Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Модератор: Общи модератори
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 1786
- Регистриран на: 13.03.2006
- Местоположение: София Пазарджик
- Пол: Мъж
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Благодаря, колега!

Взимай жената и ми ела на гости когато решиш!







Взимай жената и ми ела на гости когато решиш!
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- hotride
- кандидат ентусиаст
-
- Мнения: 118
- Регистриран на: 4.04.2014
- Кара: e46 320d sedan '04
- Мечтае да кара: e46 CSL
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Здравейте, както писах по - рано за първа година правя и суша суджук. Вече около 10ина дни съхне и имам две три по - малки парчета. Вече на пипане ми се струва, че по малките са изсъхнали и на пипане са доста твърди, но като резнах от едното вътре ми се струва, че не е изсъхнало, а си стои като кайма. Дали бързам или нещо съм сгрешил в технологията? Ако ги оставя да си съхнат още ще успее ли сърцевината да изсъхне при положение, че вече има изсъхнал външен слой от няколко милиметра, който слой е доста твърд и си е тамън за ядене? Има ли проблем нещо, ако си хапвам така леко сурова кайма? Друго, което виждам е че са започнали да побеляват както пишете вие, но не съм правил нищо специално за да побелеят. След като ги напълних висяха 2 дена после 2 дена бяха затиснати под тежест между два рафта от гардероб и оттогава си висят на терасата. Благодаря предварително за идеи и мнения относно изсъхването.
ПП - снимки добавих.
ПП - снимки добавих.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Мнения: 180
- Регистриран на: 3.11.2017
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Пууу, събота и неделя рядко влизам във форума и съм изпуснал мезето.
Боримечка, мога ли отсега да ти пратя инфо на ЛС за 2 кг от следващата партида?
Боримечка, мога ли отсега да ти пратя инфо на ЛС за 2 кг от следващата партида?
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Мнения: 1016
- Регистриран на: 8.06.2012
- Пол: Мъж
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Пращай, за втората партида ще бъдеш втори (по ред на заявките)...
Не се притеснявайте, Майсторът обеща тая зима да има достатъчно продукция.
Ммм... благодаря за поканата, но предвид твоите истории от другата тема... предпочитам да е БЕЗ жената...



Не се притеснявайте, Майсторът обеща тая зима да има достатъчно продукция.
klintan66 написа:Благодаря, колега!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Взимай жената и ми ела на гости когато решиш!
Ммм... благодаря за поканата, но предвид твоите истории от другата тема... предпочитам да е БЕЗ жената...


Excellent! Steven is my name!
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 1646
- Регистриран на: 10.10.2007
- Местоположение: Пловдив
- Пол: Мъж
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Недей така де 'Боримечка'! Човека няма да посегне на 'форумна' булка!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Мнения: 1016
- Регистриран на: 8.06.2012
- Пол: Мъж
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Абе така е по принцип, ама да не дърпаме дявола за опашката... :

Значи докладвам ситуацията - вчера (понеделник) следобяд разпратих стоката от първата партида, днес трябва да я получите. Тая кола никога няма да измирише... Сигурно след няколко години ще я дам за сграп, ще я претопят и ще направят ново БМВ от нея (примерно - F83, което ще бъде ново поколение хибрид и ще работи на етанол от рапица и хелий), ще я купи чисто-нова някой германец и ще я кара поне 10 години, после ще я вземе някой наш син или внук и той ще я кара още десетина, но през цялото време ще се чуди защо му мирише на пърлено...
Остава един въпрос за втората доставка. Един колега ми обърна внимание върху работното време на Еконта по празниците:
https://www.econt.com/news/praznichen-grafik-na-ekont-v-balgaria
Значи ако майсторът ми приготви втората партида през седмицата, аз се прибирам в петък (21 декември) следобяд и ще я взема веднага. Въпросът е как да процедираме след това? Да я опаковам и изпратя веднага? Еконтът работят на другия ден (събота, 22 декември) до 14 часа и пишат, че трябвало да се изпрати с "точен час" на получаване, иначе ще пристигне на 27-ми... Да рискувам ли да я пращам в петък следобяд или да я задържа на хладно в гаража и да я изпратя на 27-ми (четвъртък)? Наистина ме знам - казвайте какво да правим...



Значи докладвам ситуацията - вчера (понеделник) следобяд разпратих стоката от първата партида, днес трябва да я получите. Тая кола никога няма да измирише... Сигурно след няколко години ще я дам за сграп, ще я претопят и ще направят ново БМВ от нея (примерно - F83, което ще бъде ново поколение хибрид и ще работи на етанол от рапица и хелий), ще я купи чисто-нова някой германец и ще я кара поне 10 години, после ще я вземе някой наш син или внук и той ще я кара още десетина, но през цялото време ще се чуди защо му мирише на пърлено...


Остава един въпрос за втората доставка. Един колега ми обърна внимание върху работното време на Еконта по празниците:
https://www.econt.com/news/praznichen-grafik-na-ekont-v-balgaria
Значи ако майсторът ми приготви втората партида през седмицата, аз се прибирам в петък (21 декември) следобяд и ще я взема веднага. Въпросът е как да процедираме след това? Да я опаковам и изпратя веднага? Еконтът работят на другия ден (събота, 22 декември) до 14 часа и пишат, че трябвало да се изпрати с "точен час" на получаване, иначе ще пристигне на 27-ми... Да рискувам ли да я пращам в петък следобяд или да я задържа на хладно в гаража и да я изпратя на 27-ми (четвъртък)? Наистина ме знам - казвайте какво да правим...


Excellent! Steven is my name!
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 1786
- Регистриран на: 13.03.2006
- Местоположение: София Пазарджик
- Пол: Мъж
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Благодарение на Боримечката десерта за днес е това!



Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Мнения: 180
- Регистриран на: 3.11.2017
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
И тук ще напиша, че аз не държа десерта да е при мен за Коледа, нито виното ще ми е свършило, нито ракията
Когато дойде, тогава, нека и другите да споделят мнение.

Когато дойде, тогава, нека и другите да споделят мнение.
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
- Мнения: 180
- Регистриран на: 19.03.2004
- Местоположение: Казанлък
- Пол: Мъж
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Преди малко я взех от еконт. Едва влезнах в офиса и си отрязах. Много вкуснаааааа. Пеперудите във фризьрския салон до мен, като чуха какво съм поръчал паднаха от смях. Като дойде обаче се облизват като котарази, та извадих и на тях и казаха, че ще я омахат с лук и хляб и да става каквото ще. Определено ще искам ощееее, когато има. В какъв филм се вкара Боримечката не е истина. Господ здраве да ти дава и малки приятелки.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Мнения: 1016
- Регистриран на: 8.06.2012
- Пол: Мъж
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Да, на препечена филийка с чили (едро счукан 'ют пипер) и глава лук - става. Нали не е много солена? Аз пробвах едно парче и ми се видя добре...
Ще има още - сега записвам мераклии за втората партида. Вярно организацията става сложна, ама нали е само през зимата - търпи се...

Ще има още - сега записвам мераклии за втората партида. Вярно организацията става сложна, ама нали е само през зимата - търпи се...


Excellent! Steven is my name!
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Мнения: 1013
- Регистриран на: 18.01.2009
- Местоположение: София, ама съм от село
- Пол: Мъж
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
И аз взех моята. Още не съм я опитал, ама то ще се чуе и най-вече ще се види
Огромни благодарности още веднъж на Borymeckata!
Осъзнавам напълно какви усилия му струва всичко това. Наистина са рядкост подобни Човеци в днешно време


Огромни благодарности още веднъж на Borymeckata!

Осъзнавам напълно какви усилия му струва всичко това. Наистина са рядкост подобни Човеци в днешно време


- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 795
- Регистриран на: 26.04.2009
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Аз ползвам пушен лют пипер за сланина и сушени мръвки - направо стават...жми градО 

- sixstraight
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 349
- Регистриран на: 9.04.2008
- Местоположение: Софията
- Кара: E34 M5 20 JAHRE
- Мечтае да кара: E34 520 на метан
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Borymeckata - президент и аз взех мойта направо уникална
Всички пътища водят към НАДИН 

- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 374
- Регистриран на: 26.01.2008
- Местоположение: СA
- Пол: Мъж
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
hotride написа:Здравейте, както писах по - рано за първа година правя и суша суджук. Вече около 10ина дни съхне и имам две три по - малки парчета. Вече на пипане ми се струва, че по малките са изсъхнали и на пипане са доста твърди, но като резнах от едното вътре ми се струва, че не е изсъхнало, а си стои като кайма. Дали бързам или нещо съм сгрешил в технологията? Ако ги оставя да си съхнат още ще успее ли сърцевината да изсъхне при положение, че вече има изсъхнал външен слой от няколко милиметра, който слой е доста твърд и си е тамън за ядене? Има ли проблем нещо, ако си хапвам така леко сурова кайма? Друго, което виждам е че са започнали да побеляват както пишете вие, но не съм правил нищо специално за да побелеят. След като ги напълних висяха 2 дена после 2 дена бяха затиснати под тежест между два рафта от гардероб и оттогава си висят на терасата. Благодаря предварително за идеи и мнения относно изсъхването.
ПП - снимки добавих.
Надупчи го малко, за да влиза въздух и след няколко дни ще е екстра.

- T.Dumanov
- Потребител
-
- Мнения: 11
- Регистриран на: 26.12.2012
- Пол: Мъж
- Кара: e91 2.0d
- Мечтае да кара: e30 m3
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Knoxville_ написа:И тук ще напиша, че аз не държа десерта да е при мен за Коледа, нито виното ще ми е свършило, нито ракията![]()
Когато дойде, тогава, нека и другите да споделят мнение.
+1 също нямам проблеми кога ще пристигне, не ми е спешно

От малко дете си имам мечта, не Ferrari брат, ///M-power е тя !
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани