящия за него момент - беше млад, нахъсан за победи и рекорди, имаше гениалният Нюй зад себе и и една адски бърза кола. Не казвам че са били ей така даром, но 2 от тях дойдоха много лесно по подобие титлите на Хам през 2014/2015.
Последва голяма дупка за Фетел което май и се оказа пагубно за карерата му, бореше 1во една година със слабата кола на РД, след това 2 години на Ферари, докато не дойде 2017 където Ферари бяха доста по-конкурентни на Мерцедес, но въпреки това загубиха. Миналата година същата работа .. и така малко по малко се натрупват доста годинки в едно некомфортно място. Докато Хамилтън попадна на точното място и в точното време, слял се е с отбора и работят в пълен синхрон, което му дава допълнителна увереност.
Аз също заставам зад Льоклер, ще видим до Европа как ще се представят двамата, до тогава ми се иска Биното да ги остави да се борят на пистата ще си проличи много добре кой ще издържи и кой не.

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 01 Апр 2019, 19:13

Феноменален беше Шарл! Жалко, че се появи проблема с мотора, защото победата беше сигурна! Ферари трябва да се заемат по-сериозно с проблема, защото в противен случай пак ще изпуснат титлата! Льоклер хем карък хем късметлия хахаха. :lol: Супер, че поне запази 3-тото място! Верстапен след този сейфти кар сигурно газ пикаеше. :mhihi: :mhihi: Състезанието въпреки отпадането на Грожан и проблемите на Шарл беше сто пъти по-интересно от Австралия! Новите правила явно наистина помагат за повече изпреварвания.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Мнение от xela » 01 Апр 2019, 20:19

Интересно, имало заповед от бокса, с която Льоклер не се съобразил и атакувал Фетел. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Мнение от Venelin1111 » 01 Апр 2019, 20:25

Фен съм на Ферари , от вчера и на Шарл

Sent from my iPhone using Tapatalk
Няма вече BMW

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 02 Апр 2019, 13:58

xela написа:Интересно, имало заповед от бокса, с която Льоклер не се съобразил и атакувал Фетел. :yes:

Имало е да :)
https://twitter.com/Insidef1/status/111 ... f8a303966c

Незнам какъв е бил замисълът да остане 2 обиколки зад него като беше видимо по-бърз, виждали сме как с подобно оставане зад по-бавна колко гумите заминават по-бързо и се губи темпото :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 04 Апр 2019, 10:15

https://www.youtube.com/watch?v=tujK_qFRQFk

Пълен запис на радиокомуникацията между Леклерк и бокса от момента в който се появи проблема до прибирането в бокса след финала.

Силно препоръчвам ! :yes:

SPOILER:

Леклерк току що спечели точка в моя дневник. :driving:

Едно от качествата на големите пилоти е колко добре комуникират с бокса, особено в напрегнати моменти. След тоя запис не мисля, че има съмнение, че Шарл го умее.

Както казват в коментарите - "все едно не пилотира в Ф1, а е на борда на Аполо 13" :shock: Следя нещата с техниката и знам колко е важно през последните години да си наясно с превключвателите и всички режими, но изобщо не мислех, че сме стигнали до такова ниво. :shock:

Направи ми впечатление, че в най-критичния момент по отношение на горивото му казаха "Push Oil button". Малко се издадоха там, но пък от догодина съвем ще го орежат това. Интересното е, че вроятно пилота може "ръчно" да активира този режим чрез бутон, а не е единствено "парти режим" на превключвател.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 04 Апр 2019, 10:32

TheDriver написа:https://www.youtube.com/watch?v=tujK_qFRQFk

Пълен запис на радиокомуникацията между Леклерк и бокса от момента в който се появи проблема до прибирането в бокса след финала.

SPOILER:

Леклерк току що спечели точка в моя дневник. :driving:

Едно от качествата на големите пилоти е колко добре комуникират с бокса, особено в напрегнати моменти. След тоя запис не мисля, че има съмнение, че Шарл го умее.

Както казват в коментарите - "все едно не пилотира в Ф1, а е на борда на Аполо 13" :shock: Следя нещата с техниката и знам колко е важно през последните години да си наясно с превключвателите и всички режими, но изобщо не мислех, че сме стигнали до такова ниво. :shock:

Направи ми впечатление, че в най-критичния момент по отношение на горивото му казаха "Push Oil button". Малко се издадоха там, но пък от догодина съвем ще го орежат това. Интересното е, че вроятно пилота може "ръчно" да активира този режим чрез бутон, а не е единствено "парти режим" на превключвател.

Тия карат и включват като луди, нужна си е сериозна координация и концентрация :bowdown:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 04 Апр 2019, 10:39

TheDriver написа:Пълен запис на радиокомуникацията между Леклерк и бокса от момента в който се появи проблема до прибирането в бокса след финала.

Благодаря колега :yes: Много интересен запис, а по ТВ изглеждаше съвсем по друг начин, сякаш малкия е в паника а от тук се чува колко мъдро и спокойно е подходил към ситуацията. Наистина това момче трупа много бързо позитиви и овации от всякакво естество, хубаво е че в отбора има такава конкуренция която дърпа и двамата пилоти напред в израстването. Важно е за Шарл обаче да черпи отпит от Фетел, въпреки глупостите които прави на пистата, няма съмнение че германеца има нюх към детаилите, спецификата във Ф1 :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 04 Апр 2019, 19:00

Ландо Норис онборд - https://www.youtube.com/watch?v=_CcD891nlcE

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 10 Апр 2019, 2:39

https://f1.com/Ferrari-Unmatched?fbclid=IwAR27BGEQSHtxGzsgvqAPu4XUd9qQd8M_vjP2EqsEBqFkMXaviGgC78KtXB4

То па бива, бива, ама все едно се изказват от позицията на Уилямс :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 10 Апр 2019, 8:37

Не преставт с циганските си номерца и шефа им и 5 кратния .. Харесват ми като отбор, организация и т.н. но такива изказвания ги принизяват много :no:
Искрено се надявам, че този сезон късмета ще им обърне гръб във важните състезания, както бе при Ферари през изминалите 2 сезона и тогава ще станат още по-смешни. 0.5сек на обиколка .. тея вече ни взимат хептен за малумни.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 10 Апр 2019, 9:55

Едва ли е 0.5, но задвижващата система на Ферари има предимство(когато не прегрява).

АМуС бяха пуснали доста детайлен анализ на ГПС данните и ясно личеше предимството.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 10 Апр 2019, 11:36

В квалификацията се видя колко е разликата, като в състезателно темпо тя е по-малка. Ферари сигурно имат по-мощния мотор, но не съм сигурен дали е по-ефективен и здрав спрямо този на АМГ, което също е много важно. И тук се предполага, че предимството не идва от ДВГ ами от хибридните системи където Ферари още от миналия сезон се бяха заиграли. Въпрос на време е според мен отново да им разкостят колата, ако продължат да взимат половете на Мерцедес. Следват 2 състезания с много дълги прави, където ако наистина Ферари имат по-мощния мотор от Мерцедес ще си проличи. Интересно ще е на по-бавните трасета с бързи завой и много доускорения какво ще е разпределението.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Формула 1 - обща тема

Мнение от Venelin1111 » 14 Апр 2019, 8:54

Приятно гледане на "Голямата награда Китай"

Ферари Фетъл Шарл
0 : 1
Няма вече BMW

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата