Формула 1 - обща тема
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Формула 1 - обща тема
Гвовореше се преди, че имал семейни проблеми. Очевидно има някаква причина, която го спира в последно време да се представя така, както се очаква от него. Не мисля, че има човек с 4 титли в който и да е било спорт, който да се притеснява чак толкова от конкуренция.
4те титли на Фетел дойдоха в най-подходящия за него момент - беше млад, нахъсан за победи и рекорди, имаше гениалният Нюй зад себе и и една адски бърза кола. Не казвам че са били ей така даром, но 2 от тях дойдоха много лесно по подобие титлите на Хам през 2014/2015.
Последва голяма дупка за Фетел което май и се оказа пагубно за карерата му, бореше 1во една година със слабата кола на РД, след това 2 години на Ферари, докато не дойде 2017 където Ферари бяха доста по-конкурентни на Мерцедес, но въпреки това загубиха. Миналата година същата работа .. и така малко по малко се натрупват доста годинки в едно некомфортно място. Докато Хамилтън попадна на точното място и в точното време, слял се е с отбора и работят в пълен синхрон, което му дава допълнителна увереност.
Аз също заставам зад Льоклер, ще видим до Европа как ще се представят двамата, до тогава ми се иска Биното да ги остави да се борят на пистата ще си проличи много добре кой ще издържи и кой не.
Последва голяма дупка за Фетел което май и се оказа пагубно за карерата му, бореше 1во една година със слабата кола на РД, след това 2 години на Ферари, докато не дойде 2017 където Ферари бяха доста по-конкурентни на Мерцедес, но въпреки това загубиха. Миналата година същата работа .. и така малко по малко се натрупват доста годинки в едно некомфортно място. Докато Хамилтън попадна на точното място и в точното време, слял се е с отбора и работят в пълен синхрон, което му дава допълнителна увереност.
Аз също заставам зад Льоклер, ще видим до Европа как ще се представят двамата, до тогава ми се иска Биното да ги остави да се борят на пистата ще си проличи много добре кой ще издържи и кой не.
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
Феноменален беше Шарл! Жалко, че се появи проблема с мотора, защото победата беше сигурна! Ферари трябва да се заемат по-сериозно с проблема, защото в противен случай пак ще изпуснат титлата! Льоклер хем карък хем късметлия хахаха.
Супер, че поне запази 3-тото място! Верстапен след този сейфти кар сигурно газ пикаеше.
Състезанието въпреки отпадането на Грожан и проблемите на Шарл беше сто пъти по-интересно от Австралия! Новите правила явно наистина помагат за повече изпреварвания.

- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
Интересно, имало заповед от бокса, с която Льоклер не се съобразил и атакувал Фетел. 

- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Фен съм на Ферари , от вчера и на Шарл
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Няма вече BMW
xela написа:Интересно, имало заповед от бокса, с която Льоклер не се съобразил и атакувал Фетел.
Имало е да

https://twitter.com/Insidef1/status/111 ... f8a303966c
Незнам какъв е бил замисълът да остане 2 обиколки зад него като беше видимо по-бърз, виждали сме как с подобно оставане зад по-бавна колко гумите заминават по-бързо и се губи темпото

https://www.youtube.com/watch?v=tujK_qFRQFk
Пълен запис на радиокомуникацията между Леклерк и бокса от момента в който се появи проблема до прибирането в бокса след финала.
Силно препоръчвам !
SPOILER:
Леклерк току що спечели точка в моя дневник.
Едно от качествата на големите пилоти е колко добре комуникират с бокса, особено в напрегнати моменти. След тоя запис не мисля, че има съмнение, че Шарл го умее.
Както казват в коментарите - "все едно не пилотира в Ф1, а е на борда на Аполо 13"
Следя нещата с техниката и знам колко е важно през последните години да си наясно с превключвателите и всички режими, но изобщо не мислех, че сме стигнали до такова ниво.
Направи ми впечатление, че в най-критичния момент по отношение на горивото му казаха "Push Oil button". Малко се издадоха там, но пък от догодина съвем ще го орежат това. Интересното е, че вроятно пилота може "ръчно" да активира този режим чрез бутон, а не е единствено "парти режим" на превключвател.
Пълен запис на радиокомуникацията между Леклерк и бокса от момента в който се появи проблема до прибирането в бокса след финала.
Силно препоръчвам !

