Въпрос за свинско,винско и др.подобни

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 1786
Регистриран на: 13.03.2006
Местоположение: София Пазарджик
Пол: Мъж
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от klintan66 » 16 Дек 2018, 21:14

Благодаря, колега! :bchug: :bchug: :bchug:
:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Взимай жената и ми ела на гости когато решиш!
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 118
Регистриран на: 4.04.2014
Кара: e46 320d sedan '04
Мечтае да кара: e46 CSL

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от hotride » 16 Дек 2018, 22:11

Здравейте, както писах по - рано за първа година правя и суша суджук. Вече около 10ина дни съхне и имам две три по - малки парчета. Вече на пипане ми се струва, че по малките са изсъхнали и на пипане са доста твърди, но като резнах от едното вътре ми се струва, че не е изсъхнало, а си стои като кайма. Дали бързам или нещо съм сгрешил в технологията? Ако ги оставя да си съхнат още ще успее ли сърцевината да изсъхне при положение, че вече има изсъхнал външен слой от няколко милиметра, който слой е доста твърд и си е тамън за ядене? Има ли проблем нещо, ако си хапвам така леко сурова кайма? Друго, което виждам е че са започнали да побеляват както пишете вие, но не съм правил нищо специално за да побелеят. След като ги напълних висяха 2 дена после 2 дена бяха затиснати под тежест между два рафта от гардероб и оттогава си висят на терасата. Благодаря предварително за идеи и мнения относно изсъхването.
ПП - снимки добавих.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 180
Регистриран на: 3.11.2017
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от Knoxville_ » 17 Дек 2018, 10:57

Пууу, събота и неделя рядко влизам във форума и съм изпуснал мезето.

Боримечка, мога ли отсега да ти пратя инфо на ЛС за 2 кг от следващата партида?

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1016
Регистриран на: 8.06.2012
Пол: Мъж
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от Borymeckata » 17 Дек 2018, 11:18

Пращай, за втората партида ще бъдеш втори (по ред на заявките)... :yes: :yes:

Не се притеснявайте, Майсторът обеща тая зима да има достатъчно продукция.


klintan66 написа:Благодаря, колега! :bchug: :bchug: :bchug:
:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Взимай жената и ми ела на гости когато решиш!

Ммм... благодаря за поканата, но предвид твоите истории от другата тема... предпочитам да е БЕЗ жената... :dunno: :dunno:
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 1646
Регистриран на: 10.10.2007
Местоположение: Пловдив
Пол: Мъж
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от ildivvy » 17 Дек 2018, 13:08

Недей така де 'Боримечка'! Човека няма да посегне на 'форумна' булка!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение


Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1016
Регистриран на: 8.06.2012
Пол: Мъж
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от Borymeckata » 17 Дек 2018, 13:20

Абе така е по принцип, ама да не дърпаме дявола за опашката... : :mhihi: :mhihi:

Значи докладвам ситуацията - вчера (понеделник) следобяд разпратих стоката от първата партида, днес трябва да я получите. Тая кола никога няма да измирише... Сигурно след няколко години ще я дам за сграп, ще я претопят и ще направят ново БМВ от нея (примерно - F83, което ще бъде ново поколение хибрид и ще работи на етанол от рапица и хелий), ще я купи чисто-нова някой германец и ще я кара поне 10 години, после ще я вземе някой наш син или внук и той ще я кара още десетина, но през цялото време ще се чуди защо му мирише на пърлено... :dunno: :dunno:

Остава един въпрос за втората доставка. Един колега ми обърна внимание върху работното време на Еконта по празниците:
https://www.econt.com/news/praznichen-grafik-na-ekont-v-balgaria

Значи ако майсторът ми приготви втората партида през седмицата, аз се прибирам в петък (21 декември) следобяд и ще я взема веднага. Въпросът е как да процедираме след това? Да я опаковам и изпратя веднага? Еконтът работят на другия ден (събота, 22 декември) до 14 часа и пишат, че трябвало да се изпрати с "точен час" на получаване, иначе ще пристигне на 27-ми... Да рискувам ли да я пращам в петък следобяд или да я задържа на хладно в гаража и да я изпратя на 27-ми (четвъртък)? Наистина ме знам - казвайте какво да правим... :dunno: :dunno:
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 1786
Регистриран на: 13.03.2006
Местоположение: София Пазарджик
Пол: Мъж
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от klintan66 » 18 Дек 2018, 13:24