SPOILER:
Леклерк току що спечели точка в моя дневник.

Едно от качествата на големите пилоти е колко добре комуникират с бокса, особено в напрегнати моменти. След тоя запис не мисля, че има съмнение, че Шарл го умее.
Както казват в коментарите - "все едно не пилотира в Ф1, а е на борда на Аполо 13"

Направи ми впечатление, че в най-критичния момент по отношение на горивото му казаха "Push Oil button". Малко се издадоха там, но пък от догодина съвем ще го орежат това. Интересното е, че вроятно пилота може "ръчно" да активира този режим чрез бутон, а не е единствено "парти режим" на превключвател.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
TheDriver написа:https://www.youtube.com/watch?v=tujK_qFRQFk
Силно препоръчвам !![]()
SPOILER:
Леклерк току що спечели точка в моя дневник.![]()
Както казват в коментарите - "все едно не пилотира в Ф1, а е на борда на Аполо 13"Следя нещата с техниката и знам колко е важно през последните години да си наясно с превключвателите и всички режими, но изобщо не мислех, че сме стигнали до такова ниво.
![]()
Тия карат и включват като луди, нужна си е сериозна координация и концентрация

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
TheDriver написа:Пълен запис на радиокомуникацията между Леклерк и бокса от момента в който се появи проблема до прибирането в бокса след финала.
Силно препоръчвам !![]()
Благодаря колега

- alozavar
- Потребител
-
- Кара: F31
https://f1.com/Ferrari-Unmatched?fbclid=IwAR27BGEQSHtxGzsgvqAPu4XUd9qQd8M_vjP2EqsEBqFkMXaviGgC78KtXB4
То па бива, бива, ама все едно се изказват от позицията на Уилямс
То па бива, бива, ама все едно се изказват от позицията на Уилямс

Не преставт с циганските си номерца и шефа им и 5 кратния .. Харесват ми като отбор, организация и т.н. но такива изказвания ги принизяват много
Искрено се надявам, че този сезон късмета ще им обърне гръб във важните състезания, както бе при Ферари през изминалите 2 сезона и тогава ще станат още по-смешни. 0.5сек на обиколка .. тея вече ни взимат хептен за малумни.

Искрено се надявам, че този сезон късмета ще им обърне гръб във важните състезания, както бе при Ферари през изминалите 2 сезона и тогава ще станат още по-смешни. 0.5сек на обиколка .. тея вече ни взимат хептен за малумни.
Едва ли е 0.5, но задвижващата система на Ферари има предимство(когато не прегрява).
АМуС бяха пуснали доста детайлен анализ на ГПС данните и ясно личеше предимството.
АМуС бяха пуснали доста детайлен анализ на ГПС данните и ясно личеше предимството.
В квалификацията се видя колко е разликата, като в състезателно темпо тя е по-малка. Ферари сигурно имат по-мощния мотор, но не съм сигурен дали е по-ефективен и здрав спрямо този на АМГ, което също е много важно. И тук се предполага, че предимството не идва от ДВГ ами от хибридните системи където Ферари още от миналия сезон се бяха заиграли. Въпрос на време е според мен отново да им разкостят колата, ако продължат да взимат половете на Мерцедес. Следват 2 състезания с много дълги прави, където ако наистина Ферари имат по-мощния мотор от Мерцедес ще си проличи. Интересно ще е на по-бавните трасета с бързи завой и много доускорения какво ще е разпределението.
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Формула 1 - обща тема
Приятно гледане на "Голямата награда Китай"
Ферари Фетъл Шарл
0 : 1
Ферари Фетъл Шарл
0 : 1
Няма вече BMW