Благодарение на Боримечката десерта за днес е това! :yes: :bowdown: :yes:


20181218_130705.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 180
Регистриран на: 3.11.2017
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от Knoxville_ » 18 Дек 2018, 13:31

И тук ще напиша, че аз не държа десерта да е при мен за Коледа, нито виното ще ми е свършило, нито ракията :ok:
Когато дойде, тогава, нека и другите да споделят мнение.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 180
Регистриран на: 19.03.2004
Местоположение: Казанлък
Пол: Мъж

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от turieca » 18 Дек 2018, 14:42

Преди малко я взех от еконт. Едва влезнах в офиса и си отрязах. Много вкуснаааааа. Пеперудите във фризьрския салон до мен, като чуха какво съм поръчал паднаха от смях. Като дойде обаче се облизват като котарази, та извадих и на тях и казаха, че ще я омахат с лук и хляб и да става каквото ще. Определено ще искам ощееее, когато има. В какъв филм се вкара Боримечката не е истина. Господ здраве да ти дава и малки приятелки.

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1016
Регистриран на: 8.06.2012
Пол: Мъж
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от Borymeckata » 18 Дек 2018, 14:50

Да, на препечена филийка с чили (едро счукан 'ют пипер) и глава лук - става. Нали не е много солена? Аз пробвах едно парче и ми се видя добре...

Ще има още - сега записвам мераклии за втората партида. Вярно организацията става сложна, ама нали е само през зимата - търпи се... :mhihi: :mhihi:
Excellent! Steven is my name!

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1013
Регистриран на: 18.01.2009
Местоположение: София, ама съм от село
Пол: Мъж
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от dan-dam » 18 Дек 2018, 15:01

И аз взех моята. Още не съм я опитал, ама то ще се чуе и най-вече ще се види :mhihi:
Огромни благодарности още веднъж на Borymeckata! :yes:
Осъзнавам напълно какви усилия му струва всичко това. Наистина са рядкост подобни Човеци в днешно време :bowdown: :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 795
Регистриран на: 26.04.2009
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от Don_Diego » 18 Дек 2018, 15:02

Аз ползвам пушен лют пипер за сланина и сушени мръвки - направо стават...жми градО :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 349
Регистриран на: 9.04.2008
Местоположение: Софията
Кара: E34 M5 20 JAHRE
Мечтае да кара: E34 520 на метан

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от sixstraight » 18 Дек 2018, 23:15

Borymeckata - президент и аз взех мойта направо уникална
Всички пътища водят към НАДИН :twisted:

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 374
Регистриран на: 26.01.2008
Местоположение: СA
Пол: Мъж

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от Superexstatic » 19 Дек 2018, 0:08

hotride написа:Здравейте, както писах по - рано за първа година правя и суша суджук. Вече около 10ина дни съхне и имам две три по - малки парчета. Вече на пипане ми се струва, че по малките са изсъхнали и на пипане са доста твърди, но като резнах от едното вътре ми се струва, че не е изсъхнало, а си стои като кайма. Дали бързам или нещо съм сгрешил в технологията? Ако ги оставя да си съхнат още ще успее ли сърцевината да изсъхне при положение, че вече има изсъхнал външен слой от няколко милиметра, който слой е доста твърд и си е тамън за ядене? Има ли проблем нещо, ако си хапвам така леко сурова кайма? Друго, което виждам е че са започнали да побеляват както пишете вие, но не съм правил нищо специално за да побелеят. След като ги напълних висяха 2 дена после 2 дена бяха затиснати под тежест между два рафта от гардероб и оттогава си висят на терасата. Благодаря предварително за идеи и мнения относно изсъхването.
ПП - снимки добавих.


Надупчи го малко, за да влиза въздух и след няколко дни ще е екстра.
Изображение

Потребител
Аватар
Мнения: 11
Регистриран на: 26.12.2012
Пол: Мъж
Кара: e91 2.0d
Мечтае да кара: e30 m3

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от T.Dumanov » 19 Дек 2018, 8:50

Knoxville_ написа:И тук ще напиша, че аз не държа десерта да е при мен за Коледа, нито виното ще ми е свършило, нито ракията :ok:
Когато дойде, тогава, нека и другите да споделят мнение.

+1 също нямам проблеми кога ще пристигне, не ми е спешно :bchug:
От малко дете си имам мечта, не Ferrari брат, ///M-power е тя !

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